Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #67174 üzenetére

Az fstab-ot már rég nem szerkesztgetem én sem. Legutoljára valami 1 éve volt, amikor tmpfs ramdrive-ot csiholtam bele, de SSD-re sem adok meg spéci paramétereket.

De van, mikor tényleg szükség van ilyenre, hogy rendszerfájlt kell szerkeszteni, és ilyenkor bizony a kezdők GUI-s megoldásokért nyúlnak. Persze pont ezért szoktuk a terminálos megoldásokat erőltetni, 1) minden disztrón egyformán megy, 2) nem gond a sudo (nincs szükség gksu, pkexec, admin://-vergődésre), persze jön is mindjárt a kritika, hogy túl szakmai, meg xaralinukszmerttermináloznikell, bezzegawindows.

Ez sok DE/WM hiányossága is. Pl. ha a grafikus felület kulturáltan be tudja kérni grafikusan a rendszergazdai jelszót frissítéskezelőnél meg systemctl-es huszárkodásnál, akkor ezt a megoldást általánosan elérhetővé kéne tenni, hogy egy kezdőnek ne ezzel kelljen foglalkozni.

(#67177) ubyegon2: most nem tudom miért kell durcizni. Senki nem mondta, hogy valami rosszat írtál volna. Én viszont úgy érzem, hogy valamivel nem értesz egyet, de nem jön le, hogy mivel.

Új hozzászólás Aktív témák