Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pompi

nagyúr

Nekem ugye májusban műtötték PRK a szemem, október közepén voltam az 5 hónapos vizsgálaton, akkor mindkét szemem 125%-os volt. Hozzáteszem, hogy a bal szememet az utolsó 2 kontrollon már kicsit gyengébbnek éreztem, de nem volt vészes. Ekkortól vagyis október közepétől már egyáltalán nem kellett flucont csepegtetnem, levittük szépen a napi dagokat ugye hónapról hónapra.

Aztán november végén azt vettem észre, hogy van egy kis diszkomfort érzés a szemeimben, főleg a bal szememben, nem fáj meg semmi, de úgy érzem, és sokszor pirosnak is láttam a szemhéjamat. De nem is ez volt a gond, hanem a látásom is romlott. Szemtakargatássak hamar kiderítettem, hogy a bal szememmel rosszabbul látok. Gyorsan bejelentkzetem kontrollra. Múlt héten voltam. A bal szemem már csak 80%-os volt, lencsepróbálgatással kiderült, hogy újra cylinderes lett. Legalábbis nagyon úgy néz ki. A doktornő szerint ugyanis két lehetőség van. Vagy mostanra teljesen kiürült a flucon a szervezetmeből és mivel a cylindert hajlamosabbb a szervezet vissza"csinálni", ez történik. Ennek ellentmond szerinte a diszkomfort érzés ami viszont szem szárazságra utal, és ez is okozhatja a romlást.

Eddig Systane Ultra műkönnyet használtam javaslatukra, most persze egész másokat ajánlott ez a doktornő, Systane-ből a Ballance-ot, de inkább az Optive Plus-t, ami kifejezetten szemsíkosító komfort oldat. Mondjuk nem tudom, hogy miért nem tudták eleve ezt mondani, de most már mind1. A komfort érzetem javult mióta ezt használom, a látásom viszont nem. Kezdek beletörődni, hogy újra nem vagyok 100%-os, de annyira nem vagyok mostanság boldog emiatt.

A doktornő szerint ez még a jobbik eset, hogy a cylinder jött vissza és nem a dioptria, de mondjuk nem értem, hogy miért, mind a kettő rontja a látásomat. A másik aminek "örülhetek", hogy a bal szemem romlott és nem a jobb, mivel utóbbi a verzér szemem és ez még így "elmegy".

Hozzáteszem, hogy végig ügyeltem minden javaslatra, minden csepegtetést betartottam, az UV-től kényszeresen védtem a szemem, sokszor még szobában is viseltem szemüveget pl. ha nyitva voltak az ablakok, vettem áttetsző UV szűrős szemüveget olyan időszakokra amikor kevésbé süt a nap, hogy ne napszemüvegben kelljen lennem, szóval azt gondolom ultra módon óvtam, megtettem minden tőlem telhetőt.

Hivatalosan jövő májusban kell mennem, hacsak addig nem érzem azt, hogy tovább romlana, illetve nem bírom a jelenlegi helyzetet megszokni.

Új hozzászólás Aktív témák