Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz TAKÍÍ #37671 üzenetére

1.) Van Linoxon Grub costumizer, meg hasonló cuccok, de sosem szórakoztam vele, azt majd a többiek kifejtik.
    Vsz be lehet állítani, hogy egyből a meghatározott OS-t töltse be, de akkor a többit hol, hogyan választod ki?? Mindig utánaállítgatsz, az szerintem felesleges macera. Ezért jó az indítóképernyő, ahol megadható az alapértelmezett rendszer, Grub esetén a Mint lesz az és pl. 10 sec elteltével azt tölti be automatikusan, ha nem nyúlsz hozzá. Ez nehogy már akkora gondot jelentsen...

2.) A kettő egymástól független, anno 32 bites XP mellé is tehettél 64 bites 7-est, az a lényeg, hogy a hardver támogassa a 64 bitest.

3.) 17.1 Rebecca, vagy megvárod az e hónapban megjelenő 17.2-s Refaela kiadást.
    Szerintem Windows után egyértelműen a Cinnamon áll leginkább kézre és mondhatni még szép is. A KDE talán pár fokkal szebb (ízlés kérdése) és sokkal jobban testreszabható, 3D-sasztali effektek stb. De erre valók a Live telepítők, kiírod, bebootolsz és lecsekkolod.

4.) Lehet. Én Linuxokat 2.0-ás pendrive-ról USB 3.0 portra dugva bootoltam. 3.0-át meg már régóta támogatják kernelszinten. Pl. a Win7-nél okoz gondot, ami nem támogatja natívan, 8.x-től fölfele már ok. Illetve, mint írták, hardverfüggő is, tud-e 3.0-ról bootolni, de újabb gépeknél már szinte alap.

Ennyi infónak már elégnek kell lenni, illetve ne akard erővel győzködni a fatert, mert szerintem felesleges...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés