- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldAkita
aktív tag
Gépemben 1 hdd több részre van particionálva. Egyik partición Win7 másikon Linux Mint 14(nadia), de ezeken kívül van még több partició. Bootoláskor menü, itt választhatok hogy win7 vagy Linux.
Win7 alatt serviio-val DLNA módban nézhetem a hdd-n lévő mkv filmeket. Linux alatt is szeretném ugyanezt.
Minidlna-t telepítettem, majd igyekeztem a minidlna.conf állományt szerkeszteni. Ezeket a sorokat írtam bele:
friendly name: Apu_PC_Linux
log_dir=/var/log
inotify=yes
mentés után terminálba beírom: sudo service minidlna restart
LG LA660s tv smartshare médialejátszója ezután megjeleníti az Apu_PC_Linux nevű ikont amelyre klikkelve audio, pictures, video mappákat mutat, de minden üres, ami gondolom nem csoda mert a minidlna.conf-ban nem adtam meg az elérési utat.
Az elérési út helyes megadásában kérném segítségeteket.
Azt olvastam hogy ha ezt a sort írom be, akkor minden médiatartalmat magától detektál:
db_dir=/var/cache/minidlna
Terminálban azonban ilyen hibaüzenetet kapok restart után:
* Restarting DLNA/UPnP-AV media server minidlna
[2014/01/18 00:15:35] utils.c:265: warn: make_dir: cannot create directory '/var/cache/minidlna'
[2014/01/18 00:15:35] minidlna.c:529: fatal: Database path not accessible! [/var/cache/minidlna]
Gondoltam biztos készítenem kell egy minidlna mappát a /var/cache-ben. De ott nem aktív a Mappakészítés lehetősége, csak a Create Launcher. Azt meg nem tudom mi?
Van a minidlna.conf-ban 3 sor megjegyzés, ezek:
# * "A" for audio (eg. media_dir=A,/var/lib/minidlna/music)
# * "P" for pictures (eg. media_dir=P,/var/lib/minidlna/pictures)
# * "V" for video (eg. media_dir=V,/var/lib/minidlna/videos)
Töröltem a db_dir=/var/cache/minidlna sort és mivel engem csak a video érdekel, gondoltam, ebbe a sorba:
# * "V" for video (eg. media_dir=V,/var/lib/minidlna/videos) megadom az elérési utat ahhoz a mappámhoz ahol a filmek vannak.
Ezért ezt írtam be elérési útnak:
media_dir=V,/media/apu/Apu-raktar/Ncore
Tettem ezt azért, mert ha a fájlkezelőben arra a partícióra teszem a mutatót ahol az Ncore mappám van ahol a filmek vannak, akkor ezt írja ki:media/apu/Apu-raktar
Mentés és restart után ezt írja ki a terminal:
* Restarting DLNA/UPnP-AV media server minidlna
[2014/01/18 00:29:30] minidlna.c:474: error: Media directory "/media/apu/Apu-raktar/Ncore" not accessible! [Engedély megtagadva]
Ebben lenne logika ha nem lenne csatolva az Apu_raktar nevű partició, de csatolva van!
Írásomból azt hiszem kiderül, Linux hozzáértésem jobban tendál a nullához mint az 1-hez
Kérlek segítsetek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bomba ár! Acer Aspire E5 - i7-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest