Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fenyő

őstag

LOGOUT blog

válasz syler123 #3304 üzenetére

Igen a különnőző verzióknak más a rendszerigénye, a KDE/Cinnamoné a legnagyobb utána jön a Mate és ha abszolút a sebesség számít csak akkor az Xfce verzió a leggyorsabb, de a procidnak a Mate sem okozhat különösebb gondot, esetleg próbáld ki live módban neked melyik szimpatikus/elég gyors.
    Main verzió alatt nem tudom mit értesz én a Codecekkel már eltátott verziót javaslom (Xfce-ből nincs is más) és Xfce esetében ha van legalább 2Gb ram akkor mehet a 64bites verzió, Mate-nál 3Gb-tól, 4Gb-tól pedig értelemeszűen bármelyik verzióból a 64bites javasolt.
    Mesa-vdpau csomagot vagy Synaptic csomagkezelőből (egyszerűen rákeresel a csomag nevére és kijelölöd telepítésre) vagy terminálból tudod telepíteni ( sudo apt-get install mesa-vdpau-drivers ), ahogy a legújabb Smplayert is;
    sudo add-apt-repository ppa:rvm/smplayer
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install smplayer smplayer-themes smplayer-skins smtube

Nem vagyok nagy Torrentes, de ott elvileg csak arra kell figyelni, hogy előre foglaltasd le a letöltendő torrent helyét a vinyón, különben egy idő után töredezhet a fájlrendszer, bár Linux alatt ez messze kisebb probléma mint Win alatt. Rendszernek bőven elég 30Gb, Swapnak pedig a fizikai ram méretével megegyező partíciót szokás adni, kevés ramos gépeken ennél többet is. Kodit nem ismerem, vaapi az a zárt Amd driver "videógyorsítója", de messze nem olyan hatékony mint a vdpau, szóval én mindenképpen olyan lejátszót javaslok ami vdpauképes.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés