- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
válasz
ubyegon2 #44283 üzenetére
Jajj, még mindig ezen az Archon és két héten lovagolsz. Egyrészt van az már 3-4 hete is, hogy újra feltettem, meg Archot nem csak most használok, használtam rövidebb időket előtte is, plusz mindig is szimpatizáltam vele, és jó véleménnyel voltam róla, jó ideje a legjobb disztrónak tartom haladóbbak részére. A verziók frissességére meg már Windows alatt is mindig figyeltem, annyi, hogy ezt Linux alatt még fontosabbnak tartom.
Persze volt egy pillanat, mikor szidtam az Archot, mikor nem ment a telepítése LUKS LVM-mel, de akkor csak düh beszélt belőlem. Aztán kéklufi-cethal segített privátban, és onnan nem volt gond. Igaz az US-kiosztásos, magyar ékezetes jelszavas, btrfs-ses LUKS LVM-mel most is szoptam akkorát, hogy csak úgy cuppogtam, majdnem ki is vágtam mérgemben a gépet az ablakon, valami 6 órát kínlódtam vele, nem akarta bekérni, majd elfogadni a LUKS jelszót bootkor, de végül meglett, igaz a mkinitcpiósok meg a hooksosok női felmenőjét még azóta is negatív konstellációban emlegetem egy ősi mesterséggel karöltve
Tényleg nagyon baba, hogy minden mindig friss benne, és nem kell LTS meg nem LTS szarakodással foglalkozni, meg disztróupgrade miatt újratelepítgetni. De hogy örülj, írok az Arch hátrányairól is. Nem minden szoftver található meg a csomagok között, néha az AUR-ban sem, olyanok adott esetben, amelyek pl. az Ubuntu vonalra elérhetők csomagként, ha nem is az alap tárolóban, hanem PPA-ban. Az sem tetszik, hogy az AUR i686 only, nuku x64, meg az sem tetszik, hogy az i686-os kernel non PAE. A PAE nem csak 4+ GB RAM-nál jönne jól, de az NX használatával biztonságot is jelentene a címtérvédelemmel, persze az AUR-ból ezt is fel lehet passzintani, de szerintem az alap tárolóban is benne kéne lennie. Az Arch úgyis modern disztró, nem hiszem, hogy sokan használnák PAE-t nem támogató gépen. Nem komázom továbbá, hogy az AUR-ban a pkgbuild csak fakerootal megy, igazi roottal nem. Tudom, hogy ez biztonsági szempontból van így, de ne akarjanak már mindenáron engem saját magamtól megvédeni.
Egyébként meg a gentooba is belekezdenék, de annyi időm nincs. Pedig gentoosként lehetne a sok divatlinuxost magas lóról leosztani
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest