Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• z123456789

addikt

Sziasztok!

Tavaly áprilisban szembejött egy facebookos postban az app, letöltöttem, regisztráltam, beutaltam, aztán elkezdtem nyomkodni, 3$-ért tört részvényeket vásárolgatni. Az volt a célom, hogy kicsit ismerkedjek a részvénypiaccal, a világ híreit olvasva próbáljam értelmezni a részvények mozgásait, igazolásokat keresni a rossz, vagy jó tippjeimre.

Viszont most be kéne küldenem az SZJA bevallásom. :D
    Az az értesülésem, miszerint a kiutalt nyereségről kell csak adózni, az helytálló? Mert ha letöltöm a tavalyi kivonatomat Lightyearről, akkor abban withdraw egyszer sincs.

Illetve tovább megyek. Már van TBSZ-em is ott. Amennyiben a sima profilomról átvezetem oda szépen lassan az összes pénzt, és oda fektetem be, majd kivárom az 5 évet, lényegében mentesülni tudok a nyereség/kamatadó és szochó alól?

Köszi előre is. :R

Visszaolvasva, nem szeretnék feszültséget kelteni, és nyilván ha nem kapok értelmes segítséget, akkor megpróbálom másik topicban, és ha ott sem, akkor majd felkeresem a NAV-ot, ha ők sem kompetensek, akkor meg keresek könyvelőt...akikből százával vannak olyanok, akik legalább annyira világtalanok ezzel kapcsolatban, mint én. :D
    De első körben bízom a PH-ban. Sok segítő, és okos ember van itt. ❤ :) :R

Új hozzászólás Aktív témák