Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37251) perempe válasza galervin93 (#37249) üzenetére


perempe
addikt

Nem vagyok kutyás. Gondoltam, hogy tetszik itt pár embernek.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#37252) jézusom válasza Drughi (#37250) üzenetére


jézusom
addikt

Minden kutya fajtiszta, mivel a kutya egy faj. A golden meg a beagle egy fajta :)

Kennel lehet ahová bezárod a kutyát, de egy tenyésztőnek (vagy a kutyáinak) is úgymond lehet egy "kennel neve" az enyém például "rózsák őrzője" kennelből van.

A szaporÍtó az aki pénzért bármire hajlandó, állat kinzónak minősül, börtön jár a tevékenységéért. SzaporÍtja a kutyákat feleslegesen, a beteget is eladja, a szülők testvérek, jönnek a betegségek, nem szelektál lényeg a mennyiség meg a pénz.

Beagle cuki, de szökős és ugatós. Nem tudom a betegségeit.
Goldi elég barátságos, de őt is el lehet kapatni, tud ugrálni meg rosszalkodni. Ápolni kell a szőrét!

Ha spórolni akarsz, elmentek gyerekkel menhelyre, nem kell elhozni egyből, de tutira lesz aki szimpatikus és nem fogod ott hagyni. Ha nem lesz ilyen, akkor nem kell neked kutya. Ha minden kép fajta tisztát akarsz, akkor a spórolásoddal csak az állat kÍnzó szaporÍtókat fogod támogatni.

Ja még annyi hogy gyereknek nem veszünk kutyát. Vagy neked kell, vagy pedig a gyereknek ha lesz valami önállósága akkor el tudja mondani, hogy milyen kutya kell neki. Vagy az lesz a vége hogy amúgy a cukiság bomba helyett egy kis ördögötök lesz, aki mindent rág, ássa a kertet, pisil-kakil a lakásban, és viszitek menhelyre.

És tutira rágni fog, ha el pakolsz mindent előle, akkor is. Ha veszel neki rágókát, akkor is.

(#37253) Vesa válasza Drughi (#37250) üzenetére


Vesa
veterán

Most pont Goldink van...Ez egy családbarát kutya, játék az egész világ...Viszont másra nem jó, tehát pl. házőrzőnek alkalmatlan, a gyilkost is megnyalogatná.

A faj/fajta témát megválaszolták előttem. Fajtatiszta XY kutya a helyes kifejezés.
Szaporító onnan ismerhető fel, hogy a kutyának nincs törzskönyve. Amikor azzal jönnek, hogy "a szülőknek van, csak most ezért+azért a kölyöknek nem csináltuk meg", az kamu. Ehhez kötődik a másik szokásos maszlag, hogy a szülő törzskönyvét meg tudja mutatni. Ez a trükk azért jó nekik, mert így nyugodtan mutogathat neked egy hamis törzskönyvet. Miután Te nem fogod tudni ezt megállapítani, viszont a kiskutya már nem törzskönyves, így semmilyen módon nem találkozol olyan hatósággal, ahol kiderülhet a turpisság. Nyilván, ha a kiskutyához adna hamisított törzskönyvet, akkor pár napon belül lebukna.
A másik jellegzetesség, hogy a kutyát odaadja 8 hetes kora előtt. Aki ilyet akar, azt azonnal felejtsd el! Következő ismérv: a kutyának nincs meg minden olyan oltása, ami a korának megfelelően már meg kéne legyen, és nincs oltási könyve sem. Szintén menekülj! Szaporítótól soha nem fogsz kapni a szülők genetikai szűréséről hivatalos orvosi papírt. Ennek az az előnye, hogy csökkenti a genetikusan örökölhető betegségek, pl. diszplázia esélyét. Azt megjegyzem itt azért, hogy a szűrés megléte sem jelent 100% biztonságot a kölyökre nézve, de nyilván a kockázatot csökkenti, mintha egy fene tudja milyen szülőktől való kölyköt vennél.
Amikor megnéztek egy kutyát, nagyon árulkodó a hely is. Ha valami pukkant putri, ahol rengeteg kutya van és előadja magát az eladó, hogy ő egy "fajtamentő" (de persze törzskönyvet azt nem tud adni a kutyához), akkor menekülj!

Normális kennelből vásárolni viszont rettentő drága és a szűrés, a szuper körülmények ellenére sincs garancia arra, hogy a kutyád makk egészséges lesz élete végéig. Kutyát venni rizikó, kb. olyan, mint a használtautó. Nagyon meg kell nézni mit veszel és hogy honnan, milyen előélettel rendelkezik az eladó.

Menhelyet én személy szerint csak akkor javaslom, ha találsz egy nem lelkibeteg idióták által működtetett egységet, mert ellenkező esetben rosszabbak, mint egy tanfelügyelő vagy a NAV. Mindenféle feltételeket szabnak, be akarnak menni a házadba, mindenféle szerződéseket íratnak alá veled. Cserébe viszont lesz egy esélyesen jó kutyád, kvázi ingyen. Én próbálkoztan Goldi fajtamentőknél, de rettenetes élmény volt. Teljesen hülye volt mindegyik, akivel összehozott a sors (ez nyilván nem jelenti azt, hogy mindegyik ilyen).

Szóval sok sikert a vásárláshoz! :D

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#37254) Ispy válasza Vesa (#37253) üzenetére


Ispy
veterán

Tehát összefoglalva: ne vegyen szaporítótól, ne vegyen tenyésztőtől és ne hozzon ki menhelyről. :D

A miénk facebookról van. ;]

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#37255) Vesa válasza Ispy (#37254) üzenetére


Vesa
veterán

:D :))

Vehet bárhonnan, csak nézze meg jól, mit vesz és kitől!

A tudomány a valóság költészete!

(#37256) Alusky válasza Vesa (#37255) üzenetére


Alusky
aktív tag

Ez a jó megfogalmazás, csak egy kezdő nem biztos meg tudja különböztetni az átverést, mert az mindegyiknél van.

(#37257) Alusky válasza jézusom (#37247) üzenetére


Alusky
aktív tag

Nem tiltott, hanem korlátozott és nem altatnak jókedvük szerint, hanem támadás és veszélyesnek minősítés esetén, ahogy azt nálunk is megtehetik. Pont az ilyen érzelmileg zsaroló és félreinformáló dolgok miatt tiltom masszívan az összes műkörmös hülyep@csás kutyás blogot, mert a külföldiek is pont ugyanolyanok, mint az itthoniak. Manapság mikor a PH-n is majdnem napi szinten javítanak bele a userek a cikkek tartalmába, mert fals, akkor mit várunk egy kutyás blogtól és erre az AI csak lapátolni fog még.

[ Szerkesztve ]

(#37258) jézusom válasza Ispy (#37254) üzenetére


jézusom
addikt

Nekem a kicsi utcáról :DD

(#37259) Drughi


Drughi
addikt

Köszönöm mindenkinek, így tisztább a kép.
A gyerekek szeretnének (8,5 és 2,5 évesek), tavaszra tervezzük, az még plusz fél év.

A fajtája képlékeny, de kinti kutyának tervezzük, bent van már elég rendetlenség :D
Ehhez mérten szeretnénk választani. A kert nem túl nagy, dolgozunk is, így pl egy Agár ki van zárva... nagy testű és nagy étvágyú kutya ( 30-50 kilós) megintcsak kizárva.

Magyar vizsla volt még tervben, vagy tacskó is lehet, de ott félek hogy szetás mindent.

Pixel 7a

(#37260) Vesa válasza Drughi (#37259) üzenetére


Vesa
veterán

Azt leírom és félre ne értsd mert tisztán segítő szándékkal teszem, de a gyerekek mindig szeretnének kutyát mert "aranyos meg plüss maci", viszont a tartásukra nincsenek felkészülve! Tehát az maximálisan a szülőre fog maradni. Sok esetben egy kutya szinte újabb gyerek a háznál, és ezt most a rá szánt energiára értem. Sajnos a legtöbb kidobott kutya innen indul. A szülőknek sok lesz, a gyerekeket meg csak addig érdekli, amíg lehet vele játszani és simogatni. Ha beteg lesz, vagy rosszalkodik és nevelni kell, suliba járni vele, arra már sok esetben nincs kapacitás, aztán esetleg ugatós, ugrálós, egyéb problémák jönnek és nincs hozzá türelem. Ezt mind csak azért írom le, hogy segítsek és jól át tudjátok ezt gondolni, mert egy ilyen kutya minimum 8-10 évre vállalást jelent. Költségekről nem is beszélve (oltások, féreghajtás, ivartalanítás stb.), +kaja, ha nem ipari hulladékon akarod tartani.

A vizsla vadéászkutya, irtózatosan nagy mozgásigénnyel. Nem való kis kertbe csak akkor, ha napi szinten le tudod fárasztani, futtatni valahol. Tacskó nem kinti kutya.

Ásni, rágni minden kutya fog, legalább 1 éves korig. Ez vele jár.

A tudomány a valóság költészete!

(#37261) Alusky


Alusky
aktív tag

Kutyatartás szépségei. :DDD

Elindulunk napnyugta előtt, hogy sötétre visszaérjünk. Erdő mellett a szarvasbőgést meghallgatjuk, bent az erdőben max 100 méterre bőg, de nem különösebben érdekelte őket, így jövünk is haza. Ismerősnek a rétjén keresztül, magánterületen. Felette az út, felette a cigányok a lovaikkal. Hallom szerelékeli fel a lovat a csávó indul lovagolni (?), majd odajön hozzánk (nem is arra megy az út) és elkezd mocskoskodni, hogy takarodjak már a kutyákkal, mert letépi a fejem meg a kutyákét is, takarodjak el a lovak közeléből most azonnal (300 méterre voltunk alapból is). Te mondom köz/magáterületen arra megyek amerre akarok, a ló meg se mozdult, te meg nem lovagolni indultál? Ő nem lovagolni indult, haza. Most szerelted fel még el se indultál vele. :DDD De akkor hajrá.
Mi az, hogy én letegezem őt ki a fasz vagyok taknyosképű, kibelez engem majd ezt a boltnál megbeszéljük. Te mondom mit ordítozol, én meg úgy beszélek veled ahogy te elkezdted. Legyél boltnál, nagyszerű, van kamera, vannak szemtanúk is, nyugodtan gyere, lesz mit a feljelentésbe beleírni. :DDD Közben elindult vissza (csak azért felszerelte a lovat, hogy lejöjjön hozzánk a rétre, mocskoskodjon, majd hazamenjen) mondta a magáét bár már a rosseb se értette, a levegőnek beszélt mivel távolodott. Odajönni nem mert hozzám, pedig vagy 3x mondtam neki. :DDD Már bánom, hogy nem röhögtem ki.

Észt nem osztottak, mert tudná különben, hogy 50 Kilós kutyákkal aki 8-at sétáltat az nem egy papucs akit csak úgy félre lehet rúgni. :DDD Gyakorlatilag a pulzusom se mozdult annyira sikerült megfélemlíteni, főleg mikor harmadszor mondom jöjjön oda és meg se mert mozdulni. :U Csalódtam, mert nem említette, hogy a tesókkal fog szétszedetni, úgy látszik magányos harcos.
Most pár napig járok a boltba hátha összefutok vele megbeszélni a paragrafusokat ;] , de a nem kevés évnyi kutyásellenséges tapasztalatból kiindulva (megszámolni nem tudom az ilyen eseteket) ezek 99.9%-ban másnap reggelre elfelejtik a maradék eszüket úgyis és ha el is megy melletted meg se szólal. A vadbaromjának szerintem az se esett le, hogy 15 éve sétálok arra a kutyákkal. :)) Meg gondolom be is volt baszva és hirtelen most zavarta őt, máskor meg nem pedig a 15 év alatt biztosan hatmilliószor látott már és odajöhetett volna. :U Gondolom a többi kutyással is ezt műveli, mert szoktam látni arra másokat is, kíváncsi vagyok ők hogyan szoktak reagálni. :DDD
Ezt leíron a karakán csoportba el fogják röhögni magukat a többiek. :D

[ Szerkesztve ]

(#37262) jézusom válasza Vesa (#37260) üzenetére


jézusom
addikt

+1

Igen ásni fog a kutyák ilyenek. Nem nagyon tudnék olyan fajtát ami 1-1,5 éves koráig ne akarna mindent megkóstólni és megkaparászni. A kutya Így tanul.

Szerintem a vizsla se kintre való, télen szétfagy a segge, meg amúgy is kényes. A házat se nagyon őrzi :D

(#37263) jézusom válasza Drughi (#37259) üzenetére


jézusom
addikt

Sajnálom hogy ennyi negatÍvat Írok. Csak próbálom megelőzni a bajt, nekem kicsit úgy fest, hogy valamiért kell neked kutya, de nem vagy felkészülve, és nem is akarsz vele foglalkozni. Remélem nincs igazam :) béke :R

(#37264) nyesteb


nyesteb
tag

Sziasztok!

Első sorban a több kutyával rendelkező fórumtársaktól érdeklődnék egy apróságról.
Nekem ez az első kutyapárosom (az idősebbik az első kutyám is egyébként), de egyenlőre nagyon jól megvannak. Egyetlen dolog van, amit nem értek és nem tudom, hogy kell-e rá figyelni.
A pici értelemszerűen sokat piszkálja a nagyot, megy, folyton tolja az orrát a nagynak (egy méret már, a pici lesz a nagyobb, ő labi, az idősebb labi-vizsla, de ő közepes méret maradt). Ő néha játéknak veszi, néha fura hangot kiadva morog picit. Nem kemény morgás, csak morogatás.
Ellenben, a pici, amikor jön valaki a kerítésünkhöz és a nagy őrző módba kapcsol és ugat, akkor a nagyot ugatja és nem a "vendéget". Persze ilyenkor is előfordul, hogy megy és "böködi" a nagyot az orrával, aki persze rendesen rámordul. Még nem tanult a pici az esetből, így folyton csinálja. Ez miért van? Miért nem a betolakodót ugatja a pici? Miért a nagyot?
Azt látom, hogy féltékeny a pici, ha a nagyhoz megyek simogatni, akkor kettőnk közé akar férkőzni, piszkálja a nagyot, stb. Persze ilyenkor eltolom, tanulja meg, hogy eljön az ő ideje is, csak várja ki.

Amúgy imádják egymást, folyamatosan játszanak, stb, szóval egyenlőre nincs semmi gond közöttük. Mindkettő szuka, a nagy már ivartalanítva, a pici pedig akkor, ha eljön majd az ideje.

Köszi!

(#37265) jézusom válasza nyesteb (#37264) üzenetére


jézusom
addikt

Ez mindenhol Így van kb.
Nem kell aggódni, nálam is ez a felállás. A kicsi az öregebb keverék, a nagy az 1,5 éves sincs de 4x akkora, és a jog, hogy ki ugathat az az öregnél van. A ház őrzés, járókelők ugatása a nagyobb rangú kutya dolga :) Az is lehet, hogy egyszerűen csak a fiatal még nem tanulta meg, kit kell ugatni, de ha bele gondolsz nincs két egyforma kutya akinek ugyan az az inger jön egy járókelőre. Egyszerűen az egyiknek lesz kedve őrizni, a másik meg konkrétan csak az ugató társára van rá gerjedve, inkább menne bunyózni vele, mint a számára érdektelen járókelőket kergetné :D

Nem kell azt elvárni, hogy mind a 2 óramű pontossággal ugyan akkor ugyan azt fogják ugatni.

Vannak dolgok, amiket lejátszanak egymás közt, had morogjanak. Azért nem látom értelmét a korrigálásnak, mert nem is értjük igazán mit csinálnak, addig csak ronthatunk vele. Szvsz ők ilyen téren okosabbak, kár beleszólni :)

Persze érdemes figyelni őket, és eljátszani a gondolattal, hogy mi játszódhat le bennük :)

[ Szerkesztve ]

(#37266) nyesteb válasza jézusom (#37265) üzenetére


nyesteb
tag

Köszi!

Nem is terveztem beavatkozni, csak kíváncsi voltam, hogy másnál hogy megy..

Köszi!

(#37267) Vesa válasza nyesteb (#37264) üzenetére


Vesa
veterán

Még bőven tanulási fázisban van a kicsi, teljesen normális. A féltékenység is alap, szerintem jobban jársz, ha egyszerre simogatod őket, mert egyelőre ebben a korban még nem fogják igazán a dolgokat (nem véletlen fogadják a sulik is csak olyan 7-8 hónapos kortól a kutyákat, bár nem írtad, mennyi idős a kicsi). Idővel kialakul, bár nálam a nagyobb volt a féltékeny és ezt gyakorlatilag soha nem hagyta abba. Simizésnél mindig közénk furakodott, bármit csináltam vele. Pedig sokadik kutyám és suliztatva vannak (kivéve az új jövevényt, ő még csak 4 hónapos). Nem mindegyik kutyám csinálta, illetve a legtöbb leszokott róla 1 éves korára. Ez egyéni habitus kérdése. Elfogadtam a dolgot aztán inkább vagy mindkettővel játszottam, vagy egyikkel sem, hogy ne érezzék azt, hogy jobban szeretem a másikat.

A tudomány a valóság költészete!

(#37268) jézusom válasza Vesa (#37267) üzenetére


jézusom
addikt

Azért ez Így nem teljesen igaz. Voltunk mi egész fiatal kutyával persze azt kutyaovinak hÍvták :) de fél éves kora előtt volt, és kicsit más jellegű mint utána a suli.

(#37269) Alusky válasza nyesteb (#37264) üzenetére


Alusky
aktív tag

Normális viselkedés, felnőtten se valószínű, hogy abbahagyja. Féltékenység mindig lesz, meg az egymás baszogatása is, kötekedés. Ha elkezdik ütni a kerítést akkor rögtön azt fogja ugatni a másik is.

(#37270) nyesteb válasza Vesa (#37267) üzenetére


nyesteb
tag

Igaz, jogos, ez lemaradt. A pici lassan 7 hónapos lesz, a nagy pedig 5 éves egy hónap múlva.
Itt most ovi helyet kölyökképzés volt, ami ovi és minimális engedelmesség tanítása volt, mert nem jött össze egy ovinyi kutyus. De azt nagyon szépen teljesítette, ami ott követelmény volt, bár egy labinál ez nem kérdés.
A nagy érdekes módon nagyon ritkán féltékeny. Megkapja a saját időt ő is, ugyanúgy mint előtte, amennyit igényelt, így nem is féltékeny.
Most, hogy esik, megint a nagy házában vannak együtt. Igaz, ott is megy a móka, ahogy hallom (a nappali ablaka alatt van a házuk), de azért külön házuk van. Éjjelre kiteszi a nagy a picit, ezt láttam.. :)

(#37271) nyesteb válasza Alusky (#37269) üzenetére


nyesteb
tag

Na, akkor csendes kutyám lesz a pici. Max a postás mer közel jönni a kerítéshez. Bár nincs is gyalogforgalom előttünk, átmenő falu végén lakunk, 3 szomszéd van még mellettünk, de ők csak kocsiznak. A postás és a futárok egyedül, akik erre járnak. Meg persze a vendégeink. De őket nem ugatják.
Azt megfigyeltem, hogy a pici időnként rázendít, ugat a szomszéd felé. Nagyon mély hangja van, elsőre egy macskát ugatott meg 1 méterről (nem vette észre a macsek), azt azóta nem láttam a környéken. De amikor ugat, néha kimegyek megnézni, épp mit talált (szomszéd kertje még nincs körbekerítve, erdő van mellettünk, így a szarvasok, őzek gyakori sétálók mellettünk), de nem szoktam látni semmit sem. Persze ő úgy ugat, mintha épp egy vaddisznó nézte volna ki a kerítést, de semmi. 3 szomszéddal arrébb a csirkék mozognak, mást nem láttam. Remélem nem fog csak úgy ugatni.. :)
Szerencsére a szomszéd is keríti körbe a telkét, mert hozni akar kutyákat meg egyéb háztáji állatot, így talán onnan is nyugi lesz és nem fog keresni ugatni valót.

A nagy szokott ilyenkor aranyos lenni. Jön elém, mutatja merre ugat a pici és néz rám, mintha ő sem értené, mi a szitu. :)

(#37272) Vesa válasza jézusom (#37268) üzenetére


Vesa
veterán

Persze, oviba lehet vinni korán, csak annyi feltétel van hogy legyen meg minden oltása + kennel köhögés elleni. De ott még túl sok tanítás nem történik, inkább szocializálódás, max a behívást már elkezdik. Ezért írtam sulit, mert rendes sutliba, engedelmességi / őrző-védőre nem nagyon fogadnak be 7-8 hónaposnál fiatalabb kutyát. Legalábbis, ahova én jártam eddig, ott mindenhol ez volt a szabály arra hivatkozással, hogy a kutya mentális fejlődése kb. ekkorra kerül arra a szintre, hogy már rendesen tanítható. Persze amennyi kiképző van már, és sokszor ilyen isten tudja honnan jött emberek csinálják, bármi megtörténhet.

Napokban hallottam olyat, hogy egy kutyasuliban arra tanítják a gazdát, hogy verés helyett vízzel kell fejbe spriccelni a kutyát, ha nem fogad szót. :Y

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#37273) Alusky válasza Vesa (#37272) üzenetére


Alusky
aktív tag

Mindenkinek mások a módszerei, ezért nem is szoktam nevelésben tanácsot adni, mert úgyis mindig jön az ellenkezője.

(#37274) Vesa válasza Alusky (#37273) üzenetére


Vesa
veterán

Ez így igaz, otthoni körülmények között, de azért a kutyaiskolákban -legalábbis régebben-, volt egy keret, amihez mindenhol igazodtak. Mondjuk vízzel biztos nem fröcsköltek szemen kutyákat sehol, ahogy nyilván nem is verték őket. :DDD Szerencsére...Úgy tűnik ma már mindent lehet.

A klikker/nem klikker és hasonlók más lapra tartoznak természetesen.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#37275) Janusz001


Janusz001
őstag

Lassan váltanék felnőtt kajára a másfél éves vizslámnál, eddig Brit Care - Junior Large Breed Lamb & Rice -t kapott, valami ajánlás?
Nem válogatós, igazi zabagép, mindent "is" megeszik.

(#37276) Dan-szan válasza Janusz001 (#37275) üzenetére


Dan-szan
senior tag

Nálunk bevált a Brit Care úgyhogy mi maradtunk itt.
Most a Rabbit&Rice és Salmon&Potato-t kapja vegyesen felnőtt verzióban.

Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA

(#37277) queens


queens
csendes tag

Sziasztok!

Biztosítást szeretnék kötni egy 7 és fél éves kutyára, tudtok olyan helyet ahol ilyen korra még lehet kötni?
Az MVM-nél van ilyen 8 éves korig, de nem vagyok mvm next ügyfél, így az kiesett.

Köszi!

(#37278) Manduia válasza queens (#37277) üzenetére


Manduia
csendes tag

A K&H lakásbiztosítása mellé azt hiszem 8 éves korig lehet kötni kiegészítő biztosítást kutyáknak.

(#37279) Orlin


Orlin
addikt

Sziasztok!

Válogatós keverék kutyámnak keresnék végre száraz tápot amit megeszik.
Múltkor PrimaDog Grain Free Adult All Breeds Salmon & Potato-t vettem,hát mondanom sem kell alig eszik belőle...Ismerős kutyája meg falja. ;]
Elég sokat próbálgattunk az évek alatt de lassan tanácstalan vagyok.
Van itt olyan ami ajánlott?Amivel nem lehet nagyon mellé lőni?
Próbát rendelnék valamelyikből...

Köszi.

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#37280) Dorian válasza Orlin (#37279) üzenetére


Dorian
félisten

Nem eszi 10 percig elveszed, este odateszed ugyanazt. 3 napon belül meg fogja enni, nem fog éhenhalni

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#37281) Alusky válasza Orlin (#37279) üzenetére


Alusky
aktív tag

Vedd el teljesen, se jutalomfalat, se jajj de cuki vagy. Csak vize legyen. Aznap nem kap enni, másnap már adsz neki, ha nem kezdi el enni 10 perc múlva elveszed és csak este rakod elé újra. Ezt folytatni pár napig. Ha nem akar enni egy hét múlva se akkor esetleg állatorvos, mert lehet más baja van.

Az egyik legrosszabb etetési mód amikor egész nap a kutya előtt van a kaja vagy amikor egész nap tömik mindig jajjdecuki falatkákkal. Ezzel lehet a legjobban előidézni a válogatósságot meg így a legnehezebb a visszajelzéseket is felmérni az evésben/emésztésben.

(#37282) Vesa válasza Dorian (#37280) üzenetére


Vesa
veterán

+Alusky
+1

Ha nincs valami betegsége és nem az okozza, akkor egyértelmű gazda error. A néha-néha odavetett házikoszt szokta még ezt kiváltani, mert nyilván az sokkal ízletesebb mint bármilyen táp.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#37283) Orlin


Orlin
addikt

Igazatok lehet mert mindig csurran cseppen valami neki itthon a többiektől.
Betegség tuti nincs mert már próbáltam konzerves tápot azt benyomja.
Tudom ki van nyalva a segge és nem a legoptimálisabb a kapcsolatunk ezen a téren. :U

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#37284) Ispy válasza Orlin (#37283) üzenetére


Ispy
veterán

Az enyémnek még egy darab uborkára is folyik a nyála. :DDD

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#37285) Alusky válasza Ispy (#37284) üzenetére


Alusky
aktív tag

Nekem is megeszik az üres rizst főzve, nem kell rá semmi. :DD

(#37286) jézusom válasza Orlin (#37279) üzenetére


jézusom
addikt

Tökmindegy milyen kaját adsz neki, legalábbis Íz szempontból. Összetétel alapján kell venni, nem finnyásság miatt. Semmikép nem lehet a kutya előtt a kaja. Ha kajaidő van, oda adod neki, ha engeded akkor ehet, ha nem akar akkor elteszed, eszik holnap. Jól néznénk ki kint hagyod a kaját, aztán a légypetés kaját fogja enni.
Azért volt olyan nekem is nyáron, hogy reggel adtam neki, de mentem is dolgozni, aztán enm ette meg, délutánra úgy beköpték a legyek, millió csontim lett volna.

(#37287) Alusky válasza jézusom (#37286) üzenetére


Alusky
aktív tag

Pedig mennyi ilyet ismerek, retkes, algás víz, valaki esővizet ad a kutyának, a reggel kidobott kaja délutánra megszáradva, beköpve, előző heti maradék is rászáradva. És ők szoktak a legnagyobb kutyaszakértők lenni.

(#37288) Cyberpunk válasza Vesa (#37253) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Ja szűrni próbálnak ez teljesen logikus, de sokszor túlzásba viszik. Nekem esélytelen volt, hogy kapjak így husky-t, szóval magam mentettem ki, megkerülve ezeket az alapítványokat. Azóta is vérzik a szívem, mert nem egy csodás eb van náluk, de hat lakásba nem. Közben az én mentett husky-m most is nyugodtan alszik a kanapén, szóval köszöni szépen. :DDD Meg meg is értem valahol, hiszen problémás fajta, és szökős. Csak mikor itt is jön ez a hülye sztereotípia, hogy lakásban igen/nem kiakasztó.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37289) Alusky


Alusky
aktív tag

Rá kellett tennem a kutyákra a cseppet 3.5 hetesen, mert három kullancsot is szedtem ki belőlük. Érzik jön a hideg és felerőszakoskodnak.
Nagyon tudnám már élni, ha jönne végre egy masszív -20 fokos tél ami heteken át tart. Mint amilyenek voltak gyerekkoromban, mikor még alaptartpzék volt a hólapát, pléd, macskakő, hólánc a kombi Lada hátuljába, meg a kalapács a befagyott kézifékre...

(#37290) Vesa válasza Alusky (#37289) üzenetére


Vesa
veterán

Szezon van, szeptember-október mindig problémás kullancs ügyileg. Most, hogy már évek óta nincs tél, pláne gázos a helyzet. Halál nyugodtan szaporodnak. (nem kutyás téma, de poloska invázió is van már megint)
-20C haha :D , épp ma mondtam haveroknak, hogy október közepén kvázi nyár van. :U

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#37291) Alusky válasza Vesa (#37290) üzenetére


Alusky
aktív tag

Tavaly volt -11, de csak 2-3 alkalommal, az se egymás után. Meg minden télen szokott lenni amúgy, de egy éjszaka alatt nem fagy át a föld semennyire, mikor megyek dolgozni 9-kor már latyakos az aszfalt újra. Az lenne a lényege, hogy hetekig ilyen idő legyen és nappal is -5 legalább éjjel meg -10 alá, az kéne a talaj meg a fakéreg alatti részek átfagyásához, eltűnne a dióburok fúrólégy meg minden ilyen fos.

Kullancs tavasszal meg ősszel szaporodik, nyár közepén visszavesz, ráadásul a száraz meleget sem kedveli. Én nyáron nem szoktam cseppet tenni rájuk, kimarad egy hónap és sosincs bennük kullancs, csak az elején-végén kapnak. Télen se kell, így legalább van regeneráló időszakuk. Mondjuk ehhez az is kell, hogy ne sétáljon az ember olyan helyen ahol télen/nyáron is meg tudnak telepedni a fűszálakon, talajon.

(#37292) Dorian válasza Alusky (#37291) üzenetére


Dorian
félisten

Ilyen hideg nálunk már soha nem lesz, erre felesleges várni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#37293) Cyberpunk válasza Vesa (#37290) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Múltkor betévedt egy ilyen budos poloska, mászott a konyhában a járólapon, erre ez a lüke meg megette. Utána meg erezni lehetett a szagot a leheleten. ;]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#37294) Dan-szan válasza Cyberpunk (#37293) üzenetére


Dan-szan
senior tag

Nálunk is megtette mert kíváncsi volt mit az, aztán ki is hányta, azóta csak megpiszkálja az orrával és rájön hogy mi az ott is hagyja.

Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA

(#37295) Alusky válasza Cyberpunk (#37293) üzenetére


Alusky
aktív tag

Itt is van, nyitom a kocsiajtót és ott pihennek sorban a holttérben a B oszlopon a büdöspannák, meg a kerti slag ahogy fel van tekerve, a napernyő, a hintaágy szivacsa alatt. Nem olyan vészes mondjuk. Valamelyik évben vödörszám gyűjtöttem őket, leszedtem a bokrokról, a ház oldaláról seprűvel aztán meg sepertem fel őket a járdáról. Ment rájuk a petrol aztán hadd lobogjon a régi lemezvödör. Ezeket még a tyúkok se eszik meg, hiába dobáltam be megcsípi csőrrel aztán kiköpi és otthagyja. Legalább lenne tápértékük, de nincs...

Olyan rajzás azóta se volt, csak ilyen 5-10 darabos elbújások vannak most is. A három fajtából kettő dögleszti is a növényeket (a zöld meg a világos), csak egy, a sötét nem, azok csak nyalogatnak növényi nedveket, a másik kettő szúrja is és undorító ragadós cseppeket hagynak.

(#37296) Dorian válasza Cyberpunk (#37293) üzenetére


Dorian
félisten

1,5 éves korában a lányom is megkostolt egyet. Gondolom nem finom, mert aztán kiköpte :DDD

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#37297) Vesa válasza Cyberpunk (#37293) üzenetére


Vesa
veterán

Bazzeg. :D Az jó büdös tud lenni. Az enyém most a lósz*rt eszi de már megőrülök tőle. Pillanatra nem nézek oda, már kész a baj. Nem tudom mi a fenét érez rajta, de teljesen hülye lesz tőle. (Sajnos itt van egy lovarda és előszeretettel f*satják össze a környéket, mert hát nekik azt lehet, mindenki álljon vigyázba amikor a "hagyományőrzők" vonulnak az aszfaltos úton lóval. 3-4 méter hosszú csíkokban éktelenkedik a lósz*r az út közepén, és marha büszkék rá, hogy mecsoda ősmagyarok. Minket meg lassan kivégeznek, ha a kutya leteszi valahova a cuccot, ezek meg gond nélkül grasszálnak. És nem valami messzi-messzi vidéki faluról van szó, hanem frekventált Bp. melletti agglo-ról.)

A tudomány a valóság költészete!

(#37298) Dorian válasza Vesa (#37297) üzenetére


Dorian
félisten

A macskaszarnál nincs büdösebb, enyémek ha beköszönt az ősz, mindig rákapnak. Nem értem talán valami tápanyagfelhalmozas miatt, v nemtom.
Vagyis egy van annál büdösebb, a kihanyt macskaszar.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#37299) zodo


zodo
nagyúr

Sziasztok!

Ha maradhat, legyetek szívesek 1 szavazatott tenni a 11-es számú, kutyakocsis Mudi kutyánkra.

Szavazok gomb -> kép feletti kockába pipa -> lap alján elküld.
Ha úgy érzed akkor mobilnetről is megismételhető.
Köszönöm! :R

(#37300) Cyberpunk válasza Vesa (#37297) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Az sem kellemes, egy haverom goldene meg a birka xart eszi eloszertetettel. Enyem nem eszik ilyesmit szerencsere, csak a pisat nyalogatja. :DDD

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.