Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• OldAkita

aktív tag

Gépemben 1 hdd több részre van particionálva. Egyik partición Win7 másikon Linux Mint 14(nadia), de ezeken kívül van még több partició. Bootoláskor menü, itt választhatok hogy win7 vagy Linux.
    Win7 alatt serviio-val DLNA módban nézhetem a hdd-n lévő mkv filmeket. Linux alatt is szeretném ugyanezt.
    Minidlna-t telepítettem, majd igyekeztem a minidlna.conf állományt szerkeszteni. Ezeket a sorokat írtam bele:
    friendly name: Apu_PC_Linux
    log_dir=/var/log
    inotify=yes
    mentés után terminálba beírom: sudo service minidlna restart
    LG LA660s tv smartshare médialejátszója ezután megjeleníti az Apu_PC_Linux nevű ikont amelyre klikkelve audio, pictures, video mappákat mutat, de minden üres, ami gondolom nem csoda mert a minidlna.conf-ban nem adtam meg az elérési utat.
    Az elérési út helyes megadásában kérném segítségeteket.
    Azt olvastam hogy ha ezt a sort írom be, akkor minden médiatartalmat magától detektál:
    db_dir=/var/cache/minidlna
    Terminálban azonban ilyen hibaüzenetet kapok restart után:
    * Restarting DLNA/UPnP-AV media server minidlna
    [2014/01/18 00:15:35] utils.c:265: warn: make_dir: cannot create directory '/var/cache/minidlna'
    [2014/01/18 00:15:35] minidlna.c:529: fatal: Database path not accessible! [/var/cache/minidlna]
    Gondoltam biztos készítenem kell egy minidlna mappát a /var/cache-ben. De ott nem aktív a Mappakészítés lehetősége, csak a Create Launcher. Azt meg nem tudom mi? :)
    Van a minidlna.conf-ban 3 sor megjegyzés, ezek:
    # * "A" for audio (eg. media_dir=A,/var/lib/minidlna/music)
    # * "P" for pictures (eg. media_dir=P,/var/lib/minidlna/pictures)
    # * "V" for video (eg. media_dir=V,/var/lib/minidlna/videos)
    Töröltem a db_dir=/var/cache/minidlna sort és mivel engem csak a video érdekel, gondoltam, ebbe a sorba:
    # * "V" for video (eg. media_dir=V,/var/lib/minidlna/videos) megadom az elérési utat ahhoz a mappámhoz ahol a filmek vannak.
    Ezért ezt írtam be elérési útnak:
    media_dir=V,/media/apu/Apu-raktar/Ncore
    Tettem ezt azért, mert ha a fájlkezelőben arra a partícióra teszem a mutatót ahol az Ncore mappám van ahol a filmek vannak, akkor ezt írja ki:media/apu/Apu-raktar
    Mentés és restart után ezt írja ki a terminal:
    * Restarting DLNA/UPnP-AV media server minidlna
    [2014/01/18 00:29:30] minidlna.c:474: error: Media directory "/media/apu/Apu-raktar/Ncore" not accessible! [Engedély megtagadva]
    Ebben lenne logika ha nem lenne csatolva az Apu_raktar nevű partició, de csatolva van!
    Írásomból azt hiszem kiderül, Linux hozzáértésem jobban tendál a nullához mint az 1-hez:)
    Kérlek segítsetek.

Új hozzászólás Aktív témák