Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4001) Tothgera30 válasza Lauda (#4000) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Aranyos!

[ Szerkesztve ]

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#4002) niyabinghi válasza Lauda (#3993) üzenetére


niyabinghi
tag

Nem tűnik túl pörgettyűnek. :D
Na igen, sokan hajlamosak elfelejteni, hogy nekik mindegy, hogy jó vagy rossz ember vagy, imádnak. Hétfőn este sikerült kimenteni egy öreg kutyust a balfasz gazdájától, már jó helyen van, a hátralevő élete boldog lesz. Apró siker, de az egész hetem jobb lett tőle, innentől kezdve nem érdekel, hogy ki volt idióta vagy hol fáj. Elég arra gondolni, hogy mennyi szeretet és csibészség volt a szemeiben, na meg hogy mennyire imádják az új helyén, már fülig ér a szám. :))

(#4003) niyabinghi válasza Tothgera30 (#3995) üzenetére


niyabinghi
tag

Azzal semmi baj, csak akkor szeresd otthon és ne hagyd kóborolni meg más kertjét összeszarni. Többen figyelnének a macskájukra, kevesebben háborognának miattuk. :)

(#4004) niyabinghi válasza Winner_hun (#3997) üzenetére


niyabinghi
tag

Ezt én is észrevettem. :O De mintha a szúnyogriasztóra csak még többen jönnének. Épületes látvány lehetek ahogy két kézzel tellegetek meg csapkodok. :DD Mindegy, ezért a két szarháziért bármit.. :B

(#4005) Lauda válasza niyabinghi (#4002) üzenetére


Lauda
félisten

Akkor nézd meg ezt:

:Y :C

De majd még keresek, vannak sokkal brutálisabbak. Nem egyszer kérdezték már fórumon, mit szedetek a kutyával, hogy így be tud kómálni :DDD . Egyébként ha kint vagyok és foglalkozom vele, akkor aktív, amúgy nem feszeli szét magát. :D
Igen, ettől olyan csodálatos lények ezek, mindegy mit csinálsz vele, akkor is feltétel nélkül szeret, sajnos ezzel sokan vissza is élnek. :(

Mi volt ez a kutyamentés? :)

Tothgera30: :R

(#4006) szöSsZI válasza kircipeti (#3889) üzenetére


szöSsZI
tag

Kisebb-nagyobb sikerrel használatba vettem a fojtót... Mondanom sem kell, hogy kezelhetőbb volt a kutyuli...

(#4003) niyabinghi
Azért a macskát kicsit másabb dolog otthon tartani... Nem zárhatod be a négy fal közé, ha van udvarod, hogy ne menjen el... :U

(#4000) Lauda
Aranyos pofákat vág... ;)

(#4007) Lauda válasza szöSsZI (#4006) üzenetére


Lauda
félisten

:R

Macskás dolog: Ezt magyarázd el annak, akinek telszarja az udavarát, pincéjét, összekarmolja/mászkálja a kocsiját meg ott vernyákol az ablaka alatt, a kutya meg ugatja egész éjjel. :) Kb. úgy néz ki, hogy ő lexarja mit csinál a macska egész nap, mer ugye nem lehet bezárni. De, be lehet.

(#4008) kircipeti válasza Lauda (#4007) üzenetére


kircipeti
senior tag

Roni hozza a formajat a kepeken, mint mindig :C

(#4009) szöSsZI válasza Lauda (#4007) üzenetére


szöSsZI
tag

Nekem is van macskám és ugyanezt csinálja itthon amit mondasz(pincét kivéve :) ), mégsem szeretném bezárni a négy fal közé. Ezzel az erővel azt is mondhatnánk, hogy a kutyát is be kell zárni, hogy ne lássa a macskát...meg a kutya nem szarik ugye... meg nem ugat minden mozdulatra... stb. Jahh.. hogy a kutyát jobban "szeressük" mint a macskát... :)
...és nemhogy a macska de a kutya is összekarmolja az autót ahogy ugrál utána :)
De ugye ez a kutyának megvan bocsájtva :), a macska a gonosz... nem..nem...

Nem akarok magyarázkodni, a kutya topicban a macskának nincs esélye... :)

(#4010) Lauda válasza szöSsZI (#4009) üzenetére


Lauda
félisten

Szvsz ezt benézted.A Te lakásodban, udvarodban azt csinál, amit akar, magánügy. A probléma ott van, ha ezt más területén, autóján csinálja és én is pont ezt kifogásoltam. :)

kircipeti: Hozza bizony.:DDD :DD Suliban mi újság, tanul az eb? :D

[ Szerkesztve ]

(#4011) szöSsZI válasza Lauda (#4010) üzenetére


szöSsZI
tag

Nem. :)
Akkor most mit kell tenni? Az összes macskát bezárni négy fal közé?
Ez nem fekete-fehér játék.
Szerintem ahol kutya van ott nem nagyon mászkál az idegen macska sem a kertben, sem a pincében...nem könnyen végezné a dolgát..
Ha pedig lakóépületről van szó.. az a lakó hibája is lehet, hogy bejuthat egy állat a pincéjébe, nem?

Aki nem szereti a macskákat az nem érti, hogy kell nekik a szabadság, főleg, ha csak rossz tapasztalata van... Nem hasonlíthatod egy pocokhoz vagy patkányhoz...
Értem én, hogy kellemetlen és idegesítő, hogy rajtunk kívül álló okokból megbomlik az élet terünk esztétikuma és higiéniája ... mégis a végeredmény az, hogy a macska is házi állat, kedvenc és szabad lény.. szóval.
Azért el szabad kergetni ha rajta kapjuk az illegális tevékenységen...
Úgy látszik, mivel én szeretem a macskákat nem látok át a szitán, hogy annyi kárt tenne ami nem elviselhető .. :U
(A kóbor macska képzőket én is elítélem.)

Most megint benéztem, mert miért vigyázzon az ember a saját dolgaira a háza táján, ugye? :)
Igen, lehet hibáztatni a macska gazdáját, hogy mit művel a cicus... csak nem megyünk sokra vele..

Szóval, mit ajánlasz a rossz macska gazdiknak az ilyen kellemetlenségek elkerülése érdekében? :)
Legyenek csak kutya gazdik?

(#4012) niyabinghi válasza szöSsZI (#4011) üzenetére


niyabinghi
tag

OK, ne zárd be. De akkor ne is mutogass arra, akinek a kutyájába esetleg belefut.
Nagyon nagy hülyeséget mondtál azzal, hogy ahol kutya van, ott nem jár a macska. De bizony, jár. Csak akkor, amikor a kutya nincs kint. Aztán mikor kimegy, az első dolga,. hogy összeszedi. Ugye nem kell mondanom, mi mindent lehet begyűjteni a mindenfelé kóborló, nem oltott, stb macskáktól? Nincs gyerekem, de ha lenne, nem szívesen engedném bele a játszótéren a homokozóba.
Amikor BP-n laktam, a sok hibbant büdös banya etette a ház körül a macskákat. Volt olyan is, aki bent tartotta a lakásban, de esténként kiengedte, hogy a lépcsőházban végezze a dolgát. Egyik kedves szomszéd - áldott legyen a neve - meg összeszedte, aztán beletette a boszorkány postaládájába. Volt sivalkodás, de utána nem is járt kint a macska többet.
Nekem természetes, hogy összeszedem a kutyáim után a szeretetcsomagot. Vajon te mit szólnál ha valaki összegyűjtené, amit a macskád a kertjében hagy és egy szép napon beszórná az udvarodba? Vagy odaparittyázná a teraszodra? Biztos nem lenne őszinte a mosolyod. És akkor csak a saját macskádról beszélünk, nem egy idegen, sosem oltott, szutyok lepukkant macskáról, aki ugyan nem kóbor, mert a Mari néni ad neki tejet meg évente négyszer odaellik neki a pajtájába..
Mit ajánlok a rossz macskásoknak? Azt inkább nem írnám le, mert egy életre elintézném a kitiltásomat innét..

(#4013) adalbert1 válasza niyabinghi (#3982) üzenetére


adalbert1
veterán

Hát a semleges helyet elég nehéz lenne összehozni...
Mindenesetre akit hoznánk egyik helyről a másikra, az eleve 3 kutya közül a "főnök".
Ha egymást nem is eszik meg, attól azért tartok hogy a fekete macskánknak baja esik.

Ill. a két másik kutyával (4 már sok lenne a családi házhoz, nem olyan nagy a kert), mit lehetne kezdeni, mert anyám nem tud minden nap 10+ km-t biciklizni hogy ellása őket (eddig Apám kutyái voltak az állattartó telepen, de sajnos Ő meghalt hétvégén).
Ilyen 4-6 évesen már nem hiszem hogy bárki is befogadná őket...
Állatmenhely?

(#4014) niyabinghi válasza Lauda (#4005) üzenetére


niyabinghi
tag

Földbe leásott olajoshordóhoz, ami télen hideg, nyáron jó forró, másfél méteres láncra - maga a karabíner kb 3 kiló - kikötve öreg drótos foxi kan. Vizes edény üres, amúgy sem érné el. Szörnyen lerománult állapotban volt, a szőrét életében nem gondozták, el tudod képzelni.. Egyik haver szomszédja amúgy a - most már csak volt :D - tulaj. Közölte, hogy ha már nem veszi hasznát, majd fejbebassza kapával, idegennek nem adja (ő mondta így). Na ez az, amit nem igazán szerettünk volna megvárni. Mondjuk úgy, hogy tegnap reggelre nem volt ott a kutya, csak a lánc, a karabíner meg az üres vizestál. Ja meg a jó kis hordó. ;)

(#4015) niyabinghi válasza Lauda (#4005) üzenetére


niyabinghi
tag

Ja, azt még oda akartam írni, hogy az ebzet tündér, csak már elküldtem. :DDD

(#4016) niyabinghi válasza adalbert1 (#4013) üzenetére


niyabinghi
tag

Részvétem apukád halála miatt.
Iwiwen esetleg megér egy körüzenetet/üzenőfalas írást, hátha valaki befogadja őket. A menhely az utolsó megoldás legyen. Fullon vannak, nehezen gazdihoz adható, reménytelen eseteket altatnak sok helyen, szóval érdemes lenne kicsit ráfeszülni az ismerősökön keresztül történő begazdásításra..

(#4017) adalbert1 válasza niyabinghi (#4016) üzenetére


adalbert1
veterán

Köszönöm.

Hát nem tudom mi lenne a legjobb megoldás. A teleptől nem messze van egy állatmenhely (szinte csak kutyák vannak), na az mindig fullon van, szerintem elég rossz körülmények között élnek ott az állatok.
Amelyik rokon/barát pedig kertes házban él azoknak meg mind van már kutyájuk...
Lehet hogy csak meggondolom még ezt a hazahozásukat... Viszont már a 2 kutyának se lesz túl nagy a kert, így nem tudom mi lesz...
De azt se akarom hogy elaltassuk őket. :(

Más : ha kennelt akarok a másik kutyának is csinálni ami haza kerül, akkor inkább egy különállót építsek, vagy bontsam el a régit és építsek egy nagyot a 2 kutyának (alapvetően a mostani is a kertben rohangál, de azért sokszor be is kell zárni - legtöbbször ha jön valaki-)?

(#4018) szöSsZI válasza niyabinghi (#4012) üzenetére


szöSsZI
tag

Én nem mutogattam senkire sem. Sajnos, benne van a pakliban, hogy kutya szájában végzi, vagy autó kerék alatt.. vagy lapát alatt...
Igyekszem vigyázni rá... itthon tartani... de az életfogytig négy fal közé zárást nem szimpatizálom.
Kutyából nincs kóbor, ugye? Meg mindenki ugyanúgy összeszedi mint te? És minden kutya gazda olyan hűségesen ápolja az állatait mint te?

Ja, hogy a kutya nincs kint...Miért nincs kint? Legyen kint és majd a macska nem jár arra olyan sűrűn.. Vagy el kell kergetni, ha a kerteben potyázik míg a kutyák nincsenek kint... Nem mondtam hülyeséget. Amikor azt írtam, hogy ahol kutya van, arra gondoltam, hogy kint vannak az udvaron. Nekem nem az az első gondolatom, hogy a kutya a szobába van. Jó, hogy majd a bent lévő kutyától az ablakon keresztül megijed a macska vagy ha érzi a szagát nem megy oda.. Azért nem vagyok ennyire szőke.

Amiről te beszélsz az nem a házi kedvenc természetes tartás módja... helytelennek tartom és egyezek veled a "betonrengetegben" lakó macska ne menjen játszótérre... Még a kutya sem... viszont, sajnos biztos lehet találni még más fertőző forrásokat is.
Tény, hogy mindennek meg van a maga helye.. és aki nem úgy jár el vessen magára.. Arra szeretnék rávilágítani, kisebb mint nagyobb sikerrel, hogy nem kell mindenkit egy kalap alá venni.
Nekem akinek van udvara, hadd legyen már szabadon kint a macska...

Nem értem miért zárjak be egy házi kedvencet négy fal közé? Miért jó az?
Ha nincsenek meg a feltételek inkább nem tartok macskát. Vagy szerinted nem is kellene, hogy legyen a világon macska? vagy hogy van ez?

Nem akarok senkit sem bántani, csak szerettem volna megérteni ezt a nagy macska utálatot.
És azért mert mások milyenek, ne tessék a fejemet leharapni, távol áll tőlem, hogy a helytelen házi kedvenc tartókat pártoljam.

(#4013) adalbert1 Őszinte részvétem.

(#4019) niyabinghi válasza adalbert1 (#4017) üzenetére


niyabinghi
tag

Én különállót építenék, mert mi van, ha szeparálni kell őket valamiért, esetleg bezárni ha megy valaki és összekapnak?

(#4020) niyabinghi válasza szöSsZI (#4018) üzenetére


niyabinghi
tag

Hogyan próbálod otthon tartani? "Figyejjémá, Cirmos, ne menj ki az udvarból, mert az a ronda Buksi elkap, aztán jujjuj.." Meséld már el, légy szíves, komolyan érdekel. Oltások, Drontal, időszakos állatorvosi kontroll játszik?
Nem megy oda, ahol kint a kutya. Aha, ja. Nem egy helyen láttam, hogy odamegy, próbálgatja a határokat. Aztán vagy rábaszik, vagy nem. Előbb-utóbb igen.
Kutyából is van kóbor, igen. Én sem szedem őket össze, de a szívem szakad meg értük. Kérdem én, mi a hónaljmankós, szárnyaszegett lófaszért kell mindenkinek kutyát tartani, aki alkalmatlan rá? Csak azért, mert falun tartozéka a háznak? Ha valaki nem tud vele foglalkozni, megfelelően ápolni, NEM KÖTELEZŐ KUTYÁT/MACSKÁT TARTANI. Ezt nagyon jó lenne már belátni. Az enyémek bentlakós kutyák, de amikor Anyáméknál vagyunk, kint terrorkodnak az udvaron egész nap. Bejönnek amikor kedvük van, de elvannak kint. Legkésőbb este meg úgyis jövünk haza.
Tudod, mit? Hagyd nyitva a kertkaput. Vagy inkább szereld le. Ha szerencséd van, pár önsétáltató kutya bemegy és találsz pár csomagot reggel az udvaron. Ja, minek engedi ki a gazdája? Hát mert egy szabad lény, hogy mondja már meg neki, hogy ne menjen ki a kapu/kerítés alatt? Nem áll semmiből, ha rajtakapod, kergesd el. Ha van rá időd, figyelheted non-stop az ablakból, mikor megy arra. Biztos jó móka lehet.
Egyébként meg nem kell mindent magadra venni, csak azon elgondolkodni, amiben magdra ismersz.

(#4021) Lauda válasza szöSsZI (#4011) üzenetére


Lauda
félisten

Nem tudom mi a megoldás erre. Az alapvető probléma a macska életfelfogásával van. Nem falkaállat, nincs szüksége senkire és semmire. Te is csak azért kellesz neki, mert eteted és néha babusgatod, Téged tűr el a saját területén. Ez nem sértegetés, ezek tények. :)
Innentől fogva pedig sok mindent elvárni nem lehet tőlük, vagy bármire is rávenni őket.

Igaziból nem érdekel a macskák lelki világa, csak k@rvára tud idegesíteni a lábnyoma a kocsim tetején, az hogy bármit megtehet és hogy a sok barangoló macskától idegbajt kap néha a kutyám, alig lehet visszafogni. Kb százszor annyi macska barangol az utcákon, mint kutya. Az én kutyám nem szarik a szomszéd kertjébe és nem mászkál a kocsija tetején, meg nem fészkel be a fészerébe, mint az enyémbe a rohadék. Hol tudsz Te itt egyenlőségjelet húzni? :D

[ Szerkesztve ]

(#4022) Lauda válasza niyabinghi (#4014) üzenetére


Lauda
félisten

Szegény kutya :( , micsoda élete lehetett. :N Szerencséje, hogy ilyen szerető állatbarátokkal hozta össze a sors, akik tettek is azért, hogy őneki jobb legyen. Biztos nagyon boldog volt az eb. :B Le a kalappal előttetek!

Ja és köszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#4023) niyabinghi válasza Lauda (#4022) üzenetére


niyabinghi
tag

Abba elég gáz belegondolni, hogy hány ilyen szrencsétlen van ma Magyarországon.. :O Biztos sokan elhozták volna ugyanígy.

(#4024) Lauda válasza niyabinghi (#4023) üzenetére


Lauda
félisten

Pont ez jutott eszembe előbb. Tényleg, ilyenkor mit lehet tenni? Mert nem mindenhonnan lehet elcsenni kutyát. Állatvédőknek szólni? Kérdés, hogy tesznek-e valamit, ami hosszabb távon javít a kutya helyzetén. :D

(#4025) szöSsZI válasza niyabinghi (#4020) üzenetére


szöSsZI
tag

Aham, én meg olyant is láttam, hogy nem ment oda a macska, kerülte a kutyát. Határ az élet velejárója... a kutyák is próbálgatják a határokat.. sőt az emberek is...
Nem nehéz vissza fordítani amit írtam.. nincs is vele semmi baj..
Nem tudom miért nem lehet a dolgok természetes mivoltát belátni... :U
Igen, volt kutya aki bejött az udvarba pedig nem volt nyitva a kapu, hanem lyukat fúrt a drótkerítésbe.. nem is egy ... és nem is egy napig... évekig. Ha épp láttam elkergettem, igen visszajött... igen vége láthatatlan harc.. a gazdáját meg nem érdekelte hiába szóltam..El kellett volna tetetnem láb alól, és most gyűlölnöm minden kutyát és gazdáját a logikád alapján... de mi értelme lenne? Ja, hogy nem, mert kutyáról van szó...és alapból ápolt lehetett és csak a macska pusztuljon.. Én vagyok a hibás miért nem csináltam meg a szomszéd drótkerítését, ugye.

Az ivartalanítást kihagytad.

Nem veszem magamra a dolgokat, ezért nem értem a négy fal közé zárást. A kérdéseimre most sem kaptam választ..

Nagyon kettős mércével mérsz.. és úgy látom nagyon elvakult vagy, ezért nem szeretném folytatni ezt a témát.

P.S.
peace :)

#4021) Lauda
Teljesen igazad van.
Viszont nekem az jön le, és nem értek vele egyet, hogy a macskákat le kell söpörni a föld területéről.. vagy négy fal közé zárni.. mert természetes mivoltukban, ahogy írtad megtehetnek bármit, meg csak addig van melletted míg szüksége van rád. Ez egyfajta irigység is, nem? :) . Jobb érzés az embernek a hűséges kutya szeretete, de azért a macskát is meg lehetne tűrni, nem? :) Erre lettem volna igazán kíváncsi, hogy alapból honnét indul a nem szeretem a macskákat sztori.
Igen, a probléma a felfogással van... a felelőtlenséggel, hogy hagyják elszaporodni.. kiteszik az utcára őket, vagy nem megfelelő életkörülmények között tartják őket.
Nahh.. majd mindjárt keresek egyenlőséget. :) Szóval, az én kertembe már csomagolt más kutyája.. a kutyám karmolta már össze az autót... nem elég, nincs egyenlőség... De a két állat alap természete is különböző. :K

Jó éjt! ;)

(#4026) niyabinghi válasza Lauda (#4024) üzenetére


niyabinghi
tag

Jó kérdés. Nincs két egyforma eset. Az állatvédők legtöbb esetben tehetetlenek. Ha el tudod helyezni valahol, oda kell menni és elhozni, ennyi. Mindegy, hogyan.

(#4027) niyabinghi válasza szöSsZI (#4025) üzenetére


niyabinghi
tag

"El kellett volna tetetnem láb alól, és most gyűlölnöm minden kutyát és gazdáját a logikád alapján..."

Hú, b+, te nagyon szőke lehetsz.. Tényleg ne vitatkozzunk, nem vezet sehová. Részemről lezárva, pont.

(#4028) Lauda válasza szöSsZI (#4025) üzenetére


Lauda
félisten

Sosem állítottam és gondoltam azt, hogy le kell söpörni akár egyetlen macskát is a földről. Hogy be kell-e zárni, nem tudom, neki biztos rosszabb lenne, mindenki másnak meg jobb, talán fontosabb az ember, mint a beképzelt macska. :)

Igen, jó érzés, hogy van egy állatom, aki szeret és szüksége van rám, nem csak kihasznál és csak egy részletkérdés legyek az ő magányos életében. Gyakorlatilag nem tekint semminek, nem törődik a gazdájával, csak eszköz vagy. Namost én egy ilyennek vegyek pedigree-t meg oltassam, puszilgassam, simogassam? Nagy lófaxt! :DDD

Különböző a természetük persze és ne is keresd az egyenlőséget, felesleges. A kutya olyan lesz, amilyenre neveled, a macska meg olyan amilyen, mer ugye ő a király. :P :DD

Neked is! ;)

(#4029) szöSsZI válasza niyabinghi (#4027) üzenetére


szöSsZI
tag

A idézés így nem kerek, de nem számít, mivel az irónia nem szolgálta az érdeked. Úgy látszik talált, süllyedt.
Elnézést, hogy egyet értek, hogy legyen pont... Ez a szőkézés nagyon gyenge ám... :U :D

Nem kötelező mindenkinek külön válaszolni, egy hozzászólásban is megírhatod.. Úgy könnyebben olvasható a topic.

(#4028) Lauda
Kellemes a soraidat olvasni, lényegre törő és nyugodt. :)
Nem, nem írtad, hogy le kell söpörni őket, elnézést kicsit elragadtattam magamat.

:B

[ Szerkesztve ]

(#4030) Lauda válasza niyabinghi (#4026) üzenetére


Lauda
félisten

Én is ettől félek, lehet utána kéne kicsit szaglászni, mert ez a hozzuk el a kutyát nem mindig megy. A szomszédba én is átugranék mert ismerem a járást, ki tudom figyelni mikor van otthon, de egy tök idegen környezetben nem mászkálnék a másik területén. Egyrészt azért nem, mert igen rá lehet cseszni vele, bíróság etc, másrészt magamból kiindulva biztos belebaxnám a fejszét a buzi fejébe, ha az én telkemen találkoznék vele éjszaka. :DDD

szöSsZI: :R

[ Szerkesztve ]

(#4031) niyabinghi válasza Lauda (#4030) üzenetére


niyabinghi
tag

Sok esetben csak a tökölés megy, nem tudnak mit tenni. Mire valaki tenne valamit, már nincs kutya. Sajnos volt már ilyen.. A 'kedves' gazdi nem bírt a fél éves kutyával és nekem panaszkodott, mire mondtam neki, hogy keresünk neki gazdit, addig meg elhozom. Áá, nem kell, majd ő megoldja. Pár nap múlva nem volt ott a kiskutya. Hol van? Lemérgezte sk.. A kutya bízott benne, elfogadta a kaját, mint addig minden nap. Ugyanígy megbízik az a kutya is, aki egy szép napon kap egyet a baltával, mert már nincs rá szükség.. :O

(#4032) cellpeti


cellpeti
veterán

Sziasztok!

A kutyám(aki amúgy nem szeretett sétálni,sőt blokkolta az első tappancsokat) repül az utcán. :R :DD Nem tom mi lett vele,kimegy az utcára és onnantól kezdve nem én sétáltatom őt,hanem ő engem. Még kap 1 hét haladékot,oszt veszek fojtót,hogy megtanulja,melyik oldal,milyen tempó! :U

Tigris, tigris, csóvafény...

(#4033) Winner_hun válasza cellpeti (#4032) üzenetére


Winner_hun
félisten

Na igen, nálam is előfordul hogy megy mint akit üldöznek, most hétvégén szüleimmel mentünk el sétálni, erdőben mondtam apukámnak fogja meg, én előreszaladtam, aztán elengedte, futott ahogy bírt, majd vissza, ezt párszor eljátszottuk (csak elsőre volt megfogva, utána ingázott:D) és utána olyan nyugisan sétált mellettem..:D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4034) Lauda válasza niyabinghi (#4031) üzenetére


Lauda
félisten

Elég nagy baj ez akkor, szegény állatokon nehéz segíteni. Pedig egy normálisabb helyen ez simán megoldható lenne. Becsenget a hatóság, megnézik a körülményeket, helyszíni csekk indulónak 100000 és el lehet gondolkodni. Következő csekk 500000 és így tovább. Pár elrettentő példára sokan felkapnák azért a fejüket. Bezzeg a gyorshajtásra, tilos parkolásra, ki tudnak szabni horror összegeket, pedig az önmagában nem okoz veszélyhelyzetet, erre meg baxik a hatóság. :O De úgy vettem észre, hogy nem csak az állatra, hanem az emberre is szarik mindenki ebben az országban. Persze szabályok vannak mindenre, de betartatás és szankciók semmi, gondolok itt a tiltott helyen dohányzásra, szemetelésre, gyerek védelmére etc. :(((

Szegény kutyesz. :O Persze, hogy megbízik benne szerencsétlen, hisz a gazdája a mindene. A kutya falkaállat és aláveti magát a falkavezérnek, aki ez esetben a gazdája és pont ettől lesznek olyan sebezhetőek. :( :DDD A kutyám szájából bármikor kiveszem a kaját és ezt teljesen természetes módon kezeli, nem reklamál, tudomásul veszi. :K Na erre mondom azt, hogy le a kalappal ezek előtt az állatok előtt. :R Mondjuk nem is hagyom elkanászkodni az ebet, maradjon is meg abban a tudatban, hogy én vagyok a falkavezér és a döntésem szent és megváltoztathatatlan. :DDD Néha úgy érzem azért próbálkozik, de ez ösztönös náluk, a lényeg, hogy nem szabad engedni, mert a fejére nő az embernek és akkor aztán nehéz visszaterelni a helyes mederbe. :)

Egyébként kapni fog egy egysoros fojtót, mert ez a szöges lószar meg se kottyan neki, full terminátor lett. :P :DD

[ Szerkesztve ]

(#4035) niyabinghi válasza Lauda (#4034) üzenetére


niyabinghi
tag

Igen, ez nagyon jó lenne, csak sajnos önmagában a szankciók nem változtatják meg a tapló magyar mentalitást. Eddig sem nyilvánosan történtek ilyen dolgok és ha bevezeted a nagyösszegű bírságokat - hozzáteszem, jogosan - ez sem fogja visszatartani azt, akinek nem jut el az agyáig, hogy nem normális dolgot művel, nem megfelelően tart állatot, mert neki ez a természetes. Arról nem beszélve, hogy ha állatvédelmi hatóságot állítanál fel, rögtön jönne a hőbörgés, hogy bezzeg erre van pénz, sokan meg megfagynak, satöbbi. Sajnos. Pedig nagy szükség volna rá.

Nálam is tudják a kutyák, hogy nekem mindent szabad, bármit elvehetek szó nélkül, még csodálkozás sincs. Ugyanez igaz ha sebet kell kezelni, hang nélkül tűrik, még ha fáj is. Nem csak azért, mert tudják, hogy az én döntésem megfellebbezhetetlen. Nagyfokú bizalom is van ebben, tudják, hogy nem hobbiból piszkálom őket, hanem azért, mert segítek. Attól, hogy kutyák, kicsit sem hülyék.

(#4036) Tothgera30 válasza niyabinghi (#4003) üzenetére


Tothgera30
Ármester

A macsekjaim nem kóborolnak, mióta egy kutya megkergette őket. :C

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#4037) Tothgera30 válasza Lauda (#4005) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Viszont, neked is és a kutyusnak is... :R

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#4038) Borify Péter


Borify Péter
aktív tag

megszülettek a kiscicáim..
a kutyusom úgy őrzi őket,mintha a sajátjai lennének:)
érdekes,hogy előtte,bár eltűrték egymást az anyacicával,de nem különösebben barátkoztak,
most viszont egyfolytában egymáshoz dörgölőznek és szeretgetik egymást:DD

(#4039) Tothgera30 válasza Borify Péter (#4038) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Ez nállunk is így van :K ! De az enyimek már 3 hetesek :R . 2 kis fekete szörcsomó ;) !

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#4040) Lauda válasza niyabinghi (#4035) üzenetére


Lauda
félisten

Ez is bent van sajnos, a sok idióta inkább agyonütné a kutyát, mintsem javítson a helyzetén. :O

Na ez nálunk nem megy ilyen könnyen, elég makacs az eb. Bármit akarok vele csinálni, kullancs kiszedés, vagy frontline csepegtetés, inkább elvonul valami búvóhelyre, megfogni nem tudom, mert akkor nem tudok cseppenteni. El szoktam torlaszolni a házajtót, aztán hátraterelem olyan helyre, ahonnan nincs menekvés és egy határozottabb lebaxás után :DDD menni szokott a dolog, utána meg sugárzik az örömtől és futkos össze-vissza, hogy túl van a dolgon. A cseppentés megy így, a kullancs megint egy külön fejezet. :O :DD

Borify Péter: Ari lehet! :B

Tothgera30: :P :R

(#4041) Lauda


Lauda
félisten

:P :DD

[ Szerkesztve ]

(#4042) Tothgera30 válasza Lauda (#4040) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Erre már nem tudok mit írni. Az már buzis lenne.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#4043) Lauda


Lauda
félisten

Voltam ma a Veszprémi Fressnapf-ban, vettem pár dolgot. A fő cél az egysoros fojtó volt. Meg is van, de nem az igazi, mert ha nem merőleges a póráz a kutya nyakára, akkor nem mindig csúsznak el a láncszemek a karikában, emiatt nem is fojt semmit és bele is szarik a kutya. :D Asszem marad a hegymászó zsinór + karabiner, ott nincs ez a probléma. Valaki már említette is itt a topikban, hogy az milyen baba nevelőeszköz, olyan kell nekem is. :K

Az egyik eladósrácnak pont kan Német Juhásza van, ő segített pár dologban, nagyon rendes volt . Vettem egy könyvet is, konkrétan a fajtáról, épp most tanulmányozom, meg új labdát is néztem neki, majd holnap megkapja. ;) Beújítottam egy új kefét is, konkrétan gereblye a neve, :DD direkt az ilyen dupla szőrzetű fajtákra való, van egy hosszabb és egy rövidebb sor rajt, ezt konkrétan a srác ajánlotta, kiszedi mindkét rétegből az elhalt szőröket. Elég erősnek tűnik, a régebbi kefék játéknak tűnnek ehhez képest. Remélem beválik, a napokban kefélni is kéne egyet :DDD , lenne mit lekefélni szegényről.

Mondom rákérdezek a száraz tápra is, hogy mizu, ugye Roni nem nagyon kapott belőle és emiatt nem is fűlik rá a foga. 2 félét mondott, amit az ő kutyája szeret. Gondoltam akkor megpróbálom az egyiket. Ebből hoztam egy 3 kilósat: [link] És itt jön amitől leesik az állam, úgy eszi a kutyám, mint a gép. :Y :C 4 éves lesz lassan és nem evett meg ilyeneket hiába tettem eléje. Egyébként nemrég a dokim is ajánlotta, hogy legalább heti 3-4-szer kapjon száraz tápot a vitaminok miatt. De egyszerűen nem ette meg. Azt mondta a srác, ha nem eszi meg, keverjem olyannal, amit egyébként szeret. Na mondom, ez nem újdonság, sokszor átverem a bogyóját olyan kajákkal, amit egyébként nem eszik meg önmagában. Erre kibontom ezt a tápot és a kezemből falatozza mint a gép (másik szárazat onnan se evett meg ), na mondom nem kell ezt keverni semmivel. :N Azt az ajánlott 50-60 dekát kitettem neki, olyan jó ízzel fogyasztotta, hogy öröm volt nézni. Jobb kedvem is lett egyből :B , így legalább a vitamint, fehérjét is megkapja, nem hiányzik ez sem az étrendéből és remélem tovább egészséges fog maradni. ;) Nem tudom mi lett vele, vagy mi van abban a tápban, de a lényeg, hogy megeszi és nekem ez a lényeg. :)

[ Szerkesztve ]

(#4044) kircipeti válasza Lauda (#4043) üzenetére


kircipeti
senior tag

Hat igen, a fojto mar csak ilyen. Nem tudom, hogy mikent probaltad hasznalni, de ha szorosan a bal labad mellett tartod az ebet, poraz a jobb kezben es ugy belerantasz (de nem finomkodva, mert gondolom nagyszemu fojtot kaptal es Roni sem egy kiscserkesz :DD ), akkor csusznia kell. Ja es a "csuszo" fele feltetlen felul legyen a nyakan. Az a csuszo fele, amire a poraz van beakasztva. Ha "Karoly bacsisan" probaltad a fojtot, akkor persze, hogy le sem szarja a kutya. Esetleg keress fel valami kornyekbeli iskolat/oktatot, de gondolom, hogy lelkesebb tenyesztok is tudjak a hasznalatat.

Ez a kefe erdekelne, ha talalsz rola kepet neten vagy lefotoznad, akkor megkoszonnem!

Tapbol meg esetleg megprobalhatnad az Acanakat is (Adult Large Breed, Grasslands, Pacifica, Prairie Harvest). Mi felesben etetjuk a tapot a fozottel (egyik nap tap, masik nap fozott).

(#4045) Borify Péter válasza Lauda (#4041) üzenetére


Borify Péter
aktív tag

jajj,de éde..főleg az elsőn:)

(#4046) KrAt


KrAt
veterán

Sziasztok!

Ő Kókusz, a kis, pont ma 2 hónapos bichon frise kuty :) Tökre játékos, aranyos kis dög :) Tegnap hoztuk el, díjnyertes apától van, TK-s szülőktől (mi nem kértünk TK-t, bár lehetett volna) de tök édi :)

Ha valakit érdekel, többi kép itt található: [link]

(#4047) Lauda válasza kircipeti (#4044) üzenetére


Lauda
félisten

Így fűztem be: [link] [link] Értelemszerűen a karikába van a kutya nyaka. :DDD 4mm-es láncból van. Nem szoktam láb mellett vezetni, hagyom szaglászni és ilyenkor nem merőleges a póráz a nyakra. Ha mellettem jön, akkor működik faszán, de hogy őszinte legyek az se lepte meg nagyon, nem tudom mi kellene rá, hogy visszatartsa, hiába akar megfulladni, akkor is menne ha mehetnékje van. :Y :C

Keféről itt vannak a képek: [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]

Így biztos megtalálod. :R Nagyon jó cucc, komolyan mondom. Ma is keféltem vele egy jó fél órát, babán kiszedi a szőröket és nem görbülnek a fogak, Roni is szépen tűrte, úgy látom ezek a Fressnapf-os cuccok bejönnek neki. :P :C Még van rajt munka rendesen, de már így is sokkal szebb a szőre. 2000 forint volt, de örökös cucc, állítólag annyira tartós.

Tápokat majd próbálgatok, csak előbb szokja meg, hogy kap ilyet is. Ez a fajta nagyon ízlik neki. A srác csak ezzel eteti, de én nem fogom, azt olvastam a könyvben, hogy megterheli a veséjüket az állandó száraz kaja, mert hiába iszik vizet, azzal nem tudja rendesen pótolni a kajából hiányzó nedvességet. A főzött napokon Te mit adsz neki, mit főzöl meg? :)

Borify Péter: :R

KrenAtesz: Helyes kutyuli! ;)

[ Szerkesztve ]

(#4048) KrAt válasza Lauda (#4047) üzenetére


KrAt
veterán

:R :)

(#4049) niyabinghi válasza Lauda (#4043) üzenetére


niyabinghi
tag

A hegymászózsinórnál jobb nem kell, egyrészt nem töri meg a szőrét, amit a lánc igen, másrészt könnyű.
A tápra csak annyit mondanék, hogy ha egy hétig megcsinálod, amit korábban írtam, a vasszöget is megeszi. Kézből eteted? Mi van? Válaszd ki - esetleg a dokitok segítségével -, hogy melyik táp a megfelelő és tartsd magad ahhoz. Te vagy a gazdája, nem kell itt demokráciásat játszani, az a jó neki, amit te mondasz, készpassz.
Az elbújdosás addig nem gáz, amíg elő tudod hívni és nem cirkuszozik. Szerintem. Az enyémek nem bújkálnak, tudják, hogy ha hagyják magukat, előbb szabadulnak. :DDD A szelektív hallás néha itt is bejátszik, de elég odaszólni, hogy "mit mondtam?" vagy elkezdeni hangosan számolni (kettőnél már kisangyalság van :D ), esetleg közölni, hogy "beb***ok egyet" (utóbbit olyan helyen, ahol sokan hallják, nem szerencsés, bár én már feledkeztem meg magamról :B ) és rögtön tudják, hányas a fejük. ;]
Jók a képek! :)

KrenAtesz: helyes ez a kis vattacukorkutya. :)

(#4050) niyabinghi


niyabinghi
tag

Kicsit lefárasztottam a törpeterroristákat, ma nem kell őket ringatni ;]

Linzer kicsit nehezen tudja nyitva tartani a szemeit

Arwen pedig adja a szrencsétlen kis düddimókust

Aztán meg a trampli mosónőt :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.