Új hozzászólás Aktív témák

• Jim-Y

veterán

válasz Jim-Y #21425 üzenetére

Sikerült életre kelteni :Y

- Először gparteddel próbáltam, ott is úgy, hogy kiválasztottam a device-ot pl /dev/sdc (nálam) ugye ennyire látta a rendszer, mert az fdisk is listázta, csak azt írta rá, hogy nem talált partíciós táblát a lemezen. Majd Device menüpont Attempt Data Rescue. Ez a tool igényelte a gpart program meglétét a rendszeren. Alapból nincs fent így fel kellett tenni. sudo apt get install gpart. Ezután a data rescue partíciós táblát keres a lemezen. Nálam ez egész éjszaka futott.

- Közben, mivel nem voltam biztos benne, hogy a gparted sikerrel jár-e, elkezdtem egy másik toollal is kutakodni a lemezen ezen cikk miatt[link]
    Letöltöttem a TestDisk programot, és futtattam. Azt csináltam ami a cikkben a Now, a sad example rész után jött. Deeper search -> ez cilinderenként megy végig a lemezen, így ez is egész éjszaka futott.

Ma reggelre mindkettő véget ért, a gparted nem járt sikerrel, a TestDisk azt írta (innen sajnos kevéssé emlékszem, mert teljesen beparáztam, hogy akkor ez tényleg kuka, így elég gyorsan nyomkodtam a gombokat:D) hogy a záró valami hiányzik neki. Egyébként a TestDisk felismerte, hogy a lemez NTFS, így azért valahol mélyen reménykedtem, bár a Deeper Search után a program nem adott semmi olyan lehetőséget ami kijavítaná a hibát, így megpróbáltam kilépni a programból úgy, hogy visszalépkedtem a főmenübe, majd egy sugallattól vezérelve megint rámentem a lemezre -> [Analyze]

Na ekkor viszont pont úgy nézett ki a dolog mint a cikkben a Recover lost partition után, hogy az Analíze menü megnyitása után egy ilyen kép fogad

Látszik, hogy itt már felismeri a partíció tipusát, nálam NTFS volt persze, majd rámentem, hogy [Write] -> Ok, succes, need reboot

Rebbot után pedig felismerte a gép a meghajtót, és látom a fájljaimat WIN! Azt azért hozzá kell tennem, hogy nem vagyok/voltam 100%-ig biztos benne, hogy mit csinálok :DDD

megj: a fenti cikk említi, hogy ilyen hiba akkor szokott keletkezni, ha multiboot rendszert csinál az ember, és véletlenül törli ez a folyamat a partíciós táblát. Na én pont a napokban csináltam multi boot rendszert, de arra már nem emlékszem sajnos, hogy a külső vinyó, amiről most szó van, a folyamat alatt rá volt-e dugva a gépre, szerintem nem, de elképzelhető, hogy igen, és, hogy ez zavart be:/

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés