- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- lovag05: Híradó
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DittyCat #29623 üzenetére
Használd a MINT Cinnamont ismerkedésre, nehogy valami KDE- s disztró miatt letöröld, ha nagyon ki akarod próbálni, csak elfér 500 GB- os vinyón még egy disztró!
A MINT Cinnamonnan kezdőknek a legideálisabb, ami más disztróra vagy DE- re megvan, az ebben biztosan a legegyszerűbben alkalmazható. Példának hoznám fel az emlegetett Conky- t, ezt sok esetben szerkesztgetni kell meg terminal parancsokkal vezérelni, hogy jól működjön.
MINT- en csak felrakod a conky managert és kattingatsz. Ez persze működik Debian/Ubuntu vonalon más disztrókon is, de az ilyesmit eléggé le szokták fitymálni, nem annyira macsós módszer, mint terminalból indítgatni.Ettől nagyszerű a Linux MINT Cinnamon, hogy unmacsósra van csinálva direkt. Ha nagyanyámnak odaadnám pendrive- on, másfél óra múlva azt látnák a szomszédok, hogy repkednek ki az ablakon a Wines cd- k, dvd- k!
Ha letörlöd a MINT Cinnamont, sírva fogsz fakadni.
gondolom van dobozos zsepi a kezed ügyében
(#29630) _Dumber_
A /home mappa kezdőknek c. fejezetet én is tapasztaltam gyakorlatban nokedliként.
Igen messzire érdemes kerülni abszolút kezdőnek a külön /home- ot, ráér akkor csinálni ilyet, ha már kipróbált sok disztrót és azt mondja, hogy most mindent lepucolok, mert megvan az a disztró, ami nekem kell. Akkor már érdemes /home- ot külön csinálni. -
N0zer0
senior tag
válasz
Nem kell feltétlenül az egészet elölről csinálni. Letöltöd az Linux Mint 17 KDE 64 biteset (ezt inkább ajánlom), vagy a legújabb Kubuntu 14.04 64 biteset (ez sem rossz), kiírod CD/DVD-re vagy pendrive-ra, bebootsz róla, és live módban megnézed, hogy milyen a KDE felület, mennek-e az mp3-ak az eszközeidről. Ha tetszik, beválik, akkor feltelepíted a Linux Mint 17 Cinnamon helyére, gondolom még annyira nem laktad be, ha mégis, akkor elmented valahová a /home mappát.
Azt még kalkuláld bele, hogy az alap elarun-oxygen témás KDE nem annyira tetszetős, én egy általad választott szép hátteret, az United tálcatémát és a FormaN vagy a glowglass cupertino ablaktémákat ajánlom. Van a KDE-hez egy rakat téma, csak bele kell menni a Rendszerbeállítások-ba, ott Ablakdekorációk/Asztali téma majd Új dekorációk/témák letöltése gomb.
-
DittyCat
tag
válasz
Ezt az oldalt találtam (hát mondjuk nem igényelt nagy művészi képességeket megkeresni), de már megint zavarba gyüttem, hogy melyiket kéne letöltenem
! Ez túl sok. Azt tudom, hogy 64 bites kell, de ezt is csak a páromtól. DVD van itthon dögivel, szóval lehet próbálkozni
! No, kiválasztok egyet aztán hajrá.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest