Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LED világítás a lakásban (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:07

LOGOUT.hu

A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10779) Dyingsoul válasza radi8tor (#10777) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Hát igen az is lehet... De mégis nehéz így látatlanban eldönteni, hogy milyen LED-eket vegyek, és persze ha a tükröző felület is lényeges abban azt sem tudom milyen iránymutatók vannak minőségre nézve. Lehet, hogy előbb valami mini projektet csinálok, hogy tapasztalatot szerezzek aztán egy nagyobbat.

PL azon is gondolkoztam, hogy középre szeretnék kiírni szöveget. Ráadásul nem lenne rossz ha változtatható lenne. Erre csak azt tudtam kitalálni, hogy valahogy kinyithatóvá kell tenni, a tükör mögé mágneseket ragasztok és mondjuk 3D nyomtatóval vagy fából megmunkálással készítek betűket amikbe fémet ragasztok és úgy rá tudom cuppantani őket.
Betűknél az is kérdés, hogy milyen "magasak" legyenek. Töltsék-e ki a teret a két tükör között vagy csak x%-ban töltsék ki?
Ilyesmi hatást szeretnék elérni, csak a betű tükröződésében nem szeretnék hézagot, folyamatosat szeretnék. Gondolom ha kitölti a teret a középen megvilágított test, akkor lesz folyamatos a tükröződés is és minél nagyobb a hézag annál nagyobb lesz a tükröződő felület ismétlésében is a tér. Persze csak tippelek mert élőben még nem láttam ilyet. :)

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LED világítás a lakásban (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.