Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37301) Ispy válasza Vesa (#37297) üzenetére


Ispy
veterán

A lószar nálunk is favorit, holtversenyben a macskaszarral. Ne kérdezd. :DDD

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#37302) Alusky


Alusky
aktív tag

Fél órát se voltak kint már kaparták az ajtót, egyből fel az ágyba négyen, többi a szőnyegen.

(#37303) jézusom válasza Dorian (#37298) üzenetére


jézusom
addikt

Szerintem ez inkább pszihes. Látja a gazdin, hogy takArítja el, akkor ő is igyekszik.

(#37304) rumos XIII


rumos XIII
aktív tag

Sziasztok!

Ismeri valaki az alábbi tápot?

https://ilcane.hu/hu/termekek/freedog-szuperpremium-kutyatapok/freedog-nordic-sea-medium-salmon-monoprotein

Próbáltuk már korábban az ilcane tápjait, az jóvolt, csak azt a fajtát már nem gyártják, egy másikat próbáltuk, dfe attól hullik a szőr nagyon.

(#37305) Alusky


Alusky
aktív tag

[link]
[link]

Öcsém, ezek a minőségi termékek ám. Azt hittem ezek elkoptak a gyerekkoromból, mert kiszorította őket a német/akármilyen diszkont saját cucca, de ezek szerint nem.

(#37306) Vesa válasza Alusky (#37305) üzenetére


Vesa
veterán

Az első linken nem az volt régen a Gréti-mix nevezetű förmedvény?

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#37307) Vesa válasza rumos XIII (#37304) üzenetére


Vesa
veterán

Az a sok kukorica nem hangzik jól...A lazac lisztnek meg. kb. 1500ft kilója, vagyis ha veszel 5kg-ot akkor 7500Ft-nál jársz (25%), a többi meg ahogy nézem kukorica és egyéb zöldség. Szerintem ez nem egy jó táp ennyiért, de majd a nálam okosabbak felvilágosítanak.

A tudomány a valóság költészete!

(#37308) jézusom válasza Alusky (#37305) üzenetére


jézusom
addikt

Igazán lehetne már szabályozni ezeket. Vicc, hogy 16% fehérjével rá merik Íni hogy kutyatáp. Kb. szárazkenyér szint.

Az a lazaclisztes táp is nevetséges. A lazacliszttel nem lenne problémám, de az csak 25% és a többi csak gabona. Hiába van elöl a lazacliszt, ha össze adnánk a gabonákat akkor az kerülne előre... Nyilván ha 25% az egyetlen értelmes össze tevő, akkor az fos táp.

(#37309) Alusky válasza Vesa (#37306) üzenetére


Alusky
aktív tag

Az más volt, ezek "rendes" kutyakaják, a Grétimix meg kiegészítő volt (gabona, tészta) konyhamaradék meg húsmaradék mellé lehetett keverni, hogy feltöltse mennyiségre a kaját, magában nem lehetett adni, bár biztos volt aki adta. Hasonló, mint a kutyatészta, az is a kutyatartás ellen elkövetett bűncselekmény.

Ilyen gyönyörűségek is voltak még, amire már kutyafotó se jutott.

(#37310) Alusky válasza jézusom (#37308) üzenetére


Alusky
aktív tag

Tipikus alsóközép kategóriás táp, felsőközép kategóriába árazva, az éjszakai égboltról a csillagokat lehozó marketingszöveggel. Ezek szinte mind ilyenek, a Facebook hirdetéses tápok is szinte mind ezekből állnak, millió van belőle.
Amúgy nem rossz egy áruházashoz képest, lehet adni a kutyának ettől már baja nem lesz, de hát van azért jobb mutatókkal rendelkező táp is vagy kis pénzért pluszban jelentősen jobb.

Ez 18000/12Kg zsák, ennyiért/picit olcsóbban van Cibau sensitive halas és Fressnapf only Premiere sensitive halas ami szintén 25-30% halliszt viszont csak rizs vagy krumpli van benne. A Brit premium lamb&rice is ezen az áron van vagy olcsóbban, 35% húsliszt, csak rizs.

Aztán ott van az N&D Ocean csökkentett gabonás halas 23 ezerért (25-ért a teljesen gabonamentes), abba sincs kukorica, de már 50% a hústartalma vagy a Brit Care salmon és lamb vagy a Dog show champion ugyanezen áron, mind 50% körül csak rizzsel vagy csak krumplival. Aztán még tucatnyi kevésbé ismert gyártónak van terméke, amúgy is próbálni kell őket mert mindet máshogy emészti a kutya.
Akinél csak havi 1 zsák fogy érdemes azt a +5-6 ezret rááldozni, mert cserébe nincs kukorica semennyire és 2x akkora lesz a hústartalom, akár egy része már húsként és nem húslisztként és sokszor ezek már monoproteinesek is.

[ Szerkesztve ]

(#37311) fojtviki válasza Alusky (#37310) üzenetére


fojtviki
senior tag

Sziasztok. Találkozott már valaki ilyennel? Szóval van egy nagyon öreg kutyusunk még 14-15 évesnek saccolta az orvos. Szóval pár napja feltünt, hogy nagyon sokat iszik, de étvágya van rendesen. Ma viszont felállt hirtelen és eldőlt. Meg amikor mászkál, akkor is dőlöngél szegény. Nem jól léát már, hallani is alig hall, foga szinte semmi :( Csak furcsa ez a gyors állapot romlás. 2 hete még az ágyra is fel bírt ugrani, azóta az sem megy neki sajnos. Befogadott kutyus volt, szerintem nagyon sokat szenvedett előtte. Egyszer megjelent az udvaron aa szomszéd portárol jött talán. Nem volt rajta szőr, csupa genny volt az egész teste. Ki lett kezelve, rendbejött. Azután emlő daganat volt, pár éve, megműtötték, abból is felépült. Olvastam most, hogy a sok folyadék fogyasztás vese probléma lehet, de erre a "szédülésre" semmit nem találtam, strok-on kívül, de itt nincsennek ilyen tünetek, mint amit arról írnak. Holnap reggel elviszem orvoshoz, vizeletet majd felszívom pipettával. Lehet elfáradt már szegénykém, semmiképpen nem akarom azt a hibát elkövetni mint legutóbb. Nem nagyon ment a kis Vacakom elengedése, és már nagyon szenvedett mikor rászántam magam :( :(

(#37312) Manduia válasza fojtviki (#37311) üzenetére


Manduia
csendes tag

Szia. Sajnos ennyi idősen már sok minden elérheti őket, amit nem tud olyan jól kezelni a szervezetük, mint fiatalon. Ezt az orvos fogja tudni megmondani, hogy szédülés miatt dülöngél -és mitől szédül, ennek sok oka lehet a stroke-on kívül is, pl. akár fülgyulladás is-, vagy esetleg mozgásszervi okok miatt. Egyik ismerős 13 éves kutyájánál nemrég mozgásszervi ok volt, de ő járás közben nem dülöngélt, csak, ha valami egyéb mozgást kellett végeznie, akkor nem tudta jól megtámasztani magát. De így a sok ivással együtt valószínűbb, hogy nálatok valami más lesz a probléma.

(#37313) Alusky válasza fojtviki (#37311) üzenetére


Alusky
aktív tag

Ezer baja lehet, doki majd áttapogatja, ultrahang meg vérvizsgálat.

(#37314) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

31 évesen meghalt Bobi, a világ legidősebb kutyája - telex.hu

ELADÓ ANENG DT9205A vadonatúj multiméter | https://shorturl.at/5gtGK

(#37315) Vesa válasza Intruder2k5 (#37314) üzenetére


Vesa
veterán

R.I.P! :(
(gazdi mondjuk beszél butaságokat ezzel a házi koszttal). A dolognak nyilván genetikai magyarázata lehet, mivel egyik kutya sem él eddig, még fele ennyi ideig sem, pedig milliószámra vannak nyugalomban, láncraverés nélkül tartva. Ez ilyen, bekattant valami gén. Az öregedés kutatáshoz jó lett volna, hátha fény derült volna rá, nála miért nem a szokásos módon ment végbe az öregedés és a sejthalál. Most úgyis brutál pénzeket tolnak az életkor kitolását célzó kutatásokra a Szilícium-Völgyben.

Az én kis kleverékem 1 hete ment el, 17 éves volt. De az utolsó 1-2 hónap már nem volt vidám.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#37316) fojtviki válasza Manduia (#37312) üzenetére


fojtviki
senior tag

Hát igen, tényleg sok baja lehet. Rákeresve erre a sok ivásra, valószínűleg vese probléma lesz. De ez a dölöngés elég rémisztő :( :( Arra nem nagyon találtam semmit, csak stroke vagy még van valami más ami nem annyira veszélyes. Vizeletet vinnem kellene a dokinak, de jó lesz az úgy, hogy nem engedem ki, megvárom amíg a csempére pisil és felszívom pipettával? Vagy, hogy szokták ezt csinálni?

Alusky: nyilván ezt fogom csinálni, csak holnap délután van az orvosunk, addig gondoltam rákérdezek, hogy valakinél volt e már ilyen :R

(#37317) Vesa válasza fojtviki (#37316) üzenetére


Vesa
veterán

Látatlanban senki nem fog tudni tanácsot adni.
Az előbb említett öreg kutyám csinált hasonlót, az utolsó 2 hónapban már csak aludt, ha felkelt, akkor is alig tudott menni (gyógyszer segített rajta valamit), Ő is instabil volt már, meg sokszor csak meredt maga elé, vagy szembe állt a fallal és mozdulatlanul bámulta. A kora miatt már az orvos sem foglalkozott vele sokat, mélyebb vizsgálatokra nem küldött, vagy nem végzett, gondolom ő már látta, hogy nincs sok hátra. FÁjdalomcsillapítás volt, meg persze kapta az ilyen-olyan erősítőket, hogy az életminőségét még javítani tudjuk.
Szerintem ilyen korban már bármi lehet, apró vérrögöktől kezdve az idegi leépülésen át az izületekig, minden sorban és lassan leáll.

Dokihoz vidd el, aztán majd mond rá valamit.

A tudomány a valóság költészete!

(#37318) Intruder2k5 válasza Vesa (#37315) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Az én kis kleverékem 1 hete ment el, 17 éves volt. De az utolsó 1-2 hónap már nem volt vidám.

Nálunk nyáron volt meg ugyanez, szintén 17+ volt. :(

ELADÓ ANENG DT9205A vadonatúj multiméter | https://shorturl.at/5gtGK

(#37319) Alusky válasza fojtviki (#37316) üzenetére


Alusky
aktív tag

Csempéről is jó. Nekem van keskeny műanyag tálcám erre a feladatra, megyek utánuk aztán aládugom hátulról.

[ Szerkesztve ]

(#37320) Vesa válasza Intruder2k5 (#37318) üzenetére


Vesa
veterán

Sajnálom! :( Vígasztaljon minket a tudat, hogy ilyen szép kort megéltek! A nagyobbik kutyámmal nem volt ilyen szerencsém, 6,5 évesen összesett séta közben, szintén ezen a nyáron. Vagyis a kicsi túlélte még őt is.

Egyébként ki, mit csinál az eltávozott kutyával? Hamvasztás, temetés, vagy csak elszállítás?

A tudomány a valóság költészete!

(#37321) fojtviki válasza Vesa (#37317) üzenetére


fojtviki
senior tag

Persze elviszem. De ahogy fentebb írtam, csak holnap délután tudom :( Nálunk nem ilyen amit leírtál, ez a furcsa és ma kezdődött neki. Ő ugyan úgy csinál mindent, jön utánam, csóvál, néz, sokat eszik sokat iszik. Viszont dőlöngél :( Nem tehetek róla, aggódós vagyok, hiába tudom, hogy már öreg és bármi lehet. Bár sajnos semmi jót nem sejtek ebből, hiába tudom, hogy valószínűleg nálunk kapott boldog 8 évet. Holnap majd megírom, hogy mit mondott a doki :R

37320: mi hamvasztattuk legutóbb, és párom anyukájának a hamvaival szétszórtuk, ahogy kérte anno :(

[ Szerkesztve ]

(#37322) Intruder2k5 válasza Vesa (#37320) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Uhh, akkor neked most duplán kijutott, részvétem! Nekünk, mióta itt lakom a párommal, úgy ~30 éve, minden kutyánk (összesen négy) itt van eltemetve az udvarban.

ELADÓ ANENG DT9205A vadonatúj multiméter | https://shorturl.at/5gtGK

(#37323) Vesa válasza fojtviki (#37321) üzenetére


Vesa
veterán

Egyensúlyi probléma is lehet. Toklász nem ment a fülébe véletlenül?

Köszi (és neked is Intruder :R ), mi is a hamvasztás mellett döntöttünk. Itt van mindkét kutya urnában, szerintem el lesznek temetve a kertben, de erről még nincs meg a családi konszenzus.

Intruder2k5
Ez lenne kézenfekvő, de éppen fél lábbal már másik országban élünk, és bár a ház még marad egy darabig az biztos, azért van esélye, hogy egyszer megy és akkor itt maradnának a kutyák idegeneknél. Lehet, hogy szét fogjuk szórni, nem tudom még.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#37324) fojtviki válasza Intruder2k5 (#37322) üzenetére


fojtviki
senior tag

Ezelőtt mi is eltemettük őket, sajnos van pár :( Legutóbb valamiért Vacikámnál hamvasztás mellett döntöttünk.

Vesa: Remélem ilyesmi, de így a rengeteg ivással egybekötve sajna nem számítok sok jóra :( Ráadásul nekem is duplán kijutott most is, mert sajnos a párom is gyógyíthatatlan betegségben szenved. Most Februárban derült ki, bár nem halálos betegség, de mindenképpen kellemetlen. Neki is a veséje, autoimmun betegség :(

Egyébként van most is mentett kutyus, ő 9 hetesen került hozzám. Igaz, hogy az ördög már kérdezte, hogy jöhet e tanulni tőle, de imádjuk úgy ahogy van, és egy percét sem bánom, hogy elhoztuk, mert nagyon szeretem :) :)

[ Szerkesztve ]

(#37325) Alusky válasza Vesa (#37320) üzenetére


Alusky
aktív tag

Mivel nem költözöm, egyértelműen temetés, itt vannak a kertben a többiek meg azon játszanak, direkt ezért csináltam földbe süllyesztett megoldást, mint az amcsik szoktak. Lett nekik fekhely meg takaró csinálva szövetből úgyhogy végső esetben könnyedén ki is áshatóak mert védve vannak a földtől, évek teltével már szaga nincs és az ember viheti magával. Jobb, mintha az új tulaj ráépítene egy garázst, csak bírd ki érzelmileg. Ha elég mélyre ásod és be van körben takarva szö9vettel akkor a vizes föld sem bomlasztja, baktériumok is nehezen dolgoznak és nagyon egyben maradnak, inkább mumifikálódnak és nem oszlanak.
Dögkútra leadni ótvar dolog, akkor inkább hamvasztás, olyat kell kérni ahol végignézhető akkor tuti a te kutyádat kapod vissza, aztán viheted magaddal bárhova. Vagy kisállatemetőbe temeted el, ott elvileg nem épül rá semmi legalábbis belátható időn belül nem.

Ezekre ha van lakásbiztosításod adnak pénzt is általában. Nekem is fizetne 50 ezret, de nem igényeltem mivel nem vettem igénybe külső fizetős szolgáltatást. Kisállatbiztim meg nincs, mert több pénzt tudok én félrerakni rájuk, mint amit a biztosító nyújtani tud.

[ Szerkesztve ]

(#37326) fojtviki


fojtviki
senior tag

Sziasztok, most értünk haza az állatorvostól. Eddig minden eredmény amit tudunk jó :F Cukor tökéletes, fehérvérsejt szám tökéletes, szívzörej nincs. Valószínűleg nem volt stroke, azt mondta a doki, hogy elvileg azok másképpen mozognak, mint a mi kutyánk, fülgyulladás nincs. Holnap délután vissza kell menni, addig meglesz a teljes labor. Lehet, hogy csak fáradt már szegénykém, amin átment már életében :(

(#37327) fojtviki válasza fojtviki (#37326) üzenetére


fojtviki
senior tag

Vesebetegség van a kutyunál is sajnos.Furcsa, hogy a vérképen még nem látható a veseromlás, vérnyomás is jó, viszont a vizeletben nagyon sok a fehérje sajnos. De ugye ez nem indokolja a koválygást. Irtak fel neki nagyon kis adag szteroidot, meg valami keringés serkentőt talán. Szigorú fehérje csökkentett étrend is kell. Most hirtelen csak Royal Canin-t vettünk neki. Esetleg tud valaki jót ajánlani? pépes lenne a legjobb, mert foga sem nagyon van már. Köszönöm :R

(#37328) Alusky válasza fojtviki (#37327) üzenetére


Alusky
aktív tag

Petchef csinál alacsony fehérjetartalmú pépesebb főtt cuccokat, csak drága.

(#37329) Manduia válasza fojtviki (#37327) üzenetére


Manduia
csendes tag

A vízbe áztatott száraztápot nem eszi meg? Foghúzás után én kis konzervvel kevertem el, mert önmagában a vizes tápot nem volt hajlandó megenni. Egyszerűbb lenne a fehérjecsökkentett étrend, ha elsősorban nem állag szerint kéne keresned.

(#37330) jézusom válasza fojtviki (#37327) üzenetére


jézusom
addikt

Vannak vesebetegségre spéci tápok. Házi kosztot nem tudom hogyan kellene össze állÍtani. Mindenképp diétás kell, de azt mondják kevés fehérje legyen mert az terheli a vesét, de közben meg attól romlik el ha a szénhidrát sok, és az összes olcsó táp ilyen. Üres zsÍrt meg mégse lehet adni neki, úgyhogy passz. Szürt vizet adnék neki, én is azt iszom.

(#37331) fojtviki válasza jézusom (#37330) üzenetére


fojtviki
senior tag

Köszönöm mindkinek :R Nagy meglepetésemre a Royal Canin urea-t nyelte mint kacsa a nokedlit :) Össze tudnék állítani diétás házi kosztot, sajnos párom miatt meg kellett tanulni, de azt a kutyu biztos nem enné meg :) Ma reggel alig kóválygott, meg is lepődtem. No majd alakul a dolog :DDD

(#37332) fojtviki válasza fojtviki (#37331) üzenetére


fojtviki
senior tag

Sziasztok. Hát egyre rosszabb a helyzet sajnos. De nagyon utálom ezt a részt a kutya életében :( Ma kétszer is kimerevedett olyan volt a lába, mintha ökölbe szorítanám a kezem. Meg se bírt mozdulni 1-2 percig :( Hívtam a dokit, azt mondta, hogy ez biztos nincs összefüggésben a vesebetegséggel. Lehet epilepszia, lehet agydaganat is. Annyira furcsa, hogy ez az állapot 3 nap alatt következett be. Most vigyek el egy 14-15 éves kutyát MRI-re, kinozzam vele, amikor más baja is van? Nem a pénz a lényeg, de sajnos úgy látom, hogy az nem igazán segítene, ráadásul ha jól tudom, MRI-t altatással csinálják. Ugyanakkor cserbenhagyni sem akarom, a multkor is annyira lelkiismeret furdalásom volt, pedig ott tüdőrák volt. De nehéz ez, még így is oda jön ahova megyek a lakásban, ha megmozdulok már áll föl és jön. ÁÁÁÁ, hogy miért ilyen kevés idő jut a kutyusoknak :(

[ Szerkesztve ]

(#37333) Cyberpunk válasza fojtviki (#37332) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Sajnos neha jobb elengedni oket, meg ha eleg fajdalmas is ez nekunk. En magam sem szeretnek szenvedni, remelem ha megelem az oregseget tisztessseggel elmehetek, ha ugy adodik.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37334) fojtviki válasza Cyberpunk (#37333) üzenetére


fojtviki
senior tag

Úgy döntöttünk, hogy amíg eszik-iszik addig még várunk hátha. Nem szenved, még nehézkesen kiszalad elém amikor észreveszi, hogy jövök. Mondjuk az ugatás már elmarad, de jön oda ahova én :) :) Tegnap meg tegnap előtt jobban nézett ki, ma megint elég siralmas :(

Hát az nekem is a nagy félelmem, hogy szenvedni fogok majd egyszer, attól félek a legjobban, nehéz ügy ez!

(#37335) Vesa válasza fojtviki (#37334) üzenetére


Vesa
veterán

Mi végül altattuk, mert már méltatlan volt a helyzete. Előtte hónapokig ápoltuk, vártunk az utolsó pillanatig, és azt gondoltuk elalszik szépen magától. Sajnos nem így lett. Nem a fájdalom a lényeg, arra lehet adni gyógyszert és akár évekig is éldegélhet még fájdalommentesen. Van azonban egy pont, amikor már a létezése nem méltó. Nem hall, nem lát, nincs tudatánál, maga alá pisil/stb., képtelen mozogni, képtelen már bármire, csak létezik a semmibe. Az állatorvosunk mondta végül, hogy ha szeretjük, elengedjük és elaltatjuk, mert ez már nem élet, pontosabban méltatlan "élet".

Amíg elétek tud "szaladni", addig ez még nem áll fenn szerintem, de ezt nektek kell látni. Ha szerencsétek van, belealszik majd szépen valamikor...ha nincs, akkor sajnos nagyon nehéz döntés lesz. :(

A tudomány a valóság költészete!

(#37336) fojtviki válasza Vesa (#37335) üzenetére


fojtviki
senior tag

Szerintem itt is meg kell hozni ezt a döntést. Mint írtam, 2 napig azt hittük javult, de tegnap ugye nagyon rossz állapotban volt. Nem tudok másképp fogalmazni, olyan szegény mint a részeg ember. Dőlöngél, már ivásnál sem tud helyben megállni. Ma már nem kelt ki az ágyból, hogy jöjjön utánam. Pisilni még megy, de alig bír, mindennek nekimegy. Azért fura ez, mert ez a dőlöngélés pár nap alatt alakult ki. Egyébként pedig olyan erős egy kutyus volt. Viszont már tavaly változott sokat, miután elvesztette a "párját"" Morgós lett, a többieket nehezen viselte el a közelében. Most pedig teljesen le van gatyásodva szegény. Rossz így látni :( Úgy látom, hogy javulás ebből már nem lesz, meg kell hozni a döntést. Ettől csak azért tartok, hogy időben tegyem, ne legyen elsietve. Így is az van bennem, hogy túlélné e vagy sem? Ugye ez soha nem derül ki, csak ha természetes módon hal meg. Valahol én is azt kívánnám, ha mennie kell, akkor aludjon el itthon a kiságyában, úgy lenne a legjobb.

(#37337) Cyberpunk válasza fojtviki (#37336) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Ez a legnehezebb dontes nekunk, hiszen a kutyank is csalad tag, de vannak esetek, mikor nem feltetlen kell. Lattam mar itt diszplazias nemet jucit, benult hatso labakkal, de vidaman szaladt, vagy gurult a kis kerekes kocsijaval. 10/8 ember tuti altatna, mert ugye macera.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37338) Vesa válasza Cyberpunk (#37337) üzenetére


Vesa
veterán

Az más, ott a kutya fiatal és ha bármivel lehet segíteni az életén, akkor azt a többség meg is teszi. Kerekes kocsi, műtét, gyógyszerek, stb. Idős kutyánál, akinek már mindene leépül és a végén már menni se tud, azzal nincs mit tenni. Az enyém 17 évesen távozott el. Az is kisebb csoda, hogy eddig élt. Altatáskor már úgy nézett ki szegény, mint egy lepke, gyakorlatilag a lélegzésen kívül, meg hogy nagy nehezen napi egyszer valahogy még megetettük, semmire nem volt képes. :U

A tudomány a valóság költészete!

(#37339) Alusky válasza Cyberpunk (#37337) üzenetére


Alusky
aktív tag

Sok ember altat ilyenkor az átlag kutyások közül, ők nem emelik emberi szintre a kutyát, könnyebben elengedik. A kerekeskocsis megoldás az más, nem sok kutya kompatibilis vele, egyszerűen elhagyják magukat, nem akarnak mozogni sehogy már és leépülnek, még fiatalon és egészségesen is, öregen meg egyenesen esélytelen. Nagyon kevés kutya fog azzal életben maradni, ezzel jobb számolni.

(#37340) Louies


Louies
tag

Sziasztok! A Gemon, Dogsteak, Italicus tápokról mi a vélemény? Vannak tapasztalatok

''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''

(#37341) Alusky válasza Louies (#37340) üzenetére


Alusky
aktív tag

Gemon/Monge név alatt sokféle táp fut, vannak közte gyengébbek meg vállalhatóbbak is. A Dogsteak is ezen a vállalható szinten van kb. 25% hústartalom stb., etethető vele a kutya, de nem igazán jó árérték arányúak.

Az Italicus jónak tűnik, 50% hús, nincs vállalhatatlan töltelék, árban is a hasonló ismert tápok szintjén van, ez vehető.

(#37342) j.bravo válasza fojtviki (#37336) üzenetére


j.bravo
addikt

Ha eljön az idő, kérdezzétek meg a környékbeli dokikat, hogy ha indokolt esetben kijön-e házhoz, és ha igen, akkor a méltó körülmények között történő altatástól is vállalja-e. Nálunk szerencsére volt erre mód legutóbb (8 éve).
A rendelő fémasztala helyett itthon, gazdi ölében, a kedvenc takaróján. Most is elhomályosodik a tekintetem ahogy felidézem, de százszor jobb volt mintha a rendelőbe vittük volna.

Whatever.

(#37343) fojtviki válasza j.bravo (#37342) üzenetére


fojtviki
senior tag

Köszi. Sajnos úgy látom eljött az idő, viszont szerintem megint hibáztam :( Holnap munkaszüneti nap van :( Nagyon sokat romlott az állapota, alig bír már felállni, bár mikor hazajöttem, még az ajtóban várt :O Párom pedig mondta, hogy szerinte vinni kellene az orvoshoz. Inni iszik, de enni már csak úgy birtam rávenni, hogy májkrémet kentem a szájára, és lenyalta.
Nem kalkuláltam bele a munkaszüneti napot sajnos, hülye vagyok tudom. Nem is gondoltam, hogy van ilyen, hogy ezért házhoz jön orvos. Mi mindig 1 orvoshoz járunk, már nagyon régen, ő biztos nem csinál ilyet, mert a rendelőben is alig győzi. Pár nap alatt nagyon kicsinálta ez a valami, akármi is legyen. Ahogy olvasgatok a témában, nagyon agydaganatnak tünik ez nekem, de ez úgy sem fog kiderülni igazából.
Ne lennék ilyen hülye, hogy csak bízok benne, hogy jobban lesz. Mondjuk most azért még érzékenyebb vagyok a párom betegsége miatt is. Nehezen kezelem ezeket a dolgokat. Én szivesen ápolgatnám amíg kell, akár kerekes kocsiban is vagy akármi, csak maradna. No mindegy is!

(#37344) nyesteb válasza fojtviki (#37343) üzenetére


nyesteb
tag

Sajnálom. Őszintén.
De. Vannak ügyeletek is, ha nagyon nagy gond lenne. Legalábbis itt a környékünkön van állatorvosi ügyelet is, pedig Zalában vagyunk.
Kitartást kívánok!

(#37345) fojtviki


fojtviki
senior tag

Sziasztok. Hát sajnos ma elaludt a Picurkám :( Nagyon borzalmas napom volt, de tényleg!! Nem is nagyon akarok rá emlékezni, voltak az orvossal is gondok igazából. Egy biztos, hogy injekción kívül itt Szolnokon semmit nem fogok csináltatni ezután! Se ügyelet meg 2-2 órás rendelési idők, elég volt ebből! Kinéztem a Supervet-et Budapesten, remélem náluk majd ha kell jó kezegben lesz minden :(

(#37346) Zsocy155 válasza fojtviki (#37345) üzenetére


Zsocy155
őstag

Nagyon sajnálom.
Őszinte részvétem!

(#37347) Manduia válasza fojtviki (#37345) üzenetére


Manduia
csendes tag

Sajnálom.

(#37348) jézusom válasza fojtviki (#37345) üzenetére


jézusom
addikt

:((

(#37349) volandy válasza fojtviki (#37345) üzenetére


volandy
senior tag

Nagyon Sajnálom! :((

(#37350) j.bravo válasza fojtviki (#37345) üzenetére


j.bravo
addikt

Részvétünk :(

Whatever.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.