Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz ArthurShelby #55074 üzenetére

Itt nem a mount-ról van szó, ebben az esetben a / lesz a gyökérkönyvtár, amit a win megcsinál C meghajtó néven plusz még csinál más partíciót is, ez a "rendszer számára fenntartott" partició.
    Itt te határozod meg, hogy a /-en kivűl milyen partícióid legyenek, /home, /boot /var is akár. Több meghajtó esetén sokkal szabadabban dönthetsz, mert nem az oprendszer dönt helyetted, persze itt most a kézi particionálásról beszélek.

A swap a wines virtuális memóriának felel meg, csinálhatsz partíciót is és swap fájlt is. Vannak tévhitek itt is. 4GB felett is szoktak csinálni 1GB-ot a biztonság kedvéért ill. ha hibernálsz, akkor kell annyi swap, amennyi a fizikai memória.

Tudom, hogy a linux-nál csatolni (mount-olni) kell (androidnál már előjött). Azt nem értem, hogy miért kell csatolni, és pl egy windows-nál akkor hova van csatolva alapértelmezetten egy pendrive?

Telepített desktop Linuxnál már auto csatolással működik ez is, újabban a /media mappába csatolódnak a külön meghajtók. Egyes disztróknál meg az /mnt mappába. Ha rádugod a külső eszközt, ezekben fogod megtalálni a fájlkezelővel.

Remélem érthetően írtam le ezeket az alapdolgokat! ;) Ami nem tiszta még, kérdezd meg nyugodtan, csak előrébb leszünk egy lépéssel mindig.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés