Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nooker

csendes tag

Üdv mindenkinek!

Már több mint egy éve kerülgetem a forró kását és sokat olvasgattam a témával kapcsolatban. Sajnos nem találok elegendő információt a kérdéseimhez. Remélem, ti tudtok segíteni!
    Már írtam itt a fórumon, szóltam is, hogy van több fresnel lencse specifikációm, amit egy német cég küldött. Jogsértés lenne, ha továbbküldeném, így inkább azt mondom, csak kérdezzetek belőle. Ez azt jelenti, hogy mondtok egy megközelítő átmérőt,én meg az ahhoz legközelebbi méretű lencse adatait megírom.

Szóval a koncepcióm az lenne, hogy 1920x1080 képet szeretnék, jó kontraszttal, és nagy fényerővel.
    Nagy felületre szeretném, ami elérheti az 5-6, esetleg 7 métert is.
    Lehet, hogy itt megbukik a dolog egy lényeges kiegészítő információ által.

1. kérdés: Lehet-e kapni, netán használtan beszerezhető-e 1920as monitor, ami kisebb mint 21-22 col?
    (Ez olcsóbbá tenné a fresnel-t, jóval kisebbé az egész projektort.)

Mert ha egy akkora fresnelt teszek bele, akkor annak a fókusztávja kb. fél méter, plusz az optika, plusz a két fresnel közötti távolság, plusz az izzó mögötti rész...majdnem másfél méter gigaprojektorágyú :)
    De az sem baj ha akkora.

2. kérdés: Ha bele akarok tenni egy nagyon erős fémhalogént, mondjuk több tízezer Lument, az nem fogja szétégetni az LCD panelt? A hő ugye ott keletkezik, ahol beleütközik valamibe a fény. Arra gondolok, ha mondjuk nagyon erősen hűtöm, lehet, hogy a hő a folyadékkristályon(?) nem tud úgy hűlni.

3. kérdés: A kontrasztarányt mennyiben befolyásolja az izzó fényereje? Milyen kontraszt lenne javasolt?

4. kérdés: A monitor hátulján lévő nyáklap, meg ilyenek miatt ugye oda kell figyelni, hogy lehajtható legyen...ez elég nehéz feladatnak bizonyul ezek után kutatni, létezik erre leírás, vagy egy lista? Persze 1920x..

Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák