Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

Sziasztok!

Az elmúlt néhány hétben több kérdést is feltettem nektek, és ti elláttatok tippekkel.
    Most végre volt isőm ezeket végigpörgetni, és úgy gondolom, hogy úgy illik, ha a megoldásokat megosztom a csapattal.

1.) Sokat kérdezgettem arról, hogy a munkahelyi gépemre az amdgpu-pro drivert hogy tudom feltenni különböző disztrókra. Lehetőleg a legfrissebb csomagokkal rendelkező disztrót kerestem, ami még nem túl friss a gyári AMD driverhez.
    Jelentem, hogy az Arch linuxos megoldás (downgrade-eljük a szükséges csomagokat) működött, de az első frissítésnél már gondja volt a KDE-nek, hogy bizonyos csomagokat nem tud frissíteni a dowgrade miatt.
    Az OpenGL támogatás KDE alatt teljesen el is szállt.
    Kipróbáltam XFCE-vel, ott teljesen jó volt, de gondolom csak azért, mert az XFCE régóta nem frissül, és gondolom, hogy csak idő kérdése, hogy valami más csomagnak gondja legyen emiatt.
    A megoldás az lett, hogy visszaálltam LTS Ubuntu-ra. a következő LTS verzióig kibírom a mostani csomagverziókkal is.

2.) Másodlagos monitoron szaggat a videó. Valószínűleg Wayland hiba, vagy beállítási gond, mert X11-el teljesen jó.
    Viszont a CPU terhelés folyamatosan 60-70% körül van mind a négy magra, miközben a GPU 10%-on van. Lehet, hogy tényleg nem megy a GPU gyorsítás? Panacssorból indítva sem ír semmit a Totem.
    Viszont a fő gond megoldódott. :K

3.)
    A végére hagyok egy kérdést is, ami eléggé bosszant.
    Van pár GTK2/3 progi, ami nagyon ragaszkodik a fehér témához, mivel nem támázhatóak. Az a kérdésem, hogy hogy tudom rájukerőltetni a sötét témát?
    Kipróbáltam guglizás során talált témázó progit, de ez lett a vége, szóval inkább kérdezek. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák