- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamas.nick
aktív tag
A Philips-ekben kb mennyi idő után kell cserélni a szűrőket?
-
Sly189
senior tag
válasz
Sidorovich #1997 üzenetére
Jaja
én a Philips AC3259 es modellt vettem kuponnal 71 ezer HUF ért. Nekem nem szükséges a párásító funkció. Épp a párával küzdünk 😅
-
mazsi
senior tag
válasz
Sidorovich #1997 üzenetére
Június óta megy ez a kupon náluk de pár hete végre nagyobb a választék is.
Több topikban olvashatsz róluk. Most tűnt fel hogy itt nyár óta nem szerepelt.
Egészségedre! 😂 -
Sidorovich
senior tag
Köszönöm a tippet, rendeltem. Egyébként honnan tudtál erről a kódról?
Most amúgy Black Friday leárazás van Philips webshopban?A Series 2000i AC2729/50 147.999-ről 103.599-ra van leárazva, és a kuponkódot is engedte még érvényesíteni, így 62.159-ért vettem meg. Szinte már gyanúsan olcsó, ha egy sima bolt lenne és nem a hivatalos webshop, nem is merném megrendelni.
Kíváncsi leszek a szállóporon segít-e valamit, csodákat nem várok, de különböző videós tesztekben azt mondták kevésbé rakódik le a por. -
mazsi
senior tag
Én Xiaomi párti maradok, de ha valaki Philips párásítóban gondolkodik, vagy csak fogyóeszközt venne a meglévőhöz, akkor BBPhilips40 kóddal célozza meg a webshopot 40%-kal olcsóbban.
-
updog
őstag
válasz
tamas.nick #1991 üzenetére
Philips Nanocloud-os vagy Xiaomi tárcsás párásító nem akad össze a légtisztítókkal (nem lesz szálló részecske, mert nem "ködöt" csinálnak, hanem olyan elven mennek mintha ki lenne teregetve egy rakás ruha, tényleg "csak" párolgás van).
@all: (szálló)poron nem sokat segít a légtisztító, nyilván megfog valamennyit, és ártani nem fog amúgy sem. De ami többet tehet az ügy érdekében, az a gyakori törölgetés, (robot)porszívózás minden nap, jobban záródó nyílászárók (nagyon durva, de ez a vékony finom koromfekete porréteg jön be minden résen, ahol nem zárnak tökéletesen az ablakaink, főleg fűtési szezonban, de mi is forgalmas (busz+autó) út mellett lakunk
)
-
Sly189
senior tag
válasz
tamas.nick #1991 üzenetére
Magyarósi Csaba videója alapján megbolondítja, de azt olvastam hogy a vízben lévő vízkő miatt. Én szűrt vizet szoktam beletölteni.
Bár nekünk új nyílászárók miatt inkább most magas a páratartalom.
-
Sidorovich
senior tag
A szállópor kiszűrésére van hatékony gép? Légmosót vagy légszűrőt ajánlotok inkább?
-
Sly189
senior tag
válasz
tamas.nick #1988 üzenetére
Szia, én is hasonló helyzet és allergiásak is vagyunk nyáron(+kisbaba) miatt rendeltem most légtisztítót, AC3259/10 Philips Webshop kupon kedvezménnyel, remélem kiküldik
Párásítósat nem akartam, mert így is 60-64%-os a páratartalom az új nyílászárók miatt. (amgy is van jóminőségű párásító készülékünk külön).
-
tamas.nick
aktív tag
Szeretnék légtiszítót venni, de nem tudok választani. Főút melletti 54 m2 panelbe lenne ahol poros, száraz a levegő.
Ezeket néztem ki:
AC2729/50
AC2887/10
AC3259/10Megéri az AC2729 a párásítás miatt vagy a nagyobb teljesítményű, de csak tisztító AC3259-t érdemes választani?
-
solti
senior tag
válasz
Sidorovich #1985 üzenetére
Sokan vettük az AC2729et, nem halottam rosszat róla még senkitől, én is elégedett vagyok vele.
A poron nem nagyon fog segíteni. -
Sly189
senior tag
Sharp termékei egyre szimpatikusabbak, a Plasmacluster dolog miatt. Valakinek tapasztalat esetleg a Sharp al kapcsolatban? Max 100.000 Ft ot akarok erre a célra költeni
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Most CinemaCity promócióban le van árazva a Philips Series 2000i AC2729/51 kombinált levegőtisztító és párásító. 150.000 helyett 90.000. Van akinek ilyesmi Philips gépe van? Mi a vélemény róla?
Van egy drágább gép is, de nem világos számomra, hogy a nagyobb m2-en kívül miben tud többet: Philips AC3256/10 légtisztító
A lakásban takarítás után 3 nappal úgy néznek ki a bútorfelületek, mint egy kísértetházban, ezen enyhíthet ez? -
Tudja valaki, hogy mi a különbség a Philips AC2729/50 és AC2729/51 között? A Philips webshop-ból az OTTHON40 kuponnal 89 999 Ft-ért elhozhatóak, szeretnék beruházni egyre
-
raverke
tag
Sziasztok!
Gondoltam leírom a tapasztalataimat a Philips AC2729/50-es szűrő/párásító géppel.
MM-ben "akciósan" vettem 113-ért.Ami tetszik:
- 20nm-es szobában használom, közel 4m-es belmagassággal, távfűtés mellett. Bekapcsolás után nem egészen 1 óra alatt már érezhető a hatása.
- a párásító jól működik, 40-50-60 százalék között lehet választani. (nekem a 60 már sok volt)
- a párásítót szerintem nyáron jéggel is lehet majd használni, mert most is a sima csapvíz párásítása lehűti a szobát, szóval nagyon kis helységbe, gyerek mellé annyira én nem ajánlom.
- Telefonról irányítható, a párásító funkciót ha nem kell, ki lehet kapcsolni (vagy nem bekapcsolni)
- Automata funkciók jól működnek, és az éjszakai üzemmód vagy az 1-es ventillátor fokozat nagyon halk, simán lehet mellette aludni.
- a Víztartály 3 literes, én este 6-7 körül kapcsolom be(addig ablak nyitva), és reggelig 8-ig megy a gép és nem ürül ki teljesen.Ami fura/kevésbé tetszik:
- A szűrők ára nem a legolcsóbb (párásító,szén, hepa)
- nincs benne uv lámpa, csírátlanító, bár elvileg a Philips ezt valamilyen bevonattal megoldotta(meglátjuk..)
- Amit nem értek bár lehet minden ilyen eszköz így működik: A levegőt hátul szívja be(nekem logikusabb lenne elől, ahol nagyobb a légtér)
a másik furcsaság: a levegőt elvileg felfele fújja, valamint jobbra-balra. A belső kialakítása miatt azonban balra egyáltalán nem, felfele gyengébben fúj, mint jobbra. A készülék bal oldalán jön fel a levegő és egy jobbra dőlő kb 60 fokos műanyag lemez van behelyezve(alatta található a kerek alakú párásító filter).Tehát nem mindegy hogy a lakás melyik részébe helyezzük, mert egyértelműen érezhető, hogy a szoba jobb oldala felé fúj a legerősebben.
- Az applikáció sajnos nem mindig működik, főleg ha nem a saját hálózatából próbáljuk, de nekem pl az app újraindítása mindig segített.Összességében elégedett vagyok, kellően párás és érezhetően jobb a levegő. (távfűtés mellett)
-
proger82
csendes tag
válasz
beginnerguy #1978 üzenetére
ez nekem is probleama
be allitom 60ra es nem tortenik semmi el eri az 50et es all
mondjuk nem erteme miert nincs manualis lehetoseg vagy legalabb egy 55-valasztasen eddig egesz nap parasitottam egesz evben napi 20 orat minimum es ugy tudtam tartni nagy nehezen az 50et
hozzaszolashoz hozza teszem nem hogy nem eri el a 60at hanem szo szerit semmit nem csinal meg az 53at se all a gep (levego minosege mindenre azt ijra hogy jo minden megall es kesz....) alszik pedig autmoatikuson van minden paratartalom van kivalsztva 60ra
-
proger82
csendes tag
Xiaomit lehet ugy idoziteni , hogy pl beallitsam hogy delutan 5kor kapocsoljon be ees dolgozzon mondjuk X beallitott idot es utnna kapcsolodjon ki a beallitott idokor?
-
proger82
csendes tag
Normalis az h a paratartalmot be allitom 60% es semmi neem tortenik?
5 ora mulva is egy csukott 15nm2 szobaba ugyugy azt irja h paratartalom 50%?
ac2729 philips -
proger82
csendes tag
3 eve epitett haz minden fele el szigetelve, Rehau nyilaszarok, minden elszigetelve, padlofutes.
A parataltalmunk 20-30% ha nem parasitok. Szellozetes nalunk folyamataos tele nyaron hutes futes szezonba is a 15 ablakbol 2-3 meg van buktatva a hazban 0-24.Ami egyedul nem tetszik a gepbe nem tud olyat h csak parasit es ne szurjon!?
Mert pl halszoba meg ilyenek napkozbe egesznap meg vannak buktatva es a parasitast nem akarnam meg allitani de a szurest meg igen .....Amugy elso ejszaka eleg jol vizsgazott hajnal 5kor mikor felebredtem ezek az ertek voltak.
Hazban minden ajto nyitva vanAutomata uzemmodban dolgozott mindvegig, a hangja meglepoen tenyleg csendes. Sot mivel elvegezte a dolgat szerintem alig fujt kesobb...
-
beginnerguy
tag
válasz
proger82 #1977 üzenetére
#1976: "amiket ez kiszűr, azokat nem látod." Pontosítok: azt IS(!) kiszűri, amit nem látsz (vagy csak nagyon nehezen és ideális körülmények között) szabad szemmel.
Minden levegőben levő port/porszemet, ami mielőtt leesne/megtelepedne valamin átmegy a készüléken, azt elég nagy valószínűséggel ( > 97%) eséllyel meg fogja fogni. A ruhából, emberről, állatról származó por, elhalt hámsejtek és egyéb, amit pl felversz járkálás közben azt nem valószínű, mert rövid időre a levegőbe kerül(het) de ugyanúgy vissza is fog hullani a földre a nagyja. Ez ellen a portörlés ill. a (robot)porszívó tud segíteni, nem a légtisztító.
Nálam Xiaomi Air Purifier 2-mél 8-as a legkisebb érték, de ha jól látom ez tök más. Az már más kérdés, hogy a beépített PM2.5 szenzorra biztos nem bíznám az életem
Nem tudom a tiedben mennyire pontos ez, de elég szkeptikus lennék. Én a zseblámpának és a szememnek jobban hiszek.
Dolgoztam 50 mikron átmérőjű részecskékkel, azokat szabad szemmel meglehetősen könnyen lehet látni (persze megfelelő kontraszt esetén, a feketét a feketén nem valószínű
). A 10 mikronos seszínű pollent is ugyanúgy átlátszó anyagon, de ez már jóval nagyobb kihívás jó fénynél is
Persze más, ha egy sötét szóbában egy erős fényforrásal megnézed a levegőt, viszont fél órás nagy sebességen (kb 30 m^2) járatás után pl a levegőben levő emberi szemmel látható por mennyisége radikálisan lecsökken.
szerk: A hálószobában gondolom éjszakai módban fog menni, hogy tudj aludni, az viszont nem túl effektív. Ha a nyilászárók jók és máshonnan (pl ajtó alatt másik helységből) nem igazán tud átvándorolni por, akkor is fogsz látni valamennyit reggel. Mielőtt aludni mész, megéri nagyobb fokozatba kapcsolni és utána átállítani éjszakai módba.
-
proger82
csendes tag
válasz
UberMutant #1976 üzenetére
a napfenyes port nem szuri ki semmi ?
Azt hittem azt is megfogja azt isaz ertek tud 10 ala is esni?
pl felcsapom a telefonom vakujat h vilagitson es repulnek egyfolytaban a porszemek akkor azok ellen nincs orvossag?
mit jelent h szaritogep?
Az ruha szarito gep? Az nem a furdoszobaba szokott lenni ? -
updog
őstag
21 x 31,5 cm... nyilván akkor ebbe bele kell férnie a szűrőnek tehát kb egy 15 centi átmérőjű szűrő lehet benne, és hasonló méretű venti, ami minimum fordulatszám felett ordítva süvít
. Cserébe drága is. A Gearbestről ~30$-ért rendelt Alfawise légtisztító nem sokkal kisebb (16 x 26), de egy rántotthús-sütés után két napig ömlött belőle a rántotthús-szag, annyira nem tud megfogni semmit egy ekkora készülék (=ekkora szűrő). És akkor ott van még hogy tipikusan szezonálisan kaphatók ezekhez az Aldis/Lidls csodákhoz a tartozékok is.
-
v13
csendes tag
szerintetek[link]
-
solti
senior tag
válasz
proger82 #1970 üzenetére
az AC2729-et 90-100 környékén meg tudod szerezni a Philips weboldalán kis szerencsével (szoktak lenni akciók relatíve gyakran). 1 készülékben le tudnál mindent, garanciával, suppporttal stb.
A Xiaomi páros viszont olcsóbb, de elég necces a gari (légmosót itthon még nem láttam, de lehet, hogy van).
Én Aldis ultrahangos párásító+XIaomi 2S-ről váltottam a Philipsre, és nem bántam meg. -
proger82
csendes tag
nem tudom melyik lenne a jobb valasztas ?
AC2729/50 2in1vagy egy ilyen parost
Xiaomi Mi Air Purifier 2S egy ilyet levego tisztitasra
Xiaomi Smartmi Evaporation Air Humidifier with 4L legmoso parastio -
updog
őstag
Az ultrahangos párásító pont emiatt nem túl szerencsés, ha nem desztillált vízzel használják, a finomra porított vízkő szép fehér porréteget képez mindenen (ezt "szereti" a légtisztító is), tüdőbe jutva sem túl egészséges. Desztillált vízzel használva meg kb. egy hónapnyi víz árából kijön egy nanocloudos Philips párásító
-
solti
senior tag
Talán 4-5 literes, elég nagy, kivenni is csak egy mozdulat. Szerintem menne nagyobb helységben is, bár ebben azért az az irányadó, amit a weboldal ír. Nekünk gyerekszobában van, de nyitott ajtóval. Gőzöm sincs, hogy ez milyen hatással van a távolabbi szobák levegőjére
ui: ultrahangos párásító szerintem mindegyik légtisztítót meghülyíti -
proger82
csendes tag
viz tartaly mekkora?
nem nagyon talalom hany literes?
mennyire egyszeru a kivetel berakas?
valojaban csak olyan kis helysegbe hasznalhato ? vagy 40nm2 nappalit meg tisztija?nekem van foldsziten egy ultarhangos solac kb. 4 l viz megy el naponta
fent az emeleten pedig egy boneco legmoso annnal 3liter
egyszer vettem egy xiaom pro legtisztitot de vegul szamuzve lett mert mert nem ment egyutt az ultrahangos parasitoval bebolondult -
tobi''
tag
válasz
hódmaci #1957 üzenetére
Itt két szintes ház, félúton láttam, hogy a nagy porszívó mennyi apróságot otthagy még, ezért a kézi porszívó mellett döntöttem, igaz árban az egyik legdrágább márkát választottam, mert annak a szűrőjében bíztam leginkább (dyson v11). Kemény felületen már eco módba felszed mindent (csak ezen mód használva 86 percet jósol az aksira), de ami a lényeg, hogy miután egy mozdulattal kiűrítem a tartályt még rá szoktam fújni a kis réseibe is a nagy porszívóval (szűkített fejjel) és rengeteg finom por jön ki belőle (nyilván udvaron takarítom). Azért jó ez a rendszer, mert a puha fejre rátapadnak a legkisebb dolgok amik talán nem is látszanak és onnan szívja le a gép, illetve aksis lévén nagyon gyorsan lehet vele haladni. Ezután szoktam még gőzzel átmenni kemény padlón, még kis koszt felszed az is, de a kis törlőkendő nem lesz full fekete, ebből és a 2 percen át jövögető finom porból tudom ez a porszívó legalább ér valamit.
(bár látva a por mennyiségét nem tudom mi gyűlne össze, ha nem fújnám ki a gépből minden alkalommal)
A szőnyegre való feje is nagyon erős, középső álláson használom, boost módba bármelyik nagy porszívóra ráver, a kis atkás fejjel meg hamar ki lehet kapni az ágyból az összegyűlt dolgokat, illetve a szöszös kanapékat is hatékonyan tisztítja.
Gondoltam először egy vizes porszívót veszek olcsóbban, de inkább a kényelmet és a gyorsaságot választottam, ezzel van energiám kiporszívozni 120nm2 területet heti 2x is.
Ettől független azért csak vettem két légtisztítót is (plusz 1-2 noctua venti, régi molexes külső hdd/dvd táp, ventiszabályzó, xiaomi zöld szűrő és már gyárt is pluszba még párat), akármennyire próbálom leszigetelni az ablakokat, felém igen sokan tüzelnek mindenfélével és a füstben lévő káros anyagok azért megtalálják olykor befele az utat, sajnos. Ilyenkor azért jól jön a Xiaomi Air Pro verziója, maxon már elég nagy a teljesítménye, ha kell.
Fogyasztása: OFF 1W, Auto alapon járva 2W, Night mód 4.5W, Manual 7-12nm2 2W, 12-21nm2 7W, 18-31nm2 12W, 23-40nm2 20.7W, 30-52nm2 37W, 35-60nm2 47.5W. -
raverke
tag
Ok, most már leszűkítettem 2 termékre:
- Sharp KCG40EU (4év gari és van feketében,amit alapból keresek)
- AC2729/50 (2 év gari, csak fehér színben van)Már csak az a kérdés ki melyiket ajánlja? A hazai és a külföldi fórumok szerint mind a 2 jó. (A sharp-nak nincs mobilos app-ja/nem okos eszköz,de ez nekem nem akkora hátrány)
Amit alapvetően nem értek ezeknél a termékeknél, hogy miért nem csinálnak belőle több színben? Csak ez a kórházi fehér szín megy és elvétve van fekete vagy grafit színben. -
proger82
csendes tag
AC2729/50 mennyire vagy elegedett vele?
En is tervezek valami kombot venni, mennyire korulmenyes idoigenyes a viz potlasa? takaritas? -
dudikpal
senior tag
válasz
beginnerguy #1960 üzenetére
Köszi!
-
dudikpal
senior tag
Xiaomi Smart Mi Air Purifie-t szedett szét már valaki? Történt 1 kis baleset, aztán ki kéne takarítanom belülről, csak nemtom h kell szétszedni.
-
raverke
tag
Légmosót keresek, elfogadható áron, max 150 ezer-ért.
Normális szűrőkkel ellátva, UV-val vagy egyéb technológiával, és nyílván a párásító funkcióval (HIDEG párásítással)
kb 25nm-es szobáról lenne szó, közel 4m-es belmagassággal.Eddig a KCD40EU-t találtam, de nem vagyok biztos benne hogy megfelelő.
Ki mit tud ajánlani a fenti kritériumok szerint?
-
hódmaci
senior tag
De így visszakanyarodtam az eredeti kérdés(ek)hez.
? -
updog
őstag
válasz
hódmaci #1951 üzenetére
Xiaomi ugye hivatalosan humidifier/párásító/, ellenben én nagyon sok szöszt és kis mocskot találtam tisztításkor a tárcsákon és az edény aljában, nyilván a működési elvből következik is hogy átmegy rajta a levegő tehát a koszt is megfogja. Vízkövet nem vettem észre, pedig kb. heti egyszer mostam át, amúgy csak utántöltöttem, sima csapvízzel. Mivel ez full műanyag, nyugodtan lehet pl. ecetes vízbe áztatni egy kicsit, az feloldja ha esetleg elkezdenek a tárcsák vízkövesedni (a Philipsek igénylik a napi átmosást a nedvszívó szűrő miatt, és azokon viszont szép lassan kiült a vízkő).
A páratartalmat számszerűen a Xiaomi Smart Home-ba tartozó hőmérő szenzorokkal (sima vagy bluetoothos) kombinálva lehet szabályozni, anélkül simán "csak" egy párfokozatú manuális párásító, de én így használom és rendben van így is.
-
hódmaci
senior tag
Köszönöm.
A törölgetés az már régóta megy, no meg egy mi robot is szorgoskodik napi szinten a szobában.Bevallom a légmosó eszembe sem jutott, inkább száraz betétes szűrő készülékre gondoltam.
Hogy bírják ezek a készülékek a vízkövesedést?
Xiaomi tárcsás légmosón lehet szabályozni a páratartalmat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Gombászkönyvek egyben
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest