Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Aktív témák
-
kispéé
senior tag
válasz s7evcsenko #992 üzenetére
LG 150e
Samsung 170eHa ennél olcsóbb Samsungot találsz,akkor az több mint valószinű ,hogy régebbi modell.
Hát igen, a Samsungnak nagobb a dinamikus kontrasztaránya,csak kérdés ,hog megéri-e +20e ftot és annyiért már Philips is van,akkor már talán azt. -
s7evcsenko
addikt
Hát akkor én már nem tudom minek higgyek!
Mint mondtam, én egymás mellé rakattam több készüléket, és messze ennek volt a legszebb képe.... ugyanazon jelforrásból!
Miben jobb az általad említett model, az általam említettnél?
Vagy inkább akkor azt mond el nekem légyszi, hogy mire kell nagyon figyelni vásárlás elött!!!
Nehogy valami agyonmarketingelt szart vegyek meg!
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
félisten
Azért nem olyan nehéz elképzelned szerintem, ha gondolod, vágd ki kartonpapírból az 56cm-es képátlót, vagy menj el egy számítástechnikai boltba, valószinüleg lesz kiállítva ekkora monitor (de a Cora és hasonló helyeken is lesz szvsz).
Ha házimozinak szánod, akkor igen, szvsz kicsi. Egy ekkora szobába is bőven jó egy 32"-os TV, hidd el, hogy a nagyobb képátló jobb élményt jelent.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz s7evcsenko #992 üzenetére
Amúgy a Samsung kontrasztja álltalában sokkal jobb, mint LG-é....
Erről már pártucatszor írtam. Más típusú panelek kerülnek bele. Az egyik ebben jobb, a másik abban.
A Philips pedig ha jól tudom LG-vel közösködve gyárt LCD-t, így nem lehet túl sok különbség köztük!
Az LG szinte csak az LG.Philips LCD által gyártott S-IPS paneleket használja, a Philips viszont ezentúl külső gyártóktól is vásárol paneleket, tehát ez a kijelentés azért így ebben a formában nem igaz...
Pl. ez a Samsung 169 000ft EP-ban (kedvezményesen), interneten van ahol még olcsóbb!
Ez a Samsung a gyártó belépő szintje, a leggyengébb panelel gyártva a palettáról. Azért egy LG LC41/51 S-IPS panelje ennél egy fokkal jobb...
-
s7evcsenko
addikt
Ez teljesen biztos?
Én ma voltam bent elektropontban, és nekem úgy tűnt, hogy hasonló kategóriában a Samsung jóval olcsóbb!
Amúgy a Samsung kontrasztja álltalában sokkal jobb, mint LG-é....
A Philips pedig ha jól tudom LG-vel közösködve gyárt LCD-t, így nem lehet túl sok különbség köztük!Pl. ez a Samsung 169 000ft EP-ban (kedvezményesen), interneten van ahol még olcsóbb!
És EP-ban ha kéred egymás mellé állítanak két LCD TV-t, kényed-kedved szerint állítgathatod őket, és eldöntheted melyik jobb!
Nekem a mai nap után a Samsung jobban bejött!"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
félisten
A Samsung 1+1+1 évet ad, egy év gari, egy év jótállás és egy év szavatosság (ezt pár helyen kissé csúnya módon három év garanciának írják ki...). Az LG pár dologban rosszabb (nincs PiP, nem olyan jó a feketéje), és egy-két dologban jobb (természetesebb színek, jobb betekintési szög), mint a Samu. Azt már a kedves vevő dönti el, hogy melyik a fontosabb neki.
-
félisten
No offenase, de ha házimozit akarsz összehozni, akkor inkább a nagy képátlóra feküdj rá. 22" nem éppen ez a kategória. A nagyobb felbontás nem feltétlen szükséges, de a képátló nagyon is számít. Namost itt van a kutya elásva, mert nem nagyon kaphatóak "ipari" kijelzők (ezek olyanok mint egy TV, csak meg vannak fosztva minden "glanctól", nincs tuner, nincs távirányító, nincs hangszóró, és csak DVI bemenet van). Illetve a boltokban feltünt pár ilyesmi Samsung, de horror áron vannak, ma olcsóbban kapsz egy 40" LCD TV-t, mint amennyiért ilyen kijelzőt.
TV-k esetén a "belbecs" teszi ki az ár nagy részét olyan 100-150e Ft-s tartományban (ezért van alig árbeli különbség egy 26" és egy 32" LCD TV között), e fölött egyre inkább a panel és az extrák határozzák meg milyen árcédula kerül rá a TV-re.
-
kispéé
senior tag
Szia!
Yeti30 kolléga küldött nekem képeket és igaz nem sok minden jött át rajta.
De most fordult a kocka,úgy tünik Philips helyett LG lesz,mert most van 150e ftért 0% THM-mel a MM-be az LG 32LC51-es. Ma voltam komolyabban nézegetni és oda jött egy szimpatikus eladó srác és ő inkább a Samsung LE32R82-est favorizálta,merthogy nézzem meg, hogy mennyivel szebb a képe (HD premiere ment rajtuk), mondom igen,de gondolom az LG-t is áttudom állítani,hogy olyan szép fényes képe legyen(a Samun föl volt nyomva a kontraszt 100-ra...)
Nem vagyok rosszmájú,de naiv sem, nem esetleg csak rámakarta sózni a drágábbat,mint tudjuk az eladók így kapnak több jutalékot. Én úgy gondolom,hogy az LG is van olyan jó mint a Samu,csak 20e-rrel kevesebbért.Megaztán ott volt a 170-ért a Philips is.Rossz ezt leírni,de nálam sajnos a pénz nagy úr,így maradok az LG-nél,remélem nem járok vele rosszul.u.i: az is érdekes,hogy a LG két év garit ad a Samu csak egyet....
[ Szerkesztve ]
-
DEXTERke
tag
Az LC51 kezikonyvenek 11. oldalan olvashato ez:
"Erős kötelet használjon a termék lekötésére (nem tartozéka a készüléknek, külön kell megvásárolni).
Biztonságosabb, ha úgy rögzíti a kötelet, hogy az vízszintes legyen a fal és a termék között.
"
Erre a kotelre gondoltam. Es nemnagyon ertem hova kell ez es miertTehat azt mondod, hogy ha megveszem a tv-t nem kapok hozza ilyen faliallvany-t, hanem azt meg kulon kell beszereznem valahonnan? Hol lehet ilyet venni?
-
félisten
válasz DEXTERke #983 üzenetére
Nem tudom pontosan, milyen kötélre gondolsz.
A TV felfüggesztése a falhoz két fő módon lehetséges: gyári faliállvánnyal, vagy különféle gyártók univerzális faliállványaival.
Amire gondolni tudok, hogy a tápkábel, illetve a különféle TV kábelekhez egy kábelcsatorna van, hogy ne nézzen ki olyan rondán a kábelmassza. De úgy kb. ennyi.
-
félisten
Az LCD monitorban nincs TV tuner, nincs távirányító hozzá, típustól függően nem biztos, hogy van benne hangszóró, nincs kompozit / komponens / HDMI bemenet rajta, a felbontása pedig 680x1050 pixel (általános), ez egyben azt is jelenti, hogy a képaránya 16:10.
Az LCD TV felbontása (normális típusnál) 1366x768 pixel, és 16:9-es a képaránya.
A fentiekből kiolvasható, hogy amíg 22"-os TV-t már 60-70e Ft-ért is kapsz, addig egy 23"-os TV-t 100e Ft alatt aligha találsz.
-
DEXTERke
tag
Egy uj kerdes, amivel meg talan nem sokat foglalkoztunk. Az erdekelne, hogy hasznalja-e valaki az LCD tv-jet ugy, hogy a falra van szerelve, es ha igen ezt hogyan oldotta meg.
Ugyanis en azt felteteleztem, hogy ez nem lehet egyaltalan gond, mivel a tv megvasarlasaval adnak minden szukseges dolgot ehhez (jo persze, furot nem ). Aztan valamelyik kezikonyvben olvastam (talan LG ), hogy ugyan van hozza csavar, meg ilyen fem cucc, de ha mindezt felszerelted, meg kell hozza valami kotel, amit kulon kell megvasarolni. Ezt viszont nem nagyon ertem. Hova, mihez kellhet a kotel? -
Emu
őstag
nem egészen ide tartozik, de van különbség 22es lcd tv és 22es tft monitor között?
-
zsiga667
addikt
A TV-n nincs már mit állítani, kipróbáltam mindent. Végülis már az is haladás hogy egész olvashatók a betűk (ki kellett kapcsolni a zajszűrést...), meg nem villog a kép.
A videokártyával bűvészkedek éppen, új oprendszer, új driver, stb. Annyi előrelépés történt hogy már van 1360*768 felbontás, de annál meg megintcsak villog a kép.
Ha sikerül rájönnöm valamire majd leírom ide, van egy olyan érzésem hogy ennyi pénzért jópáran bevásároltak ebből a TV-ből. -
Márton
nagyúr
Cifu: én egy kicsit máshogy hallottam (ettől még lehet igazad).
Tehát ismerős az overscan jelenség az analóg, ill SD technikából, erre olyan magyarázatot hallottam, hogy amikor új sort kezdi az elektronsugár rajzolni, akkor a kép bal széle vibrál, remeg, emiatt döntöttek úgy, hogy legyen nagyobb a képcső, és a széleket úgyis kitakarja a káva, ergo a néző nem veszi észre a hibát. Ez az a 8-10 %
Viszont az 1366-os LCD esetén nem értem a gyártók gondolkodását. Ha a forrás 1280x720 pixeles videó, és ennek is csak egy kerettel letakart részét akarták volna megjeleniteni, az overscan "hagyományai" miatt, akkor vagy kevesebb pixeles panelt csináltak volna, pl. 1200x680, és ekkor egyszerüen nem jelenitik meg a széleket, vagy 1280x720-ast, de akkor ismét letakarják a kávával azt a 8-10%-ot. Nagyobb pixelszámú panelnek mi értelme? Vagy a panel 1366-os, de nem látszik a káva miatt mind az 1366 oszlop, csak 1280? Számolja már meg nekem valaki
Azt is hallottam, hogy a kezdeti 4:3-as plazma időkből ered a felbontás, mert akkor már volt ugye 1024x768-as, plazma, és amikor 16:9-est kezdtek el csinálni, akkor talán a gazdaságosság miatt, a 768 maradt, csak viszszintesen szelték nagyobbra a paneleket
Az LCD meg átvette ezt a fura értéket. Vélemény?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
félisten
válasz malacyka #967 üzenetére
Sony-knál az x5x0 széria külső desingbéli eltérést jelent, az X3000 és X3500 között is szinte csak a külcsín a különbség. A tizes helyi érték alváltozatokat jelent, ha jól tudom, bizonyos dolgokat kihagynak vagy éppen beraknak ezekbe.
A 2530 ez alapján a kifutó 2000-es széria egyik oldalbordája.
-
félisten
Szvsz akkor ne eröltesd még. Ha van CRT TV-d, akkor kösd arra Scart-al a konzolt, aztán majd ha összejön annyi pénz, hogy legalább egy normális 26" vagy 32" LCD TV-t vehetsz, akkor vásárolj inkább. Ennyi pénzért nem nagyon fogsz HDMI bemenetes TV venni ugyanis...
-
félisten
Szvsz nem sokra mész egy fényképpel.
Tudnillik nem azt fogod látni, mintha a TV előtt állnál. Kezdve ott, hogy a fényképezőgép képességei befolyásolják a rögzített képet, át azon, hogy attól a kijelzőtől is függ a látott kép, amin azt a fotót megnézed... Szóval egy ilyen kép arra jó, hogy a komoly hibákat meglásd, arra nem, hogy a képminőséget megállapísd.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
Eddig egyedül a Radeon HD szériás videókártyáknál hallottam arról, hogy tud hangot is átvinni a HDMI kábelen keresztül.
Hangot attól függően tudsz a TV-dbe bevinni, hogy a TV-den milyen bemenet van. Az egyik lehetőség két RCA csatlakozó (jack -> 2 RCA átalakító kell), a másik a VGA bemenet mellett egy 3.5mm-es jack bemenet (jack-jack kábel kell).
-
félisten
válasz zsiga667 #939 üzenetére
Szvsz TV vagy videókártyabeállításnál kell valamit ügyeskedni. Kizárt, hogy 720p esetén túllógás meg ilyesmi legyen jó beállításoknál.
Az nVidia control panel esetén pl. van olyan, hogy átméretezze-e az asztalt TV alapú megjelenítésnél. Az is egy lehetőség.
De őszintén szólva csak a sötétben tapogatózok... :S
-
félisten
válasz s7evcsenko #934 üzenetére
"Jó áron" legfeljebb az LC2RR szériás LG-k esetében találkoztam ilyesmivel, de az már egy erősen kifutott típus...
-
félisten
A ~8%-os overscan még az analóg időkből jön, eredetileg a TV jel által küldött kép kicsivel nagyobb, mint a TV felbontása. A pontos működését nem értem, de anno így volt, és amikor a HD felbontást meghatározták, az LCD gyártók a 8%-os overscannal az 1280x720 pixeles felbontáshoz 1366x768-os panel natív felbontást állapítottak meg. Mivel ez a szabvány, minden gyártó ezt is alkalmazza HD LCD paneleknél.
Azt ne kérdezd, hogy miért nem történt ugyanez a FullHD felbontásnál. Talán rájöttek, hogy digitális műsorszórásnál az overscan lényegtelen?
-
malacyka
tag
Sziasztok!
Az értőket kérdezem, Sony KDL32U2530-ról tud valaki vmit? Ez talán az U2000 sorozat utóda? Mi a különbség közöttük? Az újabb jobb is vagy csak a ráncfelvarrást kell megfizetni?Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
Kroni1
veterán
Na közben összekötöttem a [link] TV-met kiváncsiságból egy DVI-HDMI kábellel, és annak ellenére h a spec szerint elvileg HDMI 1.1 es ami nem támogatja a PC-t gyönyörű képet ad! Ráadásul nem is lóg le semmi az egész asztalt mutatja 1280x720/60Hz-en! Szerencsére a hangot is rá tudom kötni 2 RCA-n HDMI módban.
Tudja valaki hogy DVI-HDMI kábelen melyi videokarik tudnak hangot is küldeni ha van ilyen egyáltalán? Azt jól tudom h a HDMI kimenetes karik közül még csak a Radeon HD 2600asok tudnak hangot is küldeni HDMI kábelen keresztül és mondjuk a 8600osok nem?
-
Rick4
félisten
én ezt találtam: [link], de ez egy 19"os tévé...mondanom sem kell, mekkora élmény egy ilyenen konzolozni..ez is 85K, szerintem a tévé és a konzol közül válaszd valamelyiket, ennyiért nincs normális méretű (pláne szolgáltatású) cucc...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
gergőő
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tőletek segítséget kérni! Lassan szeretnék magamnak ajándékba venni egy konzolt, és ahhoz tvt, amin van HDMI bemenet. A baj csak az, hogy nincs rá sok pénzem, ezért a leehtő legolcsóbb HDMI bemenettel rendelkező tvt szeretnék..
Ha tudtok nekem ajánlani, légyszíves segítsetek, 60 ezer körül gondoltam!
Előre is köszi!
Gergő -
ham_
tag
Gigabyte 8600GT videokártyám van, de biztos vannak más típusok is amikhez jár ez a kis "doboz", ez a videokártya egy speciális dugaszához csatlakozik, és van rajta egy s-video, és egy komponens kimenet (3 db rca csatlakozó). Ezt össze kell kötni a tv komponens bemenetével és kész.
Azt hozzá kell tennem, hogy filmnézésre vagy játékra tökéletes így, de dolgozni, olvasni, stb. nem a legjobb, mert a kép széle kilóg egy picit (overscan) és természetesen nem a tv natív felbontásában megy, legalábbis az én tv-men. -
Kroni1
veterán
Ezt a kis külső dobozt még nem láttam de érdekelne vmi ilyen megoldás... Mien karid van? Leirnád pontosan h hogy is van összekötva, meik Videokari kimenetről min keresztül, meik TV bemenetre megy a jel? Ugyonolyan élesek a betűk asztalon? nekem legalábbis svideo - scart-al sokkal gyengébb a jel mint VGA kábelen-n vagy HDMI-n, de h igy is "ugyanolyan szép képet ad, mint a dvi-hdmi-vel" akkor ezt kipróbálnám..
THX!
-
kispéé
senior tag
-
malacyka
tag
A Sony U2000-t láttam egy rokonomnál analóg kábel tv adással. Az áruházakhoz képest itt jó volt a képminőség, persze egy crt tv-vel nem lehet összehasonlítani. 3 méterről nézve a 32-es kijelzőt semmi kivetnivalót nem találtam benne, talán ha nagyon kötözködni akarok, a Sport2 volt kissé homályos, de kiderült, hogy ez nem a tv hibája. Persze ízlések és pofonok, azt mindenki tudja, hogy ez a technika nem a mai tv adásokra lett kitalálva. Eszerint kell kezelni és akkor nincs csalódás.
Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
kispéé
senior tag
válasz malacyka #943 üzenetére
Nekem eddig a Philips tetszett meg, de ma láttam a sony U2000-et,egymás mellett, a sonynak élesebb volt a képe,ment vmi analóg tvadás.Már 3 üzletben néztem meg a kiszemelt modelleket,de minden üzletben, mindig más volt a jobb. Mostmár én magam se tudom mi legyen.De mivel hogy az U2000 kifutó modell és nem tudja az 1:1 PM-et,így a Philips lenne a nyerő,de az se biztos tudja az 1:1-et,bár a kézikönyv szerint viszi a natív felbontást.Ezt a Yeti kollégánknak kéne kipróbálnia,olvasom,hogy most vett ilyet.
-
ham_
tag
Igen, mert az az audiobemenet egy másik videobemenethez tartozik (gondolom a komponenshez, ha az az ext4 a te tv-den).
Némelyik videokártyához adnak különben egy kis külső dobozt, aminek segítségével a tv komponens bemenetére is kötheted a képet, 3 db rca-rca kábellel, nálam így van összekötve, és ugyanolyan szép képet ad, mint a dvi-hdmi-vel. -
Yeti30
csendes tag
Szal ha ki akarom rakni tv-re a hangot akkor mindenképp olyan vidkari kell ami hangot is tud dvi kimeneten?Külön nem is lehet összehozni ha hangkártyát meg a tv-t összekötöm?Mert összekötöttem de az van irva hogy ext4-hez vannak a hang bemeneteknél.És av menüjében ha kiválasztom hdmi-t akkor cak kép van.És ha ext4 akkor hang.Jó lenne ha hang meg kép is egyszerre lenne de nemtudtam összehozni.
-
ham_
tag
Van olyan videokártya ami elvileg hangot is tol a dvi kimeneten, amennyiben hdmi-s tv-re kötöd (Radeon HD).
(bár én személy szerint nem kötném rá a hangot a tv-re, egyrészt mert a tv saját hangszórói olyan közel vannak, hogy abszolút nem érvényesül a sztereó hatás, másrészt pedig mert akár egy régi egyszerű olcsó sztereó erősítővel, meg két normálisabb fadobozos hangfallal is sokkal jobb hangzást kapsz.) -
Yeti30
csendes tag
És akkor hogy lehet megoldani hogy hang is legyen?A tv hátulján ext 4 van irva.És oda lehet bedugdosni a hangot.Audio in left right,Y,pb,pr csatlakozók.De av menuben ha hdmi-t választom akkor van kép.De a hang különvan ext4 opciónál.Azt nemtudom hogy úgy lehet csak megcsinálni a hangot hogy olyan vidkarit veszek aminek hdm1 kimenete is van?Mert ez a kábel ami most van az eggyik fele hdmi másik meg dvi amit a vidkariba dugok.
[ Szerkesztve ]
-
Yeti30
csendes tag
Photo hallban vettem a Dunaújvárosi spárban.169 ezerért.Tv adás nem annyira jó de kilehet birni.Vettem hozzá hdmi kábelt.Másik fele dvi amit a vidkariba dugtam.De a hangot nemtudom megoldani.Olyasmit hallottam hogy lehet hogy radeon 9800 pro nem támogatja hogy hang is jöjjön hdmi-n keresztül.Valaki csak majd tud segiteni
[ Szerkesztve ]
-
Yeti30
csendes tag
Hi all:Ma vettem egy ilyen tv-t.
[link]Vettem hozzá hdmi csatlakozót.Sikerült is összehozni a képet.Én úgy tudtam hogy hdmi nem visz hangot ezért vettem audió kábelt is a hangkarihoz.Most meg úgy hallom hogy tud képet.De akkor meg a radeon 9800 pro nemtudja átvinni a hangot hdmi kábelen keresztül?Amúgy összejött a hang persze ext4-et ha kiválasztom akkor van hang.Hdmi-t választom ki akkor meg csak a kép.Bocsi de láma vagyok ehhez a témához.Előre is köszi a segitséget.
[ Szerkesztve ]
-
malacyka
tag
-
Kbali
nagyúr
Érdemes lehet kikérni ilyen esetben azonnal telefonon vagy e-mailben a Fogyasztóvédelem véleményét.
A pixelhibákról, az internetes vásárlásokrólaz internetes vásárlásokrólNemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Központi telefonszám: +36 1 459 4800
Faxszám: +36 1 210 4677
-
Márton
nagyúr
Ez már jó régen volt. Ma csak akkor kötelesek visszavenni, cserélni ha HIBÁS.
Minden más eset a kereskedő jóindulatán múlik, nézz utána.
Online vásárlás esetén is csak akkor, ha sértetlen a csomagolás.
Nade akkor hogy próbálod ki?
Én megszivtam már, mert 3 nap után akartam visszaküldeni, de közölték, hogy mivel bontott, már nem tudják visszafizetni. Leírjam a bolt nevét?...Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
ham_
tag
Sony U2000-rel kapcsolatban egy info: a HDMI, és a komponens bemeneten automatikusan állítgatja a fényerőt, amit sajnos nem lehet kikapcsolni (különösebben nem zavaró, de sehol sem említik a könyvében, ami azért jó lenne)
(A tv-nél, és a vga bemeneten nem csinálja ezt, a kompozitot/s-videot/scartot nem próbáltam) -
malacyka
tag
Nálam az LG kilőve, nincs rajt fejhallgató csati, a Philips PFL5322 és a Sony U2000 között vacillálok. Utóbbi kifutó modell, de jó minőségű. Esetleg még egy Samu szóba jöhet, mert mindig Samu tv-im voltak, de a színei nem tetszenek, valahogy túl harsánynak tűnik nekem.
Szerintem offline is ugyanúgy vonatkozik a vételtől való elállás joga. Ez nem üzlet kérdése, hanem jogszabályé. Biztos sok a macera vele, de azért ezek nem olcsó cuccok.Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
malacyka
tag
Sziasztok!
A nagy dilemmában szenvedőknek (köztük jómagam) megoldás lehet lcd tv vásárlásakor, hogy minden vásárlót megillett a vásárlástól elállás joga. Ha a termékkel elégedetlen, akkor minden különösebb indok nélkül visszaviheti, és visszaadják a pénzt. Az időtartamra vonatkozóan 3 nap biztos, de van olyan webshop ahol 8 napot olvastam.
Persze eredeti csomagolásban, sértetlenül kell visszavinni. Bocs az offért, de talán sokaknak jelenthet ez a kiskapu egyfajta megoldást.Az a nagy élvezet, mikor az él vezet!
-
zsiga667
addikt
Pár órás tesztelés után arra a következtetésre jutottam hogy lövésem sincs mi a baj, kapja a TV a 720p jelet, amit elvileg felnagyít 1366*768-ra, és minden szép és jó és happy. Csak a rohadék levág a kép széléből egy keveset minden oldalon... Gyakran lehagyja a feliratok széleit meg alját, ami nagyon zavaró.
Mi a fenét lehet ezzel csinálni? -
klambi
addikt
sansubg le32s71b??
mennyire hó az?"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
svédcsepp
tag
Mi a különbség az 1 tuneres ill. 2 tunneres PIP között?
Ki tudja mi kell ahoz hogy 16:9 es LCD TV-én egyik felén SZG-es monitort a másik felén TV (4:3 ban)jelenít meg?Úgy szeretnék meghalni, mint a nagyapám: álmában, csendesen, gondtalanul, nem pedig ordítva, sikoltozva, pánikban, mint az utasai.
-
s7evcsenko
addikt
Valaki tudna ajánlani egy jó áron kapható LCD TV-t, ami:
- 2 tuneres PIP
- 82cm képátló
- max. 8ms válaszidő
- magyar menű
- HDMI ready
Van egyáltalán ilyesmi jó áron?
Köszönöm!"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Márton
nagyúr
válasz zsiga667 #932 üzenetére
Épp ilyesmin gondolkodtam a napokban, hogy Full HD esetén minden OK, mert ha olyan forrással kínáljuk meg a TV-t, akkor minden pixel a helyén van. Viszont ez a fura 1366x768-as panel ill. az elektronika minden 1280x720-as jelet felskáláz egy hangyányit, emiatt elvileg már nem szabadna olyan szépnek lennie a képnek. 1280x720-as LCD miért nincs?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
félisten
válasz zsiga667 #927 üzenetére
Na akkor most meg vagyok lőve. Első körben állísd be a 720p-t, annak elvileg gond nélkül mennie kell. Ha DVI-HDMI esetén nem tudod kiválasztani az 1360x768-at, akkor elképzelhető, hogy a TV nem támogatja az 1:1 pixel mappingot. Ez azért roppant kínos, mert a felsorolásod szerint a TV-nek nincs VGA bemenete, így valószinüleg nem is lesz rá esélyed, hogy a TV tudja az 1:1-et.
-
félisten
Ha csak TV nézésre meg DVD-re kell, akkor vegyél szerintem egy sima, olcsó CRT TV-t (vagy bugáz egyett a családból ;)). Ráérsz lecserélni, ha már lesz értelme 16:9-es képaránnyal nézni a TV adást és a videók terén is elterjed jobban a HD DVD / Blu-Ray. Szvsz egy-két évig nem nagyon fogod még megérezni a "lapos" TV hiányát.
A "miértre" már többször utaltam: a TV adások elsörpő többsége 4:3-as képarányú. A 16:9-es TV-n ez csak kompromisszumokkal nézhető. Legalábbis nekem ez a személyes véleményem...
-
zsiga667
addikt
A TV menüjében semmi ilyesmi nem volt, csak a szokásos kontraszt/fényerő/háttérvilágítás/zajszűrés/stb. Képarányt lehetett állítgatni a TV-n, egyikkel se lett jobb a helyzet így maradtam a 16:9-nél.
nVidia Control Panel-ben próbáltam állítgatni dolgokat, de csak a normál 4:3 felbontásokat, az elsődleges monitorom natívját (1680*1050) meg a 720p/1080p-t engedi, a TV meg ugye 1366*768. Próbáltam hozzáadni egyéni felbontásként, még PowerStrip-pel is, de nem megy.
-
kispéé
senior tag
egy gyors kérdés,ha a TV támogatja az 1360x768-as felbontást PChez,akkor az automatikusan azt jelenti hogy tudja a 1:1 PM-ot?Ezt a philips 5322-esről próbálom kideríteni.
-
pandi1
csendes tag
Köszi az ötletet az erősítőről. Amúgy 28"/66cm Tvt gondoltam, nem akarnék nagyon modernet, drágát, mert most vettünk a nappaliba egy Full HDs LGt, azon megy minden, amihez jó felbontás kell. KábelTvn kivül nem kellene másra, egy egyszerű asztali DVD lejátszó lesz még rákötve.
-
félisten
válasz zsiga667 #923 üzenetére
A TV menüjében kell szerintem a megfelelő megoldást megkeresni, illetve a videókártya driverjében is vannak ide vonatkozó beállítások. nVidia esetén a Control Panelben ott van egy külön menüpont, ami arra szolgál, hogy a számítógép vagy TV állítsa be a képarányt.
A TV menüjében is van erre vonatkozó rész, LG esetén a képarány alatt van egy olyan, hogy 1:1 pixel mapping, Samsungnál a forrás beállításánál kell PC-t kiválasztani. A Philips menüjét nem ismerem, de gondolom ott is van valami trükk. :S
-
zsiga667
addikt
Megvettem a DVI->HDMI kábelt, össze is kötöttem a TV-t a géppel, de valami nagyon nem OK. Vibrál a kép, a betűk olvashatatlanok, a kép széle lemarad, stb. Mit csinálok rosszul?
-
kispéé
senior tag
Voltam ma a Mediaba és megnéztem a két LCD-t,egymás mellett voltak.Kapcsolgattam,nyomkodtam,első benyomás alapján, a Philipsnek szebb volt a menüje,de angol nyelvű,a távirányító egész jó,nem nagy,nincs rajta ezer gomb,stb.Ellenben a LG menűje gyengébben nézett ki,de magyar volt.A távirányító pedig batár nagy,ezer gombbal
A képminőséggel nem volt gond,HD adás ment rajtuk,tán az LG sötétebb volt,de gondolom ez csak beállítás kérdése.Átkapcsoltam analógra,hát az nagyon kiábrándító volt,mindkettő,sajnos itt se tudtam megbizonyosodni arról,hogy mégis milyen képet adnakNem értem,hogy miért nem tudnak ez ellen vmit tenni az árúházak,úgy leromlik a adás minősége,hogy nézhetetlen lesz.Tehát, továbbra is tart a dillemma... -
félisten
Figyelembe véve, hogy a komolyabb mai filmek még mindig 35mm-es anyagra vannak felvéve (anno a Star Wars Ep2-nél világrengető hír volt, hogy speciális Sony-Panavision digi kamerákon 1080p@24fps-el vették fel a filmet, és az nem tegnap volt), ehhez még el kell tellnie egy "kis" időnek.
-
-
ham_
tag
Igen, én tudom hogy 24 v. 25 az fps mindenhol, de attól hogy valami elterjedt nem biztos hogy jó is. Anno a 720x576 felbontás is húdejó volt, és látjuk hol tartunk ma
Egy szó mint száz, a tökéletes megoldás az lenne, ha már eleve mondjuk 50 fps-sel vennék fel a filmet. Természetesen ezer ok miatt nem fogják, de azért álmodozni lehet -
Rick4
félisten
ha meg tudod oldani vigyál magaddal egy notit, vagy akár egy asztali gépet, és ott a helyszinen kösd össze, próbáld ki....nálam még sosem tiltakoztak ilyesmi ellen...igazából így fog tutira kiderülni...megmagyarázhatod annyival, hogy ez neked olyan fontos, mint másnak az, hogy van benne tuner..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
A jel erősségét lehet befolyásolni jelerősítő dobozokkal. Ilyet lehet kapni a MediaMarkt-okban is pl. Ha nem vagy DiY ("Csináld magad" angol rövidítése), akkor hívj ki egy TV szerelőt.
Milyen képátlóban gondolkozol? Mennyit szánsz rá? Mit akarsz rákötni a TV-re még?
-
félisten
HDMI 1.0 (2002): Egy kábelen való audió-videó jeltovábbítás, sávszélesség 4.95 Gbit/s. Legfeljebb 165 Mpixel/s videojel (1080p60Hz) és 8 csatornyás 192 kHz/24-bit audiojel.
HDMI 1.1 (2004): DVD-Audio támogatás
HDMI 1.2 (2005): Super Audio CD támogatás, PC jel-támogatás, alacsonyabb feszültségű forrás támogatása
HDMI 1.2a (2005): A Consumer Electronic Control (CEC) frissitése. Lásd lejjebb.
HDMI 1.3 (2006): A sávszélesség növelése 10.2 Gbit/s-re. "Lip snyc", vagyis a kép és a hangjel szinkronizálása (a tömörítések feldolgozásának eltérő sebessége miatt a korábbiaknál előfordult, hogy kép és a hang nem volt szinkronban). 24 bites RGB és YCbCr, 30, 36 és 48bites xxYCC színmélység továbbítása. DTS HD és Dolby TrueHD tömörítések támogatása. A felső felbontáshatár kitolása 2560x1600p60Hz-ig.
HDMI 1.3a (2006): További CEC frissités, apróbb módosítások a szabvány részleteit illetőleg.
CEC: Ez egy olyan szabvány, amely lehetővé teszi, hogy a HDMI-vel összekötött készülékek (TV, asztali lejátszó, AV erősítő) között kétirányú parancsok mehessenek, egyetlen távirányítóval irányítva az összes készüléket. Az Anynet (Samu), Simplink (LG), Aquos Link (Sharp), BRAVIA Theatre Sync (Sony), stb. a CEC rendszer elnevezése a különféle gyártók részéről.
A kérdésedre válaszolva pedig: amint látható, a DVI-HDMI összekötés számítógéppel az 1.2-es HDMI óta lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
kispéé
senior tag
Szia!
Ezer hála,hogy segítettél,akkor jövő héten megyek kecskemétre,ha minden igaz el is hozok egy LG-t vagy Philips-et.Valaki,tudna segíteni,abban,hogy hol nézzek utána annak, hogy a Philips 32PFL5322 tudja-e az 1:1 pixel mappingot?Mert valszeg a számgépet is rákötném párszor és ez a PM /jól jönne hozzá. -
pandi1
csendes tag
Sziasztok!
Vásárolnék egy kis méretű LCD TVt, olyan helyre, ahol elég gyenge a kábel jel, már három elágazás van előtte. Főleg kábelTv nézésére használnám, esetleg xvid DvDre. Van tippetek, milyet vegyek, amelyikkel elfogadható lesz a képminőség? A boltokban szinte mindegyiken DVDmegy, nem igazán látom, melyik fogja jobban a gyenge adást. Van valami paraméter, ami erre utal, ami alapján dönthetek? Valakinek van ötlete?
Köszi. -
Kroni1
veterán
"csak 1.1-es HDMI-je van, és hírből sem ismeri az 1:1 pixel mappingot DVI-HDMI-n."
Cifu ez a HDMI 1.1 mit jelent? Ezek szerint van újabb is már? Mondjuk 2.0-ás? miben gyengébb vagy mit nem tud még az 1.1? És van köze ennek az 1:1 pixel mappinghoz vagy az mástól függ? Előre is köszi a választ!
-
BigBear
senior tag
Csak megjegyzésként: a 24p-s filmekkel nem az a baj az LCD tévéknél, hogy maga a 24 képkocka kevés vagy lassú lenne. A 100 Hz-es dolgot se emiatt találták ki.
Egész egyszerűen az eddig készült tévék nem voltak képesek kezelni a 24p-s filmeket (a Blu-Ray filmek pl. ilyenek, ez bizony sok felhasználónál problémát jelentett) s a kép "ugrált". Az újabb, mostanában megjelent tévék azonban már szinte mind képesek rendesen megjeleníteni ezeket, de azért érdemes utánanézni, mielőtt vásárol az ember.
Most már sok 24p-t kezelő nem 100Hz-es tévé van , nem ezért 100Hz-es egy tévé, a kettőnek nincs köze egymáshoz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
igen, erre gondoltam én is, hogy bizonyos sebességű mozgásoknál látszik hogy nem elég folyamatos.
A moziban is így látod? Ott sincs több FPS.... )
Mivel pedig a filmeket ilyen FPS-el készítik, csodákra ne számíts.Erről a plusz képkockákat beillesztő eljárásról én is olvastam vhol, de még saját szememmel nem láttam, nem tudom mennyire hatékony, mindenesetre érdemes erre is figyelmet fordítani a fejlesztőknek, mert számomra legalábbis eléggé szembetűnő.
Bármelyik 100Hz-es TV-n láthatod. A megoldás so-so, sokan rajonganak érte, én especiel nem annyira, nem látok akkora előnyt, és a néha jelentkező "túlmozdult" képjelenség miatt inkább zavarónak találom. :S
-
ham_
tag
Cifu: igen, erre gondoltam én is, hogy bizonyos sebességű mozgásoknál látszik hogy nem elég folyamatos. Erről a plusz képkockákat beillesztő eljárásról én is olvastam vhol, de még saját szememmel nem láttam, nem tudom mennyire hatékony, mindenesetre érdemes erre is figyelmet fordítani a fejlesztőknek, mert számomra legalábbis eléggé szembetűnő.
-
zsiga667
addikt
Vettem ma egy ilyen TV-t, és szeretném PC-re kötni. Van DVI meg talán S-Video kimenetem a gépen, a TV-n meg HDMI, komponens, kompozit, svideo és scart.
99%-ban 720p filmeket néznék rajta, milyen kábelt kell ehhez vennem? (Illetve hol és kb. mennyiért?)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest