- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
SATA_boy
csendes tag
A ChaletOS-szel való ismerkedésemkor bukkantam rá az ezen az oldalon található videóra (How to...change ChaletOS look to Windows XP look). Ennél jobban kinéző XP imitációt eddig még nem találtam. Azt ugyan nem tudom megmondani hogy az általad választott Mint XFCE-vel működik-e, de úgy gondolom hogy igen (hiszen tulajdonképpen egy háttérkép, egy ikon csomag és az XP-s téma letöltéséből és feltelepítéséből áll a mutatvány).
Ha esetleg kipróbálod, örömmel venném ha megírnád a tapasztalataid (és remélem a szülőknek is elnyeri a tetszését).
-
Mint Xfce az pont jó lesz rá, az a menü felépítésében eléggé hajaz az Xp-re, és a tapasztalat is azt mutatja, hogy simán megbirkóznak vele a nyugdíjasok, tavaly jópár régebbi masinán lett cseréve vagy multi-bootba téve az Xp (amit aztán többet nem nagyon indítottak el a sebességkülönbség okán
)
Amúgy megcsináltam újra a felfrissített antiX 13.2 live isot a (hogy ne kelljen ezt a procedúrát végigcsinálni Systembackes telepítés esetén) saját beépített snapshot progijával így bár nem grafikusan, de nagyon egyszerűen telepíthető, ha bebootolunk a live Cd-vel/pendrive-al és létrehozzuk mondjuk gparteddel a megfelelő partíciókat (ext4 + swap + eseteleges /home) ahová telepíteni szeretnénk, akkor nyissunk egy terminált root módban és a cli-installer paranccsal már indul is a telepítés (olyat fog csak kérdezni, hogy hova tegye, snapshotos telepítés-e (igen) és szeretnénk-e a grubot telepíteni (igen)), esetemben pl az sda5-ös partícióra telepítettem;
Azza@antiX1:~
$ su
Jelszó:root1
root@antiX1:/home/Azza# cli-installer
/usr/local/bin/cli-installer: sor: 214: buildfstab: parancs nem találhatóRequirements for minimum installation:
antiX-full: hard-disk 2.8GB RAM 64MB
antiX-base: hard-disk 1.5GB RAM 48MB
antiX-core: hard-disk 0.7GB RAM 48MB
Do you want to repartition the disk (y/N)? n
Root partition (hda1, sda2, etc): sda5
Deleting the contents of the '/' partition.
This may take some time. Please wait....Use separate '/home' partition (y/N)? n
antiX-13.2 will now be copied to sda5.
This may take some time. Please wait....
File copy doneInstall GRUB on MBR (Y/n)? y
GRUB installed on (hd0)userdel: user 'demo' does not exist
Computer name (default is 'antiX1')? antiX1Is this a remastered/snapshot install (y/N)? y
rm: ”/media//demo” nem törölhető: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
Installation of antiX finished!Reboot computer without CD to start program. ('reboot')
root@antiX1:/home/Azza#Ha kész van a telepítés újraindítás után, ha van egyéb rendszerünk is a merevlemezen, ill. szeretnénk ha grub-ban a recovery mód és a memtes86+ is választható legyen akkor szintén terminálból root (root1 a jelszó) módban adjuk ki az update-grub parancsot.
Egyébként nemrég kijött az antiX 15 beta3 is, ami már grub2-őt használ és Debian 8-ra épül, még csak live módban nézegettem, de lehet feldobom egy tesztvinyóra vmelyik öreg masinán és tesztelgetem és ha kellően bugmentes már és jól belaktam, akkor lehet csinálok ebből is live képet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged