Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32801) Kobe válasza omfgk (#32800) üzenetére


Kobe
veterán

Az otthoni keszlet fut ki.
Nem vagyok soher, de az RN 1500-1600/KG es teli van az osszes burgonyaval es csirkezsirral.... Tartosan nem zabaltatnama csirkeallergias kutyat csirkezsiros krumplipurevel ha nem muszaj :)
Arban, osszetetelben nekem jobbnak tunt a taste of the wild meg a wolf of wilderness is

[ Szerkesztve ]

(#32802) omfgk válasza Kobe (#32801) üzenetére


omfgk
addikt

Mind a háromban van burgonya.

Csirke is a három márka esetében a tápok nagyobb részénél valamilyen formában van.
Ott végig kell böngészgetni az összetevőket.

[ Szerkesztve ]

(#32803) Kobe válasza omfgk (#32802) üzenetére


Kobe
veterán

Taste of the wildban hivatalos honlapjuk szerint csak ket fajtaban van csirke, a high prairie puppyban csirkezsirkent, es a wetlands canineban csirkezsir + csirkehuskent.
A tobbi fajtajanal leiras alapjan nincs., illetve a krumpli is a legtobben edesburgonyakent van benne

(#32804) omfgk válasza Kobe (#32803) üzenetére


omfgk
addikt

Én csak a zooplus-on elérhető fajtákat néztem. Ott 9-ből 6-ban van burgonya és édesburgonya is + repceolaj. Sültkrumpli? ;]
Soknál ezen felül még van plusz szénhidrát forrás.

[ Szerkesztve ]

(#32805) omfgk válasza omfgk (#32804) üzenetére


omfgk
addikt

Jah és perek is folytak a márka ellen.
Nehézfém és miegymás...
Szalmonella, még korábban (annak mondjuk már jó pár éve).

[ Szerkesztve ]

(#32806) jézusom válasza omfgk (#32802) üzenetére


jézusom
addikt

A burgonyárol is megvan a véleményem :D de az valamiért a halas tápokban szokott lenni, nem nagyon veszek olyat. Egyébként jah, ezt nem figyelik a vegák...

Nekem mondjuk csirkét esznek a kutyák rendesen, de tápot nem veszek olyat, de hát nálunk nincs baj.

Most találtam eledelesnél kilós párizsi csomagban darált marhabelsőséget 400ft/kg áron :Y
nagyon jó az ebeknek :K igaz kicsit büdi :D

(#32807) Mosqu!to


Mosqu!to
addikt

Sziasztok!

4 éves mopsz kutyusommal volt némi gyomor/emésztőrendszeri problémánk, és úgy néz ki, tápot kéne cserélni.

Az állatorvos a Calibra vd dog gastrointestinal / pancreas tápot javasolta, én életemben nem hallottam róla, de most úgy tűnik, hogy jól van, bár kap mellé pre/probiotikumot és gyomorsav csökkentőt is.

Ismeritek ezt a tápot, vagy tudtok olyan hipoallergén száraz tápot javasolni, ami széles körben kapható és biztosan jó?

Sztori hosszabban:
Eddig főleg Acana/TOTW tápokat kapott, az utóbbi 1 évben főleg Acana Classic Red-et.
Pár hete kezdődött a probléma: elutaztunk, és valószínűleg valami koszt felnyalhatott a bérelt apartmanban, mert a feje bedagadt, bepisi-bekaki, meg egyszer ki is hányta a napi kajáját.
Ezzel irány orvos, kapott valami szurit ami helyre tette.
Következő héten az egyik füle tele lett gennyes sebekkel, és vakarózni kezdett. Szintén kezeltük kenőccsel, helyre jött.
Az ezt követő héten hányni kezdett naponta többször, néha epét, valamint cseppekben bekakilt, közérzete leromlott, elbújt a függöny mögé, stb.
Erre az állatorvos ajánlott Quamatel + Pro-Kolin Advanced + Calibra gastrointestinal nedves tápot. Most rendben van, 4 napja ezt kapja, és jól működik.
A probio és quamatel el lesz hagyva hamarosan, a nedves táp pedig elfogy, így el kéne dönteni, hogy milyen kajával menjünk tovább.
Ha már bevált, akkor maradjon ennek a száraz tápja, vagy van esetleg ultimate tippetek? Kicsit fázom attól, hogy nagyon kevés helyen kapható ez a táp, vagy legalábbis én mindössze 3 boltot találtam online, ebből az egyik az állatorvosom, és ugyan megbízom benne, de általában szkeptikus vagyok az ilyen "limitált" cuccokkal szemben.

Köszi az ötleteket előre is,
Mosqu!to

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#32808) Kobe válasza Mosqu!to (#32807) üzenetére


Kobe
veterán

4naponkent nem tul szerencses kajat cserelgetni, ki sem urul a szervezetebol / ki sem jonnek a tartos tunetek, igy ha tovabbra is van valami baja, lovesed sem lesz melyik okozza, a regi vagy az uj, vagy a ketto kombinacioja

Amugy a tunetek inkabb utalnak mergezesre mint allergiara, vagy valami idegi alapu dologra, bekakilni nem igen szoktak a kutyak ha erzekenyek a tapra, hanem siman befosnak tole

Brit Care bol van hipoallergen valtozat, az azert tobb helyen kaphato.

Ezekben a "premium" tapokban en annyira nem hiszek, eukanuba, royal canine es tarsai... Vicces osszeteteleik vannak.... Multkor mi vettunk egy csomag eukanuba puppyt ami elvileg allergenmentesnek volt hirdetve, ment is egybe a 3 kilos csomag a szomszednak bontatlanul.... 40% krumpli, 40% csirkehus, 10% csirkezsir..... Kutya mar attol viszketogorcsot kapott ha csak ranezett a zacskora.

(#32809) jézusom válasza Mosqu!to (#32807) üzenetére


jézusom
addikt

Ha ennyire rossz a helyzet, nem tápot adnék neki. Rendes húst, de nem csirkét!

Ezek a tápok csak tápok, és nem lesz attól jó hogy drága. Tudnék ajánlani jót, de inkább vegyél neki rendes húst vagy belsőséget!

(#32810) Mosqu!to válasza jézusom (#32809) üzenetére


Mosqu!to
addikt

Egyelőre a nyers etetést nem szeretném. Nem drágát keresek, hanem jót, épp ezért érdeklődöm, mert nem ár alapján akarok dönteni.

(#32808) Kobe: Az első eset valószínűleg mérgezés volt, de utána nem igazán volt erre utaló jel. A bekakilás csak eleinte volt szilárd, egy idő után hasmenés lett. Amúgy ha beteg a kutya, akkor gyakori a bekakilás, fene se tudja miért, de erre már volt példa 1-1 alkalommal.
Idegi alapú alatt mit értesz?

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#32811) Dorian


Dorian
félisten

Nem biztos, hogy a lenti problémára beválik, mindenesetre saját esetemben most telt el tápváltástól az kb. 3 hét, ahonnan már tudok következtetéseket levonni.
Erre a tápra váltottunk [link] és megszűnt a heves, kényszeres mancsnyalogatás.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#32812) Kobe válasza Mosqu!to (#32810) üzenetére


Kobe
veterán

Azt, hogy ha folyamatosan bepisil, bekakil, foleg "bogyozik", akkor az inkabb jelenti azt, hogy valami a zaroizmaival van, mint allergia miatt.
Az, hogy tobbszor kakkant, vagy hasmenese van, az taptol is lehet, de az hogy a szilardat / pisit nem tudja tartani, az nem a kajatol lesz....

Mopszoknal siman lehet akar gerincproblematol is, ha becsipodik egy ideg, hogy nem tudja tartani a zaroizmait, meg az embereknel is elofordul pl gerincservnel is....

Ha pl omolyabb a dolog es mergezese van, az is siman csinalhat ilyesmit (nehezfem mergezesek pl tipikusan neurologiai tuneteket produkalnak)

(#32813) Mosqu!to válasza Kobe (#32812) üzenetére


Mosqu!to
addikt

Lehet félreérthetően fogalmaztam, nem bogyózott, hanem először puha majd teljesen folyós foltkat hagyott maga után, farka lekonyult (mindig a hátán van amúgy), sokszor hányt, stb.
Kizártnak tartom a záróizom problémát meg az idegbecsípődést, mert ott volt a pofadagadás és fülsebesedés is. Ráadásul amikor szarul volt, rágta a mancsát is meg vakarózott.

Most hétfő óta jól van, igazából csak bizonytalan vagyok, hogy a régi tápot adhatom-e neki tovább vagy legyen ez a Calibra vagy valami harmadik típus, bár egyre inkább afelé hajlok, hogy veszek neki egy zsákkal a Calibrából, aztán ha az elfogyott, akkor lehet teszek egy próbát a Brit-re vagy talán vissza az Acanára.

Btw van egy spitzünk is, neki semmi baja az Acanával. Okozhat gondot, ha neki is hipoallergént adok? Inkább etetnék egyfélével, így egyszerűbb, praktikusabb.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#32814) Dorian válasza Mosqu!to (#32813) üzenetére


Dorian
félisten

A másik kutyánál akkor válts tápot, ha a betegnél már meglesz a végleges. A egészséges kutya persze, kaphat hipoallergént, nem lesz tőle semmi baja.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#32815) kutyassanya válasza Danecay (#30001) üzenetére


kutyassanya
újonc

a 20 ezres tényleg gáz lehet. ne kísérletezz a kutyáddal.
válasz olyan cuccot ami működik. azt írják erről nagyon jó https://www.rejtettkerites.hu/

[ Szerkesztve ]

(#32816) Kobe


Kobe
veterán

Doxle (tacsko/beagle) viselkedesevel kapcsolatban adjatok mar tippet.
Mentett kutya, sinterteleprol erkezett kb masfel honapja hozzank, azota nagyon sokat fejlodott viselkedesileg, ezert nem ertem a mostanit.
Majdnem teljesen szobatiszta, lakasban csak szobapelenkara csinal, kezd kialakult napi rutinja lenni, kutyaiskola felkeszitoben az egyik legertelmesebb, mindent nagyon hamar felfog + otthon is minden nap kepezve van... a mit szabad mit nem szabad ugyeben pedig nagyon kovetkezetesek vagyunk.

Pl agyra nem johet fel, kanapera igen. Par hettel ezelott viszont unalmaban kikezdte a kanapet, szetragta az egyik sarkat. Kapott erte a seggere, leszidas, utana par napig minden nap emlekeztetve lett ra, le lett szidva + csipospaprikaval leapoltam azt a reszt.... Lehet trollkodas, de megtanulta a lecket, tobbet hozza sem nyult sehol, hetekig ra se szagolt ha egesz nap egyedul volt akkor sem.

Ma hajnalban viszont arra kelek, hogy egy masik sarkat bontja.....kezdodik elolrol az egesz kor, de jo lenne ezt nem negyzetcentinkent eljatszani.

Van kong jateka, gumilapdai, koteljateka, boven van mit ragnia, ill a sajat agya amit joval konnyebb lenne szetszednie, megsem bantja.... Ezert nem kerek hogy a kanapet ahol szinten sokat alszik, miert, raadasul ugy h otthon vagyunk es azon a reszen ahol aludni szokott rajta (eddig sunyiba csinalta ha elmentunk es unatkozott)

Tippek?
Szobakennel mennyire gonosz dolog egesz napra? Nem vagyok a hive de ha a 100ezres butort rombolja, nem marad sok alternativa

(#32817) samujózsi


samujózsi
tag

[link]

Furcsa... Vagy nem... A mi vakarcsunk pl tudja, hogy mi az, hogy labda. Nem igazán tanítottuk neki.
Azt is tudja, hogy mi az, hogy bot.
Meg azt is, hogy kaja :DD

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#32818) jézusom válasza samujózsi (#32817) üzenetére


jézusom
addikt

Én ha kérdezem, hol a labda, valami játékot odahoz, de azt amit éppen talál :DD Jó néha erősködök, hogy nem az kell, akkor hoz másikat, de nehezen:)

(#32819) samujózsi válasza jézusom (#32818) üzenetére


samujózsi
tag

Nálunk a bot és a labda az kb. megvan, ha nem is mindig, de ez nem annyira megértés kérdése, kicsit önfejű a harcikutya, mivel terrier. (yorki)
Igaz, egyre több kutyától fél, minden ok nélkül. :((
Elmentünk futni, találkoztunk valami hatalmas kutyával (orosz őrkutya talán) és nyüszítve elfutott az ellenkező irányba :( Több mint három éve van velünk, de ilyen még nem fordult elő.

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#32820) flegga92 válasza samujózsi (#32819) üzenetére


flegga92
senior tag

Ajánlom a kutyasulit. Nálunk is problémás volt a yorki, kicsi fél mindentől, a nagyobb (befogadott) meg ment neki minden kan kutyának ettől a kicsi mégjobban megijedt, gondolom védte a kicsit de ez odáig fajult, hogyha egyedül volt akkor is.
Már az első alkalom után látszott a javulás. Mikor bementünk lerohanta 20 kutya, teljesen megtört. Eddig 3 alakalommal voltunk összesen, de mostmár a legtöbb kutyáról tudomás sem vesz, az ellenségekkel még kekeckedik, de rászólok és egyből abba hagyja, néha kacsingat hátra de egyre kevesebbet.
A kicsi azóta rohangál a Border Colliekkal sőt még van egy kölyök moszkvai őrkutya is aki kb akkora mint egy kifejlett labrador :DDD

(#32821) Dorian válasza flegga92 (#32820) üzenetére


Dorian
félisten

Az önfejűbb kutyám annyit tanult meg a kutyasuliban, hogy OTT viselkedni kell.
;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#32822) flegga92 válasza Dorian (#32821) üzenetére


flegga92
senior tag

Mi nem akartunk ebbe a hibába esni ezért most nagy szigor van, séta közben nincs szaglászás, pisilés, csináljuk ugyan úgy a feladatokat és nincs flexi póráz. Ha végeztünk akkor van 10-15 perc még szaglászni meg a dolgokat elintézni, úgy néz ki bevált.

(#32823) Dorian válasza flegga92 (#32822) üzenetére


Dorian
félisten

Nála is katonaság kellene, de ahhoz túl gyengék vagyunk. De mára az idő megoldotta, magától lett nagyjából jó = ezerszer jobb, mint volt.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#32824) samujózsi válasza flegga92 (#32820) üzenetére


samujózsi
tag

Sokáig én is úgy gondoltam, hogy jó megoldás lenne.
Sajnos volt szerencsém külső szemlélőként megnézni, hogy mi folyik az ilyen foglalkozásokon és nagyon elment tőle a kedvem.
Variációk:
- tömegrendezvény, egyes kutyákra nem nagyon jut idő, mert vannak kb harmincan
- kis csoportos. Az oktató csaj egy leszerelt exrendőrnek néz ki, úgy viselkedik a kutyákkal, mintha buta, tudatlan biorobotok lennének. Durva. Mondhatni, közönséges. Az emberekkek is.
- "a" Cesart majmolja. Falkavezéresdit játszik, a gazdát levinné kutyába, a kutyát inkább tárgyként kezeli.

Egyik sem szimpi... Nem értek a kutyákhoz, de nálunk családtag, sok dolgot meg tudtam tanítani neki, pedig terrier, ennek minden vonzatával :)

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#32825) Kobe válasza samujózsi (#32824) üzenetére


Kobe
veterán

Rossz kutyaiskolakat neztel.
A varosligetiben pl tobb csoportban oktatnak, tele veluk a park es mindegyik oktato normalis, nem targyiasitoak

(#32826) samujózsi válasza Kobe (#32825) üzenetére


samujózsi
tag

Lehet, én csak azokról tudok, amikbe a sétáink során botlottam. Sajnos a liget (kutyával) túl messze van.

Ráadásul mintha beteg lenne megint. :(
Napok óta olyan, mint aki depressziós és félek, hogy az a kétnaponta lefutott/-sétált 4-5km ártott meg neki. Korábban nem volt ilyen mozgáshoz szokva, de fogynunk kellene, próbáltam őt is megmozgatni egy kicsit.
(Mondjuk két hónap alatt fogyott tíz dekát a 7.7kilóból :) )

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#32827) jézusom válasza samujózsi (#32826) üzenetére


jézusom
addikt

Csak a fogyás miatt ne futtasd! Persze kell, de ne azért hajtsd túl, kaja beállításával többet érsz :) kalóriát számolva többet lehet kaján visszafogni mint lefutni x kalóriát.

(#32828) samujózsi válasza jézusom (#32827) üzenetére


samujózsi
tag

Az a baj, hogy kalóriacsökkentett, minimális adag kajával is hízott.
Futni valójában magam miatt futok, őt csak viszem magammal. De általában úgy látom, élvezi. Olyankor fülig ér a szája. Olyan, mint aki vigyorog.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#32829) flegga92 válasza samujózsi (#32824) üzenetére


flegga92
senior tag

Rossz a kutyaiskolákat néztél. Békéscsabán lakunk, itt van 2 suli. Egyik tömegrendezvény, másik az exrendőrös. Egyikbe se akartuk vinni.
Végül Gyulán találtunk, ahol Agilityznek és e mellett van fegyelmező oktatás. Telefonon beszéltünk, elmondtam a problémákat, mondta, hogy jöjjünk el nézzük meg. Pálya mellett végignéztük a többiek gyakorlását. Oktató odajött hozzánk külön, mondta, hogy mit csináljunk, felmérte a kutyát. Hívott egy másik kezdőt és kettőnkkel foglalkozott, összesen kb 1 órát. Utána pár Agility akadályt kipróbáltunk.
Következő alkalommal már beálltunk a csoportba kezdésnek (kb 15 fő) egy fél órás közös gyakorlat, de vannak olyan elemek benne ami csak 1-2 kutyáról szól. Ezután mindenki végigpróbálgatta az agility akadályokat, és kb 5 kezdő kutya ment vissza kiscsoportba gyakorolni.
Itt inkább a jutalmazással kell motiválni a kutyákat. Nálunk is családtag, egész délután rajtunk fekszik kb, de ha kell, akkor rá kell kiabálni és meghúzni a pórázt. Az elején "fáj" a gazdának, a kutya meg csak előadja a nagy halált sokszor. Mostmár elég picit feszíteni a pórázon és tudja mit kell csinálni.
Egyáltalán nem a pénzlehúzásról szól, nem is engedte, hogy fizessünk, nézzük meg hogy tetszik e egyáltalán. Ez az oktatás 20e Ft, nincs időhöz kötve de kb 2-3 hónapig tart heti 2 nap. Ha szeretnénk agilityzni hobbi szinten, akkor évente 10e.

(#32830) Vesa válasza flegga92 (#32822) üzenetére


Vesa
veterán

Jól csinálod, csak következetesen lehet kutyát nevelni (meg gyereket is)...

A tudomány a valóság költészete!

(#32831) Kobe


Kobe
veterán

Real Nature bol van olyan tap, ami kisebb szemu? Juniorbol csak egy fele van, azzal nem etetnem elete vegeig a kutyat, nagyobb szemu cuccot meg nem igazan tudja elharapni, kivalogatja, otthagyja

TOTW nek ketto fajta junior kajaja van, egyik halas, a masik meg csirkezsiros (elsot nem eszi meg, masikra meg allergias)

Eleg nehezkes ugy erzem megtalalni azt a markat amit nem szornak tele krumplival es a kutya is szivesen eszi, es nem a nyers marhacombbal van kilos arban....

(#32832) omfgk válasza Kobe (#32831) üzenetére


omfgk
addikt

Ez a két dolog, eléggé beszűkíti a lehetőségeket. Csirke és krumpli mentes (megfelelő áron).

Csirke nélküli viszonylag sok van, nálam is van a garázsban, két féle is, de mindkettőben a szénhidrátforrás az édesburgonya/burgonya.
Van krumpli mentes is, csak abban van csirkezsír.
Rengeteg táp van ahol a fehérje nem csirkéből van, de van benne csirkezsír.

Orijen Six Fish/Regional Red. Ezekben egyik sincs. Csak ezek baromi drágák.
Acana Pacifica/Ranchlands. Szintén megfelelne. Gyakorlatilag az Orijen-es verziók kicsit olcsóbb változata. De még mindig drágán.

[ Szerkesztve ]

(#32833) omfgk válasza omfgk (#32832) üzenetére


omfgk
addikt

Volt szó itt korábban Platinumról, az még megfelelhet. Bárány + rizs. De ebben csak 25% körüli a fehérje.

Mérlegelni kell ,hogy mégis mennyire szeretnéd elkerülni a burgonyát.

[ Szerkesztve ]

(#32834) szotyika77


szotyika77
aktív tag

Sziasztok!

Két hete hozzánkkerült tenyésztőtől egy kis labrador szuka kiskölyök, 7 hetesen, és lenne egy pár kérdésem hozzátok. :)
A tenyésztő a következő tápot ajánlotta nekünk: FitActive Puppy & Junior Lamb. Ők is ezzel etették őt és a testvéreit, és azt tanácsolta, hogy ezzel folytassuk. A kérdésem az lenne, hogy megfelelő-e ez a táp egy kiskutyának, vagy van tőle jobb minőségű is? Naponta 3x kap enni a kicsi, reggel és este tápot, ebédre pedig főtt kaját szokott kapni (rizseshús, levesek, főtt húsok). Megfelelő-e neki ez a táplálás, vagy változtassunk az étrendjén?
A második kérdésem az lenne, hogy észrevettem, hogy sokszor rágja magát, a mancsát, lábát, combját, körmeit. Ez a rágcsálás mitől lehet? Olvastam előrébb a csirkeallergiát, de csirkét csak egyszer adtunk neki a két hét alatt mióta nálunk van.
A harmadik kérdésem az lenne, hogy simogatás közben kapkodik a kezünk után, és jártunk már úgy, hogy rá is harapott a kezünkre, illetve úgy csinál mintha simogatná az arcunkat, ezzel viszont kikarmolja a bőrünket. Hogyan tudnánk erről leszoktatni? Első kiskutyánk, kicsit még tapasztalatlanok vagyunk a nevelésben, ezt légyszives nézzétek el nekünk, viszont cserébe minden tanácsot megfogadunk :) A kiskutya amúgy nagyon okos, sok mindent nagyon szépen megtanul, és nagyon imádjuk, csak néha nem normális (jó értelemben) :D

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv!

(#32835) Kobe válasza szotyika77 (#32834) üzenetére


Kobe
veterán

Nem tudom milyen tenyeszto lehet aki ezt a fitactive tapot ajanlotta, de az egy eleg komolytalan mukso lehet ha alsokategorias cuccot promozik... 800-900 ft/kg koruli aron..... A gyartoja, a panzi foleg madareledelben utazik.
En siman cserelnem.
Vissonyitaskepp normalis tapok 1500 huf/kg korul mennek, a hipoallergen tapok ettol jo 10-20%al dragabban, akkor ketlem hogy a Panzi mint madareledel gyarto talalna fel a spanyolviaszt es tud jobbat feleannyibol se...

Egy olyan cuccnal ahol nincs normalis leirasa sem a termeknek hogy pontosan mi van benne, az sem kizart hogy dugig van csirkevel....

A harapdalasrol es jatek kedvrol nem tudod leszoktatni, majd 1-2 evesen beno a feje lagya es leszokik magatol.
Ha erosebben kap oda jatek kozben, akkor tulreagalva, pl a kelletenel hangosabb au-zassal lehet neki jelezni hogy tultolta a jatekot es fajdalmat okozott.
A harapas erossegenek finomitasara meg azt lehet csinalni h marekba rakod a jutalomfalatot, bezart okolbe, es csak akkpr adod oda neki, nyitod ki az oklod ha a kez nyalogatasaval keri es nem a harapdalasaval. Amig erzed a kezeden a fogait, nincs falat.
Ha megy mar okolbol, akkr ugyanezt lehet csinalni ugy h ujjak ujjvegen csiped ossze, fogod a falatot es ott is minel szebben kell elvegye

(#32836) philoxenia válasza szotyika77 (#32834) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem kell túlzásba vinni a táplálékválasztást. Igazából csak a tiltott dolgokkal kell vigyázni, ha egy táp bevált, nyugodtan kaphatja azt.
Rágcsálni a fogai miatt akar, amik rágásra ingerlik, adni kell neki mindig rágni valót, sertés/marhacsontot, rágókákat.
A kutya játszik, meg kell tanítani arra, mit nem szabad emberekkel csinálnia. Ha fájdalmat okoz a fogaival, karmaival, akkor jelezni kell számára, hogy ez nektek fáj és ne csinálja. Ha továbbra is csinálja, akkor enyhe büntetéssel kell számára ezt jelezni. Rászólni, esetleg kis erejű legyintéssel büntetni. Bár legtöbbször erre nincs szükség. A kicsi kutyák fogai nagyon hegyesek, élesek lehetnek, ez okoz legtöbbször fájdalmat. Őket játék közben védi a bunda, mikor egymással játszanak. [link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#32837) Dorian válasza szotyika77 (#32834) üzenetére


Dorian
félisten

Mancsrágás, fülvakarás jellegzetesen ételallergiás tünet. Nem csak csirkétől lehet, sőt csomó példa van, hogy rendes piacos csirkénél nincs, tehát inkább a tápba kerülő csirkével kapcsolatos egyéb anyagok miatt alakul ki. Előző hsz-t fogadd meg 1500/kg-os tápok környékén nézelődj. Fontos, hogy max havonta váltogasd a tápot ha vmiért nem felel meg, és ha találsz olyant ami megfelel, utána már ne váltogasd. Allergiás tünet elmúlásának tápváltástól kezdve úgyis kell legalább 2 hét.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#32838) philoxenia válasza Dorian (#32837) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Mancsrágás fülvakarás.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#32839) szotyika77 válasza Kobe (#32835) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Voltunk a múlthéten állatorvosnál, és ő sem ajánlotta ezt a tápot, azt mondta, hogy nagyon gyenge táp, mind összetételben, mind ásványi anyagokban. Cserélni fogom a tápot, már csak az a kérdésem, hogy mit ajánlanátok?

Ha megharap/megkap minket akkor felsikítunk, felkiáltunk, akkor egy ideig óráig abbahagyja, de utána kezdi előről.
Ezt a játékot estére kipróbálom vele, a jutalomfalatokat imádja.

(#32840) szotyika77 válasza philoxenia (#32836) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Van neki egy kis fadarabja, azt szokta rágcsálni, illetve szereti a csempével burkolt lépcsőt rágni. Hihetetlen néha miket csinál :D A héten ilyen rágókákat is beszerzek neki, inkább ezeket rágja mint minket :D

Dorian: Ha megtalálnánk azt a tápot ami neki megfelelő, nem váltanánk, csak még nem találtuk meg ez a bibi. De szétnézek, visszaolvasok itt a fórumban is. ;)

(#32841) Dorian válasza szotyika77 (#32840) üzenetére


Dorian
félisten

Kölyökkutya rágcsál, ez ilyen. Kölyök is, meg kell orálisan ismernie a dolgokat, és fogzás fájdalmát is csillapítja neki. De ha nincs rendesen lemozgatva és agyilag is kifárasztva, akkor is lehet ilyen pótcselekvés később is. Ez utóbbi ellen tudsz tenni.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#32842) jézusom válasza szotyika77 (#32839) üzenetére


jézusom
addikt

Véleményemet leírtam párszor a tápokról, vissza lehet olvasni. Én is veszek tápot, de csirke- búza- és hüvelyes menteset. Ha ezt betartod, nagy baj nem lehet, általában a lamb and rice tápok jók, de NE csak bárány ízűt vegyél :D ÉS csatlakozom a kölyök kutya rágni fog, akkor is ha nem akarod, hagyni kell megismerni a világot. :)

[ Szerkesztve ]

(#32843) szotyika77 válasza jézusom (#32842) üzenetére


szotyika77
aktív tag

+ Dorian

Akkor ezt a fogzás dolgot lenyelem, majd kinövi :)
A tápok miatt pedig elolvasom a régebbi hozzászólásokat is! :)

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

(#32844) szotyika77


szotyika77
aktív tag

Sziasztok!

Kinéztem három tápot a kiskutyának, 8 hetes, Labrador szuka. Szeretném a véleményeteket kérni, hogy szerintetek melyik lenne a legjobb a számára?

BRIT CARE HYPO-ALLERGENIC PUPPY ALL BREED LAMB & RICE- [link]

BRIT CARE HYPO-ALLERGENIC JUNIOR LARGE BREED LAMB & RICE- [link]

Taste of the Wild - High Prairie Puppy- [link]

Elsőre ezeket néztem ki, illetve ahogy az előző oldalakon írtátok, rizset, sárgarépát, plusz kutyaboltban kapható húsokat fog kapni.
Viszont érdekelne még, hogy ti szoktatok-e a kutyusoknak konzervet adni, és ha igen akkor milyet? Mert amikor idekerült hozzánk, akkor vettünk 3 különböző fajta konzervet, és észrevettük, hogy ment tőle a hasa.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv!

(#32845) Kobe válasza szotyika77 (#32844) üzenetére


Kobe
veterán

A taste of the wildban van csirkezsir. Emiatt nehezen nevezheto hipoallergennek. Ki kell probalni hogyvreagal ra, az enyem pl csirkere allergias, de a minimal csirkezsirossal meg so so elboldogul.
A brit mar eselyesebb, de abbol 16 hetes koraig erdemes a puppyt adni, es utana a juniort.
Eselyesen osszetetelben nem lesz sok kulonbseg, inkabb a szemek merete ami valtozik, kisebb kutyak fogazatahoz igazitva

(#32846) szotyika77 válasza Kobe (#32845) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Köszönöm a segítséget, akkor úgy is adhatom neki, hogy 16 hetes koráig a brit puppyt, utána meg a brit juniort :)

A mancsát és a lábait így is rágja, szültése óta Panzi FitActive Puppy&Juniort kap, ami elvileg csirkementes, mégis rágja magát.

(#32847) blu79


blu79
addikt

Sziasztok , egy éves lett lassan a kicsike :D

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#32848) Zsocy155 válasza szotyika77 (#32844) üzenetére


Zsocy155
őstag

Szia!
Minket lebeszélt az állatorvos az összes konzervről.

(#32849) samujózsi


samujózsi
tag

Muzikális a kutyám...
Beraktam a Twisted Sistertől a We Not Gonna Take It-et, átváltott rettegősre. Benyomtam helyette Ayumi Ishida Blue Light Yokohama c. számát, attól kicsit lenyugodott. Következett Smetana Moldvája és gyakorlatilag elaludt... :DD

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#32850) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Szájkosarat szeretnék venni a kutyámnak.
Tanácsokat szeretnék kérni, a méret választáshoz.
Illetve, milyen márkát ajánlotok?

Thx

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.