Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
togateam
senior tag
válasz pusihusi #3753 üzenetére
Akartam írni hogy biztos hogy Basic volt rajta,de inkább utána néztem [Videoton TVC]
Ez volt a magyar ZX Spectrum
Emlékszem(ez túlzás csak talán rémlik) mert volt rá Forma 1 magyar program[ Szerkesztve ]
A leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
togateam
senior tag
válasz pusihusi #3757 üzenetére
Akkor pontosítunk a neven,természetesen minden Szemelyi számítógép PC- de az elterjedt PC az a IBM-PC.
Így tehát a Videoton TVC Nem IBM-PC volt.És abban igazad volt hogy volt hozzá egy Dos szerű valami de az nem volt Dos.
"A TVC az operációs rendszerét, a TVC OS-t ROM-ba égetve tartalmazta, a BASIC interpreterrel együtt; ez a rendszer csak kazettás adattárolásra képes (ideértve memóriaterületek (programok) komplett mentését és betöltését, illetve egyfajta korlátozott fájlkezelést is), azonban létezett hozzá egy UPM nevű operációs rendszer is, ami a CP/M TVC-re átírt verziója volt, illetve egy VT-DOS nevű, DOS 3.10 kompatibilis rendszer is. A VT-DOS segítségével IBM PC lemezek írása/olvasása volt lehetséges, de ez nem jelentett hardverszintű kompatibilitást a PC-s floppykkal."
-
togateam
senior tag
válasz togateam #3759 üzenetére
Annyiba került mint egy VHS magnó
De nagy menetek voltak azok
Ausztria gazdasága sose volt annyira fent mint 88-92 között minden magyar áthordta a pénzét szinte 2 ország bevétele csapódott le Ausztriában[ Szerkesztve ]
-
-
SANKADI
aktív tag
Örömmel jelentem, felment a windows 10, "togeteam" kolléga leírása alapján.Update megvolt, tauchpad összevissza működik, lark8i_win10_touch install-t feltettem, semmi javulás. bma2x2.... is feltéve.
Így most működik egérrel és billentyűvel, gyakorlatilag tapintással nem.
Most találtam egy ilyet, Lark win 7i and 8i sileadtouch update driver, ezt hogyan kell feltenni, inf file van benne. Mit frissítsek vele?
Böngészem a fórumot, reménykedem hogy nem lett kuka a tablet...-- LENOVO T500 / Xiaomi Redmi Note 4 --
-
togateam
senior tag
válasz SANKADI #3765 üzenetére
Tökéletes. Csak valamit rosszul csinálsz.
BMA telepités
1. tedd be a képernyöt elforgatásgátlóra.
2. töröld le a a bma érzékelöt.
3. eszközkezelő frissítés.
4.tallózd be a bma drivert és csak azt tedd fel amiben a BOSH gyártó szerepel.(ha nem fogadja akkor kapcsold ki a csökkentet módban az aláírás kérést)
5. kikapcsol elforgatás gátló.
6 restart.A leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
togateam
senior tag
válasz SANKADI #3765 üzenetére
Touch telepités (csak a 8i-nél vannak gondok valószínű hogy már több típus van)
1, hid/ KMDF...I2C... törlés.
2. Sterowniki letöltése
3 telepítés (jobb klikk rendszergazdaként)A leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
SANKADI
aktív tag
válasz togateam #3766 üzenetére
Próbáltam végigcsinálni, töröltem, néhány másodperc múlva újrateszi. Ha én akarom, akkor azt mondja a megfelelő driver van fent. De, sikerült az internetet választva újratelepíteni. Sajnos minden maradt, pont 180-al hibázik, mindég fejjel lefelé van. Most rögzítettem, megpróbálom talán az érzékelőt, hátha lesz egy kis sikerélmény.
-- LENOVO T500 / Xiaomi Redmi Note 4 --
-
nicu71
addikt
válasz SANKADI #3770 üzenetére
akkor állitsd be ahogy leggyakrabban használod és fixáld le/kapcsold be az elforgatásgátlót/ amugy sima win10 frissitésnél nálam is ez volt de amikor feltettem a Togateam féle wimboot verziót azóta tökéletsen minden ,touch is meg a forgás is.
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
mivannem
csendes tag
Sziasztok!
Két hete megszereztem a budaörsiben egy zöld hétcolost 11 ezerért (kettővel olcsóbb volt mint a többi szín, így nem volt nehéz a választás). Office aktiválás pipa, win 10 frissítés előtt helyhiány miatt töröltem a recoveryt... aztán elkezdtem olvasni a fórumot. Közben próbálkoztam az Allwiew-es recoveryvel, de hiába, gondoltam, nem érdekel, dreamspark miatt úgyis van liszensz, így win10 pro N került fel.
0. (Egy zárójeles kérdés: az eredeti 8.1-es liszenszem ezzel elveszett, vagy még kimenthető egy 8.1 home feltelepítésével majd onnan 10-re frissítéssel?)
Végül a két hét alatt sikerült végigolvasnom az összes hozzászólást, így most már óvatosan, de merek kérdezni.
1. Nos azóta sem bírom működésre bírni a kamerákat, egyszer már újra is kellett telepítenem a rendszert, mert a gc310-es helyett más driverekkel is próbálkoztam a mappából, mely után fekete képernyő és sikertelen helyreállítás fogadott. Azt írja pedig az eszközkezelő, hogy minden rendben, (törlés-frissítés-újraindítás-tallózás már mindenféle kombinációban megvolt) a kamera viszont hibaüzenetet ad.
2. Az elforgatás sem megy automatikusan, pedig itt is sokszor próbálkoztam. Két driver közül egyik sem jó.
Az is megfelelne, ha valaki tudná mókolni a műveletközpontot, hogy a mobilközpontos képernyőforgatás belekerüljön. (Legjobb lenne, ha a Microsoft egy frissítésként.)
3. Próbálkoztam a KEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Power\CSEnabled 0-ra és 1-re állításával is. Alapból ugye alvó mód van, egy energiaséma minimális beállításával. Ekkor viszont nem tudom kikapcsolni a képernyőt úgy, hogy ne aludjon el azonnal, tehát megáll a zenelejátszás. (poweroff programmal, az asztalra gyártott parancsikonnal is próbáltam a képernyő kikapcsolást, de el is alszik) Persze megoldás, hogy egy perc tétlenséggel kapcsol ki, ekkor megy tovább a muzsika, de azonnal még jobb volna. Ez sikerül is, ha állítok a regeditben. Ekkor előjön a szokásos három séma és a részletes testreszabása, beállíthatom, hogy a kikapcs gomb csak a képernyőt lője ki, viszont eltűnik az alvás lehetősége. Start -> Főkapcsoló is csak leállítást és újraindítást ajánl fel. Nem lehet valahogy ötvözni a kettőt?
Nyilván ezek nélkül is van élet, és teljesen elégedett vagyok a masinával, de mégiscsak úgy lenne tökéletes, ha ezek is működnének. Na meg, ha nem ugrálna be töltés közbeni tapogatás alatt folyton a start menü.
4. Mintha olvastam volna itt valami olyasmit is, hogy kompatibilitási módban telepítsem a kameradrivert, és menni fog, de olyat hogyan kell? Mert ez nem exe, itt nincs jobbklikk, kompatibilitási problémák.
Szóval tudtok rajtam segíteni? Köszönöm előre is, hiszen bár közvetve, de már eddig is sokat segítettetek.
A tömörítés is sokat segített, így a rendszerfájlok 9,28 GB helyett már csak 7,83 GB helyet foglalnak, szóval köszönöm ezt is, ez előtt még nem is hallottam ilyesmiről.
-
togateam
senior tag
válasz mivannem #3772 üzenetére
Az a baj hogy Pro-t teszel fel
ezt használd.A leggyorsabb lehetőség : togateam@gmail.com ez mindig csipog.
-
mivannem
csendes tag
válasz togateam #3773 üzenetére
Köszi, gondoltam erre is, de amint már mondtam, nem frissítettem 10-re, hanem gyalultam a háttértárat, és saját kulccsal pro ment fel. Tehát a kérdés, hogy megmaradt a kulcs, vagy felülíródott. Hány rendszer kulcsát jegyzi meg? Mert a pro újratelepítésekor már nem kellett kulcsot beírnom, emlékezett rá. Szóval ne aggódjak, simán aktiválja majd magát ez a 10-es is, fel se kell tennem a 8.1-est se előtte?
-
iff
senior tag
válasz togateam #3745 üzenetére
válasz:
mozzilla, win10, update, általános.Amit észre vettem, hogy sokszor az erőforrás 35-40% is megeszi a "Rendszer és tömörített memória" a "Rendszermegszakítások" 8-30% között. [link]
Nálam a 10i-nél nem működik a képernyő fordulás ez a legkevesebb, viszont a kamera sem mindég jó, mert ha lecserélem a kamera drivert egy ideig működik aztán megint nem jó. Csak nem értem, mitől mászik el.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
PSasa
tag
A kerepesi úti Te***o-ban még mindig kapható Lark 7i Win (12.9k) ha valaki új készüléket keresne.
A VIDEOTON TVC 'super computer' anno 10k volt (akkor kb. egy havi fizetés). Otthon van egy belőle még eredeti számlája megvan
[ Szerkesztve ]
-
-
-
PSasa
tag
A TVC korszakom még középiskolában volt, az meg 87-ben ért véget.
Viszont van hozzá egy 4k memória modulom
A tv-k meg manapság lettek 4k, szóval nincs új a nap alatt- 2D-3D-HD-FullHD-4k
Hogy ON is legyen. Hétvégén a gyerek hozott akció kamerával felvett síelős videókat nézegetni, de a média lejátszó (ASUS) csak 1,5x-2x sebességgel volt hajlandó lejátszani. Szerencsére kéznél volt kis Lark 7i. Memória kártyáról ment a lejátszás, HDMI-vel kirakva a TV-re. Ez öröm, ez bodogság! -
-
törölt tag
válasz laposonly11 #3784 üzenetére
Budaörsit kifosztották teljesen.Már múlthéten is kopp üres volt, mármint Larkokból.Csak a gagyik vannak 512 MB rammal.
-
őstag
válasz laposonly11 #3784 üzenetére
Gondolom felhasználta a kuponjait. Én is úgy vettem 12ért.
-
SANKADI
aktív tag
válasz togateam #3766 üzenetére
HURRÁ ! Sikerült. Mindent úgy csináltam ahogy leírtad, de visszaolvastam, és volt akinek úgy sikerült, hogy a könytárból installálta a BMA2x2Acelerometert. Megpróbáltam, és nekem is így lett jó. Köszönöm mindenkinek a segítségét, van egy hibátlan Lark Ultimate 8i tabletem, Windows 10-el.
-- LENOVO T500 / Xiaomi Redmi Note 4 --
-
pusihusi
addikt
Azt az anno-t mikorra érted? Csak mert 10k havi fizetés inkább 91-92-ben volt 1000,-ft volt s kb. egy hétig lehetett kapni. A Videoton márka szaküzletben, szegeden. ( 70-ben kezdtem melózni-az első fizum 2540,-forint volt.
(#3774) pusihusi
És vajon a mostani i5 géped 30 év múlva minek fog számítani? MAJD ERRE VÁLASZT ADOK 30 ÉV MÚLVA
Emperor_Nekem akkor volt 20-00(a vége nem publikus) között, azzal császár volt az ember[ Szerkesztve ]
Üdv. Feri!!
-
pusihusi
addikt
[link] Ez is Windows!
Üdv. Feri!!
-
-
togateam
senior tag
-
mivannem
csendes tag
válasz togateam #3797 üzenetére
Egy óra után untam meg, nem hagytam benne az sd-kártyát, kikapcs után újra próbáltam, de 5 perc múlva megint egy óra telik el... és most ahogy írom, elindult valami applying image és lassan pörög a % felfelé. Lehet, csak lassú pendrájvval próbálkoztam? Kérdés, hogy kibírja-e az akksi. Elsőre is várni kellett volna, kb egy perccel a továbblépés előtt nyomhattam ki... wáááá
Hiába, türelmesebbnek kell lennem.Magától újraindul majd? 100% megvolt, most az uccsó sor a D:winre.win
...
Újraindult, csak várni kell, de azt nagyon.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128GB ÚJ 12hó jótállással!
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- Apple iPad 10th Gen. Wifi-Cellular 64Gb
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- Panasonic ToughPad FZ-G1-4 6. gen. i5 ipari tabletek (4X2400 Mhz, 4 GB DDR3, 128 GB SSD, jó akku)
- OnePlus Pad 2 QWERTY Smart Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs