Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- koxx: Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem az a lenyeg, hogy visszaellenorizheto-e, hanem hogy megteszi-e valaki, mielott a userhez eljut a file es nem, nem teszi meg senki.
Hogy érted, hogy nem teszi meg? Bárki megteheti, akinek gyanúja merül fel. Ha a Githubos upstreamben sebezhetőség vagy rosszindulatú kód van, a flatpak verzióban is benne is; ha nincs, akkor nem.
A linkeden ezt írják: "If an app has the static filesystem permission for
home
, it can place this override file to give itself any possible permission."Én tudtam, hogy erre gondolsz, amikor azt írtad, hogy "egyszeru dotfile-lal torheto". Ezért írtam le #11-ben, hogy "Mert amúgy a ~/.local/share/flatpak/ könyvtár a flatpak alkalmazások számára NEM elérhető, amíg explicit módon nem adsz rá engedélyeket."
Tehát ez nem úgy működik, hogy a kedves posztoló elképzeli, hogy amelyiknek appnak filesystem=home jogosultsága van, az felül tudja írni a többi app jogosultságát. Nem így van!
A Flatseal csak azért tudja ezt megtenni, mert xdg-data/flatpak/overrides:create; jogosultsága van.Meg egy szo a Flatsealrol, mert korabban nem olvastam azt az oldalt. Ez a masik olyan alkalmazas, ami ebben az egesz okoszisztemaban iszonyu veszelyes - ha valami, hat ez a root jelszo a sima usernek, mert nem csak a jogosultsagok szukebbre vonasara alkalmas, hanem azok kitejesztesere is.
Igen, a Flatseal azért működik így, mert ez az elvárt viselkedés. Ez ilyen by design.
De még mindig távoll áll a root jelszótól, mert (és megint ismétlem magam): "Másrészt ezzel a módszerrel csak olyan jogosultságok adhatók az appoknak, amivel egy csomagkezelőből letöltött program vagy egy appimage alapból rendelkezik. Tehát még mindig van egy plusz védelmi réteg a flatpak appoknál, amivel a csomagkezelős programok, a random weboldalakról letöltött csomagok vagy binárisok, illetve az appimage-ek nem rendelkeznek."És újfent ismétlem magam, ha valaminek minden jogot megadsz arra, hogy tönkretegye a rendszered, akkor nincs mit csodálkozni azon, ha tönkre is teszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 15 Pro Max 512GB Natúr titán
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- Intel Core i7 10700/RTX3060/16Gb ram/256Gb SSD
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD IPS
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény- Használt, karcmentes 3 hónap gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3552,100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700K / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest