Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo18
addikt
Előre szeretném leszögezni, hogy magához az elektronikához nem nagyon értek, viszont imádok kísérletezgetni, rengeteg led-szalagot szereltem már itthonra, kapcsolókat, stb. Tulajdonképpen az asztalon keresztül a plafonon át a kisfiam füléből is, már mindenhonnan led-szalag világít. De most eljutottam oda, hogy segítség kellene.
Vettem anno valami ehhez hasonló E27-es világítótestet. Fél év után arra a következtetésre jutottam, hogy nem nagyon szeretik a régebbi lámpatesteket (konkrétan a főzőkonyhában kb. 35 éves a foglalat...), így el is halálozott már ugyanott 2 darab. Érdekes, mert a tavaly felszerelt előszobai Ufo-ban tökéletesen működik már a megvásárlása óta.
Dehát mit csinál egy kiváncsi ember? Hát persze, hogy szétszedi. Ekkor tapasztaltam (gondolom, hogy ez csak nekem új), hogy ezek fémlapokból állnak, összesen 12-ből, arra vannak ráforrasztva a kis ledek. Arra gondoltam, hogy ezekkel kellene valamit kezdenem. Ugye észrevettem, hogyha 12V-ot adok egy ilyen lapnak (egyik felére a pozitívat, másikra a negatívat), akkor iszonyú erősen világít! Annyira tetszett, hogy továbbgondoltam a felhasználását, meg is van, hogy hova tenném, mire kötném, csak mire összeforrasztgattam, addigra vettem észre (hazudok, a fiam szúrta ki), hogy kb. 3 perc után elviselhetetlenül meleg lett a lap, amin a ledek vannak, majd 5 perc múlva a ledek forrasztása egyszerűen felmelegedett annyira, hogy lefolytak a lapról a ledek. El lehet képzelni, milyen meleg lehetett maga a lap... Természetesen az a lap használhatatlanná vált.
Kérdésem az lenne, hogy a 12V volt neki sok? 5A-t kapott, de megpróbáltam kevesebbel is (2A), ugyanez lett az eredmény, bár az ón folyékonnyá válását itt már nem vártam meg. Mit lehet tenni, hogy ne legyek ilyen forró, akár annak árán is, hogy kevésbé legyen erős a fénye?
Ha túlságosan káosz, amit írtam, akkor bocsi, de tényleg rajongó vagyok csak, nem profi elektroműszerész. Viszont rengeteg fantáziát látok ebben a megmaradt kb. 18 lapocskában!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Torrent meghívó kunyeráló
- Anime filmek és sorozatok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest