Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fasyrt
őstag
válasz
Chaser #65096 üzenetére
Nem azert viragzik ki a fal, mert az utcat sozzak, kiviragzik az mindenhol, ha nem megfelelo / nincs vizszigeteles alul. A fal megszivja magat talajvizzel, annak van egy adott oldott asvanyianyag tartalma. A viz elparolog, a so ottmarad, es kesz az egyedi minta a faladon.
Hogy ne csak offoljak, 3 dolog:
1. Ranezesre ez soha nem volt lakas - at lehet minösittetni egyaltalan?
2. Epp a Belvarosban nem mennek a föld ala, az összes levegönel nehezebb szennyezö anyag nalad fog felgyülni es te leszel a legtisztito.
3. Ha a csovel beüt a gebasz, teged araszt el, barmi is az. -
runner 125
nagyúr
válasz
macilaci78 #65051 üzenetére
Oks, köszi, benézek majd pár parkettás üzletbe és vázolom az igényeim.
Villanytűzhelyem van , alatta fiókkal, noh meg a bútor is lábakon áll, nulla esélyt látok h lefelé annyit melegítene, h a parketta sérülne idővel. Itt tényleg max a kifröccsenő víz, olaj, leejtett kések amik veszélyt jelenthetnek a parketta felületére.
_Más:
Egy építész cimborám belerakta a bogarat a fülembe, h ha már felszedtem az aljzatot, csináltassak padlófűtést.. Mit gondoltok?
Jelenleg 7-8 cm szerelőbeton ment le, rá GV45-ös kátránnyal mindenhol 20 cm átfedéssel, összemelegítve, meglévő falsíkokra felhajtva, rámelegítve, erre 5cm lépésálló hungarocell, minden élnél hungagrocell ragasztóval egymáshoz ragasztva, elkerülve a hőhidat.Ha erre teszek még vízzáró fóliát, illetve hővisszaverő fóliát elfér még a tervezett 6cm felső aljaztbetonban a padlófűtés? Milyen nm kiépítési költséggel lehet a padlófűtésnél számolni? Ahogy néztem maga a cső nem is drága, 200-250ft métere.. Viszont cserébe megszűnne minden térben a jelenleg futó csövezés, illetve nyilván a radiátorok.
Gazdaságosságot tekintve a lapradiátorokhoz képest mennyivel jobb / rosszabb (üzemeltetés ára, hatékonyság) ?Apropó, neten keresgélve láttam h a vashálót ilyen esetekben közvetlenül a hővisszaverő fóliára terítik, majd ahhoz kötözik hozzá a csöveket. Gyanítom ilyenkor a vashálónak statikailag a rá öntött betonban nincs szerepe. Ilyenkor még külön bevasalják a csövezés fölött is?
Kösz!
-
Chaser
legenda
mivel nemrég elég magas volt tartósan, és napokban néztem meg a helyiséget ami száraz volt, így valószínűleg igen
de néztem egy másikat, még közelebb a dunához, kb 5 perc séta gyalog úton légvonalban kb 2 lenne, az is száraz volt
száz éves épület, fűtést soha nem látott alul, szellőztetést se sűrűn, csodák azért nincsenek, dolgozott a só rendesen ( : ha jól tudom régen amivel sózták az utakat eléggé odavágott a falaknak, nem véletlenül salétromos sok régebbi épület akkor is ha víztől 50km-re van és városban, ha nem volt normálisan szigetelve a lábazat és oldalfalak kívülről szépen beszivárogtak az ásványi anyagokszerk: föccer még én sem vágtam bele, érdeklődöm
a bal oldali rész nem érdekel, karton mögött mi van nem fogom látni, jobb oldala meg elég korrekt
kaptam műszaki rajzot, jobb oldalán végében a fal mögött másik helyiség van, hátulján 3/4-en nincs semmi csak feltöltés, többi részen szomszédosan megint másik helyiségeknéztem egy 38nm-es lakást, szépen lepukkant, mindent újra kellene csinálni, kb a fő falak maradnának, vakolat, víz, villany, fürdő, konyha, aljzatbeton, nyílászárók, minden, galériázható lenne, de az ugye megint csak pénz, azért kérnek 15m-et a környéken /annyim nem is lenne de megnéztem mit adnak annyiért/ - üllői út, földszint, utcai kilátás, épület kívül eléggé lepukkant, belső udvaros bejárás, egy c szomszédot biztos láttam, - és még kifejezetten olcsónak számít, 38nm alapterület, ez 60 és annak az árnak töredéke, az épület kívülről újszerű, bejárás utcáról
-
pjen
félisten
válasz
Elemental #65087 üzenetére
Igen,és az a legnagyobb baj,lehet hatszáz körre osztva egy bejövő fázis,van egy zárlat ügy is levágja az óra alatt.Az a fázis komplett kiesik.Sajnos nagyon jó példa erre egy csillár venti.Szomszéd áthív bekötöm,ki szedi szét.Gyárilag volt benne egy rövidzár.Lement két kismegszakító+50A késes biztosíték.
-
gerisz23
őstag
Gondolom a tűzhely részén dugvilla van és a helyén is duglajjal lenne használva.Lekapcsolnám a villanyt és megnézném azt a dugaljat amibe eredetileg be lett dugva,nem csíptek-e oda vezetéket stb.Vagy Próbálj meg esetleg más fogyasztót abba dugalljba aminek van kislakított földelése pl hűtő vasaló.
-
Chaser
legenda
válasz
csemberlen #65079 üzenetére
ha meghagyom a 10-20cm falaktól való távolságot mi a gond vele? és kapna körülötte szellőzést ahogy fentebb is írtam
az is lehet kapna a biztonság kedvéért vízzárót az egész falazat, még azt beleszámolva se veszélyes az ár
egyik barátom nemrég vett egy 80nm-es vályog-tégla vegyes építésű házat, na ott is hasonlóan néztek ki sok helyen a falak ( :
alul kapott vízszigetelést, körbevágták az egész épületet, kerültek bele válaszfalak, új aljzatbeton alatta szerelőbetonnal, hőszigeteléssel, nyílászáró csere, új víz, villany, fürdő, nyílás zárók, vakolat, 5-6m-et számolt az egész felújításra, eddig úgy néz ki tartani is tudja
sok munkában volt segítség amihez akkora szakértelem nem kell, de nála még bontani is rengeteget kellett, egy szagember 300et mondott neki aljzatbeton felverésre meg eltakarításra, bérelt egy légkalapácsot, egy nap alatt felvert mindent, aztán másnap kihordta ( :
nálam bontó munka nem lenne - szerencsére -, de nyilván minél több vélemény érdekel, majd egy szakit is megpróbálok kihívni hogy nézze meg
egyelőre csak kérdezősködöm, nem vettem meg, de kb olyan áron adják ha raktárnak venném meg akkor is megérnéföccer ez a sima ára, az valami 500ft/nm, vízálló meg pr száz ft-tal több, szerelvények mellé nm-re 2-300ft talán, két éve kartonoztattam
de arra lenne is srác aki megcsinálná, csináltunk már másik lakást, eléggé ért hozzá, szóval nem pesti felújítási árakkal számolok ( : 2-3e/nm árat kméti szakik mondtak
burkolásra ott pl mikor csináltattam a konyhát volt 2-5e-ig nm ár, végén 1800/nm-ért csinálta egy kőműves, és full profi, az 5e/nm-es azzal kezdte de nem lesz egyenes ( :
szóval itt a betonozás a pénzesebb és egyben legkörülményesebb, ha falazatot vízzárnám az anyag, felkenni nekem is megy, kartont vmelyik ismerőssel biztos megoldanám meg kőműves munkát is, nyílászárók ahogy néztem pesti faluban is kb kméti áron mennek -
törölt tag
válasz
csemberlen #65079 üzenetére
2000 környékén csináltunk egy pincében villanyszerelést, akkor ott a mérnökök úgy oldották meg, hogy leverték az összes vakolatot a fenébe, aljzat nem volt, így oda kapott szigetelést, meg a várható betonszint alá kapott az oldalfal az akkoriban divatos galvanikus(?) vízszigetelésből. (40mm-es lyukak méterenként amiben kb 28-30mm-es, kb 25cm hosszú fémhengerek vannak, ezek valami spec cuccal vannak beragasztva, és a hengerek 6-os rézzel összekötve, valahol leföldelve.)
A pince légköbméter alapján számolták ki az annak idején kitermelt földsúlyt, és arra saccoltak betonmennyiséget, hogy legyen ellennyomás, és ne ott jöjjön fel a talajvíz.
Majd az egész kapott pár hét gépi szárítást, szárítóvakolatot, megint pár hét gépi szárítás, majd a szárítóvakolatra egy trükkös gipszkarton előtétfalat, ahol a tartószerkezet úgy épült fel, hogy mintha két hatalmas fésűt egymásnak fordítanál annyira, hogy 25cm hiányozzon mielőtt összeérnének. A sarkokban is meg lett oldva ez, pár helyen át lett ütve a fal, és gyakorlatilag két szakaszos üzemű tetőventillátorral, (elszívás/befújás) és két megfelelően elhelyezett légbeömlővel a teljes falfelület átszellőztethetővé vált.Pár hónapja jártam arra, a pince köszöni szépen jól van, persze sok mindent el lehet még mondani a történetről, de egy biztos. Olcsó nem volt.
-
Met
Topikgazda
Villanyos kérdés.
Adott egy lakás + egy új szabadon álló gáztűzhely villanysütővel.
Amikor kiment a szerelő bekötni kipróbálta minden funkcióját működött, miután elment lement a fi relé.
Most ott tartunk hogy amint be van dugva a konnektorba lekapcsol a fi relé, hosszabbítóba dugva nem, egyik konnektorban sem, működtetve is lett.
A hosszabbító földelt, tételezzük fel hogy be is van kötve a föld, kép alapján nem házi szereléses.Villanyszerelőt kell hívni vagy tűzhelyszerelőt?
-
törölt tag
válasz
Elemental #65072 üzenetére
Semmi baj azzal. Dugaljak és egyéb meghatározott fogyasztók FI alá kell essenek, de pl világításra, ha a helyiség jellege nem indokolja nem kell.
Az épület üzemviteli, vagy lokális rendszerezése alapján elhelyezett FI relék így arra szolgálnak, hogy az épület ne egyszerre sötétedjen el, egy apró hiba miatt. Egy panellakásban ha lemegy a FI, akkor maximum 8 métert kell sétálni hozzá. De egy akkora házban amihez ekkora szekrény kell, szerintem már vannak távolságok.Jó ez így.
-
Chaser
legenda
válasz
föccer #65076 üzenetére
Meg akkor is megerne
de nem szamolok annyival, bal oldalt ahogy mondtam hagynam, oda karton, jobb oldala meg nem veszes, es nem pesti szagemberekkel gondoltam
legalabbis egy reszet nem, pl kartonozast tavaly kerdeztem pesten, 6-7et mondtak es attol fentebb, kmeten ugyanez 2-3e, meg ha onnan jon is fel valaki akkor is megeri, es sok mindent en is meg tudok csinalni
ami itt veszesebb es tobb emberes aljzat beton, kartonozas es viz, villanyt pl megoldom en, nem felek a horonymarotol es furotol ( :
De majd szamolgatok jovo heten, nagyon jo komuvest ismerek aki olcson dolgozik raadasul, nem mindig er ra, de nem is loverseny tempo lesz a legfontosabb -
Chaser
legenda
Bal oldal a lepukkantabb resz csovel, az lenne kartonozva, jobb oldal meg ugy ahogy van
A so megtette hatasat, nem volt hasznalva a helyiseg mar kb 10 eve, nem is szelloztettek, 100 eves pesti epulethez kepest nem rossz
Korrekt aron van meg mas szuteren ingatlanokhoz kepest is, azert gondolkodtam el rajta erosen, es egy nagyon jo helyen -
Chaser
legenda
válasz
föccer #65070 üzenetére
mester utcáról nyíló mellékutca, ha minden kötél szakad akkor kézi erős megoldás lenn ( : céginfo alapján él a cég, de csak fb-s weblapot találtam, de most login nélkül csak ennyit látok h vannak
tudom hogy kell területfoglalási engedély, majd az ügyben is telefonáloknem csináltam még aljzatbetont, szóval nekem ez a "találmány" új volt, de belegondolva adja magát
én szeretem a hűvöset, gyűlölöm a meleget ( : klímát meg annyira nem szeretem, és ennek a helynek van hangulata, ez sem új találmány, németeknél láttam direkt földbe épített házakat, sok szempontból előnyösek tudnak lenni, nekem semmi bajom nincs vele, egy modern barlang kb
-
törölt tag
van egy bosch condens 3000 kazánom, és hozzá egy fw 200 vezérlő, a melegvíz ellátás meg indirekt tárolóval van megoldva.
Ez volt az első tél, és most csodálkozom nagy szemekkel. A probléma:
Ha felfűti a kazán melegvíz tárolót, utána átkapcsol a fűtés körre, és ott "süti ki" a maradékhőt.
Ha én ilyen szabályzást írnék a munkahelyemen, tuti nem dolgoznék ott sokáig. Szóval feltételezem, ez valami beállítási hiba. A beüzemelő széttárta a karját, hogy ez ilyen.
Létezik, hogy ez tényleg ilyen? Ha nem, segítséget kérnék, hogyan kell átállítani, hogy inkább fűtse túl a melegvizet, mint hogy melegítse nyáron a radiátorokat. -
Elemental
addikt
Villanyszerelői kérdés.
Ez a szekrényünk.
Jött egy villanyszerelő, és azt kérdezte, hogy ok, hogy mindenhol van fi relé, de hol a fő fi relé, ami ott van közvetlenül a bejövő vezetékeknél. Valóban kell, ha minden kismegszakító védve van fi relével? Nem akarom túllihegni, és meg is bízok a telepítők szakértelmében, viszont csak életvédelemről van szó. Szerintetek ez így jó, ahogy van, vagy valóban kell még egy fi relé? -
föccer
nagyúr
válasz
Chaser #65069 üzenetére
Boráros környéke, tripla szopó. Behajtási engedély, területfoglalási engedély is kell. Csőtelepítést is pénzért adják, ráadásul most pesten nem nagyon találsz olyan céget, aki pár m3-ért egy fél napra ad egy pumit.
Egy kisebb vagyonba fog kerülni az a pár m3 beton. De még lehet így is megéri, mert embert sem igazán lehet találni aki megcsinálja.
Aki ilyen pici cég és kvázi viszonylag közel van az a Be-Fogadó-nál Iván itt a X.kerben. Ha még működik, rég jártam feléjük, de ő is elég messze van. Illatos út közelebb van, de onnan el fognak hajtani egy ilyen feladattal az 100.
Biztosan, hogy a föld alatt akarsz lakni? Én tuti megőrülnék tőle 2 nap alatt.
Ez a fajta "szerelőbeton" meg nem új találmány, gyak ezt hívják helyszínen kevert cementes kötőanyagú stabilizált talaj.
üdv, föccer
-
Chaser
legenda
válasz
föccer #65066 üzenetére
ez jó ötlet
diy szerelőbeton ((( :
betonba a szállítást már beleszámoltam, de ez csak egy guglizás volt, majd jövő héten rácsörgök 1-2 betonosra, de lényegében más út nem járható, legalább tiszta és gyors megoldás, kevesebb ember miatt meg ha drágább is de összességében nem sokkal
megtaláltam már itt a pumpa ktsg-et és kiszállási díjat, azért van ára10-es betonnal kb 6 m3, itt pumpával és kiszállással kb 170e - benne van a munkaóra is, meg telepítés meg kiskutyafüle -, de majd guglizgatok jövő héten meg telefonálok
(elburkolod GK-val) - ez mit jelent? - közben leesett..gipszkarton
jobb oldalát az épületnek alul vagy vakolnám, vagy maradna a gyári tégla vakolat eltávolítása után impregnálva - egy részén biztos - , felülre meg burkolókövet gondoltam az ívre - aztán lehet karton lesz a vége 7 milissel ha hajlik annyit, van benne két beugró boltív gerenda, azok meg kővel burkolva -
másik része lenne kartonozva - háló-fürdő -, de nem közvetlen a falra, falak mellett/felett 10-20cm legalább kihagyva a szellőzés miatt, a bal oldal legrészén van egy vastag cső , szennyvíz vagy víz még nem tudom, az is kihagyva, és ez az egész így a karton körül egybefüggő légrés lenne, kívülről egyik ablakot beáldozva kapna egy páraelszívó ventit, ami ki/be fúj, néha azt ráengedném sztem megoldaná a szellőzésétszerk: 9. ker boráros környéke
szerk2: pjen ez még csak előfelmérés, nagyságrendileg milyen árakkal kalkuláljak, több ember többet tud mondani, jó ötlet bárkitől beeshet, lásd diy szerelőbeton
-
föccer
nagyúr
válasz
Chaser #65065 üzenetére
A pumpálható nem azt jelenti, hogy kiszállítva, bepumpálva.
Ez sima, telepi ár, erre még rájön a szállítás, pumpa kiszállás, pumpaóra. Hidd el nekem.
És a kiszállítás az nem össz mennyiségre, hanem /m3-re vonatkozik és általában van minimum 5 vagy 6 m3 minimum számított szállítási díj, de találokoztam már olyan céggel, aki minimum 7 m3-t számolt fel (mostanában 7,5-8 m3-el mehetnek súlyban az autók, szóval gyakoralilag fix szállítási ára volt, de ez azért ritka)
Helyileg hol lenne a művelet? Lehet (mondom csak lehet.
) van a környékeden némi ismeretségem a betonüzemek között.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Chaser #65061 üzenetére
A padlóra ha csak homok van, akkor vigyél le cementet, szórd szét és lapáttal/ásóval/gerebjével forgasd bele a homokba alaposan elkeverve és locsold meg egy kicsit, húzd el síkba. 1-2 hét múlva kész a szerelőbeton.
Erre mehet egy vastagabb PE szigetelés (120-150 mikoronos legalább), majd 5 cm vastag erősebb polisztirol lap szigetelés, arra újabb réteg vastag PE szigetelés, majd 6-7-8 cm vastag aljzatbeton. A szigetelések legyenek felhajtva a falra.
Ha lezárod a fal szellőzését (elburkolod GK-val) akkor nem tud a falon átdiffundáló nedvesség lepárologni és penészedni fog. Ilyen esetben csak légáteresztő "szárító" vakolatot szabad használni, és folyamatos és erős szellőzést kell biztosítani.
üdv, föccer
-
Chaser
legenda
lakás lenne, a teteje íves, eléggé megfogott a hangulata, aztán még aznap láttam egy vendéglátót ui. pincével, kb úgy nézett ki ahogy én berendeztem fejben 2 perc alatt ( :
ahol fal lenne gipszkarton állványszerkezeten, esetleg ytong, de ha az lenne kapna egy kis alapot sztem
megkérdezek több embert, nyilván jó lenne minél olcsóbban megúszni, nagyjából tudjam milyen költségek várhatókszerk: föccer a kiszállásos árat néztem itt
C16/20-X0v(H)-16/F2 Alapozás vasalva, lábazat, kerítés, aljzatbeton, zsalukő kitöltés, pumpálható 17907ft - ez nyilván jó lenne, gondolom benne van a kipumpálás is, de ez csak az első keresési találat volt
szállítás km-enként 3,5e
60nm, szóval kell oda betonígy 1-2-3 mester aki lesimítja meg csinálja vele amit kell, és pár óra alatt elfelejtve
kevert beton nem is lenne jó helyszínen, nincs hely az utcán ( : -
föccer
nagyúr
válasz
Chaser #65059 üzenetére
Milyen funkciót szeretnél a helyiségeknek?
A "mixeres betonnál" ne csak a beton árát nézd, hanem a szállítást, állásidőket, pumpa kiállást, pumpaórát. Kis mennyiségeknél (kb 3m^3 alatt) nem éri meg az tuti, belvárosban, ahol lassú és macerás kitelepülni, csövezni, ott még magasabb ez a határ.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
SG3rg0 #65058 üzenetére
A felületet azért meg kellene stukkózni, hogy a felület elmállott részeit el legyen távolítva. Nyilván a szerves szennyeződéseket is el kell takarítani. ha ez megvan akkor fel kell porszívózni. A legegyszerűbb, "házi" megoldás ha egy jobb minőségű aljzatkiegyenlítővel húzod be. Annak kb 65-70%-a cement és elég tömött szerkezetet hoz létre leöntés után, hogy pár évet kibírjon kültéren.
üdv, föccer
-
Chaser
legenda
pince helyiség aljzatát hogy érdemes csinálni?
csövek nem lesznek alul
jól gondolom elég alulra egy vízzáró fólia, fölé vmilyen lépésálló hőszigetelés 5-10cm, esetleg arra is fólia és 5-6cm beton a tetejére vasalattal?vagy kell alulra vastagabb szerelőbeton is és úgy hőszigetelés és aljzatbeton?
nagy teher nem lesz rajta, kb mint egy lakásbanmixeres beton lenne az biztos, ahogy néztem nem olyan vészes az ára - ha azt nézem hagyományos módszerhez kell egy rakat ember, idő, hely, por zaj, stb -
-
törölt tag
Sziasztok!
Valliant gázkazán ügyben kérek némi tanácsot! Ez még nem kondenzációs kazán,bár lehet ez nem is fontos. Szóval,a kazán alján van ugyeva nyomás csökkentő,vagy víz leeresztő szelep. Néha megcseppen,úgy kb percenként egy csepp. A szelep alulról menetes,mintha kellene bele csavarni valamit,de nincs meg az oda való alkatrész.
Kérdésem hogy a csepegés normális? Vagy hívjam a szakit?
Köszi előre is a tanácsokat! -
macilaci78
nagyúr
válasz
runner 125 #65036 üzenetére
Helyszínen soha olyan kemény, ellenálló felületed nem lesz, mint a gyári lakkozás.
Szalagparketták 90%-a tölgy, puhábbat nem érdemes, keményebbet nem fizetik meg. A termékenkénti különbség a lerakás könnyebbségében és az illesztések milyenségében rejlik.
Láttam már olyat is, amit jószerével elég volt az ajtóból a padlóra dobálni, meg olyat is, amit csak nagy kínok árán sikerült a helyére verni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Hegesztés topic
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest