Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fairko
csendes tag
Sziasztok,
szerintetek az alábbi 2 gép közül melyiket válasszam?Lenovo ideapad Y580, i7-es proci, 1T winyo, 6GB memória, FHD kijelző, DOS
vagy
http://www.usanotebook.hu/lenovo/ideapad-y500-intel-core-i7-3630qm-240ghz-8-gb-ram-16-gb-ssd-windows-8-fekete-hatlap-59-360493/P30276
A történet röviden annyi, hogy a meglévő 580-asom helyett felajánlották a fent említett Y500-t.
-
Fairko
csendes tag
Gyárilag telepített Win8-cal érkezett a gép és egy 16GB-s msata ssd-vel.
Na már most én ezt az ssd-t ki szeretném cserélni a saját 128GB-os msata ssd-re. A cserével nem is volt gond. Viszont én semilyen cd-t nem kaptam a géphez (szerintem logikusan), hanem egy külön partíció van létrehozva a winyón a drivereknek. Ez is még ok.
Viszont honnan telepítsem fel a jogtiszta win8-amat? Merthogy semmiféle telepítő cd-t, pendrivot vagy akármit sem kaptam hozzá, microsoft oldaláról meg csak vásárlással lehetne letölteni. Olvastam itt a fórumon, hogy a termékkulcs elvileg integrálva van a biosban, de azért én kifacsartam a gépből valahogy. Ettől függetlenül nem értem a dolgot. Ha a megvásárolt jogtiszta win8-t akarom újratelepíteni a gépre, akkor le kell töltenem egy kalóz verziót majd azt feltelepíteni? Normális ez?
Vagy ti kaptatok valamilyen telepítőt win8-hoz, ha azzal vettétek? -
Fairko
csendes tag
válasz Cyber_Bird #2527 üzenetére
Igen, a one key recovery-t próbáltam, vissza is rakta a rendszert frankón, csak éppen a sima hdd-re. Meg se kérdezte, hogy hova akarom telepíteni, mit akarok, csak feltelepítette és külön particióként látszik az ssd-m. De én nyilván az ssd-re szeretném a rendszert, úgyhogy tanácstalan vagyok.
-
Fairko
csendes tag
Kb 2 hét szenvedés után sikerült áttelepítenem a gyári win8-cat az mSata SSD-re. Nagyon brutál lett a gép, hasít mint a szél.
Viszont 2 program valamiért nem akar menni. A one key theatre-t valamiért nem akarja feltelepíteni a rendszer, fatális hibát ír ki.
A másik, hogy a lenovo energy management feltelepítése után újraindítom a gépet és nem tud betölteni a windows. Szenved néhány percet, majd elkezdi automatikusan a rendszer helyreállítását, azaz minden programot és drivert letöröl a gépről, csak a nyers windows8 marad. Igazából nem olyan nagy problémák ezek, bár mindkettő program működött a win8 áttelepítése előtt és használtam is őket előszeretettel. Na meg ilyen problémát még nem láttam itt a fórumon, gondoltam megosztom, hátha van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest