- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Benjami #10101 üzenetére
A fenébe, látod azt mindig el is felejtem, amúgy szinte bármilyen gombra előjön. TAB vagy le/fel gomb és ott van integrity check is a memória ellenőrző sor előtt! Ez a hátránya annak, ha sosem kell használnom ezeket! Úgy látom ilyenkor sem tölti be a kernelben lévő megjelenítő drivereket, a nomodeset-hez hasonlóan.
Nem vagy elveszett ember a Linuxban, ha ezt így megtaláltad!(#10102) Tesla93
Az is jó egyelőre, kicsit Windowsos, de majd kevés lesz neked is előbb-utóbb. -
-
válasz
Benjami #10084 üzenetére
Valószínű amúgy, hogy ha a normál telepítést frissíted, akkor ugyanúgy működött volna a 4.19-es kernelt felrakva, mert ahogy látom a xorg és a mesa értelemszerűen ugyanaz a verzió.
Előfordul ez is, hogy egyes kernel verziók épp nem lesznek jók valami miatt, az előzőek meg a újabbak viszont igen. Ez akár normálisnak is nevezhető, ha gond van valamivel, írják is, hogy rakj fel új kernelt, de az előző verziót is hagyd meg, mivel ha nem indul rendesen a rendszer, bootkor ki tudod választani az addig működő kernelt.
Ukuu-val vigyázz, csak a stabil verziókat használd, ha lehetséges! Be is lehet állítani, hogy ne mutassa a beta/RC verziókat.
-
lev258
veterán
-
válasz
Benjami #10072 üzenetére
De várj. Én is ilyen problémával küzdöttem, Lenovo Y530, képtelen volt a Mint szoftveres módon túl bármi mást csinálni. Egyszerűen le kell cserélni a kernelt, és minden megy egy csapásra. Az Ukuu szoftverre van szükséged. Kiválasztod a legújabb kernelt, és utána mennie kéne viszonylag egyszerűen.
Én három napig szenvedtem a Mint telepítéssel, mert se a touchpad, se a wifi, se a grafika nem ment. A váltható grafikát most sem váltogatom szívesen, de működik legalább minden. -
lev258
veterán
válasz
Benjami #10062 üzenetére
A 19-es Mint, vagy a 18.04-es Ubuntu is a 4.15-ös kernellel rendelkezik. Az az abszolút minimum ehhez az AMD eszközhöz, de inkább frissebb ajánlott. Más szóval: rögtön kernelcsere, vagy rolling disztró ajánlott. Továbbá ideiglenesen használhatsz Ubuntu 18.10 (vagy variáns) kiadást. Később a 18.04-esbe is be fog ez kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- OLED TV topic
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Drón topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged