- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szucs54 #82197 üzenetére
Egy überkirály KDE-ra ráhúzni a fahéjat... ez ez megbocsáthatatlan vétek!
Nincs ebből semmi gond, nekem fél tucat DE van választhatóan de valóban ajánlott azzal telepíteni amivel használja majd az ember.
Nem tudom, lehet hogy nálad megmaradt az SDDM mert a Kubi azt hozza magával és elképzelhető hogy a Cinna nem szereti.Indíts egy Kubuntu Plasma munkamenetet és a képen látottakat alkalmazd,
az autologin legyen bepöttyözve és a Cinnammon legyen az alapértelmezett munkamenet.
A fájlkezelőbe emiket látsz azokat az oszlokpokat tudj megjeleníteni, sajna nincs az a 2 amit szeretnél, nálam sincs bár lehet hogy lehet a fájlkezelőt valahogyan pluginezni hogy megjelenítse.
Nem gond a /home, nekem pl. szinte üres, csak az a pár alkalmazás dolgozik ide amelyeknek úgyis mindegy egy esetleges reinstall. Pl. Viber, úgyis szinkronizál, Megasync, ez meg aztán tényleg szinkronizál
Ami neked kell az a Beállítások/Helyek, és itt mindent irányíts át a másodpartícióra vagy háttérvinyóra.
Ha némelyik alkalmazás nem ide menteget akkor azt magában az alkalmazásban irányítsd a háttértárra.
Én évek óta így csinálom és a háttértáram havonta el van mentve külső hdd-re.
Most nem ide tartozik de dualbootos vagyok és a Windowsba ugyanezek a könyvtárak vannak beállítva, pl. a Downloadba ment mindegyik OS. Roppant kényelmes. -
Pano
addikt
válasz
szucs54 #82197 üzenetére
Hali!
Én sose voltam híve annak, hogy egy DE specifikus disztróra ráhúzni egy másik DE-t. Az esetek többségében okozhat anomáliákat.
Igaz, én linux mint cinnamont használok, de ott a beállításokba, a bejelentkezési ablak alatt tudsz autologint beállítani. Nem kell config fájlban hegeszteni hozzá:
2..- Melyik fájlkezelő települt?
3.- Simán létrehozol egy általános ext4 fájlrendszerű partíciót, csatolási pont nélkül. Ezután úgy használod, ahogy akarod. Attól, hogy a home könyvtáradban van egy Letöltések mappa, még nem kell azt használnod.
Maximum annyit kell még ezután megtenned, hogy -ha nem teszi bele- fstab-ba bele kell írni, hogy minden induláskor csatolja fel. Erre is találsz számtalan leírást, de lehet egyszerűbb lesz számodra a gnome disks utility:sudo apt install gnome-disk-utility
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy ruhás topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Dell notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest