Hirdetés
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ton-ton
tag
válasz
Heimdallr75 #65888 üzenetére
A kilincs tövében (ha jól emlékszem a belső oldalán) találsz egy szög szerű valamit. Azt kell kihúzni.
Tehát egész a fához közel, ott ahol már festékes a kilincsed.
Érdemes felcimkézni, hogy ugyanaz kerüljön majd vissza. -
Siriusb
veterán
Tudtok olyan fórumról, ahol széffel kapcsolatban lehet tájékozódni? Kösz.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Heimdallr75 #65896 üzenetére
A kilincs rögzítéséhez a szögeket kihúzva, a lemezt levéve férnél hozzá.
[kép] -
mezis
félisten
válasz
kasza blanka #65891 üzenetére
Már írtam egyszer: 1980. NDK Drezda. Sokemeletes lakóépület. Konyhában a tűzhely mellett egy kapcsoló. Ha azt bekapcsoltam, indult a központi elszívó ventilátor. Érezni is lehetett a hatását.
Lehetne ilyet lépcsőházi világítás módjára is működtetni....Heimdallr75: Ha működik, nem szedném ki. Nagyon öreg gyenge lehet már a fa, aztán javíthatod a csavarok helyét is...
-
törölt tag
-
updog
őstag
válasz
"Ha kihívom a tmegfelelő hatóságot, hogy ellenőrizzék, akkor tuti én leszek a szemét, ha ezért megbüntetik a fél lakóközösséget és leszereltetik velük a ventiket, elszívókat."
Nyugodtan felnyomhatod a komplett közös képviseletet/gondnokságot is valahol, alkalmatlanok. Bírom azt a felfogást, hogy akinek nem tetszik ahogy a többség viselkedik (az tökmindegy hogy egyébként józan észnek és szabályoknak ellene megy), az szemét, sőt költözzön el. Aki társasházban él, kompromisszumot köt, van házirend, tűzvédelmi szabályzat stb.. Akinek ez nem tetszik, na az költözzön el.
Ha egyszer meg****a a lakóközösséget a katasztrófavédelem, akkor az is fog fizetni, akinek nem volt bekötve a szellőzőbe az elszívója, arra mérget vehetsz. De mindegy, nem akarok én meggyőzni senkit
-
Morris
veterán
válasz
Igen, létezik.
Huzat hatásnak hívják.
A kémény is így működik.
Anno nálunk sem volt venti, és működött rendesen. (szintén 4 emeletes ház) -
kasza blanka
aktív tag
Na beszéltem a lépcsőházi főokossal, a KK jobbkezével: állítása szerint soha nem is voltak ventillátorok a tetőn a szellőzőkhöz, hanem a "szélnek kéne kihúznia a levegőt". Ilyen létezik, hogy 4 emeletes panelekre nem tettek ventit a tetőre a szellőzőkhöz? Gáz mondjuk nincs, de 4 emeletnél a kéményhatás sztem lósz@r ahhoz, hogy elegendő legyen a légcseréhez.
De ami mégjobb - mondta, hogy korábban már felmerült, hogy legyen venti a tetőn, de nem lehet, mert sok lakásban oda van bekötve a konyhai elszívó, meg fürdőszaba/WC venti. Ezt olyan természetességgel mondta, hogy mikor válaszul megemlítettem, hogy de hát azt tilos, akkor felháborodva visszakérdezett, hogy hát mégis hova kötnék be/vezetnék ki? Ha a falon kívülre, akkor majd felszáll a 4.ig és szagolja minden lakó?
Ezutáb már kissé félve kérdeztem rá a klímák kondenzvíz problémájára: "az a lényeg, hogy ne a betonra, hanem a gyepre csepegjen. Tegyek oda átmentileg vmit, szőnyegdarabot, majd szól annak az 1 lakónak, akinek odacsepeg, hogy egy 10-20 centis darabot húzzon még rá a csőre.Én hülye vagy 10 éve azért nem raktam fel elszívót, mert hogy tilos bekötni a szellőzőbe, erre kiderül, hogy majdnem mindenkinél így van.
Ilyenkor mit lehet tenni? A cső belül full poros és zsíros, sztem 8 éve volt utoljára tisztítva, amikor javítottak rajta vmit. Ha kihívom a tmegfelelő hatóságot, hogy ellenőrizzék, akkor tuti én leszek a szemét, ha ezért megbüntetik a fél lakóközösséget és leszereltetik velük a ventiket, elszívókat.
-
törölt tag
válasz
pellesmartin #65889 üzenetére
Mert esetleg valaki meszet öntött a díszítővakolatos vödörbe amikor az kifogyott?
-
pellesmartin
tag
Üdv!Édesanyám szerint a mellékelt képen lévő cuccos mész,valóban az? Ami benne van az tényleg hasonlit a mészhez,de akkor miért ez van ráirva?
A garázst kellene kimeszelnem ezzel.
Tedihengerem van csak itthon,gondolom azzal nem jó. Korong ecsettel kellene?
Hány rétegben fedne rendesen?(most is fehér a fal csak már tiszta kosz)
szűrni mivel szürjem? Köszi -
törölt tag
Erre a betonoszlopra is lehet kengyelt rakni, csak kicsit macerásabb.
Csinálni kell 40*20 zártszelvényből "U" alakot betonoszlop méretben (a laposvas túl hajlékony lenne ehhez) erre fúrni kell a két szárába 8.5-es lyukat, és innentől két variáció van.
1; Nem fúrjátok át az oszlopot, hanem a kengyel lyukjaira fel kell hegeszteni 1-1 M8 anyát, az oszlopba csinálni a lyukaknál kb 1cm mély 8 mm-es furatot. Menetesszár beteker, kontraanya rá, levág.
2; Átfúrjátok az oszlopot, és M8 menetesszárral két anyával rögzítitek. Ebben az esetben elég a lapovas U alak is, viszont az oszlopban lévő vasak miatt ez vicces lehet. -
Orlin
addikt
válasz
macilaci78 #65885 üzenetére
Majd a jegyző véleményére leszek kíváncsi.A kerítés elég régen készült,de a hozzá térkövezés kb 3-4 éve történt a szomszéd részéről.Sajnos pont nem voltam itthon ,anyum hallotta,hogy a szomszéd mondta is a térkövezőnek rakja csak ki az íveket is a pala másik felén.Szóval direkt csinálta.
Igen én elakartam bontani,de már erősen agyalok hogy maradjon és nézegesse élete végéig a másik oldalon,ha már ekkora szemét volt...
Mi részünk meg szép lesz. -
macilaci78
nagyúr
Nálunk hasonló volt a helyzet, apám fél méterre a szomszéd düledező szarjától csinált beton alapot, sínvas oszlopnak, zártszelvény keretbe betonba való rácsvas, ez lefestve, majd rádrótozva gyékény, de csak térdmagasságtól felfelé. Feküdjön csak a gazba a rohadék, ha leskelődni akar...
Akár a tied a pala, akár nem, amíg ott van, addig kerítés, nem hulladék.
Ha pedig a palakerítés helye a te károdra lett kialakítva, akkor neked nem kell pereskedned, majd a hivatal kötelezi a korrigálásra. Feltéve, ha az elbirtoklás nem áll fenn, nem régebbi a kerítés, mint 15 év.
-
sanzi89
addikt
válasz
philoxenia #65880 üzenetére
Köszi, akkor teszek fóliát.
-
törölt tag
válasz
kasza blanka #65881 üzenetére
Akkor ez valami lassú ázás lesz.
-
kasza blanka
aktív tag
" Tündér vagy, remélem nem kettővel alattam laksz, mert lemegyek"
GyereEgyébként én vagyok itt a legjóhiszeműbb lakó. Van itt venti bekötve oda más lakásokban is, tudok róla, az ablakom alá csöpögő klímákról ne is beszéljünk.
Penész: évente egyszer megjelenik a plafonon a kád felett. Olyankor hypo/domestos aztán festés. De már unom...
-
Orlin
addikt
Szia!
A miénk jobb oldalon van.Még mamámék rakták fel sok éve.Meg is van dőlve mert fel lett töltve a szomszéd telek.Hát igen köteles lenne,de elég öntörvényű meg csak úgy lehetne leszedni ha kibontanánk a térkövét.Rokonok szerint beljebb is van a kerítés a telekhatárhoz képest.Mert anno direkt így rakták,hogy fel lehessen majd újítani.Első körben kikérem majd a megyei földhivataltól a térképet,hogy lássam mi a helyzet valójában.
Hát csak arra gondoltam,hogy veszélyes hulladék és ne az legyen hogy majd engem büntetnek meg amiért ott van.
A jegyzővel majd próbálok beszélni nézze meg mit tegyünk és legyen valami papír nyoma is.Nem vagyok pereskedős típus ezért nem akarok balhézni a szomszéddal... -
pjen
félisten
A kerítés Tied,vagy a szomszédé?Ha szemben állsz a kert el szinte mindíg a jobb oldalon van a Te kerítésed.Ha a tiéd a szomszéd köteles biztosítani,hogy kicseréld átalakitsd.Szrtintem ahhoz senkinek semmi köze,ha te még egy kerítést készítesz a meglévő mellé.Mért büntetnének meg.
albiosz:Valószinűleg a hőérzékelő bimetál+az őrláng fúvókája is el lehet tömődve.Én hívnék egy gázost,pár ezresért megjavítja és évekig megint semmi gond.
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Klasszik FÉG átfolyós vízmelegítőnk van. Mostanában azt játssza, hogy kb. naponta elalszik a láng. Vissza lehet kapcsolni. Kb. kéthetente alszik el úgy, hogy szikra sincs. Ilyenkor leszedem a burkolatot és portalanítom, ezt követően újra begyújtható. Kb. 1 hete ki is porszívóztam, de mar azóta is aludt el a láng. Mi lehet a gondja?
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Ismét jönnék kerítés témában.
Ez van most és ennek a helyére menne az új csodás kerítés.Annyi a probléma mint régebben írtam a szomszéd hozzá térkövezett a másik oldalról.Így nem lehet csak úgy leszedni.Még a pala hajlatokat is kirakta kővel.A szomszédhoz meg nem lehet átmenni így csak a mi felünkről tudnánk dolgozni.
Hogyan szedjük le?Úgy hogy nem szedjük ki a szomszéd térkövét?Valamint ez pala kerítés és elvileg veszélyes hulladék.
Így gondoltam hogy ott hagyom és elé felhúzzuk az új kerítést,de így idővel lehet engem büntetnének meg...Köszi!
-
sanzi89
addikt
válasz
philoxenia #65866 üzenetére
A fóliába tekerés mi miatt kell?
-
updog
őstag
Sziasztok!
Otthon melege program konvektorcsere részéről tud valaki? "a gázkonvektorok cseréjéhez várhatóan 2017 júliusától lesz lehetőség vissza nem térítendő támogatást igényelni " viszont itt még nincs semmi róla.
-
fess
őstag
sziasztok
Ilyen vezetéket egy gerendán akarom átvezetni egy másik épülethez, tető alatt, napfény nem fogja érni. Csőbe tegyem, vagy így is jó? [link] -
sanzi89
addikt
A garázskapu fejlesztése van napirenden. Télen itt teleltetjük át a szabadtéri virágokat, azonban idén télen több is elfagyott. Kicsit változtattunk ezt-azt, aminek az egyik lépése, hogy szigetelni szeretném magát a garázskaput. Egy fa váz az ajtók kerete, erre kívülről van fenyő lambéria csavarozva. A terv az, hogy a fa váz vastagságát szigetelő anyaggal kitöltöm, majd a belső oldalára 8mm-es OSB lapot teszek. Maradt felújításból egy bála kőzetgyapot, így első körben ezt terveztem használni. A kérdésem csak annyi volna, hogyha ezt függőlegesen berakom a két réteg közé, nem fog szép lassan "összeesni"? Vagyis az ajtó tetején semmi szigetelés nem lesz, az alján meg összetömörödik. Mivel lenne érdemes valahogy rögzíteni, hogy ne essen össze? Alacsony költségvetésű projekt, így első sorban házi barkács ötlet érdekelne, hungarocel táblát is emiatt nem veszek. Köszi!
-
updog
őstag
válasz
kasza blanka #65857 üzenetére
"de most ez ilyen leszarom hozzáállás lesz" Tündér vagy, remélem nem kettővel alattam laksz, mert lemegyek
ON: gondnokot/k.k-t kerested már, hogy úgy érzed, gond van az elszívás minőségével?
Azért penész a panelban durva, nálunk is mindentől elzárt fürdő van, de a zuhanyzás utáni 10 percet leszámítva 25-30% fölé nem megy a páratartalom...
-
pjen
félisten
válasz
kasza blanka #65860 üzenetére
Bocs,ha nem beépített időzítős ventit veszel akkor lehet kapni külön ídőzítőt.Akkora mint egy fél gyufás doboz.Azt a csatornát nem látom,de ha bele fér a kábel akkor,mért ne.Ventit ha olcsóbbat akkor Univex,ha igényesebbet akkor Oeere.A nyugat ker forgalmazza.
-
kasza blanka
aktív tag
Kocka? sorkapocsra gondolsz? Muszáj a kapcsolótól vinni? Az a falon kívül van, gyárilag van egy vezetékcsatorna a betonban a konnektorig, és közvetlen mellette van a lámpa. Én arra gondoltam, hogy a lámba alatti dobozból vezetném el.
És milyen ventit ajánlotok? Konkrét típus/megoldás a fent írtak alapján.
Köszönöm
-
pjen
félisten
válasz
Valóban arra szokták egy kis kocka a kapcsoló alá és kész.Aróa gondoltam,ha a konnektorba csak akkor van áram ha ég a lámpa hiába az időrítő.Ety dupla szigetelésű kábelt(MT)simán vihetsz a falon csatórnában.A bekötési pontnak kell víz zárónak lenni.Pl:iP 65.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Van fényérzékelős is, ami akkor kapcsol be, ha felkapcsolod a lámpát, ilyet akarok én is wc-be. Kevesebbet kell vezetékelni.
-
kasza blanka
aktív tag
Megnéztem, nem. De az időkapcsolósat nem a villanyhoz szokták kötni, hogy akkor menjen, amikor ég a lámpa, illetve a lekapcsolása után még beállított ideig menjen?
Sima, mezei vezetékcsatorna, vagy vizes helyiséghez vmi speckó kell? Vezetékből mi a szabvány, gondolom abból is vmi megfelelően szigetelt kell, nem 1-1 egyszeresen szigetelt vezeték.
"Azt nem tudom,hogy köthetsz e ventit a szellőző csőbe"
Általában nem vagyok ilyen, ezért is nem kötöttem bele konyhai elszívót (azt tudom, hogy nem lehet, bár láttam már panelben ilyet), de most ez ilyen leszarom hozzáállás lesz. Nincs más megoldás, nincs a fürdőnek külső térrel határos fala, sehogy máshogy nem lehet megoldani. -
ALI_G
veterán
válasz
philoxenia #65848 üzenetére
Sajnos a munkahelyemen le van tiltva a fél világ és ezeket a linkeket nem látom
Majd otthon.
-
pjen
félisten
válasz
kasza blanka #65854 üzenetére
Azt nem tudom,hogy köthetsz e ventit a szellőző csőbe.A konnektortól elviheted a villanyt a ventihez,akár csatornában is.Viszont nézd meg először,nem e csak akkor van benne áram mikor ég a lámpa.Mondjuk 10 perc alatt átalakítható.
-
kasza blanka
aktív tag
Üdv!
Panel fürdőszobába szeretnék elszívó ventillátort bekötni a szellőzőcsőbe (klasszikus fémbetétes, belső átmerője 14,5cm) mert időnként megjelenik penész a plafonon. Sajnos nem tudom, hogy a tetőn lévő elszívók működnek-e, mert egy apró letépett papírfecnit sem szív fel, akkor se, ha behelyezem közvetlen a csőbe (kéményhatás is nulla?). Max mélység - kiágazástól a fal síkjáig - 8cm.
Mivel a WC és a fürdő egy vékony szerelőbeton fallal vannak leválasztva, vésni nem nagyon lehet. Adott egy konnektor és egy lámpa: onnan el tudom/el szabad vezetni az áramot vhogy a falon kívül?(megfelelő kábellel és csatornában)
Időkapcsolós ventiben gondolkodom, azt simán a lámpa után kell kötni azzal párhuzamosan? (visszacsapó szelep és egyéb csicsa nem kell). 150mm-es ventihez gondolom ki kéne vennem a falból a szellőzőre rácsatlakozó fémbetétet, és a venti csövét rádugni a szellőző kivezetésére (a szellőző elágazása a kisebb átmérő, a fali csatlakozó van ráhúzva előbbire). Vagy 125-öst vegyek és egyszerűen dugjam bele a meglévő csőbe?
Mit/milyet javasoltok? Fő szempont a biztonság, tartósság, ár. Ilyen sorrendben.
Köszi
-
Gabesz87
veterán
válasz
adalbert1 #65827 üzenetére
Kerestem a Szabó Árnyékolástechnikát, de sajnos sok a munkája, nem tudja vállalni.
(#65811) macilaci78
Az általad javasolt céget is próbáltam, de olyan ajánlatot adtak, hogy a fülem kettéállt tőle! 2 ablak és 2 erkélyajtó úgy 77e+áfa (plusz még szerelés, és helyszíni felmérés). Azért kicsit sokallom ezt. -
emre
veterán
válasz
philoxenia #65851 üzenetére
Tudnék, meg akartam is egyet venni, de aztán másra ment el a pénz. Asszem tudom mire gondolsz.
Körbefúrni a tervezett nyílást helyét, aztán a maradékot egész bátran ki lehet bontani. -
emre
veterán
válasz
philoxenia #65843 üzenetére
Köszi!
Valami ilyesmiben gondolkodok, hogy egy gyémánt vágókoronggal meggyengítem, aztán "finoman" véső.
-
bazsimano
őstag
sziasztok! falba epitett wc tartalynal geberit duofix basicet neztem ki...
tud valaki valami jo beszerzo helyet? a webshopokon kivul? (argepet mar neztem) legolcsobb ajanlat olyan 34 e korul volt. -
ALI_G
veterán
Szükségem lenne talajjavításra, mert nem kaptam martatrágyás földet (csak nagyon messziről tudnának hozni és úgy már drága). Komposztra gondoltam elsősorban, mint természetes talajjavító (+ műtrágya).
Tudom nem adok veszek, de pesten belül eltudok menni futóval és elhozni, ha valakinek túl sok lenne a kertjében -
tomazin
veterán
válasz
philoxenia #65769 üzenetére
nagyon köszönöm én is ezt a linket!
Mod: ugyanitt aki szeretne bambuszt ingyen ashat maganak
-
Gabesz87
veterán
Bp-en tudtok jó szakit ajánlani, aki LED szalag hangulatvilágítást beköti szakszerűen (díszléc feltételével együtt persze)? Na és persze nem aranyáron.
-
canniball
nagyúr
válasz
Andris837 #65832 üzenetére
Pár éve a vízóra utáni szelep megadta magát, a szaki azt javasolta akkor már cseréljük ki az akna és a pince közötti horganyzott szakaszt. Mint kiderült igencsak jó ötlet volt, mert miközben szedték fel a földből a kötésnél kb. magától szétesett úgy szét volt már rohadva.
Én a helyedben ha már úgyis ott a mester megcsináltatnám az egészet. -
Ferike81
senior tag
válasz
Andris837 #65838 üzenetére
Nekem egy sima műanyag házas szűrő van betéve 60 mikronos mosható cserélhető betéttel. Tizenötezer körüli beruházás, de szerintem megéri, hogy ne legyen szemét a falban lévő csövekben.
-
Andris837
senior tag
A ház 83-as építés, szerintem a csövek is akkor lettek beszerezve. A pincében lévő csővel nincs probléma, a földben lévőre nyilván nem látok rá, de szerintem azzal sem lehet gond.
gerisz23: Igen, erre gondoltam én is, de úgy döntöttem, hogy a falon belül ami megy cső azt cseréltetem, mert ha 3-4-5 év múlva ne adj isten baj lenne, akkor ne kelljen már lebontani az új burkolást.
Ferike81: Neked milyen szűrő lett beépítve és hova? Arra gondoltam, hogy a pincébe a gerincvezetékre szereltetnék én is egy szűrőt, de nem tudom mi az ajánlott.
Köszönöm mindenkinek a választ!
-
bazsimano
őstag
Koszonom a tippet! Sajnos padlofutes mar nem megoldhato.
Hazkozponti futes van (tarsashaz), szoval maradunk a sima radiatoroknal, max majd veszunk bele elektromos patront ha szukseget erezzeuk!
Koszonom azert a tippe! Majd ha egyszer sajat hazat epitunk akkor figyelembe vesszuk
-
Ferike81
senior tag
válasz
Nekem pár éve házfelújításkor a vizes szaki azt mondta, hogy cseréljük ki a horganyzott csöveket a vízórától végig. Nem örültem neki, de beleegyeztem. 2 nappal a csere után a földből kiszedett horganyzott cső a hegesztésnél magától kettévált hosszában. 30 éve volt a földben, nyomás alatt nem volt baja, viszont kiszedve elrohadt rögtön. A pincében a falon kívüli horganyzottat is cseréltük KPE csőre. Az onnan kiszedett csőnek semmi baja nem volt. Én azt ajánlom, ha már benne vagy akkor cseréld az egészet. Most egy bontatlan szál KPE csővel megoldható a dolog. És ha már csere, egy szűrőt sem árt beépíteni, mert kutya dolgokat szoktam találni szűrőtisztításkor.
-
gerisz23
őstag
-
pjen
félisten
válasz
Mikori az a cső?Ha száraz a lakás én falon belül sem cseréltetném.Anyámék háza 64-ben épűlt és még mindíg ugyanazok a csövek vannak a falban.
Emre:nem tudom merre laksz,de minden nagyobb barkács árúháznak van kölcsönzője.Egyébként,ha hozzá tudsz jutni akár láng vágóval is ki lehet vágni.
-
emre
veterán
válasz
Winner_hun #65831 üzenetére
Szerintem egybe lett betonozva az egész, nagyjából 2x2 méter. Attól tartok esélytelen megemelni.
Pjen:
Na jó de mivel vágom ki?
Sarokcsiszolóm is csak 125-ös van. -
Andris837
senior tag
Horganyzott csövön jön be a házba a víz az órától. A vizes szaki az mondja, hogy a pincében falon kívül semmi baja nem lesz még jóideig. Ti lecseréltetnétek, vagy csak a falon belüli csöveket? Azokat mindenképp cseréltetem 5 rétegű 16-osra.
-
emre
veterán
Fejlemény az előzményhez.
Felhívtam egy szippantóst. Ki tudják takarítani a pöcét (az ár a macerától függően 20-25k), de kicsi a nyílás az ülepítőn. Ezen keresztül nem lehet rendesen kitakarítani. Pillanatnyilag egy kb. 30cm kerek nyílás van, ebből kellene csinálnom egy minimum 60x60-as méretűt kb. 10 cm-es vasalt betonba, úgy hogy a törmelékből a lehető legkevesebb potyogjon le.
Ehhez létezik megfelelő vágókorong?
Mert az a gyanúm, hogy ami jó lenne a betonhoz, az ahogy beleér a vasba tönkremegy.
Javaslat? -
adalbert1
veterán
válasz
Gabesz87 #65805 üzenetére
Én velük csináltattam idén rolós szúnyoghálót (konkrétan egy hete szerelték fel), igaz, annyira nem mondanám olcsónak, de eddig jónak tűnik: Szabó Árnyékolástechnika
Nálam a már meglévő redőny tokja elé szerelték fel, gyakorlatilag a redőny tokhoz van hozzáfúrva a szúnyogháló tokja a függőleges 2 oldalán a redőnynek, a tetején a redőny tokra illeszkedik, az alján pedig a párkányra.
E-mail-ben és telefonon kommunikáltunk, gyorsan válaszoltak, kétszer szálltak ki, először pontosan lemérni, utána pedig szerelésnél (de még az első kiszállás előtt készítettek egy körülbelüli árajánlatot a saját mérésem alapján). -
ALI_G
veterán
válasz
macilaci78 #65825 üzenetére
Igaz. A második opciót be lehet kötni vízre is.
-
ALI_G
veterán
válasz
bazsimano #65823 üzenetére
padlófűtésből is van elektromos. Azt még letudjátok rakni, vagy már burkolás is megvan? Komfortban sokat jelent fürdőszobában ha meleg a padló, igaz ügyesen kell majd programozni, hogy ne legyen sok a villanyszámla.
Ha már le van burkolva, akkor az egyik ne törölközőszárító legyen, hanem egy direkt fűtésre méretezett egység amibe egy patront lehet rakni, vagy már eleve azzal jön. Egy szárítónak nincs megfelelő hőleadása.
Ilyenre gondoltam. -
bazsimano
őstag
sziasztok!
epitkezes alatt sikerult elrontani egy falazast és az lett a vegeredmeny, hogy furdoben 2 torolkozo szaritos raditorral tudjuk megoldani a futes.Kerdesem az lenne, hogy mi az ajanlott marja ilyen tipusu radiatorban?
elore is koszonom! -
ALI_G
veterán
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Gabesz87 #65815 üzenetére
Szabad cégnevet kiírni, ez egy szakember kereső topik. Az ajánlott mellett a kerülendőnek is van létjogosultsága.
Rossz napja lehetett, ő is csak ember. Ezt nem feltétlenül kell felróni neki.
Nálam a héten netet szereltek, a UPC is 4 órás intervallumot adott meg, a Tesco házhoz szállítása 2 órás intervallumra esik, a kéményseprő megint csak 4 órás, stb... Felmérés, járja a várost, ügyfeleknél időzik, forgalom akadályozza...Az, hogy helyben kér igent, vagy nemet, érdekes. Ha helyben pontos ajánlatot tud adni, akkor végül is legyen ő az utolsó ajánlattevő és kész is.
Ja, hogy megrendelés esetén fáj még egyszer kimenni? Miért, magával viszi a profilokat, merülőfűrészt és a párkányon össze is rakja? -
föccer
nagyúr
válasz
gordonfreemN #65817 üzenetére
Simán. Elég ha nedves, nem is szabad tocsognia.
üdv, föccer
-
ALI_G
veterán
Budapesten vannak ezek az apró repkedő rovarok amik akár százával (ezrével) gomolyognak a levegőben céltalanul és sokszor szándékosan az ember szemébe, szájába, orrába repülnek. Próbáltam keresni, hogy milyen néven léteznek, de nem jutottam sokra. Igazából az érdekelne, hogy mivel lehet ezeket irtani?
gyakorlatilag az urvarban is szemüvegben kell lenni ha dolgozni akar az ember. Elég szívósak mert tavalyhoz képest többen lettek.
-
gordonfreemN
addikt
föccer: a hétvégén mehet az ajlzatkiegyenlités akkor? Múlt hét kedden fejeztem be este a locsolást 5 nap után.
Elég csak benedvesíteni a betont vagy kell az alapozó?
Köszönöm előre is a válaszod. -
mrhero
tag
föccer, ALI_G, köszi a gyors választ!
-
Gabesz87
veterán
Muszáj kiírnom magamból: még egy ilyen barátságtalan, inkorrekt céggel, mint a [Utólag belegondolva, nem tudom, cégnevet ki lehet-e írni, úgyhogy csak általánosítok], nem találkoztam! Telefonon érdeklődtem náluk szúnyogháló ügyben. Küldtem nekik kérésre képeket, de a barátságosnak abszolút nem nevezhető úr, akivel beszéltem, személyes felmérésre pontos időt nem tudott mondani, csak egy 4 órás intervallumot. És ami nem szimpi, elvárják, hogy azonnal igent, vagy nemet mondjon az ember. Ezt szereti hangúlyozni, hangoztatni! Az, hogy átgondolom, és visszaszólok, nem opció náluk, ettől abszolút elzárkóznak. Kölcsönösen egyetértve abban hogy felejtsük el egymást, elköszöntünk. Nem értem, miért hirdetik magukat azzal, hogy ingyenes kiszállás, ha ez nekik annyira fáj, hogy ki kell jönni, és nem biztos, hogy az ember őket választja. Mert erre hivatkozott, hogy így is ingyen jönnek ki, akkor majd utána még egyszer....felháborító szerintem ez a hozzáállás. Bocsánat az offért, de ezt muszáj volt közölnöm a nagyvilággal.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Gabesz87 #65813 üzenetére
Mert ők csak gyártók... Mi is viszonteladójuk vagyunk, de egyelőre csak 3 db fix szúnyogháló és egy ajtóra való pliszé a forgalmunk, ezt a boltra rendeltük.
De tetszik a népnek.Beszélgettem a komával, redőnytokba általában be lehet rakni a rolós szúnyoghálót, azt nézd meg, hogy a redőnylefutó és az ablak közt mennyi hely van a hálónak. Esetleg ha pár fényképet lősz, akkor átküldöm és megmondják, mit lehet.
Kollégák is fognak rendelni otthonra...
Ajtó és sín közé a pliszé!
-
Gabesz87
veterán
válasz
macilaci78 #65811 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom majd őket is. Csak ahogy látom nem nagyon van helyszíni felmérés náluk. Két céget találtam, akik jónak tűnnek, és ingyenes felmérés van a helyszínen. Jó lenne ha megszemléznék, mert fogalmam sincs melyiket lehet nálunk beépíteni, vagy melyiket érdemes...annyi féle van.....meg az ajtón kívül pár centire sínben fut a redőny, szóval azt sem tudom, hogy, és mi fér oda.
-
Rivaul
addikt
válasz
philoxenia #65810 üzenetére
Köszönöm szépen neked és a többieknek is!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Rivaul #65808 üzenetére
Oszlopfúróval legalább 80 cm mélyre érdemes lefúrni. Így aránylag kevés betonnal megoldható. Törmeléket pont ezért nem érdemes beletenni, inkább 3-4 szál betonacél, mondjuk 8-as legalább.
150-es fúró esetében ez oszloponként olyan 15 liter beton, ha jól számolok. Minimális mennyiséggel megúszható. -
Rivaul
addikt
válasz
philoxenia #65807 üzenetére
60-80 centi? Ilyen mélységhez akkor mennyi cement kell az előbbi kérdés szerint? Ezt már dúsítanám is akkor rendesebben tört betonnal.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok. lassan jön az oszlopozás a kocsibeállókhoz. Úgy lesz hogy 2m magas oszlopok lesznek bontott téglából. 3-as alap, egy keresztbe, kettő hosszába és fordítva. Ez így elég stabil szerintem és jól terhelhető, pedig nem kell majd nagy terhet viselnie. Szóval alapnak az oszlopok alá 40cm mély, 40 hosszú és 30 széles lukat akarok ásni. Ebbe van elég betontörmelék hogy dúsítsam. Szóval egy ilyen üregbe mennyi és milyen cement kell? konkrét számot kérnék hogy ti mennyit vennétek hozzá mert köbméterből halvány lila gőzöm sem lesz hogy az mennyi zsák
ha egy ilyen üreg meg van akkor a többit már kiszámolgatom magamnak annak fényében hány oszlop is lesz
-
Gabesz87
veterán
Tudtok Bp-en olyan megbízható szakit/céget ajánlani aki szúnyoghálót csinál és nem aranyáron? Műanyag nyílászárókra kellene (1 erkélyajtó, és 2 négyzet alakú ablak). Nem tudom, hogyan kivitelezhető a dolog, mivel kívül redőny fut 1 sínben, szóval nem sok hely van az ablak/ajtó és redőny közt.
-
mezis
félisten
-
Ferike81
senior tag
Egy 3/4 collos tömlővel töltve nem igazán mozgatja meg a leülepedett cuccot. Az nem árt, ha van víz a tetején, mert akkor hígabb lesz a felkeverés után. Nekünk 10 év után a csapadék ülepítőjét kiszippantva 1 méter vastag leült homok jött ki. De kb tízszer felszívta visszaengedte. Elég lett volna kézzel kibányászni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest