Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59704) ubyegon2 válasza Frawly (#59703) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Alapból már az előbbi 4 cli-s program is más értékeket mutatott, de ez nem azt jelenti, hogy ne lennének pontosak, ami igazán nehezen fejthető meg annak, aki nem ismeri ezeket, az a memóriák kijelzése, de a processorok is majdnem olyan trükkösek. Amúgy az infót ugyanonnan nyerik, no mindegy, anno érdekeltek ezek a kijelzések és olvasgattam is a működésükről ezeknek a cli-s programoknak, de mivel ugye én csak home user vagyok , így sok minden még most is megérthetetlen számomra. A GUI-s kijelzésű programok meg gondolom a Winről érkezőknek vannak csinálva, de azok is pontos adatokból dolgoznak, csak a beállításaik mások. Az egyiknél a képen látszik is az okok egyike, hogy miért nem ugyanazt mutatják. ;)

Egyébként, ha szükség van rá, a cli-s programokra azért lehet támaszkodni, ha ismeri az ember vagy inkább látja is amit néz. Nekem legalábbis segítettek ezek, mikor a laptopom processormagjaiból csak egyet akart használni az összes disztró. De ez már régi történet.

************************************************

Mellékesen jut eszembe, múltkor említetted, mit kell csinálni a böngészőben a sorok vízszintes hullámzásával....rémlik, hogy kompozitort említetted. Most az új Ubi Mate csinálja, az a helyzet, hogy piszkálható kompozitor nélküli DE-khez vagyok szokva, ahol nincsenek ilyen gubancok. Már közben leesett, hogy a Mate-ban van, talán marco vagy hasonló, a compizra átállás szokott még segíteni, de nem találtam sehol, aztán rájöttem, hogy a Mint-ben van a default beállításoknál. Itt fel kell rakni, most, hogy leírtam, már vannak tippjeim.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.