Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Peter.70
üzenetére
A nulladik év alatt a gyűjtőévet érted? Mert befizetni utána már nem tudsz rá, csak kereskedni a rajta lévő egyenleged terhére.
Amúgy szerintem nincs minimál összeg, hogy honnantól érdemes. Én sem vagyok még túl tapasztalt befektető, de pont úgy könnyű tanulni, hogy van bent annyi pénzed, amitől el tudsz búcsúzni (minimum) 5 évre és amit nem félsz kockáztatni, éppen csak tétje legyen a dolognak, hogy ne hülyeségre szórd el. A saját pénzeden tudod lemérni, hogyan teljesít az összerakott portfóliód, kénytelen vagy megtanulni az esszenciális kifejezéseket, kereskedéssel járó költségeket kalkulálni és így tovább.
Az állampapír egyszerű konstrukció, de ami infláció követő, az is "csak" a pénzed értékének megtartását biztosítja (persze erős inflációs nyomás alatt ez is elég lehet, attól függ mi a cél), de amik infláció feletti hozamot ígérnek, azok is alacsony hozammal dolgoznak.
Ha csak keveset tudsz betenni, akkor is többet ér a vele nyert tanulás és tapasztalatszerzés, mint azon aggódni, hogy 100 ezer forintból nem leszel 5 év alatt gazdag.
-
válasz
Peter.70
üzenetére
A fiam példáján látom, hogy már 18 évesen, 300 000 forinttal is érdemes elkezdeni. Az első év tapasztalatai alapján ez az összeg már nagyon szépen megmutatja a befektetés erejét. Persze hozzátartozik, hogy aki saját lábán él, annak először egy félévnyi megélhetést fedező tartalékot érdemes felépíteni – állampapírban –, és csak az ezen felüli részt szabad hosszabb távra lekötni.
-
lemusz
addikt
válasz
Peter.70
üzenetére
Mivel semmilyen számlavezetési költség nincs (még), akár már a TBSZ nyitásához kötelező minimum egyszeri 25000 Ft-nál is megérheti elméletileg. Gyakorlatilag meg szerintem jobb azért ha rá tudsz tenni legalább 1 millát egy évben. Ha ez nem megy, akkor inkább további államkincstárnál vezetett állampapírozást javasolnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- 27% GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap bontatlan új !
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest