Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz
föccer #69194 üzenetére
Akkor az lesz.
A járólap papírján rajta van a hópihe meg egy esernyő miközben esik az eső.
Ez azt jelentené, hogy mehet kültérre nyugodtan?Másik kérdésem: volt egy fórum ahol a terasz kent szigetelésére bádoglemezt raktak vízorr gyanánt és az azon lévő padlólap mind széttöredezett télen mert a bádoglemez nem lúgálló.
Ha én alu vízorrt raknék nekem is össze töredeznének a lapok? -
gerisz23
őstag
Még egy javaslatom ha költséghatékony megoldást akarsz.Főzéssel áttártek palackos gázra,nálunk sose volt vezetékes,barátosnéméknál az volt,ég és föld a palackos gáz a vezetékeshez képest...
Ha sütni szépen szeretnétek annak meg elég a 25A ha villanyos,2-3 KW körül szoktak fogyasztani maxon. -
gerisz23
őstag
válasz
DoItYourself #69192 üzenetére
-
Morris
veterán
Milyen padlólapot rakjak a vízszigetelt erkélyre?
Fagyálló gres jó?
Ragasztóból Adesilex P9? -
-
gerisz23
őstag
-
törölt tag
válasz
kasza blanka #69184 üzenetére
Illik valami védelmet adni. De minek oda dugalj? Ha bedugsz valamit, akkor nem zárható a cucc. Miért nem mellé rakod?
Szerk.:
Vagy rakj be egy plusz üres biztit, és ha kell kötsz bele 30cm kábelt, és felraksz egy dugaljat... -
-
gerisz23
őstag
Hálózatfejlesztés + a szekrény+ a regisztrált szerelő munkája+ számolni kell vele hogy új kábelt kell bevinni a házba az órától (elméletileg új csatlakozó kell,telekhatártól 1m-re lehet bevinni,földkábellel-ez jelenleg a legjobb és legszebb megoldás).
Pontos árat így sztem senki nem tudna mondani,speciel azt se tudom most hány óra kellene neked,de egy dupla szekrény,éjszakai+nappali 150-200 között mozog felénk szereléssel,hálózatfejlesztéssel együtt.Szerk:de akkor még be kell vinni két mért kábelt a házba,vagy ha engednek tetőtartót csinálni úgy lehet költséghatékonyabb picit.
-
gerisz23
őstag
válasz
DoItYourself #69159 üzenetére
Szia!Nemrég kötöttem rá régi eternit csőre.140/110-es gumikarmantyút használtam,az eternit cső külsejére megy rá,a KG csőnek szintén.A KG csöveket a folyásiránnyal szemben kell lerakni különben elakadhat benn a cucc.Én sajnos csak majdnem a régi pöcénél találtam meg az eternit csövet így ott kötöttem rá,kapásból e T tisztítós idommal,aminek az egyik feléről levágtam a gumikarmantyús rész t(jólett a tacsinak játszani),és arra húztam rá a gumi toldót,a gyári irásokat lecsiszoltam finoman papírral hogy rendesen fogjon rajta a gumi.
Ha kell dobok fel valahogy képet is. -
pjen
félisten
válasz
kasza blanka #69184 üzenetére
A fi relé téged véd, nem a dugaljat. Ha nem teszel elé, akkor az óra alatti határol.
-
kasza blanka
aktív tag
egy gyors kérdés: elosztóba, sínre szerelhető dugalj elé illik kismegszakítót tenni, vagy simán fi relé után van kötve?
ha akarok betenni egyet, akkor az úgy jó, hogy mellé egy kismegszakító, és annak az elmenőjére kötöm a dugaljt? vagy csak simán a fázissínre, és csak a fi relé védi?köszi
-
MaciG
addikt
Egy 9x9es "kádár kocka" háznál mivel lenne érdemes megoldani a födém szigetelést? Aminap hallottam valami olyan anyagról amit csak ráfujnak, megköt és kész is.
-
Sziasztok!
Villanyos kérdésem lenne...Adott a telek amin van két különálló épület, a villanyóra szekrényben így két villanyóra van (plusz kettő a bojlereknek) 1-1 25A-es biztosítékkal.
Szeretnénk villanytűzhelyet, de nyilván nem elég az egy fázis és a 25 amper. A villanyóra szekrény a házon belül van, mert régi házról beszélünk, ami már körbe lett toldozgatva újabb helyiségekkel. Gondolom, hogy a szolgáltató kötelezne arra, hogy kikerüljön a szekrény amikor elvégeznék a biztosíték cserét? Illetve ha az oszloptól kellene új kábelt behúzni, és mondjuk 3x16 amperben gondolkodunk akkor mekkorára rúgnának kb. a költségek?
Szerelő sajnos csak két hét múlva jön, és most álltunk egy olyan kérdés előtt, hogy költsünk a gázrendszer felújítására, vagy szakítsunk végleg vele és térjünk át teljesen villanyra. Mi már egy éve villannyal fűtünk, már csak a négy gázrózsa használja a gázt. Használná, de a szolgáltató elzárta, mert az óra előtt szivárgást észleltek. Most terveztetni kell az egész rendszert, és minden költséget ránk akarnak lőcsölni. Jó lenne azt mondani nekik, hogy fuck off, de elképzelni sem tudjuk, hogy mekkora lenne a villany bővítésének költsége. A tervezőnek jövő hétig kellene megmondani, hogy maradjon a tűzhely vagy megy.Ha valaki tud hasznos infóval szolgálni azt nagyon megköszönném.
-
föccer
nagyúr
válasz
macilaci78 #69178 üzenetére
Obinak nincs, Praktikernek régen volt, de beszüntették.
-
Sziasztok!
Van valakinek laminált padló vágója, amit kölcsön tudna adni kis időre?
Arra a káros szerkezetre gondolok.
Budapesten lenne rá szükségem, kb. 1 hétre kellene, akár bérleti díjat is fizetek érte (kölcsönözhetőt sajnos nem találtam). -
Antaran
csendes tag
Sziasztok,
Jó napot kívánok,Mester embert, vagy embereket keresek. Az alábbi munkák sorakoznak:
1. Beltéri fa ajtók (5db) felújítása (csiszolás, kilincs,zár csere, üvegcsere). Mázolást meg tudom oldani, de amúgy az is feladat.
2. Munkalap csere konyhában,
3. Fa beépített szekrény felújítása (csiszolás, felületkezelés).Kérésre emailen tudok szép képeket küldeni az ajtókról. Személyes felmérés is lehetséges megbeszélés után. Helyszín: Budapest, 11. kerület, Budafoki út, Lágymányosi út sarok.
Aki asztalos és ért - csinált már hasonlót, várom jelentkezését.
-
törölt tag
válasz
kasza blanka #69170 üzenetére
Pl.:
HLAK
A villás sínt favorizálom inkább. Könnyebb vele dolgozni. -
sketchifun
senior tag
válasz
kasza blanka #69170 üzenetére
Jó terv.
Schneider elosztó nagyon rideg műanyag, inkább a Viko. Az teljesen jó.
A villás sín is ajánlott. Figyelj, hogy villás legyen, ne tüskés.
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
#33253120 #69164 üzenetére
Köszi
Végül Legrand RX mellett döntöttem, mert abból van A típusú ÁVK, Schneider R9-ből csak AC-s.
kialakult a végleges terv :
- a sütő/főzőlap párosnak egy 3pólusú B16-os Legrandot teszek.
- van ugye 2 konnektorfűzér, egyiken 2.5 szoba, másikon 1.5 szoba, amik előszobai faláttöréseknél indulnak. a falkábeleket nem tudom cserélni, de a kötődobozokig tartó merev alu+kupolfix kombókatt cserélem 3x2.5 MBCU+ wago 221-413 + pasztára, és ezek mennek 2xB16-ra külön
- előszobai alternatív kapcsolós világítás merev aluját cserélem 1.5-es MCU-kra 16-os gégecsőben, külön B10-es megszakítóra
- 2 szoba+konyha világítása szintén 1.5-es MCU 16-os gégecsőben B10-zel
- konyhai konnektorok dedikált C16-ost kapnak (forraló, hűtő, mikró), és húzok nekik külön 3x2.5-es MBCU-t vagy 2.5-es MCU-kat (van egy jelenleg üres 16-os vagy 20-as gégecső nekik a falban)
- fürdő külön B16-ra megy de a jelenlegi falkábelekkel+síncsengő 8v, így ez eddig összesen 14 modul.
Illene betenni a táblába 3p vagy 4p főkapcsolót/leválasztó kapcsolót az ÁVK elé, vagy tulajdonképpen a fi relé teszt gombja megoldja ezt a funkciót is?
"Akkor bizony kelleni fog az áthidalás kiváltására valami combosabb DIN35mm sínre pattintható sorkapocs..."
ezt ki tudnád fejteni bővebben? esetleg linkkel, képpel?
azt tudom, hogy elvileg a bejövő nullát - mivel csak alu 10mm2 - nem lehet PEN vezetőnek tekinteni, pedig jelenleg így van: FKA tábla nulla gyűjtőjére bejön a 10mm2-es alu nulla, onnan egy combos (sztem 16mm2) Z/S rézzel át van kötve a PE gyűjtőre, és onnan vannak elvíve a Z/S vezetékek.Schneider Easy9 vagy VIKO elosztót néztem. melyik lenne jobb? (ahol venném a dolgokat, nem látok legrand lakáselosztót - ha már a modulok azok)
UI: az úgy jó, hogy veszek a modulokhoz egy 3pólusú legrand villás sínt (vagy fésüs lenne jobb), és akkor csak a fi relébe kell bekötni a betáp vezetékeket, igaz?
-
n@p@lm
őstag
Tetőfedésben otthon van valaki?
Héjazatot cserélnék egy melléképületen, sima nyeregtető.
Cserép helyett cserepes lemez lenne, számítások szerint 62 nm.
Az ács hozott egy árajánlatot amin a cserepes lemezre 287000 forintos tétel szerepel.
Ez nem tudom mennyire reális ár, nézegettem a neten árakat 1500-2000 forint körül van négyzetmétere.
Az lehetséges hogy az egyéb kiegészítők hozzá (csatorna az nem, az aluból lesz, külön tétel) ennyire megdobják az árat?szerk.: közben eszembe jutott hogy az épület egyik oldalára is jut belőle a tetőn kívül, tehát több mint 62 nm, szóval valószínű az is benne van az árban.
-
Chaser
legenda
vízszerelésre pesti faluban mi a reális kb?
ezt a villanyos dolgot összekaphatná valaki, azt is kell vennem de annyi elhangzott
- én majd hétvégén összeszedem a logisztikát bővítésről, tarifákról, addig még sokat kell bontanom ( : - -
törölt tag
válasz
kasza blanka #69154 üzenetére
Akkor bizony kelleni fog az áthidalás kiváltására valami combosabb DIN35mm sínre pattintható sorkapocs, pl HLAK, amibe bekötöd a betáp nullát, és onnan elviszed az üzemi nullát az FI-nek, és a védővezetőt a földsínre. Csak, hogy legyen értelme a nagyobb táblának*.
Előzőekre még egy kicsit.
FI vonalon szintén azt tartom jónak, hogy a biztosítékokkal egy gyártmány legyen. Esetünkben azért ne vegyél Mentavill biztiket, mert az kutyahajigálós cucc, hanem vegyél egy normális áramvédő kapcsolót a Schneider biztik mellé.
*Apropó tábla. Sok esetben a kalapsín be van szerelve a táblába, de van amikor nem. Viszont a bronztőkék a nulla, és földkötéshez jellemzően egy külön zacskóban szoktak lenni a szükséges rögzítőcsavarokkal együtt. Ezt érdemes ellenőrizni, mert pár gyártó csak 1db bronztőkét ad.
Igen, 3*16A esetén jó a 25A FI, mert az fázisérintkezőnként annyi. (Vicces kitérő, hogy az egyik gyártónak voltak olyan kontaktorai, amelyeken az áramerősség az össz érintkezőszámra vonatkozott. Azaz egy 40A kontaktor 4 érintkezővel max 4*10A terhelhetőségű volt.
)
-
Nerazim
őstag
Sziasztok! Nem egészen ide illik, de aki jártas benne attól kérdezném, hogy szálcsiszolt alu lemezt ami már gyárilag festett, hogy érdemes lefesteni más színre? Le kell -e előtte a régi szedni valamilyen technológiával vagy mehet rá a festék, gondolom így a textúrát azt bukom.
-
DoItYourself
addikt
-
pjen
félisten
válasz
macilaci78 #69156 üzenetére
Igazad van,be lehet lakni.
-
fero02
nagyúr
válasz
kasza blanka #69155 üzenetére
A megadott érték (25A) fázisonként értendő. Tehát elég.
-
-
gerisz23
őstag
válasz
kasza blanka #69146 üzenetére
Ott csinálták meg a nullázást.Nézd meg hogy jön-e a villanyóra felől földelés,ha jön kikell mérni hogy össze van-e kötve a nullával.Ha esetleg nincs akkor fi relé előtt össze kell kötni.
Tegyél nagyobb elosztót-4 helynek mindenképp maradnia kellene,1-2000Ft meg nem nagy külömbség árban. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Pl. Schneider, ETI, Eaton. Persze a drágák is jók (ABB, Siemens, Legrand).
A kismegszakítók és a Fi relé jó, ha azonos márka (fázisfésű helye kompatibilis legyen).
Ha teheted érdemes A típusú Fi relét venni AC helyett (zavartűrőbb, persze drágább).
A dobozhoz adott sínek sajnos sok esetben rövidek. Pl. nem tudom mi értelme van 24-es elosztóhoz 4 db 8-ast sínt adni, 3x12 vagy 16-nak több értelme lenne...
Viszont, ha szerelő csinálja úgy is az lesz amit könnyen/olcsón be tud szerezni némi magyarázattal körítve, hogy ez neked miért jó. -
Bacusuz
őstag
válasz
kasza blanka #69149 üzenetére
nekem mindenből Hager van, az is jó minőségű
-
sketchifun
senior tag
válasz
kasza blanka #69149 üzenetére
Legrand, Scneider jó.
Elosztóból Viko by panasonic.
-
-
föccer
nagyúr
válasz
Mentavill felejtos. Minek 4 polisos fi rele? Be lesz huzva 3 fazis?
-
M@nH.
aktív tag
válasz
Tapasztalatom a Mentavill lakáselosztóval, hogy pénzkidobás. Nekem a gyűjtősíneken annyira rosszak voltak a menetes furatok, hogy 2 meg is szakadt. A Fi relével szintén csak rossz tapasztalataim voltak. Ha nagy vihar volt állandóan leoldott. Mióta Schneider van fent semmi problémám nincs.
-
kasza blanka
aktív tag
akarok fi relét is. azt kérdeztem pont, hogy jó-e abból a Mentavill 4pólus 25A 30mA, kigmegszakítóból pedig a Schneider r9-es.
Azért gondoltam 18modulosra, mert ugye lesz 8kismegszakító+4 a firelé, az 12 és akkor a 12-esben már nem lenne hely.
Boltban ma megnéztem egy ilyen Mentavill elosztót, és csak kalapsín volt benne, nulla és földsín nics, csak a helye, ahova felcsavarozhatod.
Amúgy ennek mi a lényege, hogy ezen az ósdni FKA elosztón a nullasín galvanikusan le van választva a keretről (amire a földsín rá van hegesztve ugye), de mégis össze van kötve egy combos zöldsárgával. Miért nincs akkor a nullasín is csak úgy ráhegesztve?
-
pjen
félisten
válasz
kasza blanka #69143 üzenetére
Ha már cserélsz akkor Fi relét is valami márkásat vegyél.Kell 18 modul?A kiselosztóban legalábbis a legtöbben van nulla és föld sin.
-
föccer
nagyúr
válasz
DoItYourself #69141 üzenetére
Nem olyan speci az.
Egyebkent a deli szektor sokkaj jobban sikerult. Monsjuk mas technologia a ketto, de mindegy.
-
DoItYourself
addikt
válasz
gordonfreemN #69136 üzenetére
Az aszfalt csak a kopóréteg. Az Autobahn alatt 80cm a teherhordó réteg, azért olyan jó minőségű az autópálya a németeknél. Az M0 pálya M3 és M5 közötti szakaszán a kopóréteg is vmi spéci beton, az elég jól sikerült, nem láttam, hogy tákolás lenne rajta utólag.
-
föccer
nagyúr
válasz
gordonfreemN #69136 üzenetére
Ez azert ennel bonyolultabb, mint igy leirni.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
DinkaDanka #69137 üzenetére
Lampart lb50 15.000ért tudnék hozzájutni
Megéri-e lecserélni, visszajön-e az ára hosszutávon a jobb hatásfok miatt?Nem.
-
DinkaDanka
tag
Sziasztok!
Köszönöm az ajtóval kapcsolatban a válaszokat!
Lenne még egy kérdésem:
Régi FÉG gázkonvektoraink vannak minden helyiségben. Kérdésem hogy megéri-e újabb típusú gázkonvektorra váltani? (most hagyjuk, hogy mennyire gazdaságtalan, és inkább kazán kellene). Mennnyivel takarékosabbak ezek az új konvektorok? 1db-ot cserélnék le csak a hálóban, ilyenre:
Lampart lb50 15.000ért tudnék hozzájutni.Kérdések:
Megéri-e lecserélni, visszajön-e az ára hosszutávon a jobb hatásfok miatt?
Ezek is kattognak-e ?? -
föccer
nagyúr
válasz
gordonfreemN #69134 üzenetére
Az a beton igazandibol ckt. Cementtel erositett kavicsos alap. Ezt kell utak ala rakni.
Az hogy acel vagy beton tartokbol lesz sok minden meghatarozza. Alapvetoen tervezesi kerdes, fokent fesztav es tehrrbiras hatarozzameg hogy melyik a gazdasagosabb, mevalosithatobb.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
föccer #69133 üzenetére
Szia. Sokan kerdztek tőled mostanában de hátha lesz energiád válaszolni.
Ugy emlékszem jársz erre a 21-es főút fele.
Szerinted van oka annak hogy néhol acélgerendákkal máshol meg betongerendával csinálnak hidat?Az aszfalt alá ment az alapra egy szép kis betonréteg. Néhol 30cm -t is megközelitette a vastagsága néhol 15cm ránézésre.
Ezt locsolta a locsolóautó de sokszor láttam a felületét kiszáradni közben. Szerinted ez gond?
Eleve más technika mint a megszokott ha jól mondták, mert itt a gép tömöritette terités után a betont így állitólag sokkal strapább. -
Met
Topikgazda
Csütörtöktől lesz Aldiban anyagnedvesség mérő, 4k-ért.
Azt írja betonhoz is jó. -
macilaci78
nagyúr
válasz
DinkaDanka #69127 üzenetére
Nem írtad, hogy milyen bejárati ajtót szeretnél. Fa, MDF, műanyag, fém?
Egy mai modern bejárati ajtónál komoly hőszigetelés és hangszigetelés van, amihez egy komoly küszöb és ajtókeret is jár. Az ajtólap pedig ezekhez a falcokhoz illeszkedik, vagyis nem csak az oldalán, hanem az alján sem sík. Fa bejárati ajtónál a keret és a küszöb épp ezért jellemzően egyben kerül beépítésre.
Összességében a mai bejárati ajtó nem alkalmasak arra, hogy csak úgy méretre vágd őket.Vagy az ajtónyílást igazítod méretre, vagy az ajtót. A lényeg, hogy beférjen és az ajtólap alatt elférjen a beton és a burkolat is. 4 cm beton azért nem kevés, erre hívd fel a figyelmet az ajánlatkérésnél, hogy ennyivel magasabb küszöböt csináljanak, vagy tegyél az ajtó alá valamit, amivel 4 centit tudsz emelni.
Praktikusan valami teherbírót, de szigetelőt. Én keresztben a negyedelő pontoknál 40×40 mm fa hasábot betennék alátámasztásnak, közte meg hőszigetelő PUR-habbal kinyomnám, mint az oldalát, sniccerrel levágnám a felesleget, glett, festék. -
dh66e
veterán
válasz
Három lehetőséged van,levésed felül azt a pár centit ha van rá mód vagy gyártatsz méretre ami ugye költségesebb,vagy levágjátok az ajtó alját meg a tokot ebben az esetben viszont a kilincs lesz lejjebb azzal a pár centivel.
-
szaszyka
senior tag
válasz
Szia. Akiktől én készülök ajtót venni, náluk úgy van, hogy ha eltérsz a szabványérettől(100X210), akkor ha jól rélik10% eltérés felett/alatt 10-15% felárat száolnak fel az egyedi méret miatt, egyébként legyártják azt, amekkorát te szeretnél. Nekem a kereskedő legalábbis ezt mondta, illetve néhány forgalmazó árlistáján is láttam, hogy van ilyen lehetőség.
-
DinkaDanka
tag
Sziasztok!
Bejárati ajtó kapcsán lenne segítségre szükségem ! 2 ajtóról lenne szó, egy nyitott verandát szeretnénk így lezárni a két végén.
Az ajtónyílások mind 2 esetben: 211,5 cm x 101cm. Gondolom ez a szabvány 210x100cm ajtónak lett így megcsinálva(Már így vettük a házat).
A probléma az, hogy a benti folyosót lebetonoztuk, ez által bent 4cm-el magasabban van az aljzat. Viszont szeretnénk, ha az ajtó befele nyílna, és nem a lépcsőre.
Kérdésem, hogy ez a ~4cm különbség az ajtó nyitásánál gondot jelent-e? Vagy a küszöb miatt ez nem gond ?
Ha nem megoldható, ekkora falnyílásra lehet-e venni 206cm x 96cm ajtót, amit akkor feljebb tudnak "emelni" a beton szintjére?Ehhez teljesen nem értek, kérném a segítségeteket!
Köszi !!! -
Chaser
legenda
válasz
föccer #69124 üzenetére
akkor kicsit azt félreértettem
áthidalóról mondj már véleményt
és porfix? elsőre azt látom kb ua. mint az ytong, obiban is ezt mondta egyik dolgozó, kivéve méreteit amit kiszúrtam egyből, na meg az árát
- kb mindent obiból veszek, náluk van free házhoz szállítás 100e ft felett és sajnos kell annyit költeni többször is:d - -
föccer
nagyúr
válasz
macilaci78 #69039 üzenetére
Van egy praktikus ambar kevesbe egzakt modszer.
1 dd A4 lapot le kell tenni a padlora es letakarna egy szetvadott es szethajtott sittes zsakkal. Lesulyozni es 24 orat hagyni. Masnap kiszeded a papirlapot es ha nem szivta meg magat nedvesseggel akkor mehet ra barmilyen burkolat vagy mugyanta.
-
Chaser
legenda
válasz
Ton-ton #69085 üzenetére
a vakolat maradékokra gondoltam, elég szépen elmókázott velük az ecet ( : meg a porral is, utána alapozó mehetne
lichthof folyamatban, sztem befalazták a csatornáját, de majd kap akkor másikat, csak falat kell átfúrni és jöhet a nálam levő lefolyóba, h ne duguljon el az esetlegesen lehulló vakolat maradványoktól egy csőre gondoltam a fal oldalánál ami lyukacsos, talán van is ennek egy neve
szakszavakat nem ismerem, bermann csőre gondoltam én is ((( : falak egyenletesek szerencsére, tudom mért sörösüveggel vakolták a falak találkozásátén sztem leginkább hozzáállás kérdése volt akkor is sok minden, ha kipárnafázzák bárhol a falakat azok közé kb még gyerek is síkra tud vakolni, amennyiben a fal síkba lett rakva, de ha nem akkor is meg lehet oldani megkeresve azt a távot ami lefed mindent, ugyanezt plafonnál is el tudták volna játszani, lehet nem volt rá igény, meg ugye a sörnek fogynia kellett...
ytong helyett porfix tégla is mehet? úgy láttam kb olyan mint az ytong, ellenben olcsóbb, tegnap láttam obiban
erre tud még valaki érdemit? főleg az áthidalós téma érdekel, szerencsére a helyzet változatlan, nem repedt nem nyöszörög sehol semmi, de szeretném ha ez így is maradna...
-
Morris
veterán
válasz
macilaci78 #69120 üzenetére
Oksi. Thx
-
Morris
veterán
Srácok, padlóval kapcsolatban kérnék segítséget.
3 cm xps jó lehet erre?
Adott egy padloponnal leöntött padló.
Erre szeretnénk laminált padlót rakni, de 3 cm-t emelni kéne a magasságon. Tehát 3cm valami +5mm xps + 1cm laminált padló.
Kérdés: mi legyen az a valami (vagy valamik)?3cm-es Ravatherm kék xps jó lehet?
-
szaszyka
senior tag
válasz
macilaci78 #69116 üzenetére
Nálunk is ez van ost kb. födém, 2-3cm salak, azon 3cm betonra kátránnyal a parketta, ez helyére menne a cucc. Töegben kb azonosak vagyunk, csak ugye i sétálunk, a bútor pedig fix helyen van, és nem örülnék, ha az OSB behorpadna a szekrény súlya alatt, vagy eldeformálódna.
Köszi a választ -
martillo
tag
válasz
macilaci78 #69113 üzenetére
Es amugy arban ez realis, vagy m2-re mennyi?
Azt irtad olcsot nezze, ez annak tunik, de nem tudom az arakat... -
szaszyka
senior tag
válasz
macilaci78 #69112 üzenetére
4X5cm-es párnafa elég lenne, és közé a lépéshang-szigetelő cucc- Párnafára a 3cm OSB akkor bőven elég, nem nyikorogna, hajolna be ezek szerint. Gyerek ugrálása, rohangálása "dübörögteti" a falakat, alsó szoszédot, azt akarom megszüntetni.
-
martillo
tag
válasz
macilaci78 #68923 üzenetére
Elnezeset, par napig problemas volt net kozelbe kerulni, igy most ujra kerdeznek a korabbi vizesedeses tema kapcsan
Ez megfelelo lenne a javasolt celra?
Ez nem lassitja a szaradast, ha ilyennel teritem le? Illetve, ha pakolok ra, akkor nem gatolja a szellozest is? -
szaszyka
senior tag
Lenne nekem is kérdésem. Padlót szeretnék cserélni a társasházi lakásoban(60-ban épült tégla, parkettázva, alatta valami salak van, a teljes padló kb 7cm vastag a födémen). Azt terveztem, hogy a födémig letakarítani mindent parkettával, salakréteggel együtt, és megcsinálni az egészet lépéshang-szigetelő anyaggal(Közetgyapot/E-XPS lapok) 4-5cm-es vastagságban, arra OSB-lapból csinálnék egy teherhordó réteget, és rá hajópadló, vagy svédpadló.
A kérdésem az lenne, hogy ha nútféderes OSB-lapokból lerakok 2 réteget, ait összeragasztok, és 0-40cm közönként, illetve illesztéseknél összeragasztok, plusz rá a hajópadló, ez a rendszrer elbírná a bútorokat, stabil lenne, nem lenne esetleg behorpadás, mozgás? Az OSB-lapok 15-18mm vastagok lennének, tehát az 30-36mm lenne összesen, plusz mondjuk 2cm hajópadló.
Rakok fel 2 képet, hogy hogyan képzeltem el a lerakott OSB-lapokat.
Kisszoba:nagyszoba:
-
szaszyka
senior tag
válasz
pelenka35 #69101 üzenetére
Én a helyedben külön modult használnék a netnek, és a TV-nek. A TV szinte mindegy milyen, de a netes modulból Keystone-os verziót vennék, hogy később lehessen magát a betétet cserélni cat7-re, vagy gyorsabbra. A Falba Cat7-es fali vezetéket húznék, mellette mehet a koax egyazon csőben. Laikusként legalábbis én így tervezem a sajátomat megcsinálni.
-
mezis
félisten
-
törölt tag
Ezért említettem meg a TEM féle Modul termékcsaládot. A saját 3-4-7 modul méretű beépítőkeretébe azt raksz amit akarsz. Van 1M méretű keresztkapcsoló, mozgásérzékelő, cat5(talán6 is) koax, és 1-2M méretű vakfedél ami tökéletesen alkalmas kábelkivezetőnek.
Csavaros mechanizmus, elég masszív kialakítású szerelvényekkel.
[link] -
pjen
félisten
válasz
pelenka35 #69101 üzenetére
Minden további nélkül megoldható.El kell dönteni hová érkezik a szolgáltató a lakásban és onnan a falban el lehet vezetni a koaxot és az UTP-t.Drága antenna aljzatot ne vegyél,a kábeltévés azt fogja először kidobni.Vagy olyat tegyél amiben csak egy csavaros "F" csati van,vagy kábel kivezetőt és lógass ki másfél méter kábelt.UTP az lehet kiépített aljzat,akár kombinált UTP+USB.
-
pjen
félisten
-
pelenka35
őstag
Teljes felújítás előtt állunk (családi ház) keresem a megoldásokat arra ,hogy a TV koax ,kábele + internet vezeték a falban legyen elvezetve. Ha megoldható az usb telefonok töltése közvetlen konnektorból az se lenne rossz,de elhagyható opció mivel minden eszköznek van saját töltője . (Azt szeretném,hogy majdnem minden helységbe legyen vezetékes internet)
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest