- Matteo005: 9800X3D
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Atlantisz48 #47416 üzenetére
Én azt használom mind asztali, mind laptopon. Egyszerű, nincs telepakolva sallangal, könnyű, laptopon hasít rendesen, igaz ssd van alatta. Én nagyon szeretem. Használtam ubuntut, mint-et, meg még egy-két linuxot de nem jött be. Nekem ez a minimalista, sallang nélküli, gyors, pörgős kis rendszer tetszik mint a freya.
-
spammer
veterán
válasz
Témákat/ikonokat, illetve alap dolgokat be lehet állítani, de mélyebben nem lehet testre szabni, illetve amit mégis, ahhoz bele kell túrni kicsit (pl. panel beállításokhoz dconf/gconf kell, legalábbis régebben így volt).
További negatívum: idióta módon átnevezett és leegyszerűsített szoftver nevek (pl. Music), mert azt feltételezik a felhasználóikról, hogy akkora debilek, hogy nem tudnak pár programnevet megjegyezni.
Ha ezek nem zavarnak, akkor megfelelhet. szerk: viszont hasonló felületet el lehet érni más DE-vel is (szerintem van elementary ikon/téma, amit le lehet tölteni + plank + panelt is át lehet szabni hasonlóra).
Viszont van még egy elvi dolog, amiért anno otthagytam az egészet: amikor egy időben azt nyilatkozta a beképzelt pöcsfej fejlesztő, hogy azok a felhasználók, akik nem fizetnek a disztrójukért, azok lopnak/csalók. Később persze magyarázkodott, megpróbálták szépíteni, blablabla... Innentől kezdve én nem foglalkoztam velük többet.
-
King Unique
titán
válasz
Üdv!
Én korábban használtam egy ideig a Luna és Freya kiadásokat. Tetszetős, letisztult, de engem zavart, hogy alig lehet testre szabni a felületét és kicsit fapados is volt számomra. Bár állítólag direkt ilyen.
Utána a Deepin, amivel próbálkoztam. Ennek egyedi és extra asztali felülete van és jobb beállíthatóság tekintetében. De végül valahogy ez sem nyerte el teljes mértékben a tetszésemet. Persze ez is szubjektív.
Aztán utána következett a Voyager, ami utóbbihoz hasonlóan megint egyedi felülettel bír. Ez is viszonylag jól konfigurálható és a HD verzióban a KDE KWin effektek is elérhetők, amik nagyon látványosak. Lathronos fórumtárs ebből is készített egy remaster verziót, amibe szinte minden program bele van pakolva. Én is ezt használom, bár most nem találom a bejegyzései között, pedig van rá találat. Ha ilyen OS X szerű disztró kell, akkor én erre a legutóbbira szavazok az említett háromból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Matteo005: 9800X3D
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation DualSense Edge kontroller AKCIÓ!!! // Számla + Garancia //
- Bomba ár! Dell Latitude 3310 2in1 i3-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest