Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Aktív témák
-
klambi
addikt
akkor mit ajánlasz mert tv ügyben még csak most keztem gyúrni...
annyi hogy 32"at keresek de max140-150k..szivem nincs több ha esetleg jobb van picit drágábbért ami tényleg megéri1x akkor talán 1olyan üzlet befigyel de maradjunk ennél...
(samuk tettszenek..LG olyan csúnya..többit meg tulajdonságaiban nem ismerem)"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
félisten
Sokmindentől, milyen panel van benne, milyen elektronika hajtja meg az azt a panelt, stb.
Én is csak akkor veszem észre mondjuk a mai TV-knél és monitoroknál, ha direkt erre figyelek, egyáltalán nem zavaró szvsz. Akit meg zavar, az vegyen 100Hz-es LCD TV-t.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Márton
nagyúr
Én még nem láttam, de ha annyian mondjátok biztosan létezik az utánhúzás sportnál.
Csak azt nem értem az én 16ms-os TFT monitoromon miért nem látom, és miért látszik a 6-8ms-os lcd tv-ken? Elektronikától is függne a dolog?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
félisten
Tiszta szívvel nem ajánlom, kifutott, tavalyi széria, számítógépre csak VGA-n lehet rendesen rákötni. Hátránya, hogy itt jelentkezik a Samu "Panel lottó" probléma, miszerint többféle panelel is szerelték a típust, a Samsung és AUO panelesek egész jók, viszont a CMO panelesek képminősége eléggé ramaty. Sajnos csak a hátulján lévő matricáról derül ki, milyen panelt pakoltak bele.
Ettől függetlenül ha nagyon jó áron adják, akkor nem rossz vétel.
Mire akarod amúgy használni? TV? DVD? PS3? Számítógép?
-
klambi
addikt
LE32R72B
erről a samu tv-ről mi a véleményetek??
nézegettem szerintem azért ez már elég jó meg szép is, nekem eléggé tetszik..
pls valaki írjon ha van neki hogy mi a tapasztalata!!
kösz előre is"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
félisten
válasz M@trixfan #1287 üzenetére
Kb. 1,5-2 méterről nézem, amikor monitornak használom. Tökéletes színhelyességet ne nagyon várj el ilyen kategóriában, az LF65-ös belépőszint a FullHD-k világában, de természetesebbek a színei, mint a Samsungoknak, legalábbis szerintem. Ettől függetlenül a feladatra szerintem ugyanúgy alkalmas lehet, mint egy vele egy kategóriás (vagyis nem high-end) LCD monitor.
Ha a színhelyesség nagyon fontos, akkor viszont gondolom van megfelelő segédeszköz, amivel be tudod lőni, az sokat segíthet.
-
félisten
válasz MONOKROM #1286 üzenetére
Az U2xx0 széria kifutott, tavalyi modell, az utánhúzás LCD betegség, nagy válaszidejű a TV panelje, az U széria ugye belépő szint. Ami a koncert DVD-t illeti, ott szerintem a dinamikus háttérvilágítást látod.
-
flegos
senior tag
bszotak, tam@s köszi az infokat ezek is hasznosak!!
''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen
-
M@trixfan
addikt
Cifu és Decide:
Mekkora TV-t és milyen messziről nézitek? Felkeltette a figyelmemet az LG - 37LF65R Full HD tv 258 900 Ft-ért. Kifejezetten jó lenne a 37" mert adott esetben monitornak is lenne használva elég közelről. Mennyire jók ezek a tv-k videót vágni, képet szerkeszteni? Színhelyesség szempont, de nem vagyok DTP-s úgyhogy elég ha elfogadható keretek között van. A játékok AA nélkül mennek jól, vagy némelyiknél még belefér az AF is?twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
MONOKROM
csendes tag
Két napja vettem egy Sony KDL 32u2530 LCD Tv-t.
Szép színei vannak, DE
- normál TV adásnál kissé mosottaknak tűnnek a kontúrok;
- focimeccset nézve mintha kissé húzna valamit maga után
- DVD-n koncertet nézve a sötét jelenet után a világosba való áttűnésnél mintha a sötétből rövid ideig maradna valami.
(Bocs a pontatlan - nem szakszerű - fogalmazásért, nem vagyok hozzáértő. )
Normális jelenségek ezek? -
tam@s
tag
Egy tapasztalat a Samsung 32R81-el:
Gépre van kötve, HTPC, nincs másik monitor.
Radeon 9600, DVI+D-sub, a DVI van használva HDMI kábellel.XP: Install közben , amikor ki kellene választani, hogy melyik partícióra tegye a windows, kiírja, hogy nem támogatott felbontás. Sehogy sem tudtam megoldani, csak úgy, hogy elővettem egy CRT-t, és rákötöttem a d-sub-ra, csak így lehetett installálni.
Erre próbáljatok készülni, ha XP-t telepítetek.
Vista: simán, minden gond nélkül, csodaszép képpel. Az a fura, hogy ha bekapcsolom a gépet, akkor az LCD-t is be kell kapcsolni, mert ha a windows már betöltődött, akkor hiába kapcsolom be az LCD, nem talál jelet. A franc se érti, hogy van ez, már mindent próbáltam. Azóta igyekszem a bootolás folyamán bekapcsolni a TV-t. Ugyanez a helyzet, ha pár órára lekapcsolom a monitort, mert mondjuk éjjel töltök a netről. -
bszotak
tag
Szia!
Szerintem jó választás a Samsung, annyi megjegyzésem lenne vele kapcsolatban -mivel látom TV-zésre is használnád-, hogy a Samsungokból szinte egyedüli gyártóként hiányzik az a funkció, ami a 4:3-as adást kevésbé torzítva teszi ki teljes képernyőre.
Én is gondolkodtam ezeken a típusokon, de nálam ez is szempont volt, így emiatt (is) inkább Philips-et vettem.
Ha tisztában voltál vele, vagy nem gond, akkor nem szóltam[ Szerkesztve ]
-
duwy
csendes tag
Sziasztok,
A problémám: letöltöttem több videót, amiknek kiterjesztése .mov, illetve .mkv. Mivel ezeket a típusokat a lejátszóm nem tudja kezelni, így átkonvertáltam őket .avi-ba. A gond az, hogy így is ugyanaz a szöveg fogad: "This file has the non-supported type on the player".
Ha valakinek lenne tippje, azt megköszönném!
duwy
-
dolbyman
tag
Sziasztok.
Van egy eladó HDMI-DVI kábelem. Aranyozott 5 méteres darab.
Bp 4 ker 06209 562242
5000 pénz. (csak kipróbálva volt, de az én videókarim régi ezekhez a dolgokhoz )bocs, hogy itt hídetek, de nem találtam megfelelő rovatot.
bandi
Bandi
-
félisten
Ha nem megy 25-30fps alá, akkor untig elég bármire, akár FPS-ről (ArmA, HL2Ep2, TF2, stb.), akár szimulátorról van szó (Lock-On, FSX), MMORPG-ban és RTS-ben meg pláne.
Egy Quake 3 vagy UT3 szintű játékhoz multiban talán már kevés, de az ilyenek nem fognak meg, én meg a képminőség rabja vagyok, inkább legyen gyűnyörű a játék, és legyen 30fps, minthogy 50-60fps-em legyen, de bármit is butítanom kelljen.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
És a 23-35 fps elég?? Vagy te is bizakodsz a jövőben, hogy lesz ez még több is, és most a felbontás elvarázsol? Nem lenne jobb 720p jellel megküldeni és akkor 50 fölötti fps?
Kipróbáltad azt is? Kiváncsi vagyok, mert én sem döntöttem még hdready és fullhd között..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
deicide
veterán
válasz Alvin_ti4200 #1275 üzenetére
én is sokáig homályban éltem ezt illetően: annyit jelent, hogy a TV-d képes-e egy adott digitális videojelet konverzió nélkül megjeleniteni úgy hogy minden pixel a jelforrás szerinti pixelnek felel meg a TV képernyőjén is, azaz nincs torzitás.
itt meg a szakavatott magyarázatLive fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Alvin_ti4200
félisten
mi ez az 1:1 pixel mapping?
-
félisten
válasz burney023 #1273 üzenetére
A játék options menüjében tudod beállítani, ugyanúgy, mint normálisan. A normális engine-el rendelkező játékok általában a kijelző és VGA kártya által támogatótt felbontásokat felkínálják.
Source engine-s játékoknál a képarányt először át kell átllítani 16:9-esre, kb. ennyi trükkje van.
Mennyi FPS? Hát WoW-ban intenzív AOE-zés 25-ös raidben 10 fps.
Átlagos helyzetben 25-35fps.UT3-ban közepes részleteséggel sikerült 25fps körüli értéket belőnöm, Stb.
A konkrét FPS érték ugyebár erősen függ attól milyen géped van...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz burney023 #1266 üzenetére
Én mindent 1920x1080-ban játszok, ArmA, HL2Ep2, Team Fortress 2, C&C3, UT3, WoW, stb.
A videókari egy 7900GTX, és az UT3-nál volt először komolyabb gondom az FPS-el (mondjuk miután kipróbáltam eldöntöttem, hogy ez a játék nem érdemel meg új videókarit, talán majd a Crysis... )Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
Igen, van ilyen, de miután én nem igazán nézek TV-t, és nem a TV hangszóróit használom, ezért komolyabb tapasztalaltom viszont nincs vele. Most gyorsan végigpörgettem pár csatornát, de nem vettem észre különösebben semmit. :S
-
flegos
senior tag
Üdv van megint én van pár dolog ami nekem nem egészen világos...
az 1:1 pixelmapping világos, de az 1080p, 720p, 24p
Jól veszem ki az 1080p az a fullHD TV-kre érvényes illetve a konzoloktól, asztali DVD lejátszóktól kaphat ilyen jelet de a HD ready TV-k ezt csak lebutítva tudják ami minöségromlást eredményez akkor ez azt jelenti, hogyha asztali DVDről nézek filmet nem lesz tökéletes azon a TV-n amelyik nem tudja az 1080p-t??? Vagy hogy van ez És hogy derül ki melyik TV melyik "p" tudja, mert a müszaki adatokban ez nem szerepel.
7 végén tettem egy kis körutat nézelödtem az LCD TV-k közt. Ezeket választottam:
Samsung LE-32R81BX LCDSamsung LE-32R84BX LCD
Én jóformán csak árban találtam eltérést 10-15eFt de ezért vajon mivel kapok többet ezn TV-k közül valamelyike jó választás lenne? Asztali DVD-vel kötném össze, meg hagyományos TV-zésre használnám talán idönként PC-vel is összekötném de az nem lényeg, inkább a jó szinek, kép minőség. Szóval mit mondtok?
''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen
-
burney023
csendes tag
válasz deicide #1265 üzenetére
köszönöm a válaszotokat, megnyugtatólag hatott rám.attól parázok hogy ilyen 1980x1020 ban nem tudok játékot futtatni mert nem bírja a vidkari.azért akarok ilyen full hd tv-t venni mert az ember 5-10 évre vesz tévét, de vidkarit 2 évente cserélek tuti és 2 év mulva már lessz olyan kártya ami bírja futtatni a játékokat.tényleg van játék amiben ezt a hd felbontást be lehet állítani, mert én ilyenről még nem hallottam.
-
burney023
csendes tag
segitségeteket kérem mert akarok venni egy samsung LE 37M87B lcd tv-t és hozzá egy asus 8800 gtx-et.kérdésem a következő:ezeket hogy lehet összekötni úgy hogy a legjobb felbontásban tudjak mondjuk filmet nézni és hogy a tv tudja e az 1.1 pixel mappingot,vagy ha vkinek van ilyen lcd-je írhatna hogy milyen.játékok közül a cs source hogy futhat rajta és milyen felbontásban?előre is köszi
-
Rick4
félisten
220at az antennabemenetre....de nem jobban jársz, ha megmagyarázod neki, hogy otthon te parancsolsz, és ugyan lehet az övé az utolsó szó, de max annyi, hogy igen, értettem...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Márton
nagyúr
40mbites HD demoanyagok letöltésével és mutogatásával
Meg hogy több hely lesz a lakásban, kevesebbet fogyaszt (?) és hogy fognak irigykedni az ismerősök a nappali díszéreEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Pigcop
csendes tag
Szasztok!
Az asszony nem akarja beadni a derekát egy lcd vásárlásra, szerinte jó még az 55 cm-es crt. Adjatok valami ötletet, hogy a lakás felgyújtása nélküól, hogy lehet leigázni a crt-t? JVC a tv
Kösz
Pigcop /i7-12700K 2,6@5,3 G Alphacool vízhűtés, Asus ROG Strix Z690-A Wifi D4, 64 G Kingstone 3200, Samsung Nvme 850 2T
-
mahatma
aktív tag
válasz bszotak #1250 üzenetére
Köszi, és neked is Cifu. Olvasgattam egy kicsit róla, szerintem ilyen árban ez egy jó választás, még filózok rajta egy kicsit, aztán lehet beszállok ebbe. Köszi mégegyszer.
Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.
-
deicide
veterán
Toshiba WLG66P 1920x1080 a nativja, de azt interlaced módban tudja csak, progresszivben nem, ezért kérdem, van-e minőségi különbség a kettő között.
WLG66P az enyémLive fast - On high - Repentless - Let it ride
-
kispéé
senior tag
Cifu!
A te LG-ben van olyan funkció,hogy "automata hangerő"?Ha jól értelmezem,ez olyan funkció,hogy a hangerőt mindig egy szinten tartja,akkor ha csatornát váltok,vagy épp reklám jön,ami mint tudjuk mindig hangosabb mint az adott műsor.Na,ezt hiába kapcsolom be, sajnos nem müködik.Vagy én tudok valamit rosszul? -
tam@s
tag
Auto széles: fejlettebb technikai háttérrel rendelkező országokban (nem-nem, mi még nem...) küldenek egy jelet az adással, hogy ez most 16:9, vagy 4:3. Ha auto szélesre teszed, akkor a jel alapján választja ki a tv, hogy milyen lesz. Az osztrák Tv (ORF1 és 2), meg a német RTL esetében láttam ilyent. kb 5 éve...
16:9 esetében minden adást gondolkodás nélkül szélesvásznúra tesz. -
félisten
-
félisten
Ehhemmm.... Tessék már megtanulni, hogy nem csak gyártókat hasonlítunk össze, hanem adott készülékeket.
"...egymás mellet volt egy philips egy LG és egy panasonic..."
Melyik Philips, melyik LG, melyik Pana? Egy felső kategóriás (7-es vagy 9-essel kezdődő típusjelölés), mostani Philips lemossa bármelyik LG-t képminőségben.
Ha egy LX7-es Panát hasonlítasz egy LE2R Samuhoz és egy régebbi, belépő szintű (3-assal kezdődő típusjelzésű) Philipssel, akkor igen, elhiszem, hogy a Pana képe szebb.
De egy LE7-esé bizony szvsz gyengébb, mint az LC51-es LG-é, amivel egy árban van.
-
mahatma
aktív tag
sziasztok, a fenti darabot néztem ki 330.000,-forintért, van valakinek tapasztalata a Philips-szel kapcsolatban? érdemes beleugrani egy ilyenbe?
- netezésre is lenne használva, filmnézés, dvdKét hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.
-
félisten
válasz deicide #1239 üzenetére
Őőőőő.... mintha azt mondtad volna, hogy FullHD TV-d van, nem?
A FullHD 1080p-t jelent, valós felbontásban (1920x1080 progressziv). Ha a TV-d csak 1080i-t tud, akkor valószinüleg csak sima HD, vagyis 1366x768-as felbontást ismer. Ennél csaknem mindegy, hogy 1080i vagy 1080p, bár van, akit zavar pl. az 1080i mód X-Boxnál, ezért inkább 720p-ben játszott.
-
félisten
Mert az LG 27, 32, 37, 42, 47 és 52 colos paneleket gyárt. A Samsung / Sony például meg a 40 és 46-osokat az adott méretkategóriában. LG-ből nem fogsz 40"-osat találni, Samsungból meg 42"-osat (LCD esetén).
-
félisten
Az LG42LC51 tudja az 1:1 pixel mappingot (ez mit is jelent?),
Tudja. Azt jelenti, hogy számítógépet rákötve használni tudod a natív felbontábásban, 1360x768-as felbontásban. Ha nem kötsz rá számítógépet, akkor ez téged nem érint.
Az 1:1 PM két bementről is számít, az egyik ugye a VGA, a másik pedig a HDMI bemenet, ha DVI-HDMI kábelel van összekötve a TV és a számítógép.
az 1080p-t?
Az LC41/51 natív felbontása 1366x768, fogadni képes az 1080p jelet (például konzolról vagy asztali lejátszóról), de megjeleníteni már csak lebutítva képes, úgy, hogy leskálázza a felbontást. Így a kép élessége romlik, ez főleg akkor számít, ha konzolt vagy számítógépet akarsz rákötni.
Ha az 1080p-t teljes valójában akarod kiélvezni, akkor FullHD TV-re lesz szükséged, pl. LG 42LF65, LF75, LY95, Samsung LE-40M86, Sony KDL-40W3000.... stb.
Pl., széthúzom a 4:3-as képet úgy, hogy csak a szélén torzítson, utána következik egy szélesvésznú film, akkor ismét állítgatnom kell a képmódokat, vagy ez automatikus?
Létezik olyan is, hogy a TV magától próbál rájönni, melyik az ideális, igen. Ez az adott TV típustól függ, hogy milyen üzemmódokat építettek belé.
-
marci33
csendes tag
lcd-tv akarok venni!! sony kdl-40v3000. amire használnám:
- tv (upc direct)
- számítógép monitorként
- dvd
ha valakinek van tapasztalata a készülékkel kapcsolatban, szívesen olvasnám..
1:1 pm ????? -
preq
csendes tag
Érdekes amit mondasz a kép minőségével kapcsolatban mert én nemrég voltam egy műszaki boltban és egymás mellet volt egy philips egy LG és egy panasonic , nem tudtam melyik kép melyik gyártóhoz tartozik, csak a társammal egyételműen kiválasztottuk a legszebb képet aztán megnéztük melyiké az. Egyértelműen a Panasonic nyert. Második LG, harmadik Philips.
-
Tuya
tag
16:9 es auto szeles beallitsok kozott mi a kulonbseg,samu r71-rol van szo.En semmmmi kulonbseget nem latttam.Akinek samuja van az amugy miben hasznalja?
-
bszotak
tag
Az én Philips-em úgy működik TV-nél, hogy általában a szuperszélesnek nevezett kevésbé torzító, de mégis teljesen kitöltő megoldáson fut a 4:3-as adás, de pl. a ZDF-nél (talán nálunk ez az egyedüli szélesvásznú TV a kínálatban) automatikusan átvált 16:9-re, torzítás nélkül levágja a fekete csíkokat. De tapasztalatom szerint ez csak akkor működik, ha a fekete csíkokban nincsen semmi, tehát a tv logója, és az esetleges karika is a két sávon belül helyezkedik el. Ez nem adott egyik magyar TV-nél sem, így ezeknél én kézzel tudom csak beállítani a 16:9-et, ha olyan a film...
-
Márton
nagyúr
LG-nek miért nincs 40LC51??
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
herrká
senior tag
Az LG42LC51 tudja az 1:1 pixel mappingot (ez mit is jelent?), és az 1080p-t?
Egyre inkább erre a típusra hajtok, a tanácsaitok alapján.
A különböző nézési módok beállításáról sokat beszéltetek már, de mit jelent ez a gyakorlatban? Pl., széthúzom a 4:3-as képet úgy, hogy csak a szélén torzítson, utána következik egy szélesvésznú film, akkor ismét állítgatnom kell a képmódokat, vagy ez automatikus? Egy boltban láttam két samu tv-t egymás mellett, valamelyik sport csatorna ment rajtuk, széthúzva. Aztán jött egy reklám, ami szélesvásznú volt, és az egyiken kitöltötte a képernyőt, a másikon pedig alul felül fekete csík, és a kör elipszis volt. Ez így működik? -
félisten
válasz deicide #1231 üzenetére
Próbálni nem próbáltam eddig 1080i-ben nézni BR-t, de egy 1080p-s kijelző esetén nincs értelme 1080i-ben nézni (probléma: ugyebár a 24p és az interlaced megjelenítés miatt 48Hz-et kell támogatnia a TV-nek, ezt pl. tudja az LF65-ös is, de miért használnám 1080i-ben, ha van progreasszív 1080p?).
720p-s kijelzőknél ismét nem érdemes 1080i-ben használni szvsz, mivel a felbontást úgy is le kell butítania a kijelző felbontására.
Vagy miből származik a kérdés lényege?
-
Bore
csendes tag
válasz bszotak #1219 üzenetére
Szia!
Köszi az infókat, ez is csak megerősitett hogy jó választás lesz ez nekem, mert főleg sportközvetitést fogok nézni meg gépről 720p anyagot, ráadásul kb 2 méterről.
Majd ha esetleg lesz hdmi-dvi kábeled még arra lennék kiváncsi, hogy géppel mik a tapasztalatok.Üdv!
-
deicide
veterán
Még egy kérdés:
vajon egy 1080P-s blu-ray film 1080i-ben és 1080p-ben nézve mekkora különbséget eredményez minőségben az 1080p javára, azaz szemmel látható-e?
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
bszotak
tag
Új Saturnban lesz nyitási akció, egyik barátom kinézett magának egy Samsung 32S62-est, 99.990 Ft-ért. Elmondtam neki, hogy ez a belépő szint, ráadásul kifutott széria, de végülis elég olcsó, és ha tetszik neki, akkor ennyiért megérheti, nem? (mindenhol 130 ezer felett van)
-
félisten
válasz marcias #1223 üzenetére
Háááttt... ha van D-Sub és DVI-D, akkor én a DVI-D-t ajánlom, ugyanis ez digitális adatkapcsolat, kétiránnyal, tehát a TV közölni fogja a videókarival, hogy milyen felbontásokat ismer. Ha ezen való összekötésnél jelentkeztek a problémák, akkor a TV-nél kell keresni a megoldást, képarányok környékén érdemes szétnézni. Ha D-Sub esetén, akkor a videókártya driverénél is érdemes szétnézni, az nVidia driverében külön opciók vannak erre vonatkozólag (sorry, ATi CCC-t már vagy egy éve nem vizslattam alaposabban....).
-
marcias
őstag
Szeretném linkelni a típust, de úgy nézem a thomson már nem foglalkozik tévékkel és nem találom sehol.. egy thomson scenium tv, max 1280x720-at tud asszem, 2005-ös, 82cm-es, sajna a típusát nem tudom (nem nálam van). Én is az 1:1 arány mappingra gondoltam, csak azt nem tudom hol állítsam? bemenetek közül dvi-d, d-sub, component jöhet szóba.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz manus666 #1218 üzenetére
Az AH DVB-T oldala.
DVB-T fórum @ NetboardEz utóbbiról származik az info, hogy a 43-as csatornán MPEG-4-es kisérleti adás megy/ment feburár óta.
Amúgy ide a topicba írta be valaki, hogy talán a tervezetben vagy mi a fene volt erről szó, és az MPEG-4-et választották.
BTW ez amúgy nem akkora hülyeség. Amilyen csiga lassúsággal halad nálunk a DVB-T fejlesztés, 2008 második fele, 2009 előtt aligha várható normális adás. Akkor meg már jobb ötlet a fejlettebb MPEG-4-re áttérni, ami egy hordozón több csatornát és jobb minőséget jelenthet. Külföldön már most is akad jópár MPEG-4-es csatorna, bár azok többsége fizetős.
Szerk.: Firmware frissités nem fog segíteni, ezekben a DVB-T tunerekben ha jól tudom célirányos dekóderchipek vannak, márpedig az MPEG-4 jóval komolyabb számítási teljesítményt követel, mint az MPEG-2. Egy szoftverfrissités ide kevés...
Szerk.2.: Most olvasom szintén a netboardon, hogy 2009-ben jön a DVB-H és DVB-H2, ami már MPEG-4-es (h.264) tömötítést ír elő. Ennek a tesztje folyik a 43-as csatornán.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Navyblue #1217 üzenetére
Én az AVForumot olvasgattam (a Hi-fi.de oldalán is hosszú az M86/87 topic, de hiába tanultam 7 évig németül, egy kukkot nem tudok... ), ott sokan fel voltak háborodva a 24p hiánya miatt. Alant írták, hogy az külföldi Samu oldalon említve van a 24p.
Mint említettem én innentől meg vagyok lőve. Nincs M86/87-em, tehát első kézből származó infom nincs. Hülyeséget nem akarok írni, én eddig úgy tudtam, nincs 24p támogatása ennek a típusnak, de elképzelhető, hogy tévedésben vagyok. Amíg valaki nem erősít vagy cáfol meg, addig inkább visszavonulót fújnék ezzel kapcsolatban. :S
Esetleg egy boltban el kellene játszani, hogy rakjanak be Blu-Ray filmet, és azzal mutassák meg... Ha a kép észrevehetően ugrálna, akkor nincs, ha szép sima a lejátszás, akkor van 24p támogatás.
-
bszotak
tag
Szia!
Érdekes, a mellékelt kézikönyvből hiányzik a második adathalmaz, de a honlapon már én is látom. Köszi az infót, megnyugtattál
(bár azt továbbra sem értem, hogy az első rész mire vonatkozik, ill. mi a különbség a kettő között )
Mivel DVI-HDMI kábelem még nincsen, így csak DVD és TV-s tapasztalatom van. Utóbbiból a több.
Tv:
Nálunk 3 részre van osztva egy analóg Matáv KábelTV-s adás, ehhez képest meglepően jó a legtöbb csatorna. Néhánynál van kissé zavaró csíkozás, de ez az antenna hibája, úgy gondolom teljesen rendben van, szépek a színek, a kontraszt, fényerő, a rossz felbontást és minőséget is szépen felskálázza, kijavítja Persze a beállításokkal is sokat lehetne még kísérletezni... (bár mindössze egy fényerő, szín, kontraszt, képélesség, telítettség, kontraszt+ és NR lehetőség van, de ezekkel is lehet bőven játszadozni )
A szuperszéles mód is rendben, TV-t csak így nézek, picit torzít csak, alján, tetején is minimálisat vág le, szélén húz egy hangyányit, szóval mindenből a középút, 4:3-as adások teljes mértékben élvezhetőek, arról nem is beszélve, hogy 1-2 nap TV-zés után amúgy is megszokja az amberDVD:
A progressiv scan-es DVD lejátszóm YUV kábellel van összekötve, másolt, tehát tömörített DVD-k is szerintem nagyon szépek, persze ezek közül is melyek gyengébb minőségűek, ott már kijönnek a tömörítési hibák. Ugye a fekete nem igazán fekete, de ez a technológiából adódik, szép sötét szürke, ha bekapcsolom a kontraszt+ -t, úgy már egész feketés
DivX-eket is nézegettem rajta, egy-egy jobb minőségű meglepően jól muzsikált, én kb. 2 méterről nézem, és ezeknél nem volt zavaróbb a nagyfokú tömörítés, mint CRT-n.
Sajnos egészében még nem sok filmet tudtam megnézni rajta, így a dinamikus kontraszt sokak által ecsetelt hátrányairól, ill. az esetleges elmosódásról (ha van) sem tudok még nyilatkozni.
Forma1-et és focit is néztem már rajta, ott semmi probléma nem volt a gyors mozgásokkal, az én laikus szememnek nagyon is tetszettHagymányos felhasználóként elsőre kb. ennyi, ha van még kérdésed, szívesen válaszolok rájuk, ha tudok
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
manus666
csendes tag
-
Navyblue
csendes tag
Köszönöm Mindenkinek a hozzászolásokat.
samu 37M86BD
Ha rákerestek Ti is a különböző külföldi topicokra ott is érdekes dolgokat lehet tapasztalni, (igaz németűl nem tudok) Most van 24p vagy nincs egyszerűen vicc!!
A magyar oldal meg nevetségesen sz@r.
Most tehát mi van???????????,[ Szerkesztve ]
-
Bore
csendes tag
válasz bszotak #1206 üzenetére
bszotak!
Egészen pontosan ez van a kézikönyvében a tv-nek. Ha jól emlékszem korábban is volt erről a Philips-ről szó. Még az is kiderűl a leirásból, hogy csak hdmi-n keresztűl lehet számitógéppel összekötni.
Támogatott számítógépes felbontások
640 x 480, 60 Hz 800 x 600, 75 Hz
640 x 480, 72 Hz 800 x 600, 85 Hz
640 x 480, 75 Hz 1024 x 768, 60 Hz
640 x 480, 85 Hz 1024 x 768, 70 Hz
800 x 600, 60 Hz 1024 x 768, 75 Hz
800 x 600, 72 Hz 1024 x 768, 85 HzPC felbontás LCD TV-hez.
1280 x 768, 60 Hz
1280 x 1024, 60 Hz
1360 x 768, 60 HzEgyébként én is ezt a modellt tervezem megvenni pár napon belűl és számomra fontos az 1:1 pm. Az LG LC51/52 és e között vaciláltam de végül a Philipsre esett a választásom mert láttam egymás mellett mindkettőt és jobban tetszett a PFL5322-es képe sima TV adásnál. Leirnád eddigi tapasztalataidat a TV-vel kapcsolatban, nagyon érdekelne!
-
félisten
-
félisten
válasz marcias #1211 üzenetére
Egész pontosan mégis milyen LCD TV-ről lenne szó? A HDTV eléggé tág fogalom, a háttérvetítésű TV-ktől kezdve a plazmákon át sokminden beletartozik...
A TV-n próbáltad a bemeneti opciókat, illetve a képarányt állítani? A tűéles képhez az 1:1 pixel mappingra szükséged lesz...
[ Szerkesztve ]
-
marcias
őstag
Sziasztok!
Most nemrég üzemeltem be egy HTPC-t HDTV-vel összekötve. A gondom az, hogy a TV képe elvileg 1280x720-as felbontáson néz ki a legszebben, amikor arra állítottam, mégis szét volt csúszva. Amikor viszont 1280x800-ra állítottam, szép, arányos képet kaptam, ellenben mintha nem lenne olyan tűéles a kép Találkozott már vki hasonló problémával? (A két készülék egyébként single link DVI-D kábellel van összekötve) Köszi -
bszotak
tag
Addig nem nagyon érdekel, amíg nem nagyon fut el gond nélkül egy-egy HD film (mint jelen esetben), de tervezem a közel jövőben a fejlesztését
De gondoltam veszek egy kábelt, legalább kipróbálom játékokon is a TV-t, de az tény, akkor sem fogok dugába dőlni, ha a PC-TV összeköttetés nem lesz a legjobb, mert nem erre vettem (amire van, azzal pedig teljesen elégedett vagyok ) -
félisten
válasz Navyblue #1205 üzenetére
az eladó persze állította, hogy 24p-t tud.
Nézd meg a Sharp.hu oldalát, Sharp XL2 infolap - "24 Hz kompatibilis", utána nézzük meg az XD1 adatlapját - ahol semmi ilyesmi utalás nincs. Ha egy újabb típusnál meg van említve ez, a régebbinél nem, akkor sejthetjük, hogy a régebbi model nem is rendelkezik ezen képességgel.
Az eladókkal kapcsolatban pedig már én is írtam pár tapasztalatot (100Hz-es, PiP-el rendelkező LG LC51, "plazma" LG LC3R, stb.), maradjunk lehetőleg a tényeknél, amit a gyártó leír.
Az M86-os samunak alant írták, hogy támogatva van a 24p, én korábban azt olvastam az angol AVForumon, hogy nincs, de mivel személyesen nincs M86/M87-em és Blu-Ray lejátszóm, ezt nem tudom sem megerősíteni, sem megcáfolni.
Itt a topicban (ill. elődjében) is több M86/87 ember írt a TV-jéről, pozitív hangnemben. Én személy szerint LG-t választottam, mivel a Samu extrái (motrosan állítható talp, PiP) számomra nem nyomnak sokat latba, ellenben a csekélyebb árcédula igen, márpedig az LG LF65-ös olcsóbb volt nála.
Ha teheted nézd meg a szóba jöhető TV-ket, alant felsoroltam, hogy 300-400 között milyen 40" / 42" FullHD modellek vannak most a piacon. Az LG mellett szól a jó ár/érték, az, hogy biztosan tudja a 24p-t (erről személyes tapasztalatom van), a Samu mellett szól, hogy jobb a feketéje (mint LG tulaj is elismerem, hogy az LF65-ös feketéje messze van a valódi feketétől) és több extrát nyújt (mivel a TV nézés nálad alternatíva, a PiP-nek hasznát veheted, pl. miközben játszol az X-Boxal, közben nézheted hiradót vagy a Forma-1-et ).
Szerintem biztos lesz kiállítva valamerre feléd is Samu M86/87, mert elég népszerű model, ha teheted nézd meg. Az LG-ket is merem ajánlani, bár a fentiek miatt nem biztos, hogy neked jobb választás lenne.
-
N4r4ncs
aktív tag
válasz Navyblue #1205 üzenetére
Szerintem a jelenlegi M86/87 az egyik legjobb FullHD modellek ebben árkategóriában 37"-től fölfelé,a másik az LG LF65/75.
Jó feketéje van,elég jó képjavító elektronika,24p,még viszonylag igen sokáig megéri majd ilyet venni,a válaszidő 8ms határértéken belül szemre észrevehetelen szinte,csak méréssel mutatható ki különbség.[ Szerkesztve ]
Mátyással együtt az igazság is meghalt
-
bszotak
tag
Szerintetek ha a TV-m (Philips 32PFL5322) adatlapjánál ezek az értékek vannak megadva:
Számítógépes formátumok: 640 x 480, 60, 72, 75, 85 Hz , 800 x 600, 60, 72, 75, 85 Hz , 1024 x 768, 60, 70, 75, 85 Hz
akkor hiába kötöm össze DVI-HDMI kábellel, nem fog tudni jobbat?
Vagy valamit félreértek?Igazából nem olyan fontos a PC-összeköttetés, de ha csak ennyit tud, akkor ehhez nem látom értelmét ilyen kábelt venni...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem új, ha megnézed a linkeket, akkor tavaly decemberben nyitotta az LC37XD1E topicot az angol srác annak örömére, hogy meglett ezen TV-je. A HDTVTest oldal tesztje pedig 2007 februári.
A 42"-os és felette való kategóriában pedig már ki is jött az újabb XL1 / XL2 sorozat. Az mondjuk nekem is rejtély, hogy a Sharp a 37" régióban miért hagyta igazi utód nélkül ezt a modellt...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Navyblue #1201 üzenetére
329e Ft nem rossz ár érte, és tisztában vagyok vele, hogy ez még a Made in Japan féle Sharp minőség (ők is átköltöztetik európába (asszem a lengyelekhez) az EU piacra szánt készülékek gyártását).... csakhát ott van az, hogy nincs 24p támogatása, nincs 1.3-as HDMI, stb.
Monitornak, X-Box360-hoz, TV-nek jó. Tehát arra, amire neked kell most, nem rossz választás. Viszont, ha később Blu-Ray vagy HD DVD filmeket akarsz rajta nézni, akkor szembesülhetsz a fenti dolgok hiányával.
Ha ezek ellenére úgy érzed, hogy jó választás az XD1, akkor vedd meg nyugodtan. Te fogod nézni, nem én.
-
Navyblue
csendes tag
Köszönöm Cifu,
Megnéztem az oldalakat, nagyon hasznosak voltak.
Azért gondoltam most erre a modellre mert jelen pillanatban 329000 Ft az elektrow-ben.
Elsősorban xbox360-nal szeretném használni, aztán tv nézésre( antenna digialom van) és aztán film nézésre. Ennek a modelnek a tv tunere messze veri a többiekét, sztem. Viszont az, hogy ilyen sz@r bemenetek, kimenetek vannak rajta, nagyon elbizonytalanított. Ja a 6ms válaszídő is tetszik, nemtudom most mi legyen? Szted?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest