- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #64959 üzenetére
Köszi, megnézem, ha lesz Ryzen. (Lehet kivárom a 3-as szériát).
Most Debian lett ismét, testing (Buster). KDE-full-t feltettem egy szűz, 84 mega RAM-ot foglaló install-ra.. az alap videolejátszó CPU-ból tolja a vidiket, nem is nagyon lehetett mit állítani benne (Dragon Player). Tettem fel egy VLC-t, hozzá se kellett érnem és voilá, 10-15% CPU-ból megúszom ugyanazt a vidit.
Rájöttem egyébként, mi volt az önálló életre kelése a friss, pár héttel korábbi Debianomnak: standard telepítőt nyomtam, nem expert módot. Most az expert install-ban megkérdezett, hogy szeretném-e, ha a security jellegű frissítések automatikusan jönnének-e le és települnének, vagy magamtól majd manuálisan a régi módszerrel intézem őket. Manuált választottam. A nem-expert (tehát standard) telepítő aktiválja ezt, így a legváratlanabb pillanatban képes a gép egyszercsak frissítéseket lehúzni és telepíteni, ami szolídabb erőforrású gépet igénybe vehet, vagy éppen csak "pont rosszkor jön" a dolog.
Most kerek minden, szép a KDE Plasma, gyorsított a H.264 video lejátszás. Még W10-nél is jobb, mert arra már nincs AMD driver (11 éves NV710/HD4350), az M$-é pedig vacak.. a Linux alatti meg úgy látom, jobban kezeli. Öröm, mosoly.
Köszönöm a jótanácsokat, lejegyzeteltem amit szükséges.
(Ez többieknek is szól).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest