Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
nooker
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Már több mint egy éve kerülgetem a forró kását és sokat olvasgattam a témával kapcsolatban. Sajnos nem találok elegendő információt a kérdéseimhez. Remélem, ti tudtok segíteni!
Már írtam itt a fórumon, szóltam is, hogy van több fresnel lencse specifikációm, amit egy német cég küldött. Jogsértés lenne, ha továbbküldeném, így inkább azt mondom, csak kérdezzetek belőle. Ez azt jelenti, hogy mondtok egy megközelítő átmérőt,én meg az ahhoz legközelebbi méretű lencse adatait megírom.Szóval a koncepcióm az lenne, hogy 1920x1080 képet szeretnék, jó kontraszttal, és nagy fényerővel.
Nagy felületre szeretném, ami elérheti az 5-6, esetleg 7 métert is.
Lehet, hogy itt megbukik a dolog egy lényeges kiegészítő információ által.1. kérdés: Lehet-e kapni, netán használtan beszerezhető-e 1920as monitor, ami kisebb mint 21-22 col?
(Ez olcsóbbá tenné a fresnel-t, jóval kisebbé az egész projektort.)Mert ha egy akkora fresnelt teszek bele, akkor annak a fókusztávja kb. fél méter, plusz az optika, plusz a két fresnel közötti távolság, plusz az izzó mögötti rész...majdnem másfél méter gigaprojektorágyú
De az sem baj ha akkora.2. kérdés: Ha bele akarok tenni egy nagyon erős fémhalogént, mondjuk több tízezer Lument, az nem fogja szétégetni az LCD panelt? A hő ugye ott keletkezik, ahol beleütközik valamibe a fény. Arra gondolok, ha mondjuk nagyon erősen hűtöm, lehet, hogy a hő a folyadékkristályon(?) nem tud úgy hűlni.
3. kérdés: A kontrasztarányt mennyiben befolyásolja az izzó fényereje? Milyen kontraszt lenne javasolt?
4. kérdés: A monitor hátulján lévő nyáklap, meg ilyenek miatt ugye oda kell figyelni, hogy lehajtható legyen...ez elég nehéz feladatnak bizonyul ezek után kutatni, létezik erre leírás, vagy egy lista? Persze 1920x..
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Építő/felújító topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 14 Pro 128GB Arany / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3336
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest