- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
Oldmobil #10195 üzenetére
A grep Groups /proc/`pidof halevt`/status-ra konkrétan egyetlen csoportot sem ad vissza, csak annyit ír ki, hogy Groups:
Akkor lehet, hogy a halevt kifejezetten eldobja a csoport privilégiumokat. Ilyenkor azért az elsődleges csoport megmarad, az valószínűleg maga a halevt. Ez a /proc/`pidof halevt`/status fájlban a Gid: sorban látszik.
Az udev konfig fájlokat akkor biztos más rendszerben használja az ubuntu mint az én debianom, ettől függetlenül valamelyikben csak benne van a releváns rész. A GROUP="cdrom" stringre érdemes keresni, nekem ilyen bejegyzés van:
SUBSYSTEMS=="scsi", ATTRS{type}=="4", GROUP="cdrom"
SUBSYSTEMS=="scsi", ATTRS{type}=="5", GROUP="cdrom" -
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
válasz
Oldmobil #10192 üzenetére
Pedig elvileg ha hozzáadtad a cdrom csoporthoz akkor illene mennie. Újraindítottad a halevt-t? Nézd meg mit ad a grep Groups /proc/`pidof halevt`/status, szerepel-e benne a cdrom csoport numerikus azonosítója.
Ha még mindig nem jó, akkor próbálkozz strace segítségével lekövetni mi történik amikor beteszel egy lemezt.
Legvégső szükségmegoldásként (biztonságtechnikai okból nem ajánlott) állítsd setuid-osra a hdparm-ot, chmod u+s /sbin/hdparm
-
doc
nagyúr
válasz
Oldmobil #10159 üzenetére
Telepítettem egy programot (./configure aztán make, majd make install)
miert? biztos hogy nincs benne a repositoryban, illetve nincs belole csomag?újra kellene fordítani a programot, de hogyan?
ugyanugy mint elso alkalommalha esetleg mégis vissza akarok térni a patchelés előtti változathoz, akkor hogy járjak el?
csinald vissza a patch-et, es forditsd le/telepitsd meg egyszer, az a legegyszerubb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest