Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz sh4d0w #108344 üzenetére

DaVinci Resolve-ban editalni 4K videot

Ezt most nem értem. Nem az volt a feladat, hogy nagyobb méretű állományokat másoljak egyik meghajtóról a másikra? Azért a 4K videszerkesztés még szerintem laikusként is más erőforrásfelhasználással jár. ;) Egyébként is alapból azt írtam, hogy mezei homeuser felhasználás esetén sok RAM mellett nem kell swap. Mezei homeuser ha szerkeszt 4K videókat, az kicsit más profil. Pár éve láttam a szekrényem tetején pihenő gép 5 társát összekötve 5x64GB RAM-mal 3D képet renderelni 20 órán keresztül, no az memóriaigényes feladat volt szintén, de nem is homeuser volt, aki csinálta.

Viszont akkor én belenyugszom, hogy csak nekem nem kell swap sok memó mellé, mindenki másnak kell swap és amúgyis hülyeséget beszéltem.

Ha majd DarthSun kolléga 80 évesen is azt mondja, vigyorogva emeli a 120kilókat, simán mondom neki, hogy emelj már 600kilót és meglátjuk akkor is vigyorogsz-e! Hülye példa, de kb ugyanaz, mint amit imént írtál. :P (a 120 és 600 arány nem is igazán fedi le, ami téma volt, de nem akartam 16000kilót írni)

Új hozzászólás Aktív témák