Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zewa
senior tag
válasz
bugizozi #45549 üzenetére
Ez az "ütvefúró" játék. Téglába jó a sima is, betonba ez viszont kevés. 1-2 lyukra nagyon max. Betonhoz ilyesmi kell.
Mielőtt bárki azt hinni hogy multi bérenc vagyok, nem, nem vagyok az. Viszonylag sok gép megfordult a kezem között és úgy gondolom hobbi felhasználásra remek ár/érték aránnyal igen jó vételek az Workzone és Parkside termékek.Apropó szerszámgépek. Nagyon hobbi felhasználásra ~10e forint magasságában milyen 125-ös sarokcsiszolót érdemes venni?
-
bugizozi
őstag
Hú tényleg, jó hogy mondod, ez elkerülte a figyelmemet
Amúgy a következő szint, az ütvefúró/csavarozó amivel falba (nem panel) is tudok fúrni? Pl: Black & Decker EGBL188K ütvefúró/csavarozó
Köszönöm!
-
Zewa
senior tag
válasz
bugizozi #45545 üzenetére
Lidlis biztosan és szerintem az Aldis is Li-ion akksit használ, aminek szinte nincs önkisülése (hónapok után is marad benne villany) és bármikor rátölthetsz. Ez szerintem egy óriási előny, én ragaszkodom hozzá.
Érdemes megnézned az üzletekben mert úgy dereng a Lidl-ben nem rég volt akcióban, talán maradt még a polcokon 1-2 darab.Ezeket a lapra szerelt bútorokat azért nem kell több száz nm-el rátépni szerintem bőven elég amit egy ilyen akkus csavarbehajtó tud. Én az ellenőrzés végett szoktam csak csavarhúzót használni összeszereléskor.
-
pjen
félisten
válasz
philoxenia #45544 üzenetére
Nem tudom,rii fórum társ 2 méter mély gödörről beszél.
-
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi #45537 üzenetére
Viszont ha már fúró/csavarozó akkor nem lenne jobb a 14k-s aldis helyett 16-17--ért egy Bosch vagy Black & Decker?
Bosch PSR 1200 akkus fúró/csavarozó + Bosch 16db-os bit szett
Black & Decker EPC12CAB akkumulátoros fúró/csavarozó + pótakkumulátorKöszönöm!
-
rii
nagyúr
válasz
philoxenia #45541 üzenetére
a talaj felé ez teljesen jó lenne számomra, köszönöm!
falakat esetleg milyen megoldással lehetne?
az már megvan, hogy a kisház esetében úgy kellene kinéznie (kintről befelé haladva), hogy:- faház fala
- 2.5 cm légrés
- páraáteresztő fólia
- 10 cm üvegyapot
- párazáró fólia
- gipszkartonde ha fölbe van vályva, akkor nem vágom, hogy milyen falakat kellene felhúzni, illetve mivel lehetne a falakat szigetelni ....
-
philoxenia
MODERÁTOR
[link] Ezzel szigetelsz például.De ez csak a talajnedvesség ellen véd, a belső páralecsapódás ellen nem például. Ha a talaj megfelelő és a csapadékvíz elvezetése megoldott sokféle technikával kivitelezhető szigetelés nélkül. Ha nem, akkor csak igen drágán...
Dinnyéskunyhó pl. -
rii
nagyúr
-
bugizozi
őstag
válasz
macilaci78 #45524 üzenetére
Lesz még gardrób is illetve kitudja mire kellhet még a jövőben.
Zewa: nincs semmim
batonyo: ennek az aldisnak mekkora a nyomatéka?
Akkor hosszútávon jobban megérné beruházni egy akkus fúró/csavarozó gépre? Ez mivel tud többet? erősebb? Ami én kinéztem az gyenge lenne ehhez a feladathoz?
Köszönöm!
-
rii
nagyúr
sziasztok
egyszer majd szeretnék fölbe leásni egy 2 magas 5x5-ös heységet
azt szeretném megkérdezni, hogy hogy lehet a legolcsóbban leszigetelni, hogy száraz legyen ... terveznék majd oda egyszer egy kályhát is
-
emre
veterán
válasz
macilaci78 #45525 üzenetére
Köszi!
Arra gondoltam, hogy esetleg alapozás, annak víz elvezetés.
De végül is nem olyan magas a part amit meg akarok erősíteni. -
bluyoo
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy Fi relés kérdésem.
Rosszul emlékeztem az óra alatti kismegszakító áramerősségre (csak 25A a 32A helyett) ezért nagyobb 40A/30mA Fi relét rendeltem a 25A/30mA helyett.
Nem probléma, hogy ennyivel nagyobb? Azt tudom, hogy kisebb nem lehet. -
Zewa
senior tag
válasz
bugizozi #45522 üzenetére
Akkus csavarozógéped nincs? Ha van, akkor azzal lazán összerakhatod, ha nincs akkor én inkább egy hasonlót vennék, mert az évek folyamán sokkal több hasznát veszed. (Lidlis Parkside pl baromi jó, lazán felveszi a versenyt a nagy nevekkel.
A kettő közül B&D-t a kialakítás, a két év garancia és a márka miatt.
-
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi #45340 üzenetére
Sziasztok!
Végül úgy lesz hogy én szerelem össze az ágyat.
Szeretnék venni egy akkus csavarozót ehhez a művelethez. Az Obi-s LUX csavarhúzó mennyire felelne meg ehhez a munkához? Vagy pl ez a Black & Decker KC36LN
Esetleg valami más ajánlat?Köszönöm!
-
Ton-ton
tag
válasz
#46372352 #45519 üzenetére
Elég megbízható, de mindenképp javasolt lepróbálni (ahogy már írták).
A földben lévő rész egyenesítésével nem kell foglalkozni. Leteszed, ráteszel valami súlyt (ideiglenesen), és elkezded betemetni. Majd a föld súlya kiegyenesíti. Ha megfelelő lejtéssel dolgoztál, a könyökben alig marad víz, az nem okoz gondot. -
föccer
nagyúr
válasz
#46372352 #45517 üzenetére
Ha rendesen meg van huzva, akkor elegge megbizhato, de azert erdemes.mundenkeppen leprobalni. 60 cm elegge sovanyka, megalabb 80cm melyre kellene tenni, felteve ha jol ertem es kulteren, a foldbe van asva.
Csovet ugy tudod valamelyest kiegyenesiteni, hogy leszoritod az egyik veget es elkezded tekerni a masik iranyba.
-
Napi tapasztalat hátha hasznos lesz még valakinek:
-mosogató + alul elhelyezett bojler + 3 csöves bojler csaptelep
-a lefolyó eldugult és a kínai csap sem volt valami jó, ezért kihívtunk egy vízszerelőt megjavítani és vettünk egy új márkás bojlercsaptelepet is, hogy lecseréljük a kínaitHibajelenségek a szerelés után:
- a bojler csapból kb. 10 mp.-ig még folyt a víz az elzárás után a hideg-víz és meleg-víz oldalon is
-a bojler 1 héten belül elromlott kb. 10K-ból javítottákHiba megoldása:
-a bojler csaptelepnek 3 flexibilis csöve van általában külön jelölésekkel (külső hideg víz bemenet, bojler hideg víz bemenetére, bojler meleg víz kimenetére)
-ellenőriztem a bekötést, a jelöléseket a flexibilis csöveken és a gyári leírásnak megfelelően volt bekötve a csaptelep
-viszont a bojlerhez vezető flexibilis csatlakozók a grafikus ábra alapján a csap aljából nem arról az oldalról jöttek ki ahogy be voltak rajzolva
-a flexibilis csövek a bojler csaptelep oldalán fel voltak cserélve, vagy a jelöléseket összecserélték a gyárban?
-megcseréltem a bojler oldalon a csöveket és rögtön hallatszott, hogy a bojler kezd megtellni vízzel, illetve a csap is el tudja zárni a vizet normálisanÖsszegzés:
-nem tudom kit kéne hibáztatni, vagy a csaptelepen gyárilag összekeverték a csövekre ragasztott jelöléseket vagy a "szaki" kókányolt el valamit, emiatt lett +10K kiadás meg némi idegeskedés
-ami biztos, hogy illett volna ezt a hibát észrevennie valakinek aki ebben a szakmában dolgozik -
426os
őstag
válasz
YAS-dude #45511 üzenetére
Köszi, rákerestem, tényleg van ilyen. A wc az pont gyorsszelepes, bár nem hiszem, hogy ezt a szolgáltató tudja. Az előző óra nem ilyen volt szerintem, mert abban nem látszott, hogy víz lenne, ellenben pici pára előfordult. Viszont érdekes, hogy akkor miért nem telik meg teljesen vízzel az új óra. Mint mondtam csak kb 3/4-ig töltődött meg a mutatótér.
-
426os
őstag
Sziasztok!
Nemrég kicserélték nálunk (kertes ház) a vízórát. Sajnos nem voltam jelen a cserénél. Mikor legközelebb otthon voltam, kinyitottam a főcsapot (még az óra előtt - ez el volt zárva, mert nem voltunk otthon) az óra elkezdett feltöltődni vízzel (a plexi alatti rész, ahol a mutatók is vannak). Kb 3/4ig telt meg és ott beállt a víz szint. Folyást, csöpögést egyébként nem láttam, de aggaszt ez a vizes dolog, én nem tartom normálisnak. Mikor cserélték el volt zárva a főcsap és miután beszerelték nem lett tesztelve, megpörgetve, semmi. Most nyitottam rá először a csapot és ekkor folyt oda bele a víz.
Rendeltetésszerű, hogy abban a térben víz van, ahol a mutatók vannak? A korábbi óránál maximum egy kis pára volt. -
mm00
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata, hogy a Bányai bútornál a fürdőszobabútorok nagyságrendileg mennyibe kerülnek?
-
Ace Ventura
addikt
De, pont olyan ablakaim vannak, hogy ki tudok huggyantani rajta, sőt még talán többet is
Dupla szárnyú hőszigeteletlen ablakszárnyak. Ma pl megnéztem, hogy 2 szobában is kifért a mutatóujjam a réseken.
Klímába én is gondolkodtam, hallottam mástól is a jó tapasztalatokat. Sajnos társasház földszintjén nem nagyon tudok más jó megoldást. Cirko nem jöhet szóba, mert a kémények szarok, illetve nem is költenék 1 millát a radiátoros megoldásra. A lakás homlokzati része 60-70%-ban a nyílászáróból áll. Óriási ablakaim vannak. Én bízom benne, hogy egy nyílászáró csere bent tartja a meleget.Melack
A nulláról kezdtem a fűtést. A falak jéghidegek. -
biker
nagyúr
Nagyon keresek tetőfedőt, aki hajlandó dolgozni, ért is hozzá, és mindezt maglódon is el tudja képzelni
Javítani kellene a gázkazán kémény kivezetést, mert ázik -
Bacusuz
őstag
Hogy kinek mennyi a gázfogyasztása az engem is érdekelne.
Panelből nem rég szabadultam egy 96m2-es 2. emeleti régi de nálam felujított lakásba.,Falak 50cm régi homokkő tégla,sok régi kapcsolt gerébtokos ablakkal.
Jelenleg a mostani nem túl hideg időkben a kombi kondenzációs kazánunk 3-6 m3 gázt fogyaszt szintentartáshoz 20,5 c-fok takarék/22 c-fok nappali hőmérséklethez.
Ebben benne van a használati melegvíz is mely kb 0,5m3 tesz ki....
ez jónak számít szerintetek? -
üszök
őstag
válasz
DonMenyet #45500 üzenetére
A Geberit-nek van ilyen rendszere,de én még csak szennyvízre,és csapadék víz elvezetésre láttam,nyomás alá nem.
Lehet,hogy Ecoplastik
Vagy lehet rosszul veszem ki a szavaidból.
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenWRT topic
- GTA VI
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- EA Sports WRC '23
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest