Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz rtom #6531 üzenetére

Envy nincs Mandriva alá, de valahogy biztos meg lehet oldani...
    Az xorg.conf-ban az nv helyett más meghajtót kell használni?

--

Ugyanezen a gépen próbálkoztam beállítani egy HP LaserJet 1000 szerkezetet, de nagyon egy fura konstrukció ez... A nyomtató inicializálásakor fel kell tölteni bele a Firmware-t, csak utána képes működni. A kapcsolat USB-n keresztül megy.

Elvileg minden be van állítva, boot folyamán fel is tölti a Firmware-t (legalábbis a nyomtató ennek megfelelően viselkedik), majd készenléti állapotba kerül, a HP Device Manager legalábbis ezt jelzi.
    Ha kinyitom az ajtaját, a manager szintén jelzi, tehát valamiféle kapcsolat van.

A rendszer ott bukik meg, amikor nyomtatni szeretnék valamit.
    A HP Device Manager szerint a nyomtató elfoglalt állapotba kerül, majd 10-20 másodperc múlva visszakerül készenlétbe, nyomat pedig nem készül. Emellett a munkafolyamatot jelző zöld LED sem kezd villogni, tehát látszólag teljesen halott a dolog...
    A meghajtó valami foo2fs nevezetű dolog (remélem, jól írtam) és konkrétan beállítható a LaserJet 1000 típus.

Win alatt megpróbáltam, a nyomtató használható.

Egyébként Win alatt is viszonylag sokat szórakoztak a szerkezettel, ahol ezelőtt működött, mire üzemképes lett, habár most nekem elsőre működött alóla.

Esetleg volna valakinek ötlete, hogyan tovább?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés