Hirdetés
- Jéghorgászat
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
válasz dugynok #14416 üzenetére
Így van, ingatlanvásárlásnál csak a 75%-át engedik önerőként használni. Itt a lényeg az, ha önerőként akarod felvenni, lakáscélra. Ha jól értem, például ha 20M lakásra van 10 millád önerőként, akkor 10M babavárót fel tudsz venni hitelként, nem csak a 75%-át.
Idézet:
Az igénylők igen gyakran lakáscélra használják fel a babavárót, mivel ingatlanfedezet nélküli, szabad célú kölcsön, ami lakáshitelnél az önerő kiegészítésére is megfelelő lehet. Azonban a túlzott eladósodottság elkerülése érdekében egy a Babaváró összegének maximum 75%-a lehet önerő.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz axioma #14407 üzenetére
Köszi szépen! Nem voltam benne biztos, hogy jók a számításaim, de azért hosszútávon kézzel fogható a különbség.
Azt esetleg tudja valaki, hogy babaváró hitelnél ha 10M kölcsönösszeget felveszek, viszont csak 7.5M-t tudok önerőként ingatlanra fordítani, a maradék 2.5M használható bármire, mint szabad felhasználású hitel? Gondolok itt arra, hogy pl. a 4%-os ingatlanadót és egyéb az ügyintézéshez tartozó költségeket abból finanszíroznám.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Az létezik hogy a funda áthidaló kölcsönös megtakarításos hitelénél sokkal többet fizetek vissza (pl gyarapodó lakásszámlánál felveszek 20 millió szerződéses összeget 12 évre, 32-őt fizetek vissza) ,mintha banki hitelt veszek fel végig fix kamattal 20 évre + fizetem a babaváró hitel havi 50k-s törlesztőt? Ráadásul ha elszállnak a kamatok, az áthidaló törlesztője is emelkedni fog.
Nem látom hol lenne varázsa a fundának.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Nekem a Kondorosi út nagyon zsúfolt, általában délután megnövekszik a forgalom, amikor beáll a Fehérvári vagy a Szerémi út. Alapból az ütemekbe nagyon sok ember lett összezsúfolva, parkolóhelyért szó szerint harcolni kell, ha nincs mélygarázsban egy csíkod (manapság egy csík 5-6M forint!) Elnézést a kifejezésért, de itt a prolikoncentráció magasabb mint egyes helyeken a kerületben. Laktam Zuglóban az Egressy úton, az pl sokkal élhetőbb volt, jobb lakóközösséggel. Az ütemek tele vannak k*rvákokkal, orosz vendégmunkásokkal, ogre-kkel ésatöbbi.... Pedig nem adják olcsón itt a lakásokat, úgy gondolná az ember hogy majd az ár kiszűri az igényteleneket.
A lakások zajszigetelése pocsék, kb mindent hallunk ami körülöttünk történik (azt is mikor a strici hajnalban veri a k*rváját felettünk, szerencsére azóta már kirakták őket, de érdekes 1 hónap volt). Mivel nincs erkélyünk, így klímánk sem lehet, a homlokzatra nem lehet semmit sem felfúrni. Így nyáron jelenleg napközben 28-30 fok van, estére ha szerencsénk van és van egy kis huzat, 26-27 fokra le tudjuk vinni...
Többieknek: köszi a tanácsokat, úgy érzem sokmindent át kell gondolni, illetve utánajárni. Nem tudom közületek hányan vettek igénybe pl pénzügyi tanácsadót, vagy banki tanácsadót, aki segített 1-2 kérdés tisztázásában? Pénzhez h*lye vagyok, jó lenne tisztázni milyen kockázatok lehetnek 1-1 hitel felvételében. Szerencsére még soha nem volt hitelem, nincs tartozásom, de ami késik nem múlik, előre szeretnék informálódni.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz Revolit #13264 üzenetére
A saját lakásra is nyilván költeni kell, de ott már a sajátodra költöd, legyen az felújítás vagy állagmegóvás. Ezt pedig akárhogy nézem, soha nem fog megtérülni, míg sajátnál egyszer csak a tulajdonodba kerül ( ha megéred) tudsz vele tervezni.
Illetve a gyerekvállalás is elég lutri albérletben. Gondol egyet a tulaj, és azt mondja, hogy jakérem, lehet keresni 30/60 nap után másikat, felbontom a szerződést (mert monjduk el akarja adni). 1-2 esetleg 3 gyerekkel meg aztán keresheted, sajnos az elmúlt évek történetei nekem azt mutatják, hogy a tulajok rettegnek a gyermekes családoktól. Így hát egy ördögi kör kezd kialakulni, amíg nincs saját, ne vállalj gyereket, vagy bevállalod a gyerekkel a bizonytalanságot...
A feleségem fizuját azért tekintettem "kiesettnek", mivel így egyszerűbb lesz kalkulálni, az a pénz úgyis elmegy a gyerekre.
Amúgy azért gondolkodunk házon és nem lakáson, mert ha már felveszek 15-20M forint hitelt, akkor egy olyan ingatlanban szeretnék lakni (illetve olyat fizetni 15-20 évig), ahová örömmel megyek haza, nem pedig olyan helyre, ahol amúgy utálok lakni, és ugyanúgy fizetem 15-20 évig, csak havi kb 20-30 ezerrel olcsóbb a törlesztő.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz #41635072 #13260 üzenetére
Inkább sávot írnék még, annyira képlékeny. Tehát 20-30 millió között, nyilván inkább 20 felé, ha annyiért találunk olyat, amire nem kell még egyszer rákölteni felújításnál a vételárat. Azért írom ezt a sávot, mivel most gyorsan felcsapva az ingatlan.com-ot, eléggé siralmas a helyzet ház tekintetében 10-15M körül. Bár valószínű az igényeinket bőven lentebb kell adni így kezdésnek, ami persze sz@r lesz, mivel jelenleg tényleg egy kb 2 éves lakásban élünk. A párom a IV.kerületbe napi 2.5 órát ingázik a XI-ből, én pedig 1.5-et, igaz ez nem vonat, hanem BKV (mindezt úgy, hogy Budán dolgozom). A-ból B-be értettem a napi 2-2.5 órát. És igen, én főiskolára is vidékről jártam be, az is kb napi 3 óra volt, 4 évig. Utálom a vonatozást, meg a BKV-zást, de valamit valamiért alapon kezdésnek muszáj bevállalni, mivel évente 1.8M-t dobunk ki az ablakon...
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Még nagyon a tervezési fázisban vagyunk, de jövőre szeretnénk kilábalni az albérlet hálátlan köréből. Mivel már korban vagyok én is és a feleségem is, így szeretnénk gyermeket vállalni, lehetőleg jövőre. Összekötve a kellemest a hasznossal, gondolkodunk a babaváró hitel felvételén. Jelenleg Budapest agglomerációjában tervezünk házat venni, lakást nem nagyon szeretnék, főleg nem panelt ( 2éve a XI.-ben a Kondorosiban lakunk, ez alatt az idő alatt rájöttünk, hogy idegileg hosszútávon nem tudjuk az életünket elképzelni ilyen helyen, hiába költöztünk új lakásba, mint első lakók.) Ahogy nézegettem az ingatlanpiacot, 20M környékén erősen felújításra szoruló házakat találni, inkább 25-30M körül lenne ami már viszonylag normálisabb. Valamit valamiért alapon napi 2-2.5 órás ingázás az max amit bevállalnánk, lehetőleg olyan helyen, ahonnan vonattal be lehet járni.
Persze pénzünk igen csekély, 2 LTP van, ami jövőre jár le (összevonva 2.6M), így maximum 3-4M Ft + babaváró ami önerőnek beszámítható. Jelenleg 155000Ft albérleti díjat fizetünk, ami a fizetésem kb fele, és nem szeretnénk tovább albérletben élni.
Mivel az asszony fizuja a gyermek születése után ki fog esni, így csak az enyémmel számolhatunk. Szerintetek merjük bevállalni, hogy a fizu 30%-át lakástörlesztésre fordítsuk, vagy ez így öngyilkosság? (Úgy gondoltam, nagyjából 10 év alatt szeretném kifizetni a törlesztőt).
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Sziasztok.
Most látom funda oldalán, hogy havi 20.000 helyett már 40.000Ft-ot is be lehet tolni lakástakarékba. Meglévő szerződésem (821) havi befizetését lehet növelni szerintetek 40.000Ft-ra? Úgy tudom így a 30%-os állami támogatás mértéke lecsökken 15%-ra.
Vagy jelenlegi szerződést nem illik bántani?
-
_NCT
addikt
Na most olvastam el kiszamolo.hu-n a megosztasrol szolo cikket, ez tok jó igy. Mivel kezdodatum, allami tamogatas minden ugyanaz mint a sajatomon, pont akkor tudom felhasznalni, mikor lejar.
Ha van mondjuk 240ezrem a fundan es megosztom felesen, akkor 120-120 lesz az uj es regi szerzodesen? Tehat szerzodesenkent 120 ezerrel kevesebb lesz a lejaratkor?
-
_NCT
addikt
Erről a megosztásról nem hallottam még.Akkor ha úgy nézzük lesz 2 teljes értékű szerződésem, ami ugyanúgy megkap minden támogatást, csak a kedvezményezett lesz más?
Jelenleg az asszonyét +a sajátomat is az én számlámról fizetjük, ehhez szeretnénk +1 4 éves 20.000Ft-os fundat nyitni, amit úgyszintén én fizetnék.
-
_NCT
addikt
Fontos lenne az állami támogatás is, úgyhogy mindenképp újat szeretnék kötni. Összevonás alatt azt értettem hogy egy ingatlanra használjuk fel a félretett pénzt. Tehát nem szükséges hogy a nevem alatt fusson a takarék, elég ha ő úgy dönt hogy a mi ingatlanuknkra használja fel, ugye? Ennek mi a folyamata? Milyen dokumentumokra lesz szükség ebben az esetben?
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Van a Fundánál 2 megtakarításunk (821) (páromnak is és nekem is saját adószámra), most azonban gondolkodtam, hogy jó lenne egy 3.-at is nyitni édesanyám adószámára (nyilván ezt is én fizetném). Kicsit megcsúsztam ezzel a gondolattal, mivel már lassan 1 éve ketyeg a másik kettő funda, sebaj, ha lesz lakás, ez a pénz majd megy max felújításra később.
Kérdés: ha lejár a Funda, akkor mint családtag, fel tudom venni, vagy anyum át tudja ruházni rám ezt az összeget? Illetve anyum is tudja igényelni az állami támogatást (az ő nevén jelenleg van ingatlan, tehermentes)? Szintén 821-est szeretnék.
Gondolom ha összeházasodunk az asszonnyal, akkor ott nem lesz kérdés, összevonható a két lakástakarék.
E-bankingról van valami infó? Elég régóta húzódik már ez a dolog. Bár én állami szférában dolgozom, ehhez hozzá vagyok szokva, ha fejlesztés van az min 1-2 év
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Várható Fundánál valami akció mostanában? Számlanyitási pl ( a triplázót nem szeretném 8 éves futamidő miatt)...
Ahogy nézegettem OTP és Funda közül a funda a nyerő nálam eddig. Azt vizsgálják, hogy ha utalással fizetem a 20.000Ft-ot havonta, az milyen számlaszámról érkezik? Menyasszonyommal közösen akarunk Fundázni, viszont ő annyira keveset keres, hogy mire kifizeti az albérletet marad 40.000Ft-ja egész hónapra, így a 20-ezres fundát nem erőltetném az ő számlájáról.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz Vesztor87 #4324 üzenetére
Én Allianz-nál akarok. Elég sok helyen megnéztem, volt ahol számítógépre és perifériákra nem is lehetett kötni... Volt ahol bérlőként nem lehetett. Volt ahol rohadtul drága.
Jövőhéten úgy is fizetem az autó biztosítását, majd megkötöm allianz-nál csak ingóságra, ott is valami 8k körül van egy évre. Ott legalább lehet műszaki cikkekre, amelyek nem érik el a 250k-t.bár nekem összesen nem fog annyit érni az ingóságom sztem
-
_NCT
addikt
Hol érdemes ingóságra biztosítást kötni? Allianz-nál az éves valami 8000-10000 között van, de jelenleg karbantartás alatt van a honlapjuk. Netrisken meg nem találtam meg a nagyobbakat.
Generali mennyire megbízható?
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Még nem költöztem be, semmi sem történt csak szóban. Vagyis papíron elvileg lefoglalóztam, de pénzt nem adtam.
Mondom h hétvégén költöztem volna. Bár még bizakodok, megvárom, hátha hív, de nem fűzök hozzá sok reményt. Nem hiszem h tegnap óta elfelejtett volna ennyire. Ha meg igen, akkor inkább nem szeretnék szerződést kötni ilyenekkel.....
-
_NCT
addikt
Úgy néz ki megint kifogtam egy jó albérletet...Múlt hét óta halasztják a papírok aláírását. Úgy volt h tegnap írjuk vagy max ma alá. Vártam tegnap h hívjon a főbérlő, semmi. Du felhívtam, azt mondta leegyezteti a férjével h mikor írjuk alá és azonnal visszaszól, 5 percen belül, de max 30 perc. Nos azóta is folyamatosan hív, de valahogy nem ér ide a hívás. Én nem fogom keresni, ha péntekig nem válaszol, megköszönöm a részvételt. Még szerencse, hogy nem adtam foglalót...
Elkezdek nézni új albérletet....Hétvégén már költöztem volna
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Bukó ablak van csak, nincs légbeömlő sehol sem.
A fürdőszobában van ilyen kis rácsos luk is a falban, hogy ott tudjon távozni a pára stb..... Bár ha mosok vagy zuhanyzom, utána úgyis szellőztetek.
Központi szellőztetőnek meg ott a karom ami kinyitja az ablakot. Szellőztetni úgyis kell, télen is. A fürdő ilyen harmónika ajtóval záródik, szóval teljesen azt sem tudom lezárni.
-
_NCT
addikt
Zárt kombikazán/cirkó szerintem, valami ilyesmi.
Gáztűzhely van, elvileg a tulaj kapott is minősítéseket, kéményesektől is. Ezekszerint ez elég lesz? Eléggé parázok a műanyag nyílászáró kontra cirkó megoldástól.
Pont a héten volt egy teszt, ami az olcsó CO/CO2 mérőket tesztelte és 11-ből kb 9 nem volt elégséges, vagy későn riasztott, vagy sok fals riasztást adott ki.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Milyen minősítés az, ami arról tanuskodik, hogy a lakásban megfelelő a szellőztetés (cirko miatt).??
-
_NCT
addikt
válasz concret_hp #4241 üzenetére
Én ha rámszakad a bank mosogatógépet akarok venni, csak az a baj hogy 60-70 alatt nincs normális, ott kezdődik.... Pedig muszáj lesz utálok mosogatni Sajnos itthon megszoktam a jólétet és az ilyen dolgokból nem nagyon akarok engedni.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz concret_hp #4229 üzenetére
concret_hp: szerencsére vannak bútorok, gépek (tűzhely, mosógép, hűtőszekrény, szagelszívó) többit nekem kell majd venni (mikró, vízforraló, étkészlet stb). Ha rohadtul lusta leszek, még egy mosogatógépet veszek....
-
_NCT
addikt
válasz concret_hp #4226 üzenetére
Akkor nem csinaltam rossz bótot. Udvari kilatas van szal csendes is. Minden full új,en leszek az elso aki felavatja
Persze jobb lett volna ennyiert autobealloval, dunai panoramaval egy ekkora lakas az V. kerben de azt hiszem arra a fizetesem lenne csak eleg
Sajnos garazs nincs hozza,megprobaljuk elintezni a keruleti park. eng.-t de felek h csak allandora lehet.. Be is jelentene a tulaj allandora,de azzal tobbet veszitenek mint nyernek .A melohelyem 10 perc gyalog,ha valamiert nagyon kell a kocsi videkre leugrom erte. Talan kibirom auto nelkul.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
45nm-es lakásért mennyire sok a 70k? Új építésű, új az egész, nyilászárók stb. kk 8.5k minden egyedi mérés alapján. XII. kerületben
-
_NCT
addikt
BP-en 60-80 között, inkább új építésűt, budán és pesten egyaránt, i. kerületet könnyen megközelíthetően. mivel autó van, így parkolás is jó ha van az árban, az mind1 hogy garázs vagy utca. Max 1+1 fél szoba.
ingatlan.com-on beállítottam 2 hirdetésfigyelőt is (egy olcsóbb egy drágább) de hiába, alig van normális hirdetés, ami tettszene. többi portál meg kuka, ahogy írta is korábban egy fórumtársunk.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Valahol van olyan keresőportál ahol nem bukkanok ingatlanosokba? Már rohadtul elegem van a "pont most adtuk ki, de jöjjön be/nézze meg weboldalunkat hátha talál" című előadásokból.
-
_NCT
addikt
válasz concret_hp #4175 üzenetére
Talaltam is, de megnezem majd hatha. Nyugati teren 80k a 60 m2-es eleg jol kinezo albi. Az sztem nem dragabb .bar sokan azt mondtak minek az a nagy nekem...De minek fizessek 35 m2-es lakasert ugyanennyit mikor nagyobbatvis kapok ezert az arert.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz concret_hp #4173 üzenetére
35 m2 1+1 fél szobás.
_BM_: szerintem nem vagy hülye, sose tudni. Én is szempontnak venném Amúgy a 10.-ről is ki lehet ugrani, más kérdés hogy túléled-e
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Holnap megyek megnézem, h merre is áll a nap Meg hogy milyen idő lesz bent. Barátnőm előbb mondta, ha lakástűz van, akkor így jártam
Erről a tömbről van szó. Szóval ha az ablak a váci útra néz, kerüljem el.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
10. emeleti paneltól mennyire kell félni? Elvileg alulról fűtik, most lesz szigetelve a panel, 12ezer körül van a fűtése. 12 a közötkltsg a felújítási alap miatt. 60+ rezsi-ért van a dózsa györgyi metróhoz közel, tehát viszonylag jó helyen, képekről elég jól néz ki. Felettem már szerencsére csak a jó isten lesz, így nem kell hallgatnom a felettem lévő lakót.
Ingatlanközvetítős tegnap átvágott, tipikusan azt csinálták velem, amit az index-en is megjelent cikkben írtak.
El sem jött a megbeszélt helyre az a hülye p*csa, felhívtam h hol van, "jjaj hát még benn ülök az irodában, de már sajnos nem aktuális, aki megvette 3 havi kauciót tett le (jah persze), de tud ajánlani másikat, sőt a kollégájának is van ajánlata, menjek be. Mondtam h köszi, nem szorulok a segítségére. Persze a hirdetés még most is aktív....
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Galériás lakásokat mennyire öngyilkosság konvektorral bevállalni? Jelige: nem szeretek fázni.
-
_NCT
addikt
válasz Vesztor87 #4127 üzenetére
Ő még 1 év múlva, bő 1 év szerintem. Idén kezdi az utolsó évét fősulin, és még onnantól kitudja mikor talál munkát.
Jelenleg a kedvenceim között 6. kerületi és 9.ker lakások vannak. 9. ker nem igazán tartozik ahhoz a bizonyos csücsökhöz, de úgy tudom a mester utca, corvin rész és a körúthoz közeli részek nem gázosak este sem. Ez is 40m2 körül van, de nagyobb mint a 25 ugyanennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Átalányos a fűtés, egyedi mérős csak a vízóra. De kérdem én: ha vizet én fizetem vízóra alapján, akkor a csatornadíjat is én fogom? És akkor a közös költség miért lehet ilyen rohadt sok? Oké, hogy portaszolgálat, de én kicsit sokallom.
Nem, nem fontos a XI. ker igazából. 90ezreseket meg már sokallom. Mert oké hogy 6-8 körül kijön télen a fűtés, de még ott a víz + villany + közös kltsg bőven 100 felett leszek költésben.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Szerintetek ez az albérlet mennyire drága?
-
_NCT
addikt
válasz concret_hp #4107 üzenetére
Ezek mar 1 het mulva nem lesznek fenn, szal gondoltam h nem ezeket talalom majd.
biker: scenic utan milyen az elet ?
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz concret_hp #4101 üzenetére
Hát szept végéig nem is, de még 1-2 hétig tudok várni, bár igazából már nagyon mehetnékem van.
Szóval azt mondod, amiket linkeltem albikat, azokat 5k-val olcsóbban is meg tudom majd kapni?
Azt nem akarom, hogy elviszik az orrom elől és szept végén meg majd pislogok, hogy nincs választék. Múlt hét óta így is elég sok jót elvittek.
-
_NCT
addikt
válasz concret_hp #4098 üzenetére
Tudom, igazából nagy szükségem nem hiszem h lesz az autóra. De még nem tudom.
Jelenleg 3 ingatlan tettszik nagyon:
I. ker (5 percre van melóhelyemtől )
Ma a két 6. kerületest tudom szerintem megnézni, de lehet h csak 1 fér bele.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz lajafix #4092 üzenetére
Street view-al lecsekkoltam közben, hát nekem az a rész eléggé kietlen, valóban ilyen kis ipartelepszerű, romos házakkal, az az egy új építésű ház van ott, viszont mélygarázs is van. Metró kb 10 percre van, de éjszaka nem biztos hogy szívesen mászkálnék arra.
Róla lenne szó. Ez meg a hirdetés.
Bár ennyiért a körúton (6. ker) is találtam 2 lakást is, ma meg is nézem őket.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
13. ker Rozsnyay utca milyen környék? Ha valaki ismeri írhatna róla pár sort, találtam egy nagyon tetsző ingatlant.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz concret_hp #4044 üzenetére
Én is azt néztem, már csak ezért is könyvjelzőztem meg Ennyiért csak megéri 34 lakás nem?
Ez így van ahogy leírtad, 45-50 körül van az alja 60-65-ért meg azért már lehet válogatni a normális lakások között.
Szóval azt mondjátok ne olyan hirdetéseket keressek, ahogy számszerűen le van írva, mennyi kb a gáz+villany, illetve hogy mennyi volt a leghidegebb hónapban a gázszámla?
-
_NCT
addikt
Apródon átnéztem 500db hirdetést, abból ez az egyik ami friss és normális ez meg a másik. Bár az első még rezsit sem ír, ezektől a falra mászom.
-
_NCT
addikt
Nah jah, olvasok néha olyanokat, hogy a fülem kettéáll. Ezért fogok megfogadni amit tanácsoltál, számlát kérek az idei jan-februárról.
Kaja az kb 50-be van nekem, de abból 20-25-öt le tudok csalni cafeteriaval. Sport havi szinten elvisz 30k körüli összeget (ízületvédő, étrendkiegészítő, bérlet stb). Autó legalább 10-15 havonta (már ha fogom használni egyáltalán.) Bulizni nem nagyon járok, de egyéb szórakozásra, ruhára tuti el fog menni még egy 10-15 havonta. Hó végére ha marad 15-20ezrem örülök.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz Vesztor87 #4038 üzenetére
Lehet nekem is lentebb kéne adnom az igényekből, csak az a baj hogy olyan lakásba szeretnék minden nap hazaérni, ahol szivesen vagyok. Hiába akarok most 50 alatt albit, nem fog kijönni. 50-60 között, de inkább 60-65 körül találok olyat, ami nekem megfelel. Ahogy nézegetem itt a rezsit meg mindent kb 90-re jövök ki majd.
Jelenleg ez a legszimpatikusabb albi, de lehet h hó végéig találok jobbat.
-
_NCT
addikt
válasz Vesztor87 #4031 üzenetére
Ebbe mi lehet a buktató?? Közös költséget tartalmazza + rezsit is 50-ért
Színesfém császárok lehetnek a szomszédok?
-
_NCT
addikt
Nézegetek folyamatosan és ha találok jót, megpróbálok rá lecsapni.
Amúgy Podmaniczky utca mennyire dzsindzsás? Ott is találtam viszonylag jót, de arról a környékről nem sok jót hallottam.
Konvektoros VI. kerületi lakást azt felejtsem el? 1 utcányira van az edzőtermemtől Maga lenne a kánaán
Augusztusban még tuti nem költözök, csak felmérem a terepet és próbálok minél tájékozottabb lenni, mit kerüljek el nagy ívben, mire figyeljek stb.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
-
_NCT
addikt
válasz Vesztor87 #4020 üzenetére
Jaja, zuglóban is a Thököly út stb felé nézegettem, csak ugye az a környék annyira nem vonz.
Szülők nem támogatnak, mondom hogy a magam ura akarok teljesen lenni, eddig náluk éltem, elég volt. Itt az ideje dobbantani. 2essel kezdődően keresek, cafeteria-val megspékelve, ami elég magas, igaz abból az értelmes rész havonta kb 20ezerrel növeli a komfortérzetemet (kaja ). A többi (szabadidő alszámla, szálláshely) csak gyűlik, kajára nem tudom mindenhol fordítani.
Amúgy _BM honnan látod, hogy lefoglalózták??
-
_NCT
addikt
válasz Vesztor87 #4011 üzenetére
Sajnos még pályakezdőnek számítok, ugyanennyit és még egy kicsit keresek havonta nettóban, szóval nem sok. Kb 1.5 éve dolgozom jelenlegi munkahelyemen, biztos melóhely.
Szobát nem bérlek, nem akarok másokkal sem közösködni, nem vagyok az a típus, aki eltűr a barátnőn kívül más idegent Önálló akarok lenni teljes mértékben.
Legfőképp itt nézek lakásokat, ahonnan értelmesen be tudnék 40 percen belül járni munkahelyre (Széna tér környékén dolgozom amúgy).
Szóval: I. II. III. V. VI. VII. IX. XI. XII. kerületek jöhetnek szóba. Autó is van, szóval a parkolóhelyet is meg kell oldanom valahogy, így olyan albérletet keresek, amihez jár parkolóhely.
Igényeim meg vannak sajnos,de kinek nincsenek...
Mutatok 1-2 albérletet amit néztem idáig:
3-4-5 eddig ami a legjobban tettszik, igaz 5-ösnél konvektoros fűtés van.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Szerintetek egy 36-40 négyzetméteres 1 szobás albiért rezsivel együtt érdemes fizetni egyedülállóként 100ezer Ft-ot, vagy inkább adjak lentebb a szintből?
Illetve ilyen expressz.hu, aprod stb oldalakon érdemes nézelődni? Eddig az ingatlan.com-ot és alberlet.hu-t nézegettem, kb megegyezik a kínálat.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz Vesztor87 #3986 üzenetére
Albérletnél is illik alkudni nem? 5-10ezret a bérleti díjból Még az is probléma, hogy autóm is van, amit valahol tárolni is kéne, mivel napközben zömében bkv-val közlekedek. Igaz van benne védelem, nem is olcsó, de a trailer/lopóautó bármikor közbejátszhat.
föccer: próbálkozni szabad
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz Vesztor87 #3984 üzenetére
Az a baj hogy én I. ker-ben dolgozom, (persze a nyóc kivételével körúthoz/metróhoz közeli nem dzsindzsás részeket nézek) így viszonylag drágább lesz az albi is, mire jó helyen találok. Azért 90-be én is szeretném hogy megálljon télen nyáron, főleg egyedül.
Lakás kérdést most elnapoltuk egy időre, egyedül 1000% hogy nem fogok belevágni semmilyen lakáshitelbe, még ha az önerő meg lesz rá akkor sem. Szépen takarékoskodok, aztán majd egyszer, már nem stresszelek rajta, felesleges. Inkább élvezem az életet. Asszony meg mire normális munkát talál és befejezi a sulit az még 1-1.5 év.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Ha már albérlet, megkérdeznélek titeket, hogy 1 személyre saját mérőórás vagy általány díjas albérletet érdemes keresni?
Illetve fűtés az ahogy én tudom 3 típust érdemes: cirkó, házközponti ill házközponti mérőórával.
Albérletet keresek magamnak, 50-60 alatt nem nagyon találok normális 1 szobás albérletet, olyan ami bútorozva, felszerelve alap dolgokkal.
-
_NCT
addikt
válasz Solar_Wind #3790 üzenetére
Ott teljesen más a társadalmi morál, persze ott is megy a lehúzás, de van normális bérlakás, normális feltételekkel. Nem egy családot ismerek, akik bérlakásban vannak gyerekestől mindenestől, és vígan élnek mint hal a vízben. Ott a bérlés általánosabb és kevés embernek adatik meg a saját lakás, mivel pl Londonban méregdrága egy normális családi ház. Magyarországon a saját tulajdon bérlése ahogy írtátok is privilégium, generációk óta ez megy, hogy a saját lakásod megszerzése legyen az első, mivel aki bérel azt kb úgy nézik mint aki hajléktalan... Nincs saját tulajdona stb.....
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Ezt abból vontam le, hogy 2-3 milla kell önerőnek, 1M a papírozásra, 1 az alap berendezésre. És akkor még nem maradt vésztartalékom, amire ugyancsak 1M-t gondolok. Szóval 4-5 alatt már nem tudom bele merjek-e vágni, főleg egyedül.
4 évet itthon tuti nem bírok ki, már az is necces, hogy az idei évet kihúzom-e. Szóval más nem marad, mint az albi. Albi mellett meg még 2 ltp-t fizetni, na az sem lesz gyerekjáték. Akkor megint hónapról hónapra élek.... 1 még talán belefér.
Amúgy sokan jönnek azzal, hogy pszichológia a saját tulajdon, és mindig sokan azzal jönnek hogy bezzeg külföldön bérlakások stb. Csak sokan azt felejtik el, hogy külföldön máshogy állnak az emberekhez, míg Magyarisztánban más a helyzet. Gondolom itt is sokan azért a saját lakását fizeti, vagy van legalább egy saját lakása.
-
_NCT
addikt
No, LTP: barátnőt még max megpróbálom befűzni, hogy fizetem én helyette, csak legyenek az ő adatai is ott.
Bútorokat stb kb lehetetlen rokonoktól, innen onnan beszerezni(sajnos a családi morál nem teszi lehetővé ezt), maximum a saját szekrényeimet, íróasztalom, ágyam stb vihetem el. Mire alap dolgokkal berendezném a lakásom, az megint 600-700k és akkor visszafogtam magam.
Ez a kieg. fedezet micsoda? Másik ingatlan stb?
Igazából erre már én is rájöttem, hogy 7-8M lakást fizetnék 10-15 évig, ami csak szinte egy panel lyuk(de legalább a sajátom lesz). A szívem csücske lakás 15M-től indul, ami nem panel természetesen. De erre gondolni sem merek jelenleg.....
Gondoltam arra is, hogy felvenni hitelt, megvenni egy 7-8M lakást és kiadni albérletnek. Aztán oké, hogy elvagyok mellette albérletben, de közben a saját lakásomat törlesztené mindig más.....
-
_NCT
addikt
válasz concret_hp #3758 üzenetére
persze én ezeket is mérlegeltem. Van előnye,de ha az ember egyedül van és fizet egy albérletért 80ezret havonta, akkor azért elgondolkodik, hogy a sajátját is fizethetné. Vagy csak én gondolom így? LEgalábbis hosszú távon valahol visszajön az a pénz, amit a sajátodba beletolsz, amit az albérletbe, az soha. Továbbá albérletnél ott van az, ha gondol egyet a főbérlő, akkor mehetsz a sunyiba, a sajátodból meg nem tesz ki senki, max a bank. De akkor már nagy gáz van.
Ami az albérlet mellett szól, hogy nem vagy helyhez kötve, nincs nyakadon a bank. Szabadabb vagy picit, mint a saját lakásodban. De nekem más hirtelen nem jut eszembe, ami mellette szólna.
Persze mire berendezed a házat, az sok-sok pénz,de legalább a saját jövődet építed. Valahol mindenki elkezdte, gondolom elég vékony az a réteg, aki úgy költözött házba, hogy rögtön mindent meg tudott venni, fullosan berendezni...
Mondjuk pénz híjján, nem marad más csak ez.
Még a másik amin gondolkodtam, hogy belevágjak-e lakáskasszába most, OTP-nél elég jó kondíciók vannak. Havi 20ezres törlesztéssel.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Bár ez akkor lesz vállalható forgatókönyv, ha bírják az idegeim.... Ha nem, akkor sajnos albérlet és kuporgatás marad. Mondjuk legszívesebben egyedül nem vágnék bele lakáshitelbe, pláne nem 10 évre.... Majd ha barátnő is talál normális állást akkor bevállalunk egy hitelt. Csak ugye a tudat, hogy egy normális albérlet árából a sajátomat is fizethetném...
Szép dolog az, hogy 5 évre vállaljak csak hitelt, de a törlesztőrészletet nem tudnám egyedül fizetni....
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Jah, hát jelenleg 90km-ről járok be
Szóval nem is az I. II.-kerben terveztem lakást venni, hanem valami olcsóbb szomszédos kerületben, ahol van normális tömegközlekedés. Még talán Kelenföld is megoldható lenne, vagy III.kerület stb. Annyi a lényeg, hogy az utazási idő ne legyen több 45 percnél.
Mod: szerintem nem olvastátok végig, 2-2.3 önerőt akarok összehozni mire lakásvásárlásra kerül a sor. Jelenleg van 1M de a lakásvásárlás csak jövőre lesz aktuális tavasszal-nyáron (de ha tényleg ősszel olcsóbb lesz, akkor lehet elhúzom).
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
BP-en szeretnék, mivel itt dolgozom, Budán i. kerületben. Szóval tudom h olcsó húsnak híg a leve, de akkor mi legyen? Téglaépítésű kis tömbházban nézzek egy lakást?
3 szoba a max, de ennyiért úgy se találok, még 2 szoba is necces. 2 szoba azért kell, jelenleg egyedül költöznék, de a barátnőm is velem tartana a későbbiekben. Meg ugye 10 év hosszú idő, valószínű 1 csemete is be fog csusszanni a 15 éves hiteltörlesztési időszakban.
-
_NCT
addikt
Ó, ne aggódj mióta dolgozom vezetem egy elektronikus naplóba a kiadásokat, bevételeket (sokak szerint nem kellene, túlzásba viszem hogy felírok egy 200ft-os üdítőt is). Igazából arra jutottam, hogy havonta 20-30 ezrem maradna félretenni lakás mellett. No meg az év közbeni prémiumok...
100k lakásra
30k kajára
20-30k egyéb dolog (tankolás, edzés, szabadidős programok).Albérletben kb 50-60k-t tudnék félretenni, a többi pénz az ablakon lenne kiszórva...
PS: 1 misi jelenleg van, jövőre tervezem csak a lakásvásárlást, pontosabban jövő késő-tavasz nyár felé, addigra lenne szerintem 2-2.3misim. És szerintem még ez is eléggé necces. Nem akarok kacsalábon forgó házat, a cél egy 8M körüli ingatlan lenne max 3 szoba, BP-en belül csak panelt kapok ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Ti belevágnátok lakáshitelbe egyedül egy biztos jelenlétű állami cégnél 2es számjeggyel kezdődő fizetés mellett(sajnos nem 7 számjegyű) lakáshitelbe úgy 10-15 évre? nettó 45k cafeteria is van havonta, bár ebből az értelmes része úgy 30k körül van (kaja), a többit nem használom sűrűn.
Nincs semmi más hitelem, nem vagyok BAR listás semmi. (még) Pályakezdő, 1.5 éves folyamatos munkaviszonnyal.
Önerő jelenleg 1M körül van, de reményeim szerint jövő tavaszra már 1.5-1.7 körül lesz (esetleg ha eladnám az autót, akkor lenne 2-2.3 körül, de azt nem akarom, autóra mindig szükség van.)
Albérletben is gondolkodtam, de 70-80 lenne havonta rezsivel együtt, akkor már inkább a sajátom fizetem. BP-en dolgozom, de a napi ingázás eléggé kiborító, éjszaka 2-2.5 óra alatt érek haza Sajnos az otthoni körülmények sem olyanok, hogy szívesen maradnék. (nem anyagi gondok, sokkal inkább családi problémák).
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
válasz Psytróger #3727 üzenetére
Én meg nem fogok senkivel sem közösködni papíron, ingyen eltartani stb. Mostanában sok 25-30 éves házasság ment tönkre a családban, épp elég napi szinten ezekről hallani és tudni. Ezekből tanulva fogom így csinálni.
Az meg ha valaki nálam lakik, ne csak a rezsibe szálljon be, hanem a lakás törlesztőjébe is. Albérletnél sem fizeted csak a rezsit, mert szép a szemed stb. Ott is elkérik a bérleti díjat is + rezsi+ ami még van.
Ma még a csajom, holnap meg ki tudja kit fog lecidázni....Én nőnek csak akkor hiszek, ha ló legel a sírján.
-
_NCT
addikt
válasz Kergeboci #3720 üzenetére
Gondolom nem BP II.kerületben találtad De a 3 szobás az nagyon csábító, sőt!! Én 7-8 milláért 1-1.5 szobás lakásokat nézek. Annyira nem vonz BP belvárosa, Szentendre, Érd, Vác stb kintebb lévő városok is szóba jöhetnek.
Ha nem dolgoznék műszakban, még az ingázást is bevállalnám, mert 1:10 perc reggel és 1:00 du az semmi, annyit BP-en is elutazik az ember, ha olyan helyen lakik. Csak ugye éjszaka nem a legjobb mászkálni...
Én 4 éve vagyok együtt barátnővel, remélem hogy lehet rá számítani, de ez csak remény. Terveimben csak magammal számoltam, minden téren.
Kertes házra vágynék, de jelenleg annak is örülni fogok, ha ki tudom pengetni a törlesztőt 10-15 év alatt...
-
_NCT
addikt
Én amit legelőször leírtam, azt egyedüli törlesztésre értettem. Pont ezt írtam legutóbb, hogy nem bízok senkiben hogy majd fizet folyamatosan, csak magamban, magamra vetítve írtam az eredeti felállást.
Ha esetleg szakítunk és ő elmegy, követelhet bármit, a nevemen lesz minden, hülye azért nem vagyok.
Azt, meg hogy mi lesz az országból, sohasem tudni. Ennyi erővel mindig van mitől félni
Csak kíváncsi lettem volna, hogy ti bele vágnátok-e a helyemben egy 60-70ezres törlesztőjébe egy lakásnak, ahol csak a törlesztő ennyi, erre még rájön közös költség, rezsi, számlák, ami alsó hangon is még egyszer ennyi.
Kb 40-60mˇ2-es lakásokat nézegettem eddig.
-
_NCT
addikt
Ott élek ahol a munka van... Sajnos ha lehetőségem lenne megválasztani hol szeretnék lakni, akkor kb 200km-re lennék BP-től, de lehet hogy több
Komolyra fordítva a szót barátnővel együtt fogok élni, aki beszáll a pénzügyi dolgokba, de nem szeretek mással tervezni, mert mi van ha szakítunk stb.... Szóval 2-en fizetnénk jelenleg, de azt is bele számolom, mi lesz ha csak 1edül leszek. 1-1.5M ft tartalékot akarok vészhelyzet esetére.
A másik meg hogy 6-8M között családi házat el lehet felejteni BP közelében, de még panelból is az alját kapom....
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mennyire öngyilkosság belevágni lakásvásárlásba, kb 10-15 évre vennék fel 5-6MFt hitelt, de csak jövőre.
Ha minden jól megy, akkor jövő évben már rendelkezem 3.2M ft kp megtakarítással. Ebből menne önerőre + ami marad belőle az megy a malacperselybe. Igény esetén kb 800k-1M-val tudom bővíteni, de ez spéci eset, meg kellene válnom az autótól, amit annyira nem szeretnék.
BP-en dolgozom (sajnos Budán, ami nem egy olcsó környék), ezért jó lenne itt a környéken találni lakást, nem feltétlen ragaszkodom a belvároshoz. Jelenleg ingázom BP-re, az út kb 1 óra ha délelőttös vagyok. Viszont mivel műszakban dolgozom, ezért este is vonatoznom kell, így az út éjszaka már 2 órásra nyúlik.
Albérletet nem szeretnék, mivel kb ugyanott lennék, mint a törlesztővel. OTP kalkulátora pedig 5-6M-re dobott ilyen 40-50ezres kezdőrészletet, ami nem rossz, igaz az 5. évtől 65-70k körülire ugrana.
Nettó fizetésem 2essel kezdődik, nincs hitelem semmi másra, nem vagyok listás. Biztos helyen dolgozom, ezért merek ilyesmiben gondolkodni.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Elgondolkodtam a lakásvásárlás vs albérlet kérdésen BP-en. Jelenleg vidékről járok fel dolgozni és így fél év távlatából jó lenne megállapodni valahol. 5 évig feljártam ezelőtt, aztán egy pici szünet volt államvizsga + melókeresés miatt. A lényeg, hogy kezd elég lenni a napi 3 óra vonatozás + bkv-zás, szeretnék BP-en élni. Viszont, ha lehetne nem dobálnám a 10-eseket más zsebébe, inkább a sajátomat fizetném. Fiatalként nem tudom érdemes-e bevállalni 70-80k törlesztőt.
Az ilyen fundamentás és otp-s lakástakarékos bohócság megéri? Ha állandósul a jelenlegi melóhelyen, akkor évi kb 1.8 millát tudnék félredobálni, amiből azért 2 év alatt már egy önerő is elég lehet. Szüleimmel laknék addig, bár nem tudom meddig fogom szeretni a feljárást.
Szóval érdekelne, hogy mibe érdemes fektetni a pénzt mostanában, érdemes-e eljátszani ezt a lakástakarékossági játszmát?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest