- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Sikerült életre kelteni
- Először gparteddel próbáltam, ott is úgy, hogy kiválasztottam a device-ot pl /dev/sdc (nálam) ugye ennyire látta a rendszer, mert az fdisk is listázta, csak azt írta rá, hogy nem talált partíciós táblát a lemezen. Majd Device menüpont Attempt Data Rescue. Ez a tool igényelte a gpart program meglétét a rendszeren. Alapból nincs fent így fel kellett tenni. sudo apt get install gpart. Ezután a data rescue partíciós táblát keres a lemezen. Nálam ez egész éjszaka futott.
- Közben, mivel nem voltam biztos benne, hogy a gparted sikerrel jár-e, elkezdtem egy másik toollal is kutakodni a lemezen ezen cikk miatt[link]
Letöltöttem a TestDisk programot, és futtattam. Azt csináltam ami a cikkben a Now, a sad example rész után jött. Deeper search -> ez cilinderenként megy végig a lemezen, így ez is egész éjszaka futott.Ma reggelre mindkettő véget ért, a gparted nem járt sikerrel, a TestDisk azt írta (innen sajnos kevéssé emlékszem, mert teljesen beparáztam, hogy akkor ez tényleg kuka, így elég gyorsan nyomkodtam a gombokat
) hogy a záró valami hiányzik neki. Egyébként a TestDisk felismerte, hogy a lemez NTFS, így azért valahol mélyen reménykedtem, bár a Deeper Search után a program nem adott semmi olyan lehetőséget ami kijavítaná a hibát, így megpróbáltam kilépni a programból úgy, hogy visszalépkedtem a főmenübe, majd egy sugallattól vezérelve megint rámentem a lemezre -> [Analyze]
Na ekkor viszont pont úgy nézett ki a dolog mint a cikkben a Recover lost partition után, hogy az Analíze menü megnyitása után egy ilyen kép fogad
Látszik, hogy itt már felismeri a partíció tipusát, nálam NTFS volt persze, majd rámentem, hogy [Write] -> Ok, succes, need reboot
Rebbot után pedig felismerte a gép a meghajtót, és látom a fájljaimat WIN! Azt azért hozzá kell tennem, hogy nem vagyok/voltam 100%-ig biztos benne, hogy mit csinálok
megj: a fenti cikk említi, hogy ilyen hiba akkor szokott keletkezni, ha multiboot rendszert csinál az ember, és véletlenül törli ez a folyamat a partíciós táblát. Na én pont a napokban csináltam multi boot rendszert, de arra már nem emlékszem sajnos, hogy a külső vinyó, amiről most szó van, a folyamat alatt rá volt-e dugva a gépre, szerintem nem, de elképzelhető, hogy igen, és, hogy ez zavart be:/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Gitáros topic
- Nyaralás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Könyvajánló
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2932
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest