Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
favagoJoska
tag
válasz Csabroncka #25325 üzenetére
Ne értsd félre, én nem akarom negligálni az olcsóbb hitel hatását. Természetes biztosan volt és elég nagy hatása az ingatlanáremelkedésre annak is. De ha ezt hozzátok érvként akkor ne felejtsétem már el azt is, hogy tőlünk Nyugatabbra szinte végig még a mienknél is kedvezőbb volt a hitelpiac és a kamatok.
Kellett itt lenni más hatásnak is ám de nagyon. Matolcsy György erre már egyébként megadta a választ kb 2 éve. Ő maga vallotta be, hogy hiba volt úgy ráönteni a támogatásokat csak a keresleti oldalra, hogy közben lefogták az építőipari kapacitásokat a látványberuházásokkal. A saját szerepét persze kifelejtette ő is, történetesen az egyre olcsóbb hiteleket. De lényeg ami lényeg, hogy összeállt a szinte tökéletes koktélt az áremelkedéshez. Persze az béremelkedések is szerepet játszottak. De ez megint egy olyan, hogy máshol is voltak béremelkedések, mégsem volt ekkora emelkedés. Szóval ha össze szeretném foglalni akkor én úgy látom, hogy sok oka volt az áremelkedéseknek, de az igazi katalizátor ami a környező országokhoz képest is brutálisan kiugró emelkedést el tudta indítani az a CSOK és az építőipari kapacitások elszívása látványberuházásokra volt. Ha ezen a két változón változtatnak, akkor is lett volna áremelkedés és még azt is meghagyom hogy az EU-s átlagnál nagyobb, de azt is tartom hogy közel sem ennyivel.
dorian:
"Nem a devizahiel-válság óta alacsony a bázis, hanem sokkal régebb óta."
Az oké, de nem magyarázza a kritikám, mert akkor ezzel azt akarod mondani hogy nem is a devizahitel válság óta (vagy hatására) hanem még előbb nem volt értelme az árazásoknak. Amit én nem hiszek, hogy egy piac évtizedekig nem tudja megtalálni a helyes árazást.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- DIGI kábel TV
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 4
- Übergyors Samsungnak próbál látszani egy hamisított NVMe SSD
- Autós topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.