- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
lypen99 #81862 üzenetére
Egyre inkább alkalmatlannak tartom desktop felhasználásra, pedig ezzel kezdtem anno és tök jó volt egy darabig. Sajnos a filozófia (vagy manpower) mögötte nem alkalmas a mai informatikai igények kielégítésére.
Pl. van a tárolóiban OneDrive kliens, csak sok hónappal ezelőtti, gyakorlatilag semmire sem jó mert nem tud már felkapcsolódni a felhőbe. Eközben van egy újabb verziója a testingben, de már az is elavult, azzal sem lehet már fellépni a felhőbe. Szóval egyszerűen nincs értelme, hogy szállítják az elavult csomagot...
Aztán nem rég volt téma a régi Firefox probléma, amit meg azért nem tudnak frissíteni, mert ahhoz kellene frissebb mesa driver, de az meg az ördögtől való gondolat.
Egy ideje már látom, hogy még szerver vonalon is Debian helyett állnak át sokfelé Ubuntu szerver kiadásra. Akkoriban nem értettem miért, de azt hiszem köze van a fentiekhez.
Ugyanakkor a magam részéről az Ubit és a Mint-et se feltétlen tartom megfelelőnek asztali téren. Igaz én aktívan játszom Linuxon, így fontos a friss kernel és mesa a gépen. Ezeket az említett disztrókon pl. külső PPA beállításával lehet megkapni, míg egy rolling disztrón jön minden magától, nem kell hozzá semmit csinálnom.
-
urandom0
senior tag
válasz
lypen99 #81862 üzenetére
Én régebben használtam, két-két és fél évig PC-n és laptopon is, mert azt mondták, stabil. Stabilnak stabil, az igaz, de én nem érzem instabilabbnak a Manjarot vagy pl. az Elementary OS-t sem. Nagyon ritkán van Manjarós problémám, és ha van, általában akkor sem nehéz megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- iPhone topik
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- Battlefield 6
- Sega, Nintendo - retro konzolok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest