Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz bambano #135 üzenetére

a másik flatpak csomagot is összerakhatta volna deb-ben

Amikor elkezdődött ez az egész flatpakos történet, 2007-ben, akkor még talán lehetett volna deb-et használni. Hogy miért nem arra esett a választás, én nem tudom megmondani, de komolyan írni fogok egy e-mailt Alexander Larssonnak, megérdeklődöm tőle :)

még mindig hangsúlyozom, hogy a flatpak egy csomagolási módszer.

Nem CSAK csomagolási módszer, hanem ott van még mellette a futattókörnyezet, ami elindítja a programot, kezeli a jogosultságokat (a Bubblewrap segítségével), meg ott a flatpak-builder, ami csomagokat épít, meg az egyéb infrastruktúrális dolgok, pl. a távoli repók kezelése, stb.

de itt az is a probléma, hogy a fejlesztő a saját problémáját át akarja tolni az userre. userből nagyságrendekkel több van, tehát ez pazarlás.

Korábban azzal volt problémád, hogy a flatpak fejlesztésére elvont erőforrások hiányoznak az alap fejlesztésekből, most meg az a gond, hogy a usereknek problémát okoz a flatpak... most akkor döntsük el, hogy ki szívjon, a user vagy a fejlesztő?
    Én azt gondolom, a usereknek semmilyen jelentősebb töbletterhet nem jelent a flatpak. Sőt, a userek is profitálnak abból, ha a fejlesztőnek nem kell 3-4-5-6-akármennyi disztróra csomagolnia, tesztelnie, hanem azt az energiát a szoftver fejlesztésére, unit tesztelésre és hibajavításra fordíthatja.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés