Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65314) Frawly válasza csixy (#65300) üzenetére


Frawly
veterán

Simán átkonvertálod őket nagyobb JPEG tömörítéssel (nagyobb veszteséggel), ugyanúgy kell, mint IrfanView-ban. Épp úgy tud tömeges konvertálást is. Igazából ezt a sok kép átkonvertálását erősebb JPEG tömörítésre simán megcsinálja az imagemagick convert utilityje is.

De én nem csesztetném a JPEG-eket, eleve veszteséges formátum, még egyszer átkonvertálod veszteségesbe, nagyon f0sch lesz a minősége. Ma már nem sok értelme van egy képet 1 mega alá nyomkodni, mikor a többszáz gigás SSD-k, meg a sok terás HDD-k korában a 10 megás képek sem tételek, meg az ennél nagyobb RAW képek. Ha mégis kisebb JPEG-eket akarsz, akkor a forrásnál (pl. fényképezőgép) állítsd be, hogy már eleve a képlövéskor erősebb tömörítést alkalmazzon, így nem kell neked még egyszer átkonvertálni.

(#65303) Shyciii: lehet igazad van, és csak én voltam a Server 2012-höz béna. Persze működött meg minden, csak csodálkoztam mindig is, hogy minek szerverre a grafikus felület overheadje feleslegesen. Desktop gépen érthető, de szerveren?

Az XnView-val nincs semmi bajom, használtam én is Windowson, az Xn-t, meg az IrfanView-t is, mindkettővel egyformán meg voltam elégedve. De Linux alatt nettó feleslegesnek látom ezeket a *View-klónokat, még ha az XnView natív is. Képnézőben vannak gyorsabbak, meg tömeges konvertálásra is vannak hatékonyabb toolok. Windowson hasznosak, de Linuxon nem sok értelmük van.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.