Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz ubyegon2 #96966 üzenetére

Eddigi beta tapasztalataim alapján azt mondom, mivel pár napja minden Mint fejlesztés frissült, így nemsoká véglegesnek minősítik a beta-t, lesz még talán egy nagyobb upgrade és ennyi. Nem is kell semmit tenni, 100%-ban azonos lesz a friss Mint 22 install-lal.

Ahogy látom három héten belül kiadták a végleges Mint 22-t, a beta megkapta a legutolsó Linux Mint repo frissítéseket(Cinnamon, Nemo, Xapps) és innentől már ez sem beta verzió, beállt a végleges állapotra. Cinnamon beta-t raktam fel megjelenésekor és eddig 100%-os volt.

Default még mindig x11, nekem mondjuk ez kifejezetten jó, de wayland viselkedésről így nem tudok mit mondani.

Display: x11 server: X.Org v: 21.1.11 with: Xwayland v: 23.2.6

Host: Mint-C-22-Latitude-5520 Kernel: 6.8.0-36-generic arch: x86_64 bits: 64
    compiler: gcc v: 13.2.0 clocksource: tsc
    Desktop: Cinnamon v: 6.2.7 tk: GTK v: 3.24.41 wm: Muffin v: 6.2.0 vt: 7
    dm: LightDM v: 1.30.0 Distro: Linux Mint 22 Wilma base: Ubuntu 24.04 noble

Annyi változás van, hogy nem csinál a rendszer swap-ot default, így akinek kell, magának kell megoldania. Legalábbis 32GB RAM-nál nem csinál... Ennyi RAM-nál viszont érdemes kipróbálni az előző hsz-ban is linkelt Speed Up your Mint! írás javaslatai közül a zswap bekapcsolását és a /tmp to tmpfs megoldást is.

• Petya XT

senior tag

válasz ubyegon2 #96966 üzenetére

Köszönöm!

Eddigi beta tapasztalataim alapján azt mondom, mivel pár napja minden Mint fejlesztés frissült, így nemsoká véglegesnek minősítik a beta-t, lesz még talán egy nagyobb upgrade és ennyi. Nem is kell semmit tenni, 100%-ban azonos lesz a friss Mint 22 install-lal.

Ez tök jó, ezért nem nagyon akartam feltenni, mert nem tudtam, hogy újra kell e majd telepíteni... A Flatpak-et engedik már? Azt olvastam, az tiltva van a bétában. Akkor lehet rászánom az időt, kicserélem a régit, ha nincsen nagy zűr vele. Nálam is csak főleg iroda és média. Semmi extra.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés