Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Ha már kazán téma. Én is kérdeznék. Van egy kond. gázkazán és hozzá radiátorok amihez Giacomini thermofejek vannak. Na most, ha tegyük fel ha mindenhol 4 -en van a thermofej akkor is van olyan szoba ahol 21-21 van ahol meg 24 fok körül van. Ez miért ennyire hektikus. Már állítgattam az alsó szelepet is (távolabbi kiteker, a többit kicsit folytom közeledve a kazánhoz, de nem sokat segített, pedig van olyan ahol az alsó szelepnek egy negyed fordulat kell a teljes folytásig már). 4-en elvileg 25 fokot kellene tudnia a manual szerint. -
kunberci
senior tag
válasz
intensa_man #83636 üzenetére
Nálam úgy van megcsinálva, hogy a termosztát vezérli a kazánt, és a keringető szivattyút egyszerre. Csőtermosztátom nincsen, A kazán termosztátja fel van tekerve olyan 75 fokra, de azt sohasem szokta elérni, a lényeg, hogy feljebb legyen tekerve, mint ahogy fűteni szokott. Tehát amikor fűteni kell, akkor a kazán és a szivattyú is bekapcsol. 28 éve így megy hibátlanul.
-
gerisz23
őstag
válasz
intensa_man #83631 üzenetére
A szivattyút a gázkazántól függetlenül vezérli a csőtermosztát.A csőtermosztátnak az elmenő ágon kell lennie szorosan a csőre fogatva,lehetőleg festék réteg nélküli szakaszon.hogy rendesen tudja kapcsolni a szivattyút.
Igazából a kazán termosztátja kell szabályozza a fűtésedet.
Nem levegős a rendszer?Szerk a csőtermosztát a kép alapján nincs is rászorítva a csőre,gyárilag egy rugót adnak hozzá.
-
Met
Topikgazda
válasz
intensa_man #83638 üzenetére
Ha tavasszal vettétek a házat akkor mindenképpen ajánlatos lenne átnézetni, tisztíttatni a rendszert hogy ne télen derüljön ki valami.
-
pjen
félisten
válasz
intensa_man #83636 üzenetére
Segéd fogalmam sincs,egy gáz szerelővel kéne értekezni.
-
pjen
félisten
válasz
intensa_man #83634 üzenetére
Na,ezután a csap után kell beépíteni a mágnes szelepet.Ahogy most van sem vészes,1-2 ezressel több a havi gáz számla.
-
pjen
félisten
válasz
intensa_man #83631 üzenetére
Ezért írtam a mágnes szelepet,hiába akar begyújtani a kazán termó,a szoba termosztát elzárja a gázt.Mikor a szoba termó bekapcsol,indul a keringető,nyit a mágnes szelep és megy a gáz is.Ezeket a kazánokat a saját termosztátjukhoz tervezték.
-
rlazol
veterán
sziasztok,
nagyon amatőr kérdés: konyhaátépítést tervezek, a gáztűzhelyt egy tornyba épített elektromos sütőre és egy elektromos főzőlapra cserélném.
A konyhában régebben is volt már villanyfőzés, legalábbis érkezik be egy külön vastag vezeték köteg, a kérdés az, hogy az új jövevények mindegyikét erre kell ráköttetnem, kell létesíteni az egyiknek újat vagy jó egyiknek/másiknak a hagyományos 220 is? Biztosíték külön-külön? Vagy hogy szokás ezt?
(nyilván hívok villanyszerelőt, csak szeretném tudni, mire számíthatok, illetve mi a jó megoldás)
köszi -
intensa_man
tag
válasz
intensa_man #83629 üzenetére
Nnnnna...
A következőt tapasztaltam az elmúlt pár óra tesztüzeme alatt.
A kazán gyújt, és fűt, amikor a saját termosztátja alapján késztetést érez rá. Csakhogy erről nem értesíti a keringető szivattyút vezérlő étkezőben lévő termosztátot, így az nem kezdi el forgatni a vizet. Fűt egy rövid ideig, aztán ott a cső környékén neki elég meleg lesz a víz, leáll.
Ha az étkezőben lévő termosztátot feljebb állítom mondjuk 26 fokra, kattan egyet, és abban a pillanatban indul a keringető. Ami ugye szintén azt eredményezi, hogy hidegebb víz éri a kazánt, indul az is. Számomra (javítsatok ki bátran) az a konklúzió, hogy a kazánnak van egy csomó felesleges üzeme, amikor azt hiszi, hogy lehűlt a víz a rendszerben. Ha a termosztát érzi hidegnek a levegőt, akkor üzemszerűen indul minden, de ha csak a víz hül a kazánnál, akkor feleslegesen égeti a gázt. Van erre valami okos megoldás, vagy beállítás? A kazán víz hőfokot már lejjebb vettem 60-ról 40re, de eredmény nyilván csak addig volt, míg lehűlt az új értékre... -
KMan
őstag
Buta kerdes, de egy ilyen kaputelefon szetthez miert adnak 2 db adaptert? A belteri egysegekhez (gondolom)? Nem lehet csak rogziteni a falra es vezetekezni? Be is kene dugni a konnektorba?
-
pjen
félisten
válasz
intensa_man #83627 üzenetére
Vedd lejjebb a kazán saját termosztátját.
-
intensa_man
tag
válasz
intensa_man #83625 üzenetére
És megint. A termosztáton 22c, beállítva 21, a kazán fűt, a keringető meg áll. Visszatérő csövek hidegek, bemenők melegek. MIFITYISZ lehet ez...
-
válasz
intensa_man #83625 üzenetére
Ez a csőtermosztát így elég para
-
gerisz23
őstag
válasz
intensa_man #83619 üzenetére
Ha lehet mindent,nem egészen volt tiszta mit hova kötöttek.Ha gázkazánod van annak van saját keringetőszivattyúja,padlófűtés stb megtudja bonyolítani a dolgokat.
-
pjen
félisten
válasz
intensa_man #83617 üzenetére
A kazán saját termosztátját is be kell állítani.Egy mágnes szelepet is belehet építeni a gázcsőbe,amit szintén a szoba termó szabályoz.Havernál például nincs keringető,egy mágnes szelep van a termosztátra kötve.Az őrláng ég,de a fő égő csak akkor megy,ha a termosztát kinyitja a mágnes szelepet.
-
Sziasztok. Kicsit jobban utanna lett jarva ennek a villany bekotes-atkotes-vezetekeles dolognak. Szoval ugye igenyelnunk kell vagy H vagy Geo aramot, ez tiszta. Viszont nalunk ugye van olyan dolog, hogy a villanyora a porta elejen van, a haztol kb 6-7 meterre. Most viszont olvasom, hogy a fogyasztasmero szekrenynek a kulso falon kell lennie a legrovidebb tavolsagra attol a helytol, ahol a foldkabel bejon. Ezen kivul pedig minimum 0.6 meter, maximum 1.8 meter magassagban. Nalunk azert van kulso szekreny, mert azt mar akkor felszereltek, amikor a portat eladasra kialakitottak. Szoval a kerdes az, hogy uj igenylesnel kotelezhetnek e arra, hogy a falra, vagy abba sullyesszuk be? Egy helyen olvasgattam, hogy lehet poznara is rogziteni eloirasok szerint, de most nem igazan talalom az oldalt ahol olvastam
-
gerisz23
őstag
válasz
intensa_man #83614 üzenetére
1-2 képet tehetnél fel,talán segít...
Gabe_ szvsz simán ráfesthetsz csak koszos ne legyen a fal,nekünk a Poli Farbe prémium jött be,2 rétegben szépen takar.
-
kisfer
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy a szobákban fel lesz verve a beton mivel megsüllyedt.
Úgy szeretném megcsinálni hogy a mai követelményeknek megfeleljen.
Az lenne a kérdésem hogy hány cm legyen a szerelőbeton, kell-e bele vasháló?Utána jön a vízszigetelés,arra 10cm lépésálló hungarocell.
Az aljzatbetonra vonatkozóan is az lenne a kérdésem hogy hány cm legyen és háló kell bele? -
Met
Topikgazda
válasz
intensa_man #83614 üzenetére
Tegnap nem azért volt melegebb mert sütött a nap?
-
pjen
félisten
válasz
intensa_man #83612 üzenetére
Igen,létezik,hogy a konnektort a termosztát szabályozza.Sok helyen úgy van megoldva.
-
intensa_man
tag
Sziasztok!
Gáz/fűtés szerelőkhöz lenne kérdésem. A tavasszal vásárolt házban gázkazános radiátoros fűtésrendszer van. A termosztát Computherm nevű szabályzó, amiből két kábel tűnik el a falba. A kazán egy Termotéka 25 ES szerkezet, a vizet pedig egy HALM keringető szivattyú forgatja. A kazán mellett két konnektor van, ahol az egyikben a kazán, másikban a keringető volt. Tegnap kapcsoltam be először a fűtést, és a következőt tapasztaltam.
Délelőtt rendben ment minden, majd mire hazaértünk a 21c beállított termosztát ellenére 24c volt a lakásban úgy, hogy a visszatérő csövek mindenütt hidegek voltak. A keringető nem ment (A cső termosztát ki van kötve, és direktben volt a konnektorban. Így volt már vásárláskor.). Átdugtam a másik konnektorba egy elosztóval, akkor megy rendesen, de nem áll le. Létezik olyan, hogy a konnektort a termosztát szabályozta? Ugyanis bemértem multiméterrel, és kb 150 volt van benne úgy, hogy igazából ugyanaz a bejövő ág mint a másik konnektor, és vagoval van leosztva. Azért a múltidő, mert nyáron volt egy teljes elektromos felújítás, és minden újra lett kábelezve.
Vagy ha nem ez szabályozza, akkor hová tűnhetett a feszültség abból a konnektorból, ami tegnap még hajtotta a keringetőt?
Bocsánat, ha kicsit zagyva, laikus vagyok. Bármilyen pontosításra szoruló dologra megpróbálok válaszolni.
Köszönöm! -
rlazol
veterán
válasz
runner 125 #83610 üzenetére
nagyon köszönöm mindkettőtöknek!
-
runner 125
nagyúr
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
Mosogatótálca alatt mennyi hely kell a csöveknek függőlegesen? 28 cm-t mértem (spécinek tűnő, levegőzős IKEA lefolyószett van), ezt lehet valahogy kevesebbel megoldani?
köszi
-
gabe_
őstag
Sziasztok
Szobák átfestésekor, ha jó állapotban van a fal (csak a szín nem tetszik), a régi színre egyből rá lehet festeni az új színnel, vagy érdemes először fehérrel vagy valami mélyalapozóval átfesteni?
Csak egy pár szög helyét kell kijavítani glettel... -
runner 125
nagyúr
válasz
Morris #83604 üzenetére
Nekem sem stílusom amit leginkább ők képviselnek, de az "igazi" asztalosok jó része a bútorlap asztalosságot megveti és ha belegondolsz van is némi alapja.
Az persze más kérdés h a mai trendek 99%-ban a bútorlapból készült, modern elemek irányába mennek, de kategóriukosan nem jelenteném ki h lemaradtak. Ők ezt a területet képviselik, nyilván megtalálják azt a fizetőképes réteget, aki ezt a stílust szereti. -
philoxenia
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- TCL LCD és LED TV-k
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Motoros topic
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest