- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Rap, Hip-hop 90'
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Benjami #10101 üzenetére
A fenébe, látod azt mindig el is felejtem, amúgy szinte bármilyen gombra előjön. TAB vagy le/fel gomb és ott van integrity check is a memória ellenőrző sor előtt! Ez a hátránya annak, ha sosem kell használnom ezeket! Úgy látom ilyenkor sem tölti be a kernelben lévő megjelenítő drivereket, a nomodeset-hez hasonlóan.
Nem vagy elveszett ember a Linuxban, ha ezt így megtaláltad!(#10102) Tesla93
Az is jó egyelőre, kicsit Windowsos, de majd kevés lesz neked is előbb-utóbb. -
-
válasz
Benjami #10084 üzenetére
Valószínű amúgy, hogy ha a normál telepítést frissíted, akkor ugyanúgy működött volna a 4.19-es kernelt felrakva, mert ahogy látom a xorg és a mesa értelemszerűen ugyanaz a verzió.
Előfordul ez is, hogy egyes kernel verziók épp nem lesznek jók valami miatt, az előzőek meg a újabbak viszont igen. Ez akár normálisnak is nevezhető, ha gond van valamivel, írják is, hogy rakj fel új kernelt, de az előző verziót is hagyd meg, mivel ha nem indul rendesen a rendszer, bootkor ki tudod választani az addig működő kernelt.
Ukuu-val vigyázz, csak a stabil verziókat használd, ha lehetséges! Be is lehet állítani, hogy ne mutassa a beta/RC verziókat.
-
lev258
veterán
-
Cucuska2
addikt
válasz
Benjami #10072 üzenetére
De várj. Én is ilyen problémával küzdöttem, Lenovo Y530, képtelen volt a Mint szoftveres módon túl bármi mást csinálni. Egyszerűen le kell cserélni a kernelt, és minden megy egy csapásra. Az Ukuu szoftverre van szükséged. Kiválasztod a legújabb kernelt, és utána mennie kéne viszonylag egyszerűen.
Én három napig szenvedtem a Mint telepítéssel, mert se a touchpad, se a wifi, se a grafika nem ment. A váltható grafikát most sem váltogatom szívesen, de működik legalább minden. -
lev258
veterán
válasz
Benjami #10062 üzenetére
A 19-es Mint, vagy a 18.04-es Ubuntu is a 4.15-ös kernellel rendelkezik. Az az abszolút minimum ehhez az AMD eszközhöz, de inkább frissebb ajánlott. Más szóval: rögtön kernelcsere, vagy rolling disztró ajánlott. Továbbá ideiglenesen használhatsz Ubuntu 18.10 (vagy variáns) kiadást. Később a 18.04-esbe is be fog ez kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest