Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

Sziasztok!
    Sok-sok év kihagyással kicsit megkopott az amúgyis szegényes tudásom, egy kis help kéne.
    Vala az openwrt-s routeremen egy 2 TB-os winyo ext4-es megosztott adatpartícióval, ami kezd megtelni. Vettem hát egy 3 TB-osat, s gondoltam a routerrel ~10 MBps-os másolgatás helyett előveszem a régi linuxos (xubuntu) gépet, USB helyett SATA-val gyorsabb lesz (én naív -- 33 MBps, amit hajlandó max...)
    Gparteddel szépen megformáztam a winyót ext4-es partíciókkal (tbsz, mert 2.x TB-nál többet nem kezel, meg kapott swap és extroot partíciókat is) - first mistake: gparteddel mindennek root:root lett az ownere. Kellett egy kis idő, hogy megtaláljam, hogy mit lehet csinálni, a régin az adat-partíción már én:én voltam az owner, de chown nem igazán hatotta meg, csak végül chmod 777 -R-re lett hajlandó írhatóvá tenni.
    Gondoltam a szívások után itt már végre sínen vagyok... de mint kiderült, csak annyira, mint József Attila. Se dd, se cp nem akart működni, permissions illetve directory miatt. Akkor legyen ágyúval verébre, rsync.
    rsync -avr --progress /media/uuid-1/ /media/uuid-2/
    Így a nagyját átmásolta, de random foldereknél csak ennyit írt:
    rsync: send_files failed to open "/media/uuid-1/folder": Permission denied (13)
    rsync error: some files/attrs were not transferred (see previous errors) (code 23) at main.c(1070) [sender=3.0.9]

Most ismét ráeresztettem, de már sudo-val. Megint elkezdett másolgatni, de néhány foldert átugrik. Remélem csak azokat, amik már át lettek másolva... Ha valamit rosszul csináltam volna, valaki meg tudná mondani, hogy reggel amikor munka előtt ránézek, már jól folytassam?
    Köszi

Új hozzászólás Aktív témák