Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 1 among many

tag

válasz Ph895 #22738 üzenetére

Egy op rendszer nem fogja megmenteni a nyomorék 80-90% birkát se önmagától, sem a gazdáiktól. Más sem. Ezt el lehet felejteni. Csak magukat tudnák megmenteni. Ahogy nézem, ezt is el lehet felejteni... Viszont ha minden elérhető Linuxon is, ami eddig csak winen, akkor a maradék 10-20%, köztük én is, megszabadulhat a wintől, és legalább az idő és a programok egy részét tisztább módon használhatja.
    Ne haragudj, nem bántásból mondom, de valahol kicsit félrecsúszott a gondolatmeneted. Attól, hogy valami nem fogja megváltani a világot, de a mostani 1% helyett 10-20%-nak ad jó lehetőséget azáltal, hogy 100% megkapja, de 80-90% nem tud élni vele, az nem egy rossz, hanem egy jó dolog.

Stallman pedig naiv idealista. Nem fognak dollármilliós fejlesztési költségű játékokat közösségi szinten, pénzkereset után szabadidőben dolgozunk rajta alapon létrehozni, mivel nem megy. Ezek csak fizetős alapon létezhetnek. Most abba ne menjünk bele, hogy ilyen téren is mekkora különbség van korrekt és lehúzós üzleti modellek között, az már nagyon máshová vezetne.
    A lényeg, hogy ezután is fejleszthet bárki ingyenes, szabad forrású játékokat linuxra vagy máshova, semmi nem lesz kevesebb, csak több. És továbbra is lesznek indie fejlesztők, sőt, nekik a szabad alap hihetetlen segítség lenne! Ha végre os szinten a nyílt forrás és a szabad szoftver válna standardá, én sem lennék a winhez kötve. Aztán mindenki maga tudná menedzselni, mit fogad el, mit nem, egy tiszta alapról. Most meg a többségnek eleve a bekapcs gomb megnyomásától bukó van.

Játékok terén is mindenki maga döntheti majd el, hogy nem kell semmi, marad a tiszta os, vagy veszek 5 buznyákért valami ötletes, korrekten árazott jópofa cuccot egy indie fejlesztőtől, aki mondjuk a kódot is publikálja, mert élni kíván ennek az előnyeivel, és attól még a munkája továbbra is jogvédett marad, vagy megveszem a Kólofbátölfild 8-at, mert márpedig nekem az kell, és napi több órában futtatom a különböző multik és hírszerzők belepakolt cuccait is.

Tényleg nem értem, mi romlana a mostani helyzethez képest? Semmi, legfeljebb a javulás mértéke nem elég az idealista maximalisták számára. Én is az lennék, de kénytelen vagyok szokni a bolygót, ahova le lettem küldve. :)

Új hozzászólás Aktív témák