Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz cigam #107830 üzenetére

Arra értettem, hogy a Mint, és az Ubuntu hogyan csinálja, mert ezek voltak megemlítve

Jaja, értetetm én, hogy e kettő volt összevetve, azért is említettem, hogy az az -extra csomag még házon belül is másképpen van megoldva. Igaz eléggé más alapokon nyugszik az LM és LMDE, de sok jelentősége ezeknek az eltéréseknek nincs napi használat során. Ha valami nem működik, mint például a FF vagy más böngésző nem játszik le valamit rendesen, akkor azért kijönnek ezek az eltérések és bizony aki nem gyakran foglalkozik ezekkel, az vakarhatja a fejét, mint én is. Mondjuk ahogy telnek az évek, egyre több olyan dolog kerül az orrunk elé, ami nem ismeretlen vagy már meg is oldottuk valamikor a problémát, így azért időnként kis segítséggel már tudjuk hol kell keresgélni! :)

• válasz cigam #107830 üzenetére

Ejj kolléga de hisz pont ez a szépsége! A szabadság, a sokrétűség.

Nem tudtam megállni bocsi :B

Amúgy én mint überláma, de tényleg az vagyok ezekhez,
    úgy gondolom hogy ha már a fő zászlóshajók sem egységesek, mit várhatunk a pár 100 egyedi fejlesztgető pár 1000 garázsdisztrójánál?
    Tudtommal, kérlek korrigáljatok, van az Ubuntu-Debian vonal, meg az Arch-féleségek.
    Snitt, és ráadásul a kernelek (elvileg) egyformák. Bár abba is KissPisike beleforgatott ezt-azt, kivett amazt és a többiek is dettó így csinálhatják.

Vagyis visszakanyarodtam a dogmatikusnak tűnő (az is, nem tagadom), 8 éve folyamatosan felmerülő kérdésemhez.
    Minek is 1000 disztró...?
    Mikor egy Mint, ami Ubuntu de az meg amúgy Debian (vagy fordítva, a rosseb se tudja már lekövetni) homlokegyenest más módon tol ki egy kijelzőre egy video adatfolyamot.
    Itt a régi X ami szar, ott a W ami kiforratlan és nehézkesen kezelhető, ilyen kompozitor olyan libavcodec, ilyen megoldás, olyan renderelés, amolyan videodriver ésatöbbi.
    Kész csoda hogy egyáltalán megjelenik a kép a monitorokon :D

És akkor még itt van az örörk vesszőparipám, a csomagkezelés.
    Valahol teljesen megértem azokat akik agypéniszt kapnak a szárnyát bontogató Snaptól, a beszivárgott Flatpaktól, a bizonytalan AUR-tól és társaitól.
    Csak azt ne felejtsék el ezek a kollégák hogy ezeket MINDET az igények hívták életre.
    A .deb és egyéb gyári repók esetlegessége, hiányos szoftverválasztéka, és azok erős fáziskésése kiadások és verziók tekintetében.

Mára kiventiláltam magam :B :K karácsonyig csendben maradok.

Tisztelettel
    egy Linuxot kedvelő és napi szinten használó amatőr.

Utóirat, elgondolkodtam, mi lenne ha tökéletes lenne.
    Bezárhatna ez a topik, megszűnnne érdeklődés hiányában egy vagon fórum.
    Maradjon csak kicsit tökéletlen. De tényleg csak egy kicsit!

Új hozzászólás Aktív témák