Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zó
aktív tag
válasz
Rowon #106238 üzenetére
Nekem pont a minap kellett csinálnom egy FreeDOS-os pendrive-ot, hogy tudjam frissíteni laptopon a BIOS-t (fwupd-vel nem működik akksi nélkül), szóval jó az másra is a nosztalgián kívül
Linuxnál amúgy nagyon nem mindegy az sem, hogy az iskolákban, államigazgatásban (esetleg könyvtárakban) mi megy. Mondjuk, nem tudom, hogy van-e már az Accessnek bármi értelmes linuxos alternatívája, de őszintén szólva államigazgatásban sem találkoztam annak idején ott dolgozva bárkivel, aki hazsnálta volna. Sok gépen fenn sem volt, mert Word és Excel mindenre elég.
Egyébként nekem úgy tűnik, hogy jellemzően használt laptopokra, összeszerelt asztali konfigokra is dob rá Windowst kérés nélkül a kiskereskedő. De amúgy spórolni vágyóknak van linuxos laptop akár az eMAG-on is
Mondjuk, bírom, hogy disztribúciót sehol sem írnak, csak annyit, hogy Linux, csak sejtem, hogy nem Arch lesz az.
-
válasz
Rowon #106238 üzenetére
Plusz nyűg Linuxot rakni a gépekre. a Dell régóta Ubuntut rak a notikra, de saját optimalizáláson nyomták át, így néha meglepetéseket okozott a rutinos Ubuntusoknak. Volt olyan notigyártó, aki az EndlessOS-t rakta fel, a userek mihamarabb szabadulni akarnak tőle, még volt egy harmadik, ami most nem ugrik be, azt meg lecserélték valami bootLinux akármira. A lényeg, hogy plusz kinlódás van velük és aránytalanul kevesen használják azzal az OS-sel a notijukat, amivel megvették. Ha lenne még egyszerűbb megoldás, mint a FreeDOS, akkor azzal forgalmaznák szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Le Mans Ultimate
- Elemlámpa, zseblámpa
- ASUS notebook topic
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Spórolós topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3400, 94% Akkumulátor
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest