Hirdetés
Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
mi ez az 1:1 pixel mapping?
-
Alvin_ti4200
félisten
Ma láttam működés közben (BluRay-el) egy 102 centis Sony FullHD TV-t és már a Sony szalonban is pofátlanul olcsónak tartottam a márka nevéhez képest, de utána nézve már 338 ezerért el lehet vinni Aggasztó viszont, hogy nem nagyon találtam meg ezt a típust a gyártó honlapján, mondjuk ki volt írva, hogy új...
Valakinek valami személyes tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
valaki tudna segíteni, hogy Sony-nál milyen sorrendben van a típusok "minőségi" rangosra?
Gondolom itt P,U,V,S meg ilyesmire. Továbbá mire jó ez a két technológia a valóságban? (úgy értem mit lehet látni belőle egy nem ilyen technológiával rendelkező TV-vel szemben?)
Live Color Creation, WCG-CCFL
-
Alvin_ti4200
félisten
fullHD TV-n mennyire mosott a 720p-s felbontás? Mert lehet akármilyen jó LCD, ekkora arányok mellett már jelentkeznek a hibák. Bár nem tudom, hogy a PS3 felskálázza-e a 720p-s képet 1080p-be, ha az XMB annyiban megy
-
Alvin_ti4200
félisten
Na ma megyek délelőtt(től) TV néző körútra, mivel elkelt a szeretett "kis" 32LC2R-em. 94 centis van kilátásban, a 106-osat nem tudnám már honnan nézni. Amire kell:
PS3, Blu-Ray és DVD filmek nézése. A szobámban a fényviszonyok jók, de a TV az ablak előtt lenne, mivel máshol nem fér el, így valamennyit eltakar a napsütésből, továbbá nyáron leengedett redőnnyel nyomom az ipart szint egész nap.
Samsung LCD kínálatából gyakorlatilag nem tudok különbséget tenni a négy modell (R81B, R82B, R86BD, R88BD) között, az áruk 210 és 250 között van a legolcsóbb helyeken.
Sony-nál nem okoz fejfájást a nézelődés, ugyanis egyetlen 37"-os TV-jük van (KDL-37P3000/3020).
Panasonicnál nincs sima HD-s 37" TV, viszont nagyon jókat olvastam a TH-37PV70 plazmáról és ez elgondolkodtatott...szóval ezt holnap tuti megnézem. Át lehet valahogy kapcsolni 100Hz-re?!
Toshiba-t és LG-t nem szeretnék, Sharp meg ahogy elnézem kilóg már a 250k-s keretből.
Kérdéseim:
PS3-ra (90%), Blu-Ray-re (2%) és DVD nézésre (8%) van-e valami konkrét ajánlat a felsorolt típusok közül? A 720p mennyire néz ki ocsmányul az említett plazmán?
Van-e valami különbség a különböző boltokban adott 3 év jótállás és a márkaboltban kapott 3 éves gyártói jótállás között vagy a kettő egy és ugyanaz? Pixelhiba garanciáról mit lehet tudni ezeknél a márkáknál? Plazmánál a 100 Hz tényleg drasztikusan csökkenti az élettartamot?
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
Sony Bravia KDL-37P3000 in the house Még nem szabad bekapcsolnom, hogy átvegye a környezet hőmérsékletét, de már ott izzik alatta a PS3
-
Alvin_ti4200
félisten
Hogy a fenébe lehet kikapcsolni a dinamikus kontrasztot? (Sony Bravia KDL-37P3000). A menüben találtam egy részletes kontraszt című akármit, ezt hiába kapcsoltam ki nem csinál semmit Vagy a csillagok együttállása is szükséges hozzá? Rohadtul zavaró.
-
Alvin_ti4200
félisten
JVC LT-42DS9 látott már valaki ilyet itthon valahol?
Illetve fullHD plazmák közül melyik jó játékra (PS3) és filmnézésre egyaránt? Foszfor lag mindegyiknél van?
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
Azt hittem nem lehet idehaza kapni a szívemet megdobogtató kedvenc JVC TV-met (LT-42DS9), de a Saturn csúnyán rácáfolt erre a tévedésre Olyan gyönyörű képe van élőben, hogy hihetetlen, csak ne lenne 400 ezer^^
-
Alvin_ti4200
félisten
Na emlegetett szamár, ott virít a JVC szerelem TV-m az új katalógusban De most látom, hogy ez az S90, nem a DS9 Faszért kell kispórolni egy 400k-s TV-ből a DVB-T tunert Pedig már kezdtem örülni (na nem mintha most sűrűn használnám a Bravia-n a digitális tunert, de akkor is...)
Egyelőre három esélyes van:
Samsung LE-40A656A 380e
Sony KDL-40W4000 320e
JVC LT-42S90 400eNehéz szülés lesz^^
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
vége a vizsgáknak, így kicsit változott a helyzet Továbbá ott van a polcon a fóliás God Of War II és a GTA IV És még a Dark Sectorral sem végeztem
ON: Mit szoktak felhozni a JVC TV-kkel kapcsolatban, ha szóba kerül a PC-vel való összekötés? HDMI és komponens érdekelne FullHD-ról van szó.
-
Alvin_ti4200
félisten
megnéztem ma az LG 42LG5000-et (remélem jól írtam), egész aranyos példány Electro Worldben is láttam ma a JVC S90-et, itt nem volt annyira meggyőző(en beállítva), mint a Saturnban, igaz a forrás is elég sutyerák volt, amit megosztottak a TV-k között. Láttam a 40A656-ot is, nem rossz az sem, sajna W4000-esből semmilyen méretű nem volt Hmm-hmm
-
Alvin_ti4200
félisten
Olyan problémám lenne a Sony 37P3000-rel, hogy analógon nem tudok 1360x768-at képet kitolni vele (VGA: 2400Pro D-Sub-on), ugyanis belesüríti 1280 pixelbe az 1360 pixelt, max vízszintesen tudom kihúzni 720p-re azt írja, hogy túl nagy méret, 1280x768 az szépen megy, de ugye van két oldalt 1-1 fekete sáv. HDMI-n valószínűleg menne (legalábbis a PS3 megy), csak nem értem miért nem akarja az igazságot az 1360x768-cal
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz wassermann #12192 üzenetére
Kérdés akkor mi van, ha nincs HDMI csati a seggükön, csak dual-DVI.
-
Alvin_ti4200
félisten
Úgy néz ki, hogy az idióta szobám miatt nem fogom tudni áttenni sehova a 37"-os Bravia-mat, csak az ablak+radiátor előtt maradhat, így viszont nappal nagyon gáz használni, mert a háta mögül betűző napfény szétcseszi a szememet (hunyorognom kell), másrészt alaposan melegíti a hátsó burkolatot. Ergo kénytelen leszek visszaváltani 32"-ra, ha nem tudok mást kitalálni Ráadásul kedves szüleim is közölték, hogy hát ők nem nagyon fognak rá vigyázni, ha nem tudják mögötte kinyitni az ablakot...
Szóval...keresek egy szép TV-t. Nem kell feltétlenül fullHD, mivel jó lenne, ha a KDL-37P3000-esem használt piaci értékéből kijönne az új kütyü, nem nagyon akarnék most ráfizetni. Amiket eddig néztem:
Philips 32PFL5403D: PixelPlus HD, 24p támogatásról nem találtam infót
Philips 32PFL7403D: PixelPlus 3 HD, 100Hz, Natural Motion vagy mi a tököm, 24p??
Philips 32PFL7603D: PixelPlus 3 HD, Natural Motion vagy mi, Ambilight, 24p??
Samsung LE32A451: nem találtam infót se a 24p támogatásról se a digitális tunerről
Samsung LE32A551: fullHD, 24p??Ami tutira kell: min. 2 HDMI, fejhallgató kimenet, gyönyörű legyen, mert szoba dísze lesz, képminőség a lehető legjobb a kategóriában (horizontális látószög, fekete szint, kikapcsolható dinamikus kontraszt), digitális tuner, nem ártana, ha MPEG4-es lenne, de ilyenből csak a Sony KDL-32V4500-at láttam, ami még az LE32A551-nél is drágább, ráadásul nem tudom, hogy szobaantennával mennyire van értelme szarakodni a digitális tunerrel, a kísérleti MPEG2-es adások élvezhetők voltak, ha nagy nehezen el tudtam helyezni az antennát.
Az Ambilight poénnak tűnik, csak kérdés, hogy passzentosan szekrénybe helyezve a TV-t mennyire jön ki a hatása. 100Hz-et sajnos nem volt még alkalmam szemügyre venni, látható valami plusz a szokásos 50/60 helyett? Árban nem mennék 140 fölé, ha nem muszáj, a legelső Philips pont annyiba kerül, a második és a harmadik egységesen 180, a két Samsung pedig rendre 125 ill. 160.
[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Alvin_ti4200 #18662 üzenetére
ja igen, még annyi, hogy nem hátrány, ha a hangszórók is normálisan szólnak.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Alvin_ti4200 #18662 üzenetére
még mindig aktuális Megnéztem azóta a TV-ket az MM-ben (kivéve a 7603-mat, az nem volt), hát nem ájultam el egyiktől sem. A 7403-mas Philips egész jó volt, bár a sajtófotókon láthatónál sokkal-sokkal sötétebb a TV, szinte fekete, egyáltalán nincs üveg hatása A Samsungoknak olyan tipikus Samsungos képük volt, egyedül az A656-os tetszett, de annyit soha nem adnék egy 32"-os TV-ért (egyszer adtam, de az 2 éve volt ugye). Ötlet?
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
Samsung LE32A431 tud 1:1 pixel mappinget? Gondolom 24p-t nem. 24p-nek csak fullHD-nál van jelentősége vagy akkor is, ha 720p-ben szeretnék Blu-Ray filmet nézni?
-
Alvin_ti4200
félisten
Egyszerűen képtelen vagyok dönteni ebben a rohadt TV ügyben. Elvitték az előző Bravia-mat és most egy 32"-os kéne a helyére lehetőleg 130 ezer forintnál nem többért, mert annyit nem használom a TV-t, hogy egy zsák pénzt kidobjak sokadszorra az ablakon miatta. Voltam már sokszor a multikban nézelődni, de a készülékek nagy része kiesik az oldalról/felülről való erős clouding, lilulás, tejfölösödés és egyéb remek tulajdonságok miatt. Az a legnagyobb bajom, hogy ez nem árcédulától függ elsősorban, hanem tök random (pl. a Sony-nál). A Samsung TV-knek tetszett idáig legjobban a képe, csak a pofátlanul olcsó LE32A431-ben se HDMI 1.3 nincs (nem tudom menynivel rosszabb, mint az 1.2), és 24p támogatás is nuku (Blu-Ray idén biztos nem lesz, hacsak nem megy le negyedére az ára). DVB-T tuner volt az előző cuccomban, de semmire nem mentem vele kb az MPEG2 miatt, nem tudom mennyire érdemes ezt figyelni vásárlásnál már. A Philips cuccokat nézegettem még, de élőben annyira nem győztek meg, mint amennyire áradoztak róla itt egyesek, aztán lehet csak nem piszkáltam eleget őket. Edigitalban venném meg az új cuccot, mert mindenhol drágább minden gyakorlatilag.
Samsung LE32A431 - 115k
Philips 32PFL5403D - 140k
Samsung LE32A551 - 160kA FullHD nekem abszolút nem kell, csak a sok Samsung közül az A551-nek és az A656-nak volt a legjobb képe, kár, hogy nicsenek sima HD Ready-ben...Az A431 nem tetszik igazán külsőre, viszont az A451-et meg nem nagyon kapni jelenleg (125-ért volt kint a weblapon). Toshiba-k és Sharp-ok elég gyengék voltak ebben a kategóriában, ráadásul nem tudom PC-vel való összekötésben mennyire jók. Panasonic-ból már nem is tudom melyik típus volt az, aminek normális képe volt, talán az LX70, de az összes többi lilult, mint az állat. LG szintén.
-
Alvin_ti4200
félisten
LE32A431 in the house Eddig szuper, végre kikapcsolható a dinamikus kontraszt 114,9 volt Extreme Digitalban.
-
Alvin_ti4200
félisten
Az éppen aktuális Tesco újságban van egy 32"-os Funai TV, ami 80k-ért izgalmasan hangzik a 2 HDMI-vel. a DVB-T tuner valószínűleg MPEG-2-es, bár ez annyira nem érdekel. PS3-hoz kéne meg analóg szobaantennás adásra egyelőre, lehet elmegyek megnézni a "közeli" Tesco-ba, csak gondoltam rákérdezek, hogy valaki megsasolta-e már.
Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Renault, Dacia topik
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 1 / 2